בן 41

הורה06

New member
תודה אבל אני מבולבל

האמת שלא ברור לי אם יש לי צורך להזהר ולהיות בדיאטה או שלא. לא ברור לי אם חוץ משמועות יש ממצאים מדעיים על עליה משמעותית ומסוכנת בתחלואה אצל בעלי צליאק אסימפטומטי לבין הופעת מחלות אחרת בעתיד. חיפשתי מידע רפואי ויש עדויות מאד לא ברורות בהקשר זה. זה נראה לי די נורא לעשות את הדיאטה הזו לשווא. לא? הם למשהו יש מידע רפואי בדוק בעניין זה?

ravit2b

New member
לדעתי אין דבר כזה

חולי צליאק אסימפטומטי כי אחרי אכילת מספיק גלוטן תרגיש בתופעות לוואי. למשל מכיוון שאני צימחונית, ביום העצמאות הכנתי לי שיפודי סייטן, או בשמו האחר - גלוטן, זה היה לפני תוצאות הבדיקות. יום אחרי זה שילמתי מחיר כבד מאוד על חתיכה ממש קטנה שאכלתי. לעומת זאת בפסטות או לחם אני מרגישה פחות תופעות לוואי, האוכל שגם גורם לי לתופעות לוואי קשות זה פיצות.

נטלי22

New member
בוודאי שיש. לבת שלי לא היו שום

סימפטומים של כאבים או הקאות או שלשולים, והיא אכלה כמויות גדולות של גלוטן בקביעות. בגלל זה עברו מעל שנתיים מרגע התלונה על בעייה של אובדן תיאבון והמוגלובין גבולי, ועד שחשבו על הצליאק.

נטלי22

New member
מנסה לצרף מאמרים שמדברים על

הקשר בין צליאק לא מאובחן (לא מטופל) למחלות אוטו-אימוניות אחרות. אני אישית לא רופאה ולא חוקרת, כך שאין לי גישה למקורות מדעיים נרחבים, אלא רק הדברים הבסיסיים שניתן למצוא בחיפוש באינטרנט, אבל אני יודעת בוודאות שאלה הם דווקא דברים שהוכחו מחקרית וסטטיסטית. הנושא של MS אולי לא, אבל של סכרת ושל בלוטת התריס כן.

meytab

New member
יש קשר

לסבתא שלי היה צליאק לא מאובחן והיא מתה מטרשת נפוצה (שגם לא אובחנה בזמן)

Reznik

New member
שמדובר על קשר, צריך הוכחה שבעקבות

האי אבחון של הצליאק חלתה בטרשת. זה שהיו לה את שני הדברים זה לא קשר מדעי.

איך את יודעת שהיה לה צליאק

אם הוא לא היה מאובחן? ואני לא יודעת איפה סבתא שלך העבירה את רוב חייה, אבל בארץ אאל"ט תחום הבדיקות של הצליאק התפתח רק בעשורים האחרונים ו"זקני" הפורום סיפרו על מחדלים בטיפול בהם כילדים בגלל חוסר מודעות והנחות שגויות של הרופאים (ותתקנו אותי אם אני טועה, אני זוכרת לפחות מישהי אחת שאמרו לה בגיל צעיר שהצליאק עבר ועוד כמה שסיפרו סיפורי זוועה על חוסר מודעות של רופאים. ואני מצטרפת למה שרזניק אמר, מקרה אחד ועוד כשהוא לא וודאי, לא מוכיח קשר, צריך יותר מזה.

למעלה