בן 41

אוטוטו1

New member
בן 41

היום חזרו הבדיקות שלי ונמצא אני חולה צליאק. במשך 14 שנים תפקודי הכבד שלי בעייתיים. מלבד זה לא היו שום סימנים ולכן חא עלו ככל הנראה על המחלה. אני תוהה האם אצטרך להתחיל בדיאטה נטולת גלוטן או שאוכל להמשיך את חיי כרגיל. תפקודי הכבד הבעייתיים לא ממש הפריעו לי במהלך השנים אלא פשוט היו ממצא שחזר על עצמו ללא כל הסבר וכעת נמצא ההסבר. היש משהו עם נסיון בכך?

נטלי22

New member
האם עברת גם ביופסיה?

אם לא - אתה תצטרך לעבור גם ביופסיה כדי לאמת את האבחנה, כי בדיקות הדם אינן מספיקות. במידה וגם בביופסיה התוצאה חיובית והנך מאובחן כחולה צליאק, חשוב ביותר לעבור לתזונה נ"ג לכל החיים, אפילו אם אין ולא היו לך תופעות לוואי מטרידות. היסהב העיקרית היא, שחולה צליאק שממשיך לצרוך גלוטן חשוף לסיכון מוגבר באופן משמעותי לחלות גם במחלות אוטו-אימוניות אחרות כמו סכרת או בעיות בתפקודי בלוטת התריס (מחלות שידרשו ממך הרבה מעבר לשמירה על תזונה נכונה), וגם בסיכון מוגבר לסרטן במעיים. תרגיש טוב

הורה06

New member
האם יתכן?

האם יתכן שבדיקת הדם תראה שיש צליאק והביופסיה לא? איזה משמעות יש לכך? האם אז צריך דיאטה?

נטלי22

New member
כן. ייתכן מצב של בדיקות דם חיוביות

וביופסיה שלילית. זה קורה במצב שמוגדר כ"רגישות לגלוטן", שעשויה לחלוף עם הזמן, ובמצב כזה אין המלצה רפואית להימנע מגלוטן.

ואני מוסיפה על דבריה של נטלי -

לדעתך אין לך תופעות לוואי. הרבה פעמים השיפור אחרי המעבר לתזונה נ"ג הוא בדברים שבכלל לא שיערת שקשורים, הרבה דברים שהתרגלת לחיות איתם ושזה המצב ולא התייחסת אליהם בכלל כאל סימפטומים של משהו (דוגמאות אפשריות - עייפות, חוסר ריכוז, הצטננויות ומחלות אחרות לעיתים תכופות, בעיות אכילה וכן הלאה). אם אכן תאובחן כחולה צליאק גם בביופסיה, אין ברירה אלא לשמור ולהקפיד, קלה כבחמורה. שמירה חלקית כמוה כאי שמירה בכלל, ואכן דווקא לאלה שהסימפטומים שלהם קלים השמירה קשה והפיתוי גדול יותר, בניגוד לאלה מאיתנו שיודעים שכל עיגול פינות יסתיים בכמה ימים בשירותים ובכאבי בטן. ובכל זאת - יהיה עליך לשמור ולהקפיד!

נטלי22

New member
../images/Emo45.gif נכון מאוד. הבת שלנו לכאורה

לא סבלה משום דבר שקשור לצליאק, פרט לחוסר תיאבון והמוגלובין גבולי. רק אחרי שהיא אובחנה ועברה לתזונה נ"ג חל שיפור מדהים בהתנהגות שלה, ביכולת הריכוז שלה בלימודים (למרות שמדובר בילדה בכיתה ב' בלבד), וחלה ירידה ניכרת בתזזיתיותשלה, שמשפיעה לטובה בכל תחומי החיים.

ןאצלי...

נעלמו כלא היו כל הפצעונים הנוראיים האלה בתוך חלל הפה והחניכיים (אפטה סטומטיטיס) - אני זוכר אפילו שפעם היו לי שלושה מוקדים כאלה בחלל הבפה, כל מוקד בגודל מחריד של אגוז (במקום גודל של גרגר אורז, ממוצע), ואחד המוקדים האלה היה בדיוק בקיר הלוע - כלומר קשיי בליעה מפה ועד להודעה חדשה. לא הפסקתי להזליף לידוקאין שהכינו לי במיוחד כדי להרדים את חלל הפה כדי שאוכל לאכול.... ומאז... עבר זמנו ובטל קורבנו.

ravit2b

New member
אם זה נכון

אז יש אחוז מאוד גבוה של האוכלוסיה שהוא לא מאובחן ואולי בגלל זה יש שכיחות גבוהה של סרטן במעיים?

נחמהב1

New member
תפקודי כבד+ צליאק

לי גילו את הצליאק בגיל 48 לאחר שירדתי במשקל . בבדיקות הדם השגרתיות הממצא היחיד היוצא דופן היה תפקודי כבד מעט גבוהים. בפגישה עם מומחה כבד הועלתה האפשרות שיש לי צליאק וכך היה. לאחר שהתחלתי בדיאטה נ"ג מהר מאוד חזרו תפקודי הכבד להיות נורמליים לחלוטין. בהצלחה עם הדיאטה....

הורה06

New member
מה קורה אם לא עושים דיאטה

אני גם בשנות ה- 40 לחיי. גם לי גילו את הצילאק מאוחר ובלי שום סימפטומים חוץ מתפקודי כבד קצת בעייתיים. האמת אין לי כח בכלל לנסות דיאטה. המחיר של לוותר על אוכל, מסעדות וכל מה שקשור לכך נראה לי כ"כ גבוה ולא ברור לי מה יחסך ממני כי לא סבלתי בכלל. מה בעצם יקרנ אם לא אעשה דיאטה?. אני בריא לחלוטין כיום.

הורה06

New member
מצטרף לשאלה

מה קורה אם לא עושים דיאטה נוראית כזו. הרי אני לא סובל כיום בכלל. האם יש סיכון בלהמשיך כרגיל אחרי הכל הגעתי לגיל 41 וללא הבדיקה אפילו לא הייתי יודע על כך. ואני כ"כ אוהב אוכל ומסעדות?מיואש.....

RT1236

New member
אני בן 45 וצליאקי מספר שנים

לא רואה את חיי ללא דיאטה נ"ג. יח נהדר את חיי, אוכל במסעדות בארץ, בחול וכמובן האוכל בבית. אם תעקוב אחרי הפורום כאן יש מתכונים נהדרים שלא נופלים על המתכונים האחרים. תכל'ס - תחשוב מה זה קמח ? כשהוא בא במגע עם מים זה הופך לדבק ... ככה האוכל יוצא יותר בריא - לא מזוייף. אצלי כל הבית אוכל נ"ג הכל ענין של תפיסה והרגל. צליאק זו לא סכרת (ובאמת אני לא בא לפגוע בסוכרתיים רק נותן דוגמא וסליחה) סה"כ יש היום הכול נ"ג וטעים מאד.

CATS7

New member
הסיכוי לחלות בסרטן המעי גבוה בקרב צליאקים

שלא שומרים על תזונה נ"ג. אתה מספיק בוגר בשביל להחליט ואכן אתה עושה כאן בחירה. כל אחד והאחריות שלו.

נטלי22

New member
חולה צליאק שאינו מקפיד על דיאטה נ"ג

חשוף לסיכון מוגבר לפתח גם מחלות אוטו-אימוניות אחרות, כמו סכרת (בא לך גם לשמור על דיאטה לסכרתיים ולהזריק לעצמך אינסולין כל יום?) או בעיות בתפקודי בלוטת התריס (בא לך לקחת תרופות לאיזון הבלוטה כל יום), וגם לסרטן במעיים (הקרנות, כימותרפיה, גידולים...) אני חושבת שלאור הסיכונים האלה - הייתי מעדיפה להתחיל כבר מהיום להקפיד על דיאטה נ"ג, ולא להיכנס ל"סרטים" הרבה יותר נוראיים בעוד כמה חודשים/שנים, שאז כבר יהיה מאוחר מדי לחזור אחורה.

נטלי22

New member
בדקתי עבורך - ייתכן שיש קשר כלשהוא,

אם כי קשר כזה טרם הוכח מחקרית. מה שכן ידוע, זה שדיאטה נ"ג מאוד עוזרת להקלה על תסמינים של טרשת נפוצה.

נטלי22

New member
וגם - אחת התופעות של טרשת נפוצה הינה

דלקת במעיים, שדומה מאוד לדלקת שקיימת אצל חולי צליאק שצורכים גלוטן.

ravit2b

New member
אני קצת מבולבלת

אז איך יודעים להבדיל בין השתיים? למשל עשיתי בדיקת דם ויצאו לי ערכים לא תקינים בקשר לגלוטן, האם זה כך כאשר יש טרשת נפוצה? איפה אפשר לקרא על הקשר בין צליאק לטרשת נפוצה? תודה לך

נטלי22

New member
אני מניחה שבטרשת נפוצה יש סימפטומים

אחרים פרט לנוגדנים מוגברים לגלוטן. אני מנסה לצרף לך כמה כתבות. אני פשוט נכנסתי ל-GOOGLE ישראל וכתבתי "צליאק וטרשת נפוצה" וגם "CELIAC AND MS" ומצאתי המון כתבות.

למעלה