בן 17 (זה שחוזר לאורגינל...)

Dorfl

New member
בן 17 (זה שחוזר לאורגינל...)

שמא אספר לך מה אני ומרעיי מהצד החילוני בפורום חושבים עליך? לא נראה לי שזה יעניין אותך. מה שאולי בכל זאת יעניין אותך הוא מה שככל הנראה חושב עלייך הצד הדתי פה - הם מתביישים בך. אתה בושה ליהדות. אתה אדם חסר השכלה וולגרי שמזכיר להם כל מילה רעה שהם אי פעם שמעו על החילונים. עשה להם טובה ותפסיק להביך אותם פה בפורום. נ.ב: האם אני היחיד ששם לב לדימיון מסוים ל-"כוסון של החיים"? אמנם "בן 17" טוען שהוא חזר ליהדות אך ורק לפני ימים ספורים, אך האם לא ראינו את "כוסון של החיים" משקר בעבר? ...לא, אני בטח טועה - "בן 17" הוכיח את עצמו כמסוגל לכתוב משפט שלם ללא שגיאות כתיב...

begone

New member
הוא לא בושה ליהדות

לצערי הרב, אני לא מסכים. אי אפשר לומר על בן-אדם שהוא ´בושה ליהדות´. אף בן-אדם לא מייצג זרם מחשבתי מופשט. אף חילוני הוא לא ´בושה לחילונות´ ואף ישראלי הוא לא ´בושה לישראליות´. בן-אדם הוא רק בן-אדם. הוא מייצג אך ורק את עצמו. הוא לא שייך לזרמי מחשבה מופשטים כמו ´יהדות´ או ´חילונות´ או ´פאשיזם´. בן-אדם הוא בסך הכל יצור ביולוגי שמסוגל לחשוב ולהתבטא ולפעול. בן 17 איננו חסר השכלה. הוא פשוט בעל השכלה שהקשר בינה ובין המציאות חלש יותר מן ההשכלה שלך ושלי. הוא בסך הכל בן שבע-עשרה, ומנסה למצוא את דרכו בחיים. בן 17 איננו מביך אף אחד מלבד עצמו. עובדה שישראל ברגר (לטענתו) הוא רק בן 16 ויודע להתנסח יפה מאוד. הבעיה היחידה של בן 17 היא הוא עצמו. אם הוא מתלהב מן היהדות - שיתלהב. אבל אם הוא חושב שהוא ישעיהו ליבוביץ´ הצעיר - כנראה שהוא לא מתואם עם המציאות. על החתום, בן-אדם בכדור הארץ שאיננו מייצג שום דבר, אפילו לא בני-אדם בכדור הארץ

Dorfl

New member
לא דיברתי על גילו

הוא לא כל כך צעיר, כך שהוא לא יכול להשתמש בגיל שלו כתירוץ לטיפשותו. נ.ב: אני בעצמי רק בן 18.

מי הטמבל פה תגיד

זה שאתה בן 18 זה אומר דבר אחד עליך , סיימת 6 שנים בבי"ס חילוני , ועוד 6 שנים בתיכון , בסוף יצאת משם החלטטת שאתה בא מהקוף. נ.ב אולי עדיף שתלך לסאפארי לבקר את סבא מאשר לבלבל פה לכל האנשים את השכל , אני שנתיים פחות ממך וכבר יודע שאני בנאדם ולא סתם בנאדם "אחלה גבר ". ואל תגיד לי שאני קטן ממך ויש לי עוד "חלב על השפתיים" , "אפשר לחשוב שאתה גדלת על בוטנים".

Dorfl

New member
למד מתמטיקה, ובדחיפות

8 שנים בביה"ס היסודי ו-4 בתיכון. אפילו אם אתה גר בישוב שבו יש חטיבת ביניים עדיין זה לא הופך את זה ל-6 ו-6.

israelberger

New member
לאו דווקא

רוב האנשים שאני מכיר קוראים לכיתות א´-ו´ יסודי וז´-י"ב תיכון

uuaa

New member
ביגון שיחקת אותה

תשמע, אהבתי את התגובה שלך. בסוף אולי אני אפילו אשנה את דעתי על שמאלנים קיצונים.

taro

New member
גם שמאל יכול להיות פאשיסט

לפחות אם הוא מוגדר כשמאל ציוני.

taro

New member
דווקא מתאים לו מאד

היהירות, הברוטאליות, האליטיזם, תחושת הצדקנות המתמדת, התולעתנות כמוסר... נשמע לי שמאל ציוני קלאסי. מפא"י, אפילו.

אלעדמי

New member
דבר אחד אני לא מבין

מי קבע אותך לקובעת מה הצד הדתי חושב עליו? אני לא חושב שהוא בושה ליהדות, ואני אפילו גאה בצעד שהוא עשה! הוא בא ובירר את דרכו בחיים והיה מספיק אמיץ כדי לשנות אותה. אני חושב שגם הצד החילוני למרות אי הסכמתו איתו צריך להיות גאה בו ואף לתמוך בו... הלוואי והיה כאן קצת חיבה למישהו שעובר תהליכים ויש לו אומץ לעשות דברים...

אם אני הבושה של היהדות אז מה אתם???

אבל מי פה מייצג את הפאדיחה של היהדות זה לא הנושא , אומרים עליי שאני חסר השכלה ועוד טוב אז בתור אנשים שמכירים אותי אישית אתם ודאיי יודעים על מה אתם מדברים אך הייתי רוצה לדעת האם אתם בתור אנשים משכילים נפתחתם בעבר לצורת חיים שנוגדת את הצורת החיים שלכם כיום (חילונים) מה אתם באמת חושבים שאתם נאורים , אתם באמת חושבים שאתם מתקדמים ? אתם באמת חושבים שאתם אינטלגנטים ? אתם הפאדיחה הכי גדולה שהייתה פעם לאינטלגנצייה שאנשים כמוכם משייכים אותה אליכם , דרך אגב משהו מכם חקר פעם את תורת האבולוצייה של דארווין שאתם כל כך דוגלים בה ? אז רק שתדעו שאבא של דרווין אמר על בנו עוד שהיה בחיים שבנו מאובחן כפסיכופט , מחקרים בארה"ב טוענים שדארווין היה אדם מסוגר ומפוחד שהיה נוהג להסתגר בביתו ולבנות לעצמו תיאוריות דימיוניות (חוץ ממה שאתם מכירים כבר ) ולמי שעוד לא ראה אז אותם כתבות התפרסמו כבר בעבר בעיתון "ידיעות" ואיני חושב שעיתון ידעות אחרונות חשודים בהחזרה בתשובה . אז רק שתבינו מי פה בפורום הוא החכם , הוא הבנאדם שלא מפחד לבדוק את היהדות ,ומי האנשים האינטלגנטים בפורום.....

Dorfl

New member
האם א-ת-ה בדקת את התיאוריה שלו?

אני בספק. אתה בכלל יודע מהו DNA? אתה יודע איך זה מאשש את טענותיו של דארווין וממשיכי דרכו?

israelberger

New member
שמעת פעם על אבולוציה?

או שאתה מכיר אתותה בשם השני שלה שהוא:"סבא שלך הוא קוף שמסתובב בספארי"? אם באמת שמעת על התיאוריה הנ"ל רק בשמה השני אני ממליץ לך ללכת לסיפריה הקרובה לביתך ולבקש מהספרן ספר על תורת האבולוציה, עדיף לא מסובך מידי.

israelberger

New member
תשובה

התיאוריה בשלמותה היא יותר מידי מסובכת בשביל לכתוב אותה בהודעה אחת ולכן המלצתי לך ללכת לסיפריה ולברר. ולפי התיאוריה האדם בכללל לא יצא מהקוף אלא מראש היה אדם רק בצורה פחות מפותחת ולכן דמה לקוף.

למעלה