בן 10 שמתרחק

אאאאפרת

New member
בן 10 שמתרחק

בתור קוראת אדוקה של הפורום יש לי שאלה אליכן: יש לי בן 10 שמתרחק, מתנתק. והכוונה היא שהוא מעדיף לא להיות בחברת המשפחה (אנחנו ההורים ושני אחים קטנים). הוא כל הזמן מסתגר בחדרו, עם המחשב/גיים בוי/ טלויזיה/ספר וכמעט לא יוצא אלינו, למרות הצעותינו. בהתחלה כיבדתי את ההתבודדות, אך עדיין המשכתי להציע לו לצאת. לאחרונה אני רואה שחברים לא רוצים לבוא אליו כי גם כשהם כאן (והוא שמח על כך) הוא מעדיף להיות "ליד" ולא "עם". אני מנסה לשוחח איתו, הוא אינו משתף פעולה. עונה בקצרה ומתחמק. כמו כן אני רואה שאינו מבין קודים חברתיים רבים כמו לא להלשין, להיות בצד של החבר'ה וכד'. הוא לא מוכן להתפשר על כלום ומעדיף להיות לבד אם זה לא בדיוק כמו שהוא רוצה. עד השנה (אנחנו בחו"ל, שנת הלימודים כבר התחילה) הוא "זכה" להגנת החבר הטוב ביותר שלו שהיה מקובל ביותר. החבר עזב, ועימו נעלמו מרבית החברים. הלב שלי נקרע, אני רואה המחיר שהוא משלם ולא מצליחה להגיע אליו. היחיד שזוכה לתשומת לב הוא אביו שמנסה לשוחח איתו ולהסביר לו. עכשו יש לי כמה שאלות: האם כדאי לפנות לטיפול מקצועי? האם זו תחילת גיל ההתבגרות? אני יודעת שכשלומדים מהחיים זה נלמד יותר מאשר אלף הסברים ובכל זאת קשה לי לראות אותו בבדידותו. שורה עליו מין תוגה קבועה וכל ניסיון לחדור נענה ב"אני לא רוצה לדבר על זה". יש לכן תובנות, עצות, משהו? אני נורא עסוקה עם הקטנים ובכל זאת, אני לא מוכנה לוותר על הגדול. כל כך כואב לי תודה מראש

iris mom of two

New member
שאלת הבהרה:

איפה את? אמרת בחו"ל, אבל חו"ל גדול. אני בארה"ב ואם בעייה כזו הייתי דבר ראשון מתקשרת ליועצת בית הספר לברר איך הוא בבית ספר ומנסה שתתחיל להיפגש איתו. מנסיון של חברה טובה של הבת שלי זה עוזר המון ובגיל הזה עדיין אין לפגישות עם היועצת סטיגמה שלילית. חשבת על להוציא לו את המחשב מהחדר? מה הוא עושה באותו חדר? שאלה נוספת: מה השפה בבית ומה השפה בבית הספר? גם לזה יכולה להיות השפעה.

אאאאפרת

New member
ככה

הוא בבית ספר אמריקאי והיועץ שם טוען שאין בעיה איתו שהכל בסדר. אבל זה טריקי- הוא ילד טוב, יותר מדי טוב, כזה שהגדולים אוהבים, והילדים פחות. הוא לא מפריע בכתה, הוא תלמיד טוב, הוא בסה"כ בסדר- לא כזה ש"מצריך טיפול" לפי היועץ. ניסיתי פעם והוא דיבר איתו ואמר לי שהכל בסדר. אולי אני לחוצה אני לא יודעת, אבל בלב שלי לא הכל בסדר. ואולי אני רק רוצה שיהיה מאושר וזה לא תמיד אפשרי. בקשר להוצאת המחשב- האחים שלו קטנים משמעותית יחסית אליו, אין לו ממש עניין בהם ומה יעשה בלעדיו. בקשר לשפה- הוא דובר אנגלית מצוין.

iris mom of two

New member
אז ככה

לא שיש לי הרבה עצות. אבל, קודם, אל תלחצי. ייתכן שהוא מעדיף את הלבד, וזה גם בסדר. בקשר למחשב, יש שתי סיבות להוציא אותו מהחדר: תוכלי לראות מה הוא עושה על המחשב (שכן שלי ממש הפחיד אותי עם תאור של אתרים שביתו בת ה-13 הגיעה אליהם - עד כדי כך שהשכן ביטל את האינטרנט לבית), וסיבה שנייה זה יוציא אותו מהחדר. הרי לא רק האחים שלו שם, גם את נמצאת. יש איזשהי דרך לעשות פעילות אחת בשבוע של רק הוא והורה? או לחילופין, האם הוא עושה איזושהי פעילות אחרי בית ספר? רוב החברות של הבת שלי הן לא מהכיתה אלא מהכדורגל. הבן מעדיף שחייה. חוג מסויים של משהו שהוא אוהב יוציא אותו מהבית וייצור הזדמנויות נוספות לחברויות.

אאאאפרת

New member
הוא נורא תמים

ולא בעניין של אתרים מפוקפקים (בדוק). ואני מנסה להציע לו זמן של שנינו יחד לבדנו- לא מעניין אותו. החוגים בהם הוא מוצא עניין הם שחמט וכד'. לא אוהב פעילות גופנית- הולך לחוגים כאלה רק בלחץ אדיר שלנו. השנה החלטנו לא ללחוץ. הוא טוען שהכל יסתדר, שבעיות יפתרו לבד.

אחי הקטן ביותר היה כזה.שקט

מתבודד, עם עצמו.. היום הוא עו"ד מתחתן עוד חודש . בן 31..אז לקח לו זמן אבל יצר קשר ועם אישה מקסימה. טז לא להבהל מטיפוסים שונים במשפחה. אבל בקשר למחשב? גם אני הייתי מוציאה אותו למקום ציבורי

פלגיה

New member
אני הייתי הולכת לבדוק

א. כי בדידות זה טוב כשהיא באה מבחירה של האדם, ולא כאשר היא באה מקושי בתקשורת. ב. כי קושי בקריאת קודים חברתיים הוא כבר הרבה יותר מסתם להעדיף להיות לבד. ג. כי אם ההתבודדות כוללת גם את בני המשפחה הקרובה, זה בעייתי הרבה יותר מסתם להיות ללא חברים. ד. כי אני מאמינה ללב של אמא, ואם אמא חוששת - כנראה יש דברים בגו. לא בטוח ש"סתם" פסיכולוג יעזור או בכלל יבין על מה מדובר, צריך מישהו שמתמקד ומבין ויש לו ניסיון בתחום של תקשורת בין-אישית. בהצלחה.

dannyshadow

New member
לא הורה,

אבל יותר קרוב להבין אותו. זה מקרה קלאסי של אי-תקשורת. הוא לא טוב בספורט? לא אוהב ספורט? אין לו תקשורת עם חברים שלו, אין לו תחומי עניין משותיפם. תני לו, זה בדרך כלל עובר בחטיבה, כשהוא פוגש אנשים חדשים (בעיקר בנות)

פלגיה

New member
אתה יכול להגיד מה בדיוק

קורה בחטיבה שגורם לזה לעבור? ולא נראה לך ששלוש שנים הן קצת יותר מדי זמן?

dannyshadow

New member
שום יותר מידי זמן

גם אני הייתי בערך ככה, מצב קצת יותר טוב אבל בערך ככה. בחטיבה מכירים חברים חדשים, נפטרים מכול הסטיגמות, מכול הכינויים, אתה נכנס כמעט אדם חדש לגמרי לפני רוב מוחלט שלא מכיר אותך ואתה יכול להתנהג כאן ולהציג את עצמך איך שתרצה. את אומרת אם אני אתנהג כמו מקובל יחשבו שהייתי מקובל, אפילו אם לא הייתי. בכיתה ו' הייתי די מקובל אבל לאכולכך. אף פעם לא אהבתי יותר מידי כדורגל וזה עצר אותי לתקשר עם הבנים. דיברתי הרבה עם בנות, בסופו של דבר בחטיבה נהייתי די מקובל עם הרבה חברים (בעיקר ידידות). יותר מובן? :)

פלגיה

New member
מאוד מובן, אבל לא דומה לסיפור כאן

כי ילד שלא מבין קודים חברתיים (מלשין על חבריו לכיתה ולא מבין מה רע בכך) לא ילמד אותם בעזרת הסתגרות בחדר, ולכן צריך לעזור לו ללמוד אותם. ו"די מקובל אבל לא כל כך" שונה לחלוטין מילד שהיה לו חבר אחד וגם הוא עזב.

dannyshadow

New member
הוא בן 10

תנו למסכן לנשום קצת. יש לו שנתיים לעשות חשבון נפש ואם הוא באמת חכם ופיקח, ויש לו עקרונות עשירים הוא יבין מיד מה טוב בשבילו. בקיצור, השיחה הזאת היא לגיל 12 (וגם אם הוא יחליט סביר להניח שהוא לא ישטף אתכם. בקיצור חטיבה היא המוצא)

dannyshadow

New member
אממ..לא

למען האמת היא רק גוברת. מה לעשות, כאלו אנחנו בני הנוער. ההורים צריכים להבין את זה והרפות, אין מה לעשות. אני מתאר לעצמי שאם יהיה לו טוב הוא יותר יצא ויותר ידבר

תיקי א

New member
בתאוריה זה נכון וטבעי להרפות, אבל

האם יש לך יכולת להתחבר לתחושה של אמא או אבא שלא מצליחים להגיע לילד שלהם ? זה לא קל.

dannyshadow

New member
בכול מקרה

אם הוא לא מבין קודים חברתיים אין טעם. למרות שזה לא נראה לי נכון תנסי ללמוד אותו את. אין לו ממי ללמוד. או, שפשוט יום אחד כשהוא יהיה בביה"ס תכנסי לתפוז ותפתחי לו את פורומים בעיות בגיל ההתבגרות ואהבה בגיל ההתבגרות (זה בהנחה שהוא יודע עברית). אני בטוח שזה יעזור לו. ואני חושב שכדאי לשים לו הגלבה על המחשב, מנסיון זה לא יוציא אותו מהבית, אבל זה לא בריא (לעיניים) להיות כול היום מול המחשב. הפסקות מידי פעם (גם ההורים שלי עשו לי את זה וזה עצבן אותי אבל כנראה זה גם אפקטיבי)

למעלה