בן 10 שמתרחק

הרעיון של דניצל שכניסה לבי"ס חדש

מאפשרת למצב את עצמך חברתית מחדש נראה לי נכון, אבל בתנאי שמשתדלים במקום החדש. במקום לחכות לחטיבה, לעבור עכשיו לכיתה/בי"ס חדש יוכל לתת אפקט דומה.

אאאאפרת

New member
הוא לא היה מסכים

המצב לא עד כדי כך קשה. אולי נשמעתי מאוד קודרת אבל זו תקופה קשה.

dannyshadow

New member
לא התכוונתי לזה

יש הבדל בין לעבור לביה"ס חדש סתם ככה לבין לעבור לחטיבה (כשכולם בעצם עוברים). אם הוא יעבור סתם ככה הסיכויים שהוא יתקבל הם אפסיים. לעומת זאת שימו לב בחטיבה שברוב כיתות (יש לנו אולי כיתה אחת שיש בה 10 ילדים מהיסודי) יש אולי 4 ילדים מהיסודי בכיתה, אף קבוצה לא מכירה את השניה. וברגע שהוא רוצה, הוא מבין קודים חברתיים, הוא מתנהג ומתלבש בהתאם הוא יכול להצליח. אבל מה שכן אני לא יודע מה המצב לשו. גם מוקדם להגיד, הוא רק בן 10. בגיל 10 בכלל לא חשבתי על זה.

irisgh

New member
יופי. מאוד מסכימה עם פלגיה.

איך הוא היה ביחסים בין אישיים קודם לכן? מלבד אותו חבר?

תיקי א

New member
וואו, באמת קשה

אני כן חושבת שפסיכולוג יכול לעזור. מהתאור שלך מה שמעורר בי חשש זה הלבד שלו, ההתכנסות לתוך עצמו והחיים בתוך עולם פנימי עשיר משלו (עצם העובדה שהוא לא מוכן להתפשר על עקרונותיו במצבים שונים, יכול להצביע על עקרונות דוגמטיים שגיבש לעצמו). אי היכולת שלך לדעת "מה עובר לו בראש" מדאיגה. אני לא יודעת אם הוא יהיה מוכן לדבר עם פסיכולוג, או איש מקצוע כלשהו, אבל לו אני במקומך הייתי מרגישה שזה קצת גדול עלי.

noa128

New member
נשמע לא טוב.

לא מכירה את הילד, אבל נשמע שעובר או עבר עליו משהו לא טוב. בעיקר בגלל ההסתגרות. אני הייתי ניגשת לאיש מקצוע, חבל על הילד - קשה לי להאמין שזו בחירה מודעת, נשמע לי יותר כמו בריחה.

dannyshadow

New member
כשהייתי קטן ובחרתי בזה

גם זאת הייתה בריחה? תבינו שלא צריך לסבך כול דבר. הילד בחר. כיף לא לבד. כן כן , גם לי היה כיף לבד. ועד היום אני אף פעם לא תלוי בחברים. תמיד נהנה לבד.

אאאאפרת

New member
ולא הרגשת בודד?

בן כמה אתה היום ואיך עברה ההתבגרות? זה לא היה קשה? ברצינות. אני לא כ"כ מצליחה להכנס לראש של נער. זה כ"כ שונה מבנות...

dannyshadow

New member
סה"כ כול מקרה לגופו

בגלל שהתסמינים שלו מזכירים לי אותי עד לפני כמה שנים אני מייחס לו את המקרה שלי. הבנתי שהוא לא מבין קודים חברתיים וככה הוא בהחלט לא יכול להצליח. צריך ללמד אותו ולמען האמת אין לי מושג איך, לילד לא יהיה נחמד שאמא שלו תרצה לו על קודים חברתיים. בכול מקרה לי עברה התקופה הזאת של ה"לבד" בכיף, (תקופה של שנה-שנתיים), לא מתחרט על שום רגע. היו לנו ילדים ממש גרועים ביסודי (ואני לא אשתמש בעוד מילים- בכול זאת, פורום של הורים...) ושוב, הוא עוד לא נער, הוא ילד. מתי שבאמת התחלתי להשתנות זה היה בגיל 12, ובגיל 13 לגמרי (עם העליה לחטיבה) בהצלחה

פלגיה

New member
תלוי עד כמה חמורה היתה ההסתגרות

ואם היתה בגלל שלא רצית להיות עם אנשים אחרים או כי לא ידעת איך מתנהגים אליהם. זה מה שצריך לבדוק. לא בטוח לטפל, רק לבדוק.

אאאאפרת

New member
המשך

קודם כל- תודה לכולם על התגובות! וככה: החבר הטוב ביותר שלו, שעזב, היה סופר פופולארי וזה השפיע גם על בני שבזכות הקרבה הזו לחבר היה פופולארי גם. הבית היה מלא חברים. העזיבה של החבר, השקיעה הזו שלו בעצמו, חוסר העניין בדברים שמעניינים בנים אחרים בגילו אכן מדאיגה. ואני הולכת להתייעץ עם מומחה. חוץ מזה, חטיבת הביניים כאן מתחילה בשנה הבאה (כתה ו'). לא יודעת כמה עניין יהיה לו בבנות עד אז שכן הוא דיי רחוק מהקטע עדיין. מה אתם עושים עם בני ה-10 שלכם? לא מוצאת כ"כ דברים לעשות איתו. הוא כבר לא בעניין של לשחק איתי, ואני כאילו לא מוצאת מה לעשות בזמן שאני מפנה לשנינו. הצעות?

גם לי יש בן 10. מבינה את בעיית

מציאת דברים משותפים. אבל הוא משחק הרבה עם אחיו. ואיתי?מממ... בעיקר שיחות. לוקחת אותו לא. בוקר כשלפעמים משאירה בבית לפינוק אישי.גם טיולי אופניים עם אבא משמחים אותו. אולי תשאלי אותו? תגידי לו שיש לכם שעה או יותר רק של של שניכם ושירשום 5 דברים שירצה שתעשו יחד. אולי תתפלאי לגלות שיהיו לו כמה רעיונות..

iris mom of two

New member
לי יש בת בת 10

אבל אחיין בן 11, שהוא גם די מסוגר. אני לוקחת אותו אלי לפחות פעמיים שלוש כל קייץ (רק ליום, ההורים שלו גרים קרוב). אז מה שאני עושה: MINIATURE GOLF, משחקים, ויוצא לפעמים לדבר. לוקחת אותם לדוכן גלידה (מקום נהדר לשבת ולדבר, ואיזה ילד יסרב לגלידה?). הוא אוהב שחמט? מצויין, אפשר לשחק איתו שחמט. אנחנו היתחלנו ללמד את בן השבע שלנו. נסי להכניס אותו לחנויות עם משחקים. סביר להניח שיש קבוצה שמשחקים DUNGENS & DRAGONS באזורכם. ייתכן שהוא מאד ייהנה מפעילות כזו וימצא עוד אנשים עם אותם תחומי עניין. בנוסף, ייתכן שהוא בדיכאון?

אאאאפרת

New member
ניסיתי

אבל אני לא מצליחה להתחבר אפילו טיפה וזה ברור לשנינו. משחקים אחרים (8 וחצי וכד') אנחנו משחקים, פשוט העולם הזה של הדמויות האלה במחשב מוציא אותי מדעתי ואני לא מצליחה להראות אפילו מעט עניין. אביו היה והוא עדיין ההפך הגמור- ספורטאי מעולה, תלמיד גרוע, מאלה שמסתובבים בחבורות. החברים שבאים לכאן מעריצים את אביו וכל הזמן רק מחכים שיהיה לו זמן לשחק איתם. אנחנו מנצלים את זה לטובתו.

אורזיגל

New member
מחזקת את דבירה של פלגיה, מדברייך

משתמע כי הבעיה הינה מעבר לסתם "גיל התבגרות", מה גם שהגיל צעיר מידי. אני ממליצה לפנות לפסיכולוג שמתמחה בבעיות בתקשורת בינאישית. שאלה, האם תמיד היו בעיות תקשורת /חברה? אם לא, מתי התחיל?

אגב איך מוצאים פסיכולוג מומחה כזה

שגם מצויין, ככה סתם? ובלי קשר... מה זו הפרסומת משמאל אווווו......

למעלה