בן טל שחר

™Che

New member
בן טל שחר

מישהו מהפורום מתאמן אצלו? לא נעים לי להגיד אבל התחושה שקיבלתי היא שלא מלמדים שם בכלל לחימה, כולם מדברים על התפתחות, קסמים , העצמה וכו' אבל לא ממש נלחמים שם. מישהו יודע אחרת? מישהו ממליץ?

כן אני ../images/Emo13.gif

בן טל שחר הוא מורה מקסים מקצוען אמיתי ושמבאלה היא פשוט מתנה להתפתחות אישית הן כלוחם והן כבנאדם. אל תיתפס למילים אתה מוזמן לבוא ולהתנסות בשיעור ניסיון ואז אולי תהיה לך תמונה או חוויה אחרת. כדי לבנות לוחם קודם צריך לבנות יסודות ללוחם
וזה לוקח קצת זמן כמו שלא בונים בניין ללא יסודות שיתפרק בהזדמנות הראשונה. שלא תטעה באשליות אין שום קסמים ובשמבאלה אין סופרמנים יש קבוצה גדולה מאוד של אנשים נחושים ואמיצים שהסכימו מבחירתם החופשית לבוא ללמוד ולהתפתח בדרכם להיות אמני קונג פו, אומנים בלמידה, וגם ללמוד איך להיות לוחמים. ללחימה יש פנים רבות הכול תלוי איך אתה רואה את התמונה הכוללת. כשאתה לומד איך להיות לוחם זו התפתחות אישית כמעט בכל רובד של ישותך
. מה זו לחימה בעיניך ? או מה אתה מחפש ? אשמח לדעת.

Kiru

New member
ורק למען ההבהרה

בשמבאלה לומדים להילחם, במשמעות המקובלת, ובצורה יסודית מאוד. מה שכן: מסלול הלימודים כולל, בנוסף ללחימה, גם לא מעט דברים אחרים.

Tonjin

New member
אתה מוכן להרחיב?

כלומר לתאר מבנה של שיעור? או לספר כמה מתוך שיעור של שעה או שעה וחצי מוקדש ללחימה וכמה "לדברים אחרים"?

Kiru

New member
מסלול לימודי הקונג-פו בשמבאלה

כולל, בהגדרה, את הקונג-פו במשמעות המילולית (אמנות היכולת) ושתי אפליקציות שלו: אמנות הלחימה ואמנות הריפוי. בתחילת הלימודים השיעורים כוללים כמעט רק את אמנות הלחימה, ובהמשך המשקל של שאר חלקי הקונג-פו הולך וגדל. אם תרצה אני בשמחה אתאר מבנה של שיעור כשאני אחזור לכאן בערב (לפי מה שאני זוכר.. עבר קצת זמן), אבל קח בחשבון שהשיעורים שונים מאוד זה מזה.

Tonjin

New member
רק שים לב שההגדרה של קונג-פו כ"אמנות היכולת"

נמצאת בשימוש אך ורק בבית-הספר שלכם

Kiru

New member
אני הבנתי שההגדרה הזאת קרובה הרבה יותר

למשמעות המילולית מאשר "אמנות לחימה סינית", אבל מעבר לזה אני לא יודע (לא יודע סינית).

Tonjin

New member
ראשית אף אחד לא הגדיר קונג-פו כ"א"ל סינית"

או לפחות לא בשרשור הזה, שנית - ישנן הרבה מקורות ברשת, גם למי שלא יודע סינית - צא, בדוק בעצמך ותאמר לי אם כן... לדעתי לא

Zeev Foux

New member
קונג פו ואמנויות לחימה

את המונח קונג פו (נשמע גונג פו, gong fu, 功夫) אכן ניתן לתרגם לאמנות היכולת. אני אישית הייתי מתרגם ל "יכולות מיוחדות הנרכשות עם הזמן" אך זה הרבה יותר מסורבל ממה שמשתמשים בו בשמבלה. מצד שני, טונג'ין גם צודק - בשיח הסיני, כמו גם בספרות הסינית, לא משתמשים במונח זה לתאר אומנויות לחימה. בסין מדובר על וושו (wushu 武術) ובטאיוואן משתמשים גם במונח גואו שו (guoshu國術). זהו מונח מערבי בעיקרו, שחדר לסין מהמערב... מצד שלישי, אמנויות הלחימה הסינית לא היו מעולם מנותקות מיכולות אחרות - ריפוי, קליגרפיה או נגינה, "זיכוך הדרך" (xiudao 修道) ואף אלמנטים דתיים ומאגיים.רק בימינו הם הפכו ל "ספורט". זאב

shlomym

New member
"יכולות מיוחדות הנרכשות עם הזמן"=מיומנויות../images/Emo13.gif

Tonjin

New member
והנה ההודעה שנעלמה בבוקר: לי אישית נראה שאתה

ושמבאלה משתמשים במושג בכל זאת בניואנסים קצת אחרים: "מיומנויות מיוחדות הנרכשות לאורך זמן" מתאר בדיוק את מה שזה נשמע וגם די "צמוד-מציאות": לטבח יש מיומנות/גונג-פו בבישול למוזיקאי במוזיקה ונגינה וכך הלאה, בעוד שבעבר ניסינו כאן לאורך כמה שרשורים הזויים לברר למה תלמידי שאמבלה מתכוונים ב"אמנות היכולת" ובמשמעות של הטענה שלהם ש"בוגר שמבאלה יכול ללמוד/לעשות הכל" ובאיך מזמנים מוניות בכוח המחשבה.. כלומר גונג-פו הוא פיתוח יכולות ספציפיות ולאו דווקא "אמנות היכולת הגלובאלית" אגב, יתכן גם שאישית הייתי מוותר על המילה "מיוחדות" בתרגום שלך, שכן המיומנויות האלו אולי מיוחדות או יוצאות דופן אבל הדגש כאן הוא גם על הזמן שלוקח להשיג אותן מה שדי מרמז שהן פתוחות בפני כל אחד (כמעט) שמוכן להשקיע את הזמן הזה.. אבל זוהי בהחלט העדפה אישית בלבד..

בפשטות

אם הבנתי נכונה אתה פשוט הופך לאומן למידה מומחה בהקניית מיומנויות למידה לעצמך ולאחרים. איכות הלמידה צומחת ואתה יכול ללמוד בקלות כל דבר שתחפוץ בו וגם ללמד אחרים. כשאומרים למישהו שיש לו קונג פו טוב זה אומר שהוא פשוט אומן במה שהוא עושה
, או ככה לפחות זה נראה לי, למשל טבח אומן או כנר אומן או צייר אומן, אומן למידה אחד שמאוד מיומן ברכישת יכולות כל יכולת בעצם בגדר המציאות כמובן
. בשמבאלה לא לומדים לעוף או משהו כזה וזימון מונית ע"י המחשבה זה לא יותר מדבר פשוט כמו יצירת מציאות, סוג של חיבור טוב יותר לתקשורת עם כל מה שסובב אותך. זה שאלה שלומדים בשמבאלה עושים הוקוס מוקוס ומופיעה להם מונית מול הפרצוף
.

אני יכול לנסות ../images/Emo13.gif

אתה יכול גם לקרוא את הספר כוחו של התת מודע של ד"ר גוזף מרפי ואז אולי יהיה לך מידע נוסף. אחרי הכול אלו רק מילים בסוף... שאיתן אפשר לשחק... כשאתה רוצה ליצור משהו בחיים שלך דברים כמובן ריאלים וברי השגה במציאות אתה יכול להיעזר בדמיון שלך כדי ליצור אותו והתת מודע שלך בשלב כלשהו יגשים את זה בחיים שלך. אתן לך דוגמא קלה- לפני שנתיים פלוס רציתי ללמוד הילינג וידעתי שיום אחד אני אגשים את זה בחיים שלי למען עצמי, לא ידעתי מתי כי לא היה לי זמן, כסף, משמעת עצמית או מוטיבציה להכניס עוד משהו לחיים שלי. פשוט אמרתי בתוכי שאני מוכן ללמוד רוצה ללמוד וכשיגיע הזמן הנכון זה פשוט יקרה. עבדתי עם הספר כוחו של התת מודע, השתמשתי במדיטציה לדמיין כל מיני דברים שרציתי לשנות בחיים לטובה, היתה לי רשימת מטרות שבתוכה אחד הסעיפים היה לימוד הילינג. לפני חודשיים פתאום חבר הודיע לי שהוא מתחיל להעביר קורס הילינג והחלטתי להצטרף ורק אח"כ שמתי לב שהגשמתי בעצם את מה שרציתי לפני שנתיים ויותר וזה מה שאני עושה בעצם. יצירת מציאות ? נראה לי שכן הזמן הנכון הגיע וזה קרה. עוד דוגמא- מעולם לא גרתי לבד ורציתי לדעת ולחוות מה זה לגור לבד עם עצמך בכוחות עצמך, מאחר ולא היה לי כסף לשכור דירה לבד אמרתי אבקש מתנה מתישהו היא תתגשם. ישבתי וכתבתי כל מיני משפטים מהספר, ערכתי מדיטציה קצרה והשתמשתי בדמיון שלי וראיתי את כל זה כבר מוגשם וקורה והבעתי בתוך עצמי מוכנות ואמון. שבועיים אח"כ כשקמתי בבוקר התבשרתי שההורים שלי מוכנים לתת לי מתנה שכ"ד לשנה כדי לעזור לי לצאת מהבית, ימים ספורים אח"כ ידידה שלי פרסמה שהיא מחפשת מי שיכנס לדירה שלה לזמן מה עד שהיא תחזור מהמזרח. אני עברתי לשם וקיבלתי את החוויה שרציתי, יצירת מציאות ?. לא יודע אם ההסבר יהיה נכון כ"כ אך אני רואה את זה כסוג של תקשורת נקיה יותר עם תת המודע שלך, אמון בעצמך ובעולם, ועשיה. אתה עושה בשביל עצמך וזה יכול לקרות בכל צורה שהיא אין דרך אחת. זה לשלוח את בקשתך על פני המים ולתת לזמן לעשות את שלו. יכול להיות שמשהו שיתגשם יהיה זעיר או לא בדיוק מה שרצית אך שיהיה לו קשר כלשהו. ככל שהמטרה שלך תהיה ברורה מדוייקת ולעניין ככה הסיכוי שלך להגשים אותו יגדל.

למיטב זכרוני

בהנחה כמובן ואיני טועה
, בפרק הראשון לומדים אך ורק יסודות של אומנות הלחימה ומידי פעם פיפסים קטנים של אומנות היכולת, בפרק השני אומנות היכולת מקבלת נתח גדול יותר, וכך הלאה עד שאם אני לא טועה זה מגיע לאיזהשהו איזון או שיוויון. אכן השיעורים שונים אחד מהשני ואני חושב שיש להם קשר כי אחד ממשיך את השני אך איני יודע אם זה נכון.

nitzano

New member
מה לומדים באומנות היכולת ?

אולי תוכל לתאר מספר תרגילים המפתחים את היכולת ללמוד ?

אני יכול לנסות

קח בחשבון שהמידע עשוי להיות לא מדויק ואפילו מוטעה משהו ישנם תלמידים שמבינים בכך הרבה יותר ממני. אתה גם יכול להיכנס לאתר שמבאלה ושם לשאול בטוח תקבל יותר תשובות ברורות. זה יכול להיות עבודה על תרגילי דמיון, תרגילי ריכוז ותרגילי חשיבה. אני ארשום לך מה אני עושה כדי לשפר את היכולת שלי ללמוד אולי זה יעזור לך להבין טוב יותר. קודם כל לנסות להיות כמה שיותר מרוכז בשיעור.. זה אומר לשים לב מהי תנוחת הגוף שלי אני רוצה להיות בתנוחה שתאפשר לי מקסימום ריכוז ושלא לא תביא אותי להירדם.. אם אני מרגיש שהתנוחה פוגמת לי בריכוז אני לוקח אחריות ומשנה אותה לאחת כזו שתאפשר לי להישאר ערני ולהקשיב בדריכות. אני מנקה את כל התלמידים האחרים מסביבי ומעלים אותם בדמיון כך שאני נשאר רק עם זה שמדבר כאילו היינו לבד בחדר, כמובן שהאחרים עדיין נשארים לידי ואני מודע שהם עוברים גם שיעור, אני גם יכול להיעזר בהם במידה מסוימת. אני מתרגל תשומת לב לגוף, או לחלקים ממנו ומעביר אותה ממקום למקום על פני הגוף.. או למס' מקומות בו זמנית.. למשל מרגיש את כף רגל ימין ושניות אח"כ מעביר אותה לכתף ימין... או לכתף שמאל. עכשיו אני יכול לתרגל גם חלוקת קשב להרגיש את הגוף שלי בעוד שמישהו מהצד מדבר אלי וגם להקשיב לו ולבצע את ההנחיות.

nitzano

New member
לחימה ומה שמסביב

תוכל לפרט מעט את סדר לימוד החומר? מהם התנאים למעבר לחומר שונה מלחימה ומהו אותו לומר?

למעלה