בן זוג מעשן

נועה277

New member
בן זוג מעשן

היי לכם, אני בת 27, החבר שלי בן 30. החלטנו לעבור לגור ביחד, לאחר 3 שנות היכרות וכחצי שנה ביחד כרגע (היינו זוג בעבר). הבעיה היא שהוא מעשן כבד, ואני לא. כיום, כשאנחנו נמצאים בעיקר בביתו (בבית הוריו, למען האמת - שם מקובל שכולם מעשנים חופשי בבית), הוא מעשן בחלון או בחדר אחר, כדי שלא ארגיש, או כמעט לא ארגיש, את הריח. הבעיה היא מה נעשה בבית שלנו... לעשן בחלון זה לא באמת פתרון רציני ולא עוזר במאת האחוזים, והוא גם "לא רוצה לעשן בעמידה". אתמול בלילה הוא ניסה להסביר לי שלמעשה מדובר בבעיה דו כיוונית, ולא רק בעיה שלי אתו (כי הוא מוגבל בעישון), וזרק איזה משהו על כך שהוא רוצה חדר נפרד בדירה, שבו הוא יוכל לעשן ולראות טלוויזיה. הרעיון ממש נשמע לי מגוחך... (אם כי לא הגבתי בקיצונית באותו רגע, אני צריכה לחשוב על תגובתי :) זה גם אומר להיות מבודד ממני לזמן רב (לא ממש מבינה איך זה ישים, והתחשק לי להגיד לו שיעבור לגור לבד, וזהו, אם כי כמובן שאני לא מתכוונת לזה) וגם להסריח את הבית (או, לכל הפחות, את אותו חדר). לפני כן הוא היה מדבר על דירת קרקע ויציאה החוצה לצורך העישון - שזה, כמובן, פתרון הולם מבחינתי, אבל פתאום הוא כנראה התחיל להרגיש מקופח, או שמשמיצים את זכויותיו, וכדומה. אולי נלחץ, לחץ טבעי, מהשינוי בחיינו... לא יודעת מה לעשות. לא רוצה חדר עישון בבית. לא רוצה לריב ריב רציני. כן רוצה שיהיה לו טוב, אבל לא באופן הזה. מה עושים?? כמובן שאדבר אתו על זה, אני מבקשת עצות לפני כן. אולי למישהו יש רעיון לפתרון לבעיה או, לכל הפחות, לדרך טובה להסביר את עצמי ולא לפגוע בו. תודה רבה, נועה

מריוס זכריה

Member
מנהל
חדר עישון נשמע לי רעיון הוגן מאוד

וגם רעיון מינימלי. תחשבי על זה שכל הבית אמור להיות משותף, ובעצם הוא מציע לך שכל הבית, למעט חדר אחד, יהיה נקי מעישון. נשמע לי יותר מהוגן. וכמובן שזה צריך להיות חדר שנעים להיות בו - אולי חדר עבודה שלו. כמובן שאם אתם גרים בדירת שני חדרים זה סיפור אחר, אבל אם אפשר, אני חושב שחדר פרטי (או אפילו פינה הקטנה פרטית) לכל אחד מכם הוא רעיון מצוין, ואפילו הכרחי. גם בתוך ה"ביחד" הכי טוב חייב להיות מקום ללבד של כל אחד, אחרת זה יהיה קומוניזם מהסוג הכי גרוע. מה, את לא זקוקה לפינה שלך ורק שלך?

תשכרו בית עם מרפסת פתוחה

אפילו קטנה, תסדרו שם פינת ישיבה נעימה + מחשב נייד, בארץ רוב השנה מספיק נעים בשביל לשבת בחוץ.

רפסודיה

New member
חדר עישון- רעיון טוב

אינך רוצה חדר עישון בבית אבל יש לך בן זוג שמעשן ושרוצה לגור איתך. אם יש לכם את האפשרות מבחינת מספר החדרים בבית זו יכולה להיות הדרך שאת עושה לקראתו, כדי לאפשר גם לו את מה שאת מאפשרת לעצמך.

נועה277

New member
תודה, אשמח לקבל ראיונות לוגיסטיים נוספים

אני באמת מתחילה להשתכנע. תכלס, אני באמת רוצה שיהיה לו טוב. לא רוצה שהוא ירגיש פחות חופשי מעכשיו... תודה, הרגשתי בעניין השתפרה! מה גם שידוע לי שיש בתים רבים בהם פשוט מעשנים וזהו... ואצלו זה ככה בבית, הרי. אז הוא כבר עשה דרך לקראתי. הבעיה שנשארת היא באמת לוגיסטית. ננסה להתאים את חיפושי הדירות לעניין הזה. אשמח עכשיו לקבל רעיונות לוגיסטיים נוספים.. אם קיימים כאלה.

גארוטה

New member
כל בית צריך מרפסת...

אם לא חצר אז לפחות מרפסת, אבל הרעיון שחדר אחד בבית יוסב לחדר עישון וטלויזיה(?) ממש נשמע לי רע, א. העובדה שהוא יעשן רק בחדר הזה לא תמנע מהריח הרע להשתלט על שאר הבית, וב. למה הוא צריך שם טלויזיה? אולי גם שיכניס לו לשם מיטה שיהיה לו נוח כשהוא מעשן תהיה לו אפשרות לשכב וכדי שלא ישתעמם תוך כדי העישון אז גם לראות תוכנית או שתיים...? הבחור חושש מהמגורים המשותפים .

נועה277

New member
חח הופה, אני רואה גם דעה שונה!

שמחה לראות גם תגובה שונה. פתחת לי עוד את הראש. כמובן שהוא חושש, גם אני חוששת. זה עולם אחר, לא מוכר. שנינו גרים כרגע בבית, חסרי דאגות. אמרתי את זה בעצמי מההתחלה - הרעיון בא לו פתאום, כי הוא קצת נלחץ כנראה. טבעי, סך הכל. ואולי באמת כדאי שלפחות בהתחלה יהיה לכל אחד יותר ספייס. הרי היום - אני נהנית גם לראות טלוויזיה לבד, לעשות דברים אחרים לבד (כמו שאמרתי, יש לי לא מעט תחביבים). והוא מעשן לבד גם היום. אז למה שכל זה ייגמר בפתאומיות, בבת אחת? מה, אנחנו בכלא? ואת זה אני אומרת למרות שעניין הטלוויזיה די מפריע גם לי, כעיקרון, כמו שראית. אצלי בבית בכלל מקובל שכולם ביחד, בסלון רוב הזמן. אבל מצד שני, הרי הכיף שלו זה לעשן תוך כדי שהוא רואה טלוויזיה. אז האפשרות השנייה היא, בעצם, שהוא יוותר על זה לגמרי. ולפחות כרגע, זה נראה לו ויתור גדול. אני, מצידי, לא בטוחה שכדאי לי שהחיים המשותפים יתחילו מויתורים גדולים מדיי. דווקא נראה לי שברגע שתהיה לו פינה כזו, ובהנחה שאנחנו נהנה לגור ביחד, הוא מעצמו לא ייתקע שם בחדר הזה יותר מדיי, וכשיתחק לו קצת לשבת עם עצמו - שיהיה לו בכיף. יש מצב שהעיקר זו בעצם ההרגשה שיש חופש. שיש אופציה. שלא מגבילים אותו. יכול להתפתח פה דיון מעניין, אני מעוניינת לשמוע על זוגות "מעורבים" אחרים, של מעשן ולא מעשן. מה אתם אומרים?

I C E M A N 7

New member
אם הוא חובב ספורט

זה מסביר את ההכרח בטלויזיה בחדר העישון. הצרה שלך - טלויזיה מזמינה פלייסטיישן ואז אכלת אותה
אני חושב שהגישה שלך בהודעה הזאת בריאה. אגב, למה נפרדתם בסשן הראשון?

נועה277

New member
חח תודה לאל, הוא לא חובב ספורט :)

תודה רבה - האמת, גם אני חושבת שהגישה בריאה, או, לפחות, מנסה לשכנע את עצמי שזה כך. אגב, זה רעיון שלו לעבור לגור ביחד, ובהתחלה התנגדתי. עד שהרגשתי שזה מתאים. כמו שאמרתי, הוא לא חובב ספורט. ושישחק בפלייסטיישן, ממש לא מפריע לי. מחשב לא יהיה לו הרי בזמן הקרוב, כי יש רק את הלפטופ שלי, שלא יהיה זמין יותר מדיי כי אעבוד עליו ואני גם אוהבת לרבוץ במחשב לא מעט. אני מאמינה, האמת, שכשיתחשק לו להיות איתי, ואם הקשר ימשיך (בע"ה) להתפתח כמו שהוא מתפתח עכשיו, בטוח יתחשק לו, ולא מעט, הוא יבוא להיות איתי ולראות טלוויזיה איתי יחד, תוך עשיית דיחות קצרות לסיגריה. עצם האופציה כן להיות לבד ולעשות מה שבא לו, כולל לעשן היא באמת אולי העניין. ה"סשן" הראשון היה מזמן, נמשך, כקשר "רציני", כמה חודשים. שנינו היינו במקום אחר לגמרי, זה היה מבוסס על כך שמצאנו חן אחד בעיני השני וזהו בערך, אני הייתי חברה "טובה מדיי" (בהקשר הספר "למה גברים אוהבים ביצ'יות, אם אתה מכיר), זה לא התפתח לעומק כמו עכשיו. היינו בקשר רוב התקופה הזו, חלקה - בקשר לא רציני. יצאתי עם אחרים. אח"כ למשך חצי שנה הוא חיזר אחריי, לקחת לי המון זמן להאמין בו שוב, ואחרי חצי שנה הסכמתי לנסות לחזור. מאז, אנחנו עובדים די קשה כדי שיהיה לנו טוב וברוך השם (חח אני נשמעת כמו ממש דתיה... ) רוב הזמן משבחים ומעמיקים את הקשר בינינו, ולוקחים אותו למקומות שממש לא הכרנו לפני 3 שנים.

גארוטה

New member
אני מהדור הישן

מאלה שלא גרו יחד לפני החתונה ולכן נראה לי קצת מוזר לעבור לגור ביחד ולדאוג לכך שלכל אחד יהיה את המקום הפרטי שלו אם זה לעישון ואם זה לתחביבים. הוא ישב בחדר הפרטי שלו יעשן ויצפה בטלויזיה, את תשבי בחדר הפרטי שלך, תתעסקי בתחביבייך ותראי טלויזיה לבד כי ככה את נהנית יותר, מידי פעם תיפגשו במטבח כשתכינו קפה ותמהרו לחדר הפרטי כי הוא ירצה לראות כדורגל ואת בדיוק באמצע סיינפלד, במקרה הטוב תקומו באותה מיטה, אם תיכנסו אליה יחד? לא בטוח. אני מאמינה שאם רוצים ללמוד לשחות קופצים למים ולא נכנסים עם מצופים+גלגל הצלה+מזרן +כבל מחובר למציל...

נועה277

New member
מבטיחה לחשוב על מה שאת אומרת...

לדעתי זה לא ייראה קיצוני כמו שאת מתארת. נקודת ההנחה היא שהוא רוצה להיות איתי ואני אתו. השאלה היא בעצם, איזה אחוז מהזמן ששנינו נהיה בדירה נבלה ביחד. החלוקה הזו משתנה מאוד בין זוג לזוג. אנחנו עוד לא יודעים מה תהיה החלוקה אצלנו - כרגע, כשאנחנו נמצאים באחד הבתים שלנו, אנחנו יחד כמעט כל הזמן. החדר ייתן לו בעצם אופציה לעשן בלי להפריע לי וגם פינה שקטה משלו. טלוויזיה? אם ממש אתנגד ואסביר לו למה, יכול להיות שהוא יסכים איתי שלא כדאי לשים. (אני מזכירה, לא דיסקסנו על זה עדיין, אני רוצה קודם לגבש לעצמי דעה ראשונית). אבל בואי נניח שתהיה לו אופציה להיות לבד - האם זה מה שרע? או שבעצם, מה שמפריע לך זה עצם זה שהוא יהיה לבד, ולא האופציה. בהנחה שמה שמפריע זה שהוא יהיה הרבה לבד, אם יוצאים מנקודת הנחה שהוא מעוניין בהפרדה כזו - האם מצב בו אין לו אפשרות להיות לבד - יעזור? הרי אז הוא יהיה איתי רק כי אין לו אפשרות להיות לבד. אני לא רוצה בזה. זה סתם ילחיץ. יצא לי קצת מסובך, סורי. מקווה שכוונתי ברורה. חייבת לחזור לעבודה. אשמח לעוד תגובות, דעות, רעיונות... יום טוב לכולם! ושוב, הוא לא רואה כדורגל!!!

גם בבית שלו אסור לו ?

חביבתי הכרת אותו כמעשן, אל תנדנדי. הבחור מתחשב בך. וכן, יש לו זכות לעשן בבית שלו. הבעיה היא שלך לא שלו. למה חדר עישון נשמע לך מגוחך ? רוצה שיהיה לו טוב ? אל תריבי איתו. למה את חושבת שיש לך את הזכות להחליט עבורו איך נוח לו לעשן ?

נועה277

New member
אני שמחה שאת בעדו אבל את ממש מגזימה

מה זה זכותו לעשן בבית שלו, והבעיה היא שלי??? לדעתי זה ממש זה לא נכון, ולשמחתי, הוא לא חושב כמוך. זה הרי יהיה גם הבית שלי!! מה זה פה, דיקטטורה?? איפה הכבוד גם לרצונותיי ולרווחתי, בביתי שלי, שבו יש לי זכות לא להיחנק ולמות מהסיגריות?? (ואני יודעת, אגב, שגם בריאותית אני רגישה לעניין). בכל מקרה, מה זה משנה - את ואני לא צריכות להסכים. לא אנחנו עוברות לגור יחד. השאלה הייתה, בעצם, איך אנשים מבחוץ רואים הצעה כזו, לחדר עישון נפרד עם טלוויזיה, בתוך דירה משותפת של בני זוג. ואני מבינה שלך זה נשמע סבבה. מצוין.

רפסודיה

New member
חדר נפרד

אני אישית לא מעשנת אבל זו נראית לי פשרה טובה עם בן זוג שכן מעשן. ואם כבר משקיעים כדאי להוסיף גם רמקולים טובים ובידוד אקוסטי, שישמש כבר חדר מוסיקה.

נועה277

New member
חחח נשקול את זה כשנשרוד, בע"ה,את שנת העישון

הראשונה, נרוויח קצת כסף, ונקנה בית

תתרגלי לזה שהוא מעשן

2. אל תנדנדי לו שיפסיק 3. אפשרות לדירת גן או מרפסת תפתור תבעיה

נועה277

New member
אני לא מנדנדת. משתדלת שלא, לפחות. ותודה, אבל

לאור בקשתו הנוכחית - נראה שדירת גן/מרפסת לא תעזור כאן, אלא אם הוא יסכים לחזור להצעתו הקודמת... שהייתה בדיוק כזו. כרגע האדון רוצה חדר משלו, שיהיה מיועד לעישון ותהיה בו טלוויזיה.

I C E M A N 7

New member
לא תפתור

אני יודע שקשה לדמיין את זה כרגע אבל יש במדינה הזאת גם חורף לפעמים. לעשן עם ביצים קפואות מסוכן מאד לבריאות

נועה277

New member
:) דווקא על זה החבר לא חשב, נראה לי. יש מצב

שהוא לא יוכל בכלל לעשן בחוץ בחורף. טוב, ננסה לארגן חדר לצורך העניין. מה לעשות, העישון הוא חלק בלתי נפרד מהגבר שלי...

למעלה