בן זוג מעשן

nowonder

New member
כרוניקה ידועה מראש

היא בדיוק יצאה ממועדון לילה אל האויר הקר והחשוך, והוא עמד מתחת פנס נאון לבן ועישן סיגרייה. עשן אפור היתמר סביבו ואפף את פניו. היה בזה משהו מסתורי, מושך וגברי נורא. למרות האויר הקר, והחצאית הקצרה, היא הרגישה גל של חום בגוף וידעה שהיא חייבת להרגיש אותו בתוכה. אחר כך הם יצאו. כמעט שלוש שנים. כמו כל זוג, עם עליות וירידות. הסיגריות היו חלק ממנו. היא לא אהבה את הסיגריות. אבל היא אהבה את הריח של הגוף שלו. ואת התנועה הבטוחה שבה הוא היה שולף סיגריה מהקופסא. ואת הנשימה העמוקה והנשיפה הארוכה שבאה בעקבותיה. כשהיה עומד ליד החלון ומעשן את העשן האפור החוצה, היא זכרה את הרגע שבו ראתה אותו. את הפנס הלבן. והמסתורין האפור. והיתה נמלאת מחדש בחום ובתאווה אליו. אחר כך, עברו לגור ביחד. הוא ביקש חדר לעצמו, רק הוא והספרים שלו. שטיח חם ומדפים של ספרים. (מעולם לא היה איש של טלוויזיה או כדורגל). היא כמובן הסכימה. גם כי היא אוהבת אותו. וגם כי זה יותר בריא. למרות שהיא קצת הצטערה שלא תיראה יותר את העשן האפור מסתחרר סביבו. בהתחלה היה חוזר מהעבודה מחייך לה לשלום מדברים קצת ואז הוא היה נכנס לחדר וסוגר את הדלת בהתחשבות. בהדרגה נעלמו הדיבורים. ואחר כך נעלמו החיוכים. ובלי שהרגישה למה וגם איך, היא מצאה את עצמה כל יום מול דלת סגורה, ועשן משתחל דרך החרכים ודרך חור המנעול ומשתלט על הבית. יום אחד היא ישבה ליד השולחן המטבח. כוס תה מהביל בין ידיה הקרות. שוב מול הדלת הסגורה. עשן שחור גלש מבעד לדלת אל תוך הבית. כבר לא מתמר אל על, אלא כבד וסמיך, מזדחל, קרוב לריצפה. כמו מפלצת רעה שומר על הדלת הסגורה, בינה ובינו. היא קמה מהכיסא בשתיקה אליה כבר התרגלה. ניגשה לארון המטבח מעל המקרר והוציאה את האקדח של המילואים. בצעדים שקטים ורגועים היא ניגשה אל הדלת הסגורה ופתחה אותה. הדלת לא היתה נעולה. הוא ישב שם על הכורסא. בין מדפי הספרים, שקוע בסיגריה, מתבונן בחלון. שלוש יריות. ועשן אפור מתמר מקנה האקדח. הסיגריה צנחה על שטיח החם, מותירה בו חור שחור גדול. טוב. קצת ניסחפתי עם הדרמה. אבל כמו שאת מבינה, אני חושבת שזה רעיון גרוע. אתם צריכים להחליט אם זה יהיה בית של מעשנים, או בית בלי עישון. (אם תחליטו על ילדים, אחרי שתהיי בהריון, תאמצו סידור אחר).

אייבורי

New member
../images/Emo13.gif

הסיפור נהדר, אפילו יש מצב שהוא יתגשם לכן אני בעד הרחבה של העניין, פינת העישון עם קירות זכוכית ושואב עשן בתקרה. [דרך אגב לטסים דרך רומא, אין פינות עישון בשדה התעופה דה וינצי]

עד שעברו לגור יחד אהבתי..

ראשית הרשי לי לפרגן לך על הדרמטיות. יפה את כותבת. שנית מהניסיון שלי, אפשרי. אני מעשנת, בעלי לא. לפני שנולד הנסיך הקטן עישנתי במטבח. עכשיו, בחלון במקלחת. נכון, לפעמים בעלי מקטר על הריח... אבל מבחינתי זה חלק ממני. את לא יכולה לומר למי שמעשן זה בית ללא עישון... אני אכבד בבית אחר. אבל בבית שלי ?

נועה277

New member
חח שוב את בשלך. כן מסכימה שזה "חלק ממנו"

זה ממש חלק ממנו. וגם ממך. כל זוג פותר, או לא פותר את זה, אחרת. סך הכל, את גם לא מעשנת בסלון, ולא עישנת שם גם לפני הנסיך... אז גם את מכבדת, באיזושהי מידה. בית ללא עישון - באמת לא בא לי להגיד לו, ואני מאמינה שגם לא אצליח - הוא לא מהמוותרים. נחיה ונראה... העיקר שבסוף יהיה שלום בית, בדרך זו או אחרת. מקווה שגם אנחנו נמצא פתרון.

ברור.

יהיה שלום בית אם תכבדי את הרצון שלו. וכמובן שלא יטייל לך בבית עם הסיגריה... פינה שמוסכמת על שניכם. חדר שינה מחוץ לתחום !

נועה277

New member
כרוניקה ידועה מראש

כתוב יפה. קצת קשה לעיכול. לי יש כרגע קצת מעט מדיי סבלנות בשביל לקרוא. מבטיחה להתייחס בהמשך!

"האקדח של המילואים"../images/Emo6.gif

איפה את משרתת, תגידי לי
.

נועה277

New member
חחח לא חשבתי שגם אני אצחק :)

כתבת ממש יפה! די רחוק מהמציאות כפי שאני מכירה אותה עד כה... אבל יפה! ולעצם העניין: החשש שלך קיים גם אצלי. חדר סגור, וכדומה. בהחלט מרתיע. רעיון רע - לא בטוח. השכן, למשל, יושב, בכל יום, דקות ארוכות ואף יותר מכך, במרפסת ומעשן, לבד. ובו זמנית, אני שומעת מהבית שלי שכשהוא ואשתו יושבים שם יחד - יש להם שיחות מדהימות, וזוגיותם נראית, על פניו, מצוין. אם לספייס יהיה גבול - אולי גם חדר משלו יעבור בשלום. בית בלי עישון בכלל זה לא יהיה, אלא אם באמת זו תהיה דירת קרקע או עם מרפסת נחמדה והוא יסכים לעשן שם. בית עם עישון לחלוטין, סיגריות בכל הבית - גם לא. אני לא מוכנה לסבול. אז זה יהיה חייב להיות פתרון אחר. אולי איזו פינה באמת, ולא חדר סגור של ממש. פינה מאווררת. ילדים - זה עוד קצת רחוק. ונראה לי שהרצון שלו לעשן הוא חזק מאוד, כך שלמרות שהוא מאוד רוצה ילדים ובטוחה שיאהב אותם - אני לא רואה מצב שיפסיק לעשן בגללם.

אייבורי

New member
תשמעי

ההודעה שלך זיכתה את זוגתי במילה חמה אנחנו זוג מעורב, מעשן אקטיבי וסובלת פאסיבית לפעמים אנחנו עושים קולקטיבית (אני מעשן היא סובלת באותו זמן) אבל כרגע אני בטנטיבית.

g u y 4 u

New member
כמי שמעשן...

אני אומר לך שהוא צריך לכבד את רצונך. בד בבד את צריכה להתחשב ברצונותיו. אם אין לכם חצר, אולי באמת אפשר להקצות לו חדר שבו הוא יוכל לעשן בחופשיות יחסית. כשאני אצל זוגתי למשל, אני מעשן בחצר. כשאני בתוך ביתה גם לילה שלם, אני לא מעשן כלל. גם לא בחלון. בביתי לעומת זאת וברחוב, אני מעשן חופשי. גם אני לא יכולתי לשאת פעם את המחשבה לבלות במקום שבו לא מעשנים. ואז, יום אחד, הפסקתי לעשן (מכמה סיבות). לא עישנתי משך שבעה חודשים. חזרתי לעשן ומאז אני מכבד את מי שלא רוצים שאעשן לידם. אני יכול לבחור להתאפק גם יומיים...או לבחור לצאת החוצה ולעשן. בכל מקרה אני מקפיד שלא לאלץ את אף אחד לסבול מהעשן. מה לעשות שככל שהמדובר בריח - זה לא משנה אם אעשן בחצר או בבית...הריח לא נעלם. ומי שרגיש לריח... בעיה. כאמור, אם אין לכם חצר, חדר עישון זה רעיון הגיוני. שווה לשנות.

נועה277

New member
ל - guy4u

יפה. והוא גם מכבד. ואני, בעקבות התגובות, נכונה להתחשב יותר ממה שהייתי מוכנה קודם (תודה, אנשים!) הוא גם לא מעשן אצלי (אלא רק במרפסת, תוך סגירת הכניסה משם לסלון). בביתו - הוא משתדל שלא יפריע לי, כמו שאמרתי - בחלון, בחדר אחר. אם הוא יעשן בחצר (ואולי - גם בחדר, אם החדר יהיה מוצלח לצורך העניין) - לא מפריע לי. אני לא רגישה עד כדי כך. תודה לך, אהבתי את תגובתך
מקווה שאכן נמצא דירה מתאימה ופתרון שירצה פחות או יותר את שנינו. ושתף אותי מה יהיה הסידור שלכם, אם תעברו לגור יחד

שילה1

New member
גם אצלנו-"בית מעורב".ואני כבעלת הבית-מעשנת.

מאחר והעשן נדבק לוילונות ונשאר באויר,נקבע כי מעשנים מחוץ לבית,ולא ליד חלונות פתוחים. ואגב-כך אני מעשנת פחות,מה שכמובן,מוסיף לי בריאות. עישון בחדר בבית לא פותר כל בעייה,כי הריח גולש לשאר חלקי הבית. ממליצה לך לחפש דירה עם מרפסת,או דירת קרקע -הכי טוב,בעיקר אם יש גינה,ומקום לגריל.

נועה277

New member
../images/Emo13.gif תודה לך.

האמת, כאשר האיש מעשן בחדרו - אינני מרגישה זאת כלל בשאר הבית. אבל אני מניחה שזה תלוי במבנה הדירה ובכמה מקפידים על סגירת דלתות. אני לא רגישה באופן מיוחד, כך שיכול להיות שזה יספק אותי. בכל מקרה, ואם הוא יסכים (אתמול הוא זה שביקש חדר... עדיין אינני יודעת אם הוא ימשיך להתעקש על כך) - אכן נחפש דירה עם יציאה החוצה, וכבר יש אחת פוטנציאלית. גריל זה באמת טעיייים ואנחנו אוהבים בשר

g u y 4 u

New member
../images/Emo6.gif

אם תחפשו דירה ביחד אז אחד הקריטריונים החשובים צריכים להיות או חצר או חדר מאוורר במיוחד לצורך העישון. פצצה שאצלך הוא מעשן במרפסת וסוגר את החלון המפריד - מעולה. אם תשאלי אותי, זה יהיה הפתרון האולטימטיבי - שתשארו לגור בדירה שלך כי קיים בה הפתרון לבעיה. מה שכן, עושים בה פינת ישיבה נעימה, צל אם צריך ומפנים את הטלוויזיה כך שיהיה לו נוח לצפות בה משם. לגבי, אם אשוב לגור עם זוגתי (גרנו יחד שנים), אני מניח שזה יתנהל כפי שמתנהל היום כשאני בא אליה ומתארח בביתה... אני מעשן בחצר. יש שם פינת ישיבה מאוד נעימה. יש בריזה, יש גינה שעיצבנו והקמנו יחד, יש צל במהלך היום... על התענוג המפוקפק של הטלוויזיה ויתרתי.

למעלה