בן גוריון או אפקה?

• פותח הנושא adi3b
  • פורסם בתאריך

adi3b

New member
בן גוריון או אפקה?

היי,
אני חיילת משוחררת שרוצה להתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מערכות מידע. אני מתלבטת בין שני מוסדות ואשמח לשמוע מה דעתכם בתור אנשים שנמצאים בתחום.

כדי להתקבל לאוניברסיטת בן גוריון אני צריכה לעשות שנה שלמה של מכינת הנדסה (פיזיקה ומתמטיקה 5 יח"ל בממוצע מעל 85), וכדי להתקבל למכללת אפקה אני צריכה לעשות מכינה של 3 חודשים. החשש העיקרי שלי מבן גוריון הוא המרחק מהבית (אני גרה במרכז), הארכת הלימודים בשנה ולימודים קשים יותר ממכללה, מה שכמובן יקשה עלי להוציא ציון גבוה יותר מאשר אם אלך למכללה.
השאלה שלי היא האם תואר מאוניברסיטה בהכרח כל כך קריטי עד ששווה לי להעתיק את מקום המגורים שלי ולהקשות על עצמי כל כך? אם תגידו לי שזה שווה את זה ושיש הבדל גדול מבחינת המעסיקים, אז אני אלך על זה בכל הכוח. אבל חשוב לי לקבל איזשהי תמונה עד כמה זה נכון שבוגרי מכללות לא מוצאים עבודה בשוק.
האם תואר ממכללה בציון גבוה שווה פחות מתואר באוניברסיטה בציון נמוך יותר?

תודה מראש

amir_aikido

New member
לא נביא, אבל איפוא את רוצה לעבוד אח"כ?

קשה להתנבא, מבוגר מספיק כדי להבין שהשוק עובר תקופות שונות, בתקופות שפע בעבר - שהיו מוכנים לקבל אנשים גם בלי לימודים רלבנטיים (ולעשות להם קורסי הסבה), בתקופות שפל - תואר ממכללה עלול להקשות מאוד בחיפוש עבודה. יותר מכך, עבור רוב האנשים התואר (מוסד וציון) ישפיע מאוד על העבודה הראשונה שתשפיע מאוד על השנייה והקריירה שלהם תעוצב כך (יש חריגים כמובן, אבל האם את כזו?). בהתאם, נראה ששווה מאוד להתאמץ ככל האפשר בשלב הלימודים כדי לשפר את נקודת ההתחלה (נושא שכדאי לזכור לכל אורך התואר).
&nbsp

&nbsp
אמיר

בן גוריון

הסיכוי למצוא עבודה אחרי לימודים בבן גוריון, גדול בהרבה (מאד) אם תסיימי בבן גוריון.

יש מקומות שאפילו עם ממוצע 100 באפקה - את לא תוזמני לראיונות, כי אפקה לא ברשימה של המוסדות שהם מקבלים משם עובדים.

forumist

New member
גם לדעתי בן גוריון.(גילוי נאות-למדתי באפקה.לא תעשיה וניהול)

יינון35

New member
בישראל???

תמיד קשה, ואת צריכה להתרגל כ-אם יהודיה לקושי,
רק אם קשה זה בסדר,
המנהלים סדיסטיים ואם הם ידעו שלמדת במכללה והיה לך קל,
הם לא יקבלו אותך, הם רוצים עובדים שיש להם כוח סבל,
על מנת שיסתדרו במשימות הקשות, לא יראו אור יום, יטחנו שעות ולא יהיה להם חיים,
&nbsp
אז אין פה שאלה, רק בן גוריון זו הבחירה שלך,
אפקה זה לסתם מפונקים עם פוטנציאל למובטלים

למעלה