במרכז העניינים

במרכז העניינים ../images/Emo66.gif

אני מטבעי בחורה די ביישנית
, אבל יש בי צד מנוגד לביישנות, שתמיד רוצה לצאת החוצה. אני אוהבת שמקשיבים לי, אני אוהבת לארגן דברים ושאחרים תלויים בי (מרגישה רצויה אולי ככה), אוהבת ימי הולדת
והאמת ששמחתי שחגגו לי בלימודים אתמול... והניגוד הזה של ביישנית אבל אוהבת להיות במרכז מאוד לא הגיוני עבורי, וזה מביא אותי לשאול אותכם לגבי עצמכם: האם אתם אנשים שאוהבים להיות במרכז העניינים
במה זה מתבטא
איך זה מתקשר לאופי שלכם

לקשמי

New member
ראשית כל

|מזל טוב| ו
ענקי ליום ההולדת.
לגבי השאלה שלך: גם לי לפעמים קורים דברים דומים. אני לא אוהבת שתלויים בי אבל אני מזהה את הניגוד הזה אצלי, שמצד אחד אני מאוד מאוד ביישנית, מצד שני לפעמים דווקא מחפשת צומי. למשל כשאני מכינה איזה מאכל כדי לכבד בו אנשים אחרים, חשוב לי שיידעו שאני עשיתי את זה כדי לקבל מחמאות, אני אוהבת להפתיע אנשים בכל מיני דברים וחלק מזה זה גם הצורך הזה בתשומת לב, בהרצאות או דיונים כאלו ואחרים אני אוהבת לשאול שאלות ולהשתתף. אני חושבת שכל הדברים האלה הם חלק מהרצון שלי לצאת מהביישנות.

לתפוס מקום

יכול להיות שגם זה סוג של מאבק, בתוך החברה. לדעת לתפוס את המקום שלך, לדעת להשיג את תשומת הלב גם אלייך. לדעת שגם לך מגיע הזמן שלך להיות במרכז המעגל. השאלה היא אם את אוהבת להיות במרכז כל עניינים, או בעניינים מסויימים. האם עניין המרכז תמיד חשוב לך, או שמדי פעם, את רוצה שתשומת הלב תהיה רק אלייך כמו שאת מעניקה אותה לאחרים, כשהם במרכז

לירננה

New member
גם אני ביישנית

ונוהגת להיות בצד הרבה פעמים, ווכה נוח לי אבל הרבה פעמים יש לי חלומות על איך אני עומדת פתאום במרכז העיניים וכולם שמים לב עליי ומעריכים אותי.

ניאו30

New member
כעת גם וגם,גם ../images/Emo60.gif וגם ../images/Emo205.gif

אפשר להגיד שתמיד הייתי בקיצוניות של "להיות בצד",על כל המשמעויות שלה. ובתקופה הנוכחית,זאת בה התחלתי בתהליך השינוי שלי,מצאתי את עצמי בכמה מצבים בהם אני ממש אוהב להיות במרכז,אולי זה משום שאני רוצה ל"השלים פערים",אולי זה צורך נרקסיסטי שלי,אולי זה גם צורך ל"הישמע",צורך להיראות,שהוא בעצם צורך להרגיש חי וקיים או משהו כזה,באמת שלפעמים קשה לי להסביר למה זה קורה עכשיו זה מתבטא בכל מיני מקומות ומצבים,אבל זה הכי בולט שאני רוקד,שבחיים לא דמיינתי את עצמי פעם שאני רוקד לעיניי אחרים,לא רק באולם ריקודים יחד עם כולם,אלא אפילו שרק אני רוקד וכולם מסתכלים עליי.לפעמים זה קורה בלי שאני אחשוב על זה יותר מדיי,אבל לפעמים אני עושה את זה עכשיו,וזה פשוט כיף לי,גם אחרי שאני חושב על זה שפתאום כל הזוגות עיניים האלו נעוצות בי. עדיין,נגיד שאני לומד או קורא ואני רוצה להשאב פנימה,אני רוצה כמה שפחות הסחה חיצונית,ולכן אלו המצבים בהם אני אפילו מחפש את ה"להיות בצד".פה זה יותר מתקשר לאופי שלי,שהוא שקט כזה,אבל חלק מהשינוי שלי זה שנהייתי מאוד פתוח לעומת הסגירות של פעם,ולכן אני חושב שזה פשוט משקף את האופי המשתנה שלי,שאני אוהב את שני הדברים,גם את המרכז וגם את הלבד ובצד. אפשר להגיד שהשאיפה שלי היא כן למצוא את אותו איזון שישמור על האותנטיות שלי.בריקוד,למשל,אני כן מרגיש לפעמים שאני מגזים וש"זה לא אני",אבל שוב חושב שזה קשור לצרכים שלא מולאו בעברי שעכשיו אני נמצא שם,וברגע שהצורך הזה יגמר,ברגע שאני ארגיש מספיק חי וקיים,נשמע ונראה,אז יתפוגג לו מאליו גם הצורך הזה לפעמים להיות במרכז,שהוא כאמור לא תופס את כל עולמי,אבל אני בהחלט מודע לו במצבים מסויימים,כשזה קורה.

הממממ...

מצד אחד אני אוהבת ששמים לב אליי, שמתייחסים אליי, אני רגילה לתשומת לב הזאת (נו, אני בת הזקונים)... אני אוהבת שיודעים מי אני, ושרוצים בקרבתי. איך זה מתבטא? דיברת על ימי הולדת, אז פעם נורא אהבתי לעשות מסיבות ימי הולדת גדולות ומושקעות כאלה, שכולם יזכרו, שכולם ידעו, שכולם יבואו לחגוג לי. מצד שני, יש בי צד ענק שאוהב את השקט. להיות עם עצמי, עם המחשבות שלי, בלי לערב אף אחד. נורא חשובה לי הפרטיות שלי. לא להתבלט יותר מדי. אני אוהבת להתבלט בתחום החברתי - כשאני עם חברים, כשאני בעבודה (מבחינת חבר'ה)... אבל כשזה נוגע לדברים אז... לא תמיד.

למעלה