במקום שבו הטרור.....

במקום שבו הטרור.....

פוגש את השחיתות. רוצח מתאבד באולם ללא רשיון מתחת לתקרת פלקל, אולם הנתון בקשיים כלכליים. ושלא נדבר על ההימורים לא חוקיים במקום בעליל עפ"י חוקי מדינה. מיטב האירוניה האכזרית התרכזה בפיגוע בראשל"צ-מיטב האירוניה של כל התחלואים שעוברים על המדינה שלנו בשנה האחרונה!!! לאן המדינה שלנו הולכת, קשה מאוד לדעת!!! נדמה שהכל הולך לנו הפוך, והולך לקראת התמוטטות. גניבות, הימורים, רשלנויות, טרור, קשיים כלכליים, סרבני שירות מטעמים משונים וכו´-זה מה שיש לנו בשנה-שנתיים האחרונות. מזל שיש לנו בינתיים את צה"ל! ואיזה כיף זה לפרק מאג!!! המורעל הרשמי

CANDY MAN

New member
חברי המורעל היקר והפסימי...

המצב אינו כל כך גרוע כמו שהוא נראה - נתראה בעוד 10 שנים. מקווה שעזרתי, CANDY MAN

קודם כל אני שמח שאתה לא מפחד....

ממים... שנית כל:אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד עשר שנים. יש תרחישים אופטימיים ויש פסימיים והרבה. מכיוון שאתה נשמע לי אופטימי אני אגיד לך למה אני פסימי לגבי מה שיהיה פה בעוד עשר שנים. אוסף של נימוקים בלי קשר אחד לשני:(זה ארוך אבל כדאי לקרוא) 1. ברשות איראן צפוייה להיות פצצה גרעינית שתיצור במזה"ת מאזן אימה, שבו בפעם הראשונה יהיה לעולם הערבי העויין לנו אפשרות של הרתעה ממשית. 2. ביבי נתניהו חוזר לראשות הממשלה. כל מילה נוספת מיותרת. 3. מלחמה כוללת פורצת באיזור. לצה"ל אבידות רבות, האו"ם שמום דוחף את עצמו לאזור, ומפריז שטחים-כלומר אנחנו בצרות. 4. אירופה ממשיכה להחרים את ישראל. בתי המשפט הבינלאומיים מחליטים על שפיטה של קציני צבא ישראלים בכירים. 5 . הטרור רק הולך ומתגבר בכל מקום בארץ. 6. המאזן הדמוגרפי בישראל מתחיל לנטות לטובת הערבים. מה לעשות הם לא שמעו על אמצעי מניעה. מעבר לירדן יש יותר פלשתנאים, ושלא נדבר על אזור הגליל בארץ שרובו ככולו יהיה ערבים. בכך תאבד מדינת ישראל משהו מאופייה היהודי ציוני. 7. גדר הפרדה מוקמת. (הסבר: ראה נימוק 2). 8.סרבני שירות מתרבים כמו חרגולים מיום ליום. מטעמים פיזיים, נפשיים, מנטליים, מצפוניים, בריאותיים, מיניים, רוחניים וכו´.צה"ל עוד יימצא עצמו בלי חיילים. 9. ארגוני המודיעין הישראליים מתחילים לקרוס. שכן ברור וידוע שהמוסד מסתמך על שיתוף פעולה גם ארגוני מודיעין זרים. 10. ארה"ב מתחילה לברוח מישראל. ולא דיברנו על התחומים האחרים שלא קשורים לביטחון וצבא: 1. כמות המובטלים ממשיכה לעלות בשל חוסר בהשקעה זרה בארץ. 2. המיתון הולך ומחריף. 3. משטרת ישראל קורסת תחת העומס.הפשע בארץ עולה בצורה חדה. 4. אין תיירות לארץ. 5. בידוד בינלאומי. אמרתי כבר שהאו"ם לא מעניין את הקוצ´י מוצ´י הגדול שלי, אבל בכל זאת לא נעים להיות לבד בעולם. 6. אי יציבות שלטונית. כל מפלגה מושכת לכיוון אחר, ממשלות לא מחזיקות יותר משנה. 7. בעקבות הטרור-עסקים קטנים פושטים את הרגל. 8. ליגת העל שלנו מתגלה כמקום תוסס של הימורים בלתי חוקיים. 9. משבר המים בארץ תופס תאוצה, הספקת המים מופסקת לשעות אחדות במשך כל יום. 10. צה"ל מתחיל לאבד מחוסנו עקב הקשיים הכלכליים. 11. האנטישמיות בעולם גוברת. נאסרת יציאת ישראלים לארצות כמו צרפת ובלגיה "הנאורות" אבל למרות הכל, אסור להתייאש!!!!! בנינו כאן דברים יפים במשך חמישים שנה, ננסה לשמור עליהם עוד חמישים שנה, וזה גם אם הסיכויים שלנו לא בהכרח טובים. יחי צה"ל יחי הגאווה הלאומית

guypele

New member
נא הסבר...

לי את הקשר בין סרבנות לשחיתות, רשלנות, הימורים, גניבות ושאר מרעין בישין שציינת...

פשוט מאוד: גם סרבנות היא

עבירה על החוק כמו שחיתות,רשלנות,הימורים גניבות וכו´...וכמוה כמו כל פשע אחר הנוגד את החוק במדינת ישראל הדמוקרטית.... מובן???

guypele

New member
חלוקה בסיסית ואולם...

יש עבירות על החוק שהן למטרות אינטרסנטיות ויש עבירות שמטרותיהן שינוי פוליטי מתוך ראית טובת החברה וניסיון לשמור על דמותה כבעלת ערכים דמוקרטיים (כבוד האדם, חופש מצפון וביטוי, שיוויון וכו´).

Vendetta

New member
תירוצים עלובים שנועדו לטייח

את העובדה שזה עדיין פגיעה בדמוקרטיה ועבירה על החוק.

guypele נו באמת.....

תיכף תגיד לי שאתה מצדיק שוד בנק כי זה נעשה למטרות כלכליות. וגם תגיד לי שהימורים הם לא עבירה על החוק מכיוון שהם מייצגים דרך חיים של מישהו במדינה חופשית הרי כל הדברים שאמרת הם אבסורד. גם הסרבנות נחשבת לעבירה על החוק, ולא משנה מהן סיבותיה, משנה שהיא קיימת. אין דבר כזה עבירה על החוק שהיא טובה ועבירה על החוק שהיא רעה.

guypele

New member
יש מניע ויש מניע...

כמו להבדיך אם אני גונב כדי להתעשר או אם אני גונב כדי לממן לידה שלי נתוח השתלה דחוף שנניח אין לי כסף עבורו, ותלוי גם ממי גונבים. כך בכל אופן מתנהלת מערכת המשפט - היא מתחשבת בנסיבות מקילות ואופי המניע. דבר שני, סרבנות נעשית לפי חוק - אתה מסרב, נענש, משלם את עונשך ומשתחרר. יש להבדיל בין סירוב להשתמטות. אני מבחינת הטקטיקה (קב"ן) "משתמט", אבל סרבן מבחינת המניע. דבר שלישי, הרי אתה לא באמת אומר שמי שמסרב לשרת (שוב, מתוך ראית עולם דימוקרטית של זכויות אדם) גם גונב, מהמר, לוקח שוחד וכו´. אני דוחה מכל וכל את ההקשר המרושע הנ"ל. בוא נתווכח על הסרבנות לגופו של עניין).

CANDY MAN

New member
נעשית עפ"י חוק??- לא נראה לי...

תקשיב, אם בהודו תרצח פרה סתם ככה ברחוב הם יעצרו אותך ויכניסו אותך לכלא מובן!!! למה? כי יש שם חוק כתוב ומובן שפרה היא חיה קדושה ואסור לפגוע בה!! בישראל יש חוק שאומר שכל נער\ה שמגיע לגיל 18 חייב לתת זמן מסויים מעצמו למען הצבא ו\או המדינה. מי שעובר על החוק הזה הוא פושע לכל דבר!! ברור שזה לא אומר שהוא גם גנב, מושחט ורוצח אבל בכל מקרה הוא עבר על החוק! שעבריין שודד חנות כי הבת שלו צריכה לעבור השתלת לב או כי הוא רוצה לקנות סמים המניעים שונים ואני מאמין שבמערכת המשפט שלנו יודעים לעשות את ההבדל, אבל זה לא משנה את העובדה הבסיסית שהוא עבר על החוק והוא יענש בכל מקרה. רק לידעתך, מערכת המשפט בישראל מחשיבה נקמה (למשל שאתה רוצח את מי שרצח את הבת שלך לדוגמא) כאילו זה פשע הרבה יותר חמור "מסתם" רצח... אז תחשוב על זה ותחשוב על מערכת המשפט - אין דבר כזה עבירה שנעשית עפ"י חוק!

guypele

New member
התכוונתי...

שאני אישית כמו רבים נוספים השתחררתי לפי חוק ע"י רשויות הצבא ("מטעמי בריאות נפשית"), כלומר שוחררתי ע"י מנגנון צבאי שנועד בין השאר (אם לא בעיקר) לבצע פיחות וסינון כח-אדם לאור העודף הבולט בענפים תומכי-הלחימה. שוחררתי פשוט כי הצבא לא היה מעוניין בי יותר מדי - מאחר והבאתי מוטיבציה אפסית וגם כך היה לי ת"ש 5 (חובה להלין את החייל בביתו בכל ימות השבוע, בשל בעיות בבית)... בכל מקרה אשמח לפתוח ויכוח עקרוני על הסרבנות אם כי הייתי מעדיף לפתוח אותו לאחר שאסיים ספר שאני קורא בנושא.

Vendetta

New member
אם גנב נכנס לכלא על פשעיו

זה לא עושה את הגניבה שלו חוקית, הוא עדיין פושע לכל דבר. ולכן מה שאמרת גובל בטימטום.

guypele

New member
אני רואה...

שלשונך עדיין יורה צרורות גידוף על שמאל ועל ימין... אני בכל מקרה התכוונתי שסרבנים מצהירים שהפ הולכים להפר את החוק, נשפטים, מודים ומשרתים את עונשם. לעומתם גנב למשל מנסה שלא להתפס, ולרוב גם אם ייתפס יכפור בהאשמות. כלומר, זוהי צורה אחרת של הפרת חוק - שוב לא ממניע אישי אלא רעיוני-פוליטי.

Vendetta

New member
כן, אני בטוח שהם משתוקקים להיכלא

וכולאים את עצמם ביוזמתם. תעשה לי טובה, הם רחוקים מלהיות קדושים ובהחלט היו מוותרים על עונשם. הם יושבים בכלא מפאת חוסר הברירה, ותו לא.

EverMan

New member
הם לא מתים להיכלא

אבל לפי האידיאלים שלהם , הם מעדיפים להיכלא מאשר לעבור על החוקים המצפוניים שלהם.

למעלה