במי לבחור???

• פותח הנושא IPP
  • פורסם בתאריך

IPP

New member
במי לבחור???

במסגרת בליל ההכרזות של המפלגות כדאי מאוד לשים לב ל"מי אומר" ופחות "מה אומרים". הבעיה היא שבזמן בחירות יגידו הפוליטיקאים בדיוק את כל מה שתרצו לשמוע, ולו רק כדי למצוא חן בעיני הבוחר. יש להבחין בין פוליטיקאים עטורי הבטחות והצהרות שווא, הצהרות שיקריות ניתן לומר, ממערכות בחירות קודמות לבין כאלו שעמדו אחרי מה שהצהירו. לדעתי, כדאי מאוד לשים לב דווקא למפלגות חדשות עם אנשים חדשים ונקיי כפיים כמו למשל "תפנית" בראשות האלוף (במיל') עוזי דיין, מפלגה עם פנים חדשות בפוליטיקה, חדורי רצון להצליח, לשנות את הפוליטיקה בישראל למשהו יותר טוב. נכון, יאמרו רבים "נמאס לנו ממפלגות קטנות, זה בזבוז קולות". אבל ניסיון העבר מראה שדווקא המפלגות הקטנות הם אלו שהשפיעו על החיים במדינה יותר מהכל, מי לטובה ומי לרעה. אחד הנושאים המרכזיים במצעה של תפנית הוא לשנות את שיטת הבחירות במטרה למנוע מצבים כאלו של סחטנות פוליטית, נושא אחר לא פחות חשוב הוא מלחמה חסרת פשרות בשחיתות הציבורית. שווה להציץ המצע המפלגה באתר www.tafnit.org זכרו - מי שלא מצביע, לא משפיע

מרצ גם לוחמת בשחיתות

עובדה שנושא השקיפות הציבורית בא לידי ביטוי בתוכנית העבודה של מרצ. ובנוסף, ב10-15 שנים האחרונות היה רק ח"כ אחד שעשה מעשים לא כשרים (וגם הם היו יחסית לייט) ובגלל זה הוא כבר לא במרצ. תפנית לא תעבור את אחוז החסימה ובכלל, מפלגות נישה הן לא דבר רצוי כאשר בית המחוקקים מונה רק 120 ח"כ ואין בית עליון ובית תחתון.

IPP

New member
מרצ?

נכון שמרצ יחסית לפוליטיקה הישראלית היא נקייה, אבל.... האם היא באמת מסוגלת להשפיע ולשנות??? האם מרצ כיום היא לא בעצם רק יוסי ביילין??? והסכם אוסלו??? לצערי בגלל הדעות ה"שמאלניות" משהו של המפלגה, והזהות השמאלנית שלה, היא לא תוכל להצטרף לממשלת מרכז בראשות קדימה / ליכוד, ואז השאלה הגדולה - כמה באמת ניתן להשפיע מישיבה באופוזיציה. זהו ההבדל בינה לבין תפנית, המצע של תפנית הוא מרכז ישראלי אמיתי, המאחד את רוב הציבור הישראלי, ולכן תוכל להצטרף לכל ממשלה שלא תקום כלשון מאזניים.

מרצ תוכל להצטרף לממשלת קדימה.

מרצ היא מפלגה (מה פתאום רק יוסי ביילין ?!?) שתמיד הביא את עמדותיה אל תוך לב הקונצנזוס של השמאל-מרכז הישראלי (בניגוד לכמה מפלגות שמביאות את הקונצנזוס אליהן). מרצ תוכל להשפיע יותר ויותר ככל שהיא תהיה חזקה ותוכל ליישם חוקים מאוד חשובים בנוגע למיגור השחיתות (ולא רק...) שמאוד חשובים למען בניית עתיד יותר טוב לדורות הבאים. המאבק בשחיתות הוא חלק בתכנית העבודה של מרצ והוא לא סתם עוד סעיף במצע! בואו נאמר את האמת, מפלגות מושחתות לא יצביעו בעבור חוק נגד שחיתות. לכן, הגיע הזמן שתהיה מרצ גדולה וחזקה כי היא ה-מפלגה ה-נקייה שיש בכנסת וחבל מאוד לבזבז את הקול שלכם על מפלגה כמו תפנית (או עלה ירוק, ירוקים, גמלאים, צפרדעים, חרגולים וזנבות של סוסים...
). כי כשמרצ בממשלה - האדם במרכז

שאולמרצ לא ירצה את מרצ??

מצא מין את מינו.. יש רק בעיה אחת - קדימה לא תיהיה בשילטון לצערם של כל השמאל!

IPP

New member
מרצ בממשלת קדימה???

מרצ בממשלת קדימה??? עם מי? עם צחי הנגבי? עם מופז? נו באמת, תהיה רציני מרצ אמנם הצהירה שהיא מוכנה לשבת בממשלה עם כל אחד, אבל לא שמענו שקדימה או הליכוד או הדתיים מוכנים לזה. לכן דווקא מפלגת מרכז עדיפה

זו האופציה הכי ריאלית מבחינת קדימה

עם נתניהו ספק אם אולמרט תוכל לשבת בעקבות הקרע ביניהם במערכת הבחירות. לכן מפלגת העבודה היא האופציה הכי טובה מבחינת קדימה. קדימה + מפלגת העבודה בלבד אולי עובר את ה60 מנדטים וגם כך זה יהיה צר מאוד. מה שנותר זה להוסיף את החרדים, אבל אז זה עדיין צר וגם די יחנוק את היוזמות שמפלגת העבודה תרצה ליישם (ואם לא תיישם אותן אז סביר שתלך לאופוזיציה). בהנחה שקדימה תרצה גם לקדם דברים בארץ הזו לא כ"כ תהיה לה ברירה אלא לצרף את מרצ לממשלה, לדאבונם של הנגבי, מופז ואפללו... בכל מקרה, כל האופציות הללו נכונות רק אם אולמרט אכן ירכיב את הממשלה (ואני עדיין מקווה מאוד שזה יהיה עמיר פרץ).

cephalopoda

New member
דוגרי בקשר ליוסי ביילין

ניראה לי שאם יש פוליטיקאי במדינה הזו שמהווה נכס אלקטורלי שלילי זה יוסי ביילין אפילו מצביעי מרץ אומרים לרוב "נו טוב, אני גם לא מת על יוסי ביילין, אבל מה לעשות שהוא מספר אחד במפלגה שאני רוצה להצביע לה" אני לא יודע מה בדיוק כל כך מעצבן בו זה לא שהוא מהשמאלנים הרדיקלים ביותר, כאילו, הייתי מעדיף לבחור בתמר גוז'נסקי מאשר לראות את החננה המעצבנת הזו בכנסת פשוט בן אדם דוחה ומעצבן, ובאמת שכל זה נאמר סתם מהתרשמות כללית, אף פעם לא התעניינתי בו יותר מדי, הוא גם דיי משעמם בנוסף לכל.

עדיין רוב חברי מרצ תמכו בו.

אני תמכתי ברן כהן בבחירות לראשות המפלגה, אבל אני בכל זאת מקבל את הכרעת הרוב ואני חושב שביילין הוא איש רציני וחיובי ואני מאמין שהוא יצעיד את מרצ לעבר הישגים חשובים בפוליטיקה הישראלית.

cephalopoda

New member
רוב חברי מרץ תמכו בו?

הוא לא פחות או יותר הונחת מלעלה מתוקף איזה הסכם בין תנועת מרץ לתנועת יחד?

היו בחירות בין כלל חברי מרצ

לפני שנה ויותר ניגשו כל חברי מרצ לקלפיות והצביעו מי יעמוד בראשות המפלגה. לא היה שום הסכם. מרצ אינה מפלגה של דילים.

dandobin

New member
ייתכן

שאתה צודק אבל חשוב לזכור שמר"צ זה ממש לא רק ביילין. ביילין מביא יתו אג'נדות מסוימות אך גם שאר חברי מר"צ. ביילין מביא איתו את דגל השלום והשוויון עם העם הפלסטינאי בעיקר אך כל אחד אחר במר"צ(אני מדבר על העשיריה הראשונה) מביא איתו נושאים שונים אחרים כמו חינוך, זכויות לערבים, נישואים חד מיניים, גירושים אזרחיים וכן הלאה... עם כל הכבוד לדיין, ויש הרבה כבוד, הוא לא יעבור את אחוז החסימה ויש לו תכניות כאילו הוא מינימום ראש מפלגת השלטון. ושוב מכבד אותו מאוד. אבל אחוז החסימה יכריע אותו. למר"צ לעומת זה יש רקורד עשיה מוכח בנושאים של שחיטות, איכות הסביבה ומה לא. זכרו מי חוקק את חוק הדיור הציבורי, מי הכני את האישה הערביה הראשונה לכנסת ומי הכניס את ההומוסקסואל המוצהר הראשון! כי במר"צ האדם במרכז!

מרצ גם תכניס אישה חרדית לכנסת...

אגב, לכנסת ה17 תכנס שוב אישה ערביה: נדיה ח'ילו ממפלגת העבודה.

dandobin

New member
בדיוק

מעניין שתמיד מפלגות השמאל הציוניות הן אלו שעושות את הדברים האלו... לעומת זה בדקימה לא נמצא מקום לערבי אחד מתוך 50 מועמדיה... קדימה היא מפלגה גזענית.

אמורוסו

New member
חוק הדיור הציבורי בתקופת ביבי

שאמנם יזם אותו ח"כ מטעם המרצ הוא חוק שמעולם לא נכנס לתוקף. תמצאו לעצמכם חוקים אחרים, כי העשייה הפרלמנטרית שלכם באמת על הפנים.

למה הוא לא בתוקף? בגלל ביבי...

האוצר (קו נטוי פעילים של נתניהו) כבר שנים מתעלם מחובתו ליישם את החוק

אמורוסו

New member
לא, זו לא הסיבה

אבל אתם לא יכולים לקחת קרדיט על משהו שלא נכנס לתוקף חחח. בקיצור לא עשיתם כלום.

motyka

New member
חבל שאתה כותב בלי ביסוס

חוק הדיור הציבורי לא הופעל אך ורק בגלל הנחיות של ביבי (את זה אמר שטרית, בתקופה בה היה שר)

ומה עם תוכן דבריו?

אני מבין שזה לא מעניין אותך ואתה מחפש תדמית ציבורית. אז תצביע ל"מגניבים", ולא ל"נחנחים". אנשי סיסמאות (כמו מופז) תחת מעטפת ממלכתיות מזויפת שנעים לפי האופנה הפוליטית נראה לי הרבה יותר משעממים מאחד כמו ביילין, שיש בו הרבה מן המודעות העצמית (ואני לא אומר את זה רק בגלל הקמפיין). מי שמצביע לכנסת בקרטריונים שבהם הוא הצביע למלך הכיתה, שלא יתפלא איך המדינה נראית ותיראה.

למעלה