במיטה עם האופניים

גבי ערד

New member
כתבה נחמדה

הרבה מאיתנו כאן עוברים את זה יום יום....מתאמנים 6 פעמים בשבוע ,בכל מזג אויר,יש לנו מטרות ויעדים מוגדרים ,זה חלק מחיי משפחה לדעתי. קשה לאדם שלא בתחום להבין בשביל מה צריך את זה!!!!!

כתבה גרועה

אפשר להיות זה שקורא המלך ערום? כי הכתבה מציגה, ולכן הופכת, את העיסוק בספורט האופניים לעיסוק אובססיבי. למה זה לא טוב? זה לא טוב כי אובססיה, כל אובססיה, היא סוג של הפרעה. כמו בבדיחה: כל הכבוד לגברת, ומי אנחנו לסכסך, יעשה כל אחד כרצונו, אבל יש להניח שחלק ניכר מן הקוראים הנבונים שם בחוץ היה נוהג אחרת בזה שמתחזה לשותף שלה בחיים.....לאמור: אם מי מהנ"ל מעדיף, שילך לישון עם האופניים ורק שמרוב אימונים שלא ישכח לשלם מזונות ובזמן, אם נותר לו בכלל משהו אחרי התקפות השדרוגיטיס.. זה אולי מצחיק כאן מישהי, אולי אפילו אותי, אבל בעיני הקורא ההדיוט, זה שלא מכיר את ה"אובססיה" אלא רק משקיף מבחוץ, אותו אחד שאנחנו רוצים להעביר לצד "שלנו" שיתחשב בנו בכביש, שיבין שאופניים הם כלי תחבורה שיש להתחשב בו בתווך התחבורתי שבו הוא נוהג לעבודה לבילוי ולסופר - מגלה שרוכב האופניים שמוצג לו הוא מן אדם משונה שמוכן לישון עם האופניים במיטה ומקדיש את מירב זמנו מרצו ומחשבתו לתחום שביננו? הוא די איזוטרי. והנה הוא חושב לעצמו, אותו קורא הדיוט, שזה, זה בדיוק מה שמעיד על איזשהו אתגר נפשי אצל הדמויות המרכזיות בכתבה. אלא שאותו קורא בריא הגיון, והדיוט בתחום האופניים והאימון הגופני האובססיבי כאמור, בעצם כבר לא שם; אחרי כמה משפטים הוא כבר דיפדף הלאה ולא קרא את כל הכתבה עד סופה כמונו, שהרי אם שכל בקודקודו, הוא הניח די מהר שמדובר באנשים שבמקרה הטוב הם אובססיביים, ובמקרה הפחות טוב לוקים בנפשם. אני כמובן אינני עוסק בתחום בריאות הנפש, אבל אני מנסה לנתח בכלי ניתוח תקשורתי מה עובר בראשו של "הקורא הממוצע", או אפילו "קהל היעד" כאמור, בעת שהוא קורא מן כתבה כזאת. סליחה אם זה מעליב מישהו, אבל כמי שעבר בהצלחה בחינה בהבנת הנקרא זה בדיוק הרושם שהתקבל אצלי למקרא הכתבה. ואני עוד מקהל הקוראים שמבין דבר או שניים באופניים.... א

forester404

New member
האם כל כתבה שלא משרתת

את האינטרסים שאתה מעוניין שהיא תשרת היא כתבה גרועה ? "אובססיה היא סוג של הפרעה" -להתאמן עשרים שעות בשבוע במשהו שאתה באמת אוהב לא נראה לי הפרעה יותר רצינית מלהכנס לחיי הנישואין של אנשים זרים.

אל תכעס

כשאתה כותב בשיא הרצינות: "להתאמן עשרים שעות בשבוע במשהו שאתה באמת אוהב לא נראה לי הפרעה...." אתה כנראה באמת לא מבין מה הבעיה.

ItsikH

Member
ואם זה היה כינור או פסנתר? יש עוד תחומי עיסוק שדורשים מחויבות ברמה גבוהה ומשמעת עצמית ובהחלט באים על חשבון "עניינים שוליים" כמו זוגיות ומשפחה. הנקודה החשובה שמתפספסת בכתבה היא שלא מדובר באובססיה חסרת גבולות אלא להיפך - חלק בלתי נפרד ממשמעת האימון היא השמירה על הגבולות, ולכן - כפי שמודגם בדוגמאות שבכתבה - ניתן למצוא את הפשרה הקונסטרוקטיבית, ממש כמו בכל קונפליקט משפחתי דומה, עם קצת רצון ומחשבה יצירתית. יש לי זוג ידידים מדהים, הוא רוכב והיא מוזיקאית, נשואים כבר הרבה שנים. לכל אחד מהם יש חיים מלאים והם לא חונקים אחד את השני. שאלתי אותה פעם איך היא מרגישה לגבי זה והיא ענתה בשיא הטבעיות - "כל זמן שהתחביב שלו הוא לא נשים אחרות, אני כולי בעד, שייהנה!".

forester404

New member
הבנת הנקרא 101

"ליוויתן לא גדול יותר מג'מבו" לא שקול ל "ליוויתן לא גדול..." - למשפט (הדווקא לא כל כך רציני) שאני כתבתי ואתה ציטטת בצורה חלקית, יש חלק שני שדאגת להשמיט. בכל מקרה, אני מאחל לך (ולכל אחד) שיום אחד תמצא משהו שבאמת ידליק אותך. אז תבין. ד"א - איך היית מגדיר "הפרעה" ?

הפרעה

מאחר שסימנת אותי כיועץ שלא בטובו לענייני נישואים, אני חושב שלא אני הסמכות וראוי לשאול את בת/בן הזוג מהי הפרעה. אם תתאמץ ותחפור רגע מתחת לחזות "בן/בת הזוג התומך" אני סבור שאם באמת תרצה תקבל מהם/מהן תשובה מאד מפורטת על אודות ההפרעה.

avihersh

New member
הפרעה?? בדיוק להיפך...

לדעתי המטרה העיקרית של הכתבה הייתה להציג אנשים, בעלי משפחות, בשיא הקריירה שלהם, שמוכנים להקריב את שעות הפנאי והשינה המועטות שלהם - לטובת תחביב ראוי. המשפחה התומכת (בעיקר בת/בן הזוג) משמשים כמאפשר עיקרי. בהקשר זה, ראוי לאזכר את ספרו של חנוך מרמרי שמתאר את מערכת היחסים המורכבת של משפחתו בעיקר (אשתו) עם נושא רכיבת הכביש. בישראל, כמו בשאר מדינות המערב, של תחילת המיליניום השלישי - מצב שבו אדם משקיע לטובת הגשמת מאווים אישיים, שלא קשורים לקריירה או למשפחה - הוא בדיוק ההיפך מהפרעה זה מצב רצוי !!

forester404

New member
לדעתי אתה עושה טעות בסיסית

ומניח שכולם זהים, לכולם צרכים ורצונות זהים, וסדר עדיפויות זהה, ולכן לכולם מתאימה דרך "נכונה" אחת לחיות, בשביל להמנע מכל מיני "הפרעות"

aabramovich

New member
האם פרסום של אופניים ב 50K ש"ח הוא רע?

הרי זה יפחיד מתחילים אפשריים לא? האם כשארז לוין הופיע בערוץ 2 (אולי 10?) והראה כיסא קרבון שעולה מליארד ש"ח זה שירות טוב או רע לספורט? האם הדרך היחידה היא כשמנחם זיבצנר מופיע אצל גידי גוב ואומר שהאופניים שלו עלו 20K אבל אפשר להכנס לתחום (שטח) הכל ב 1500 ש"ח זה יותר טוב? האם כל פרסום הוא פרסום טוב? ואללה. לאד'ע. יש דיעות לכאן ולכאן. אישית? לא קראתי את הכתבה. אבל כל מי שמכיר אותי יודע שאופניים זו מחלה סופנית. מתים ממנה. בגיל 90, בריאים ועם שיזוף מצחיק. אלא אם פול-טריילר נעזר בך למחות את הברחשים שעל הטמבון שלו. לא אכפת לי שיראו את הצד האובססיבי. רואים אותו במילא. ובגדול. מספיק לראות אותנו בשבת בבוקר בקור רוכבים לבושים בגדים מצחיקים ומסכנים את חיינו כדי להבין שהגיון זה לא הצד החזק בתחביב. לפעמים דווקא פסיכוזה מדליקה אנשים. דווקא סיפור מוזר-מוגזם מעורר תהודה ומשרת באופן מפתיע יותר מאשר כתבה "מאוזנת". לפעמים. לך תדע נפש האדם. מה שכן, כל פרסום שלא מדבר על זה שעוד רוכב נדרס עדיף על כלום. לדעתי. זו דעתי. וכ"א רשאי לחלוק עליה. חוץ מקישקושי. הוא עוד לא מתגלח.

ItsikH

Member
ועוד איך שמתגלח../images/Emo150.gif ויפה לו ככה, עדיף על הפלומה המעצבנת../images/Emo6.gif

צפרגול

New member
לא מסכים.

זו אינה כתבת תעמולה לספורט האופניים. בסך הכל תיאור מצב, ותיאור טוב ומעניין לדעתי.

@David

New member
כתבה מצויינת

שמוקמה בעמוד הכושר השבועי, מקום שבדרך כלל נקרא ע"י מי הספורט הוא חלק מאורח חייו. הכתבה לא מתיימרת למצע את ציבור הרוכבים, לא לעסוק בתשתיות אופניים ובטח לא לדבר על ה"תווך התחבורתי"
. הכתבה עסקה באותו אחוז קטן של אנשים שהפכו את תחביבם לאורח חיים קבוע (אפשר לומר נוקשה) וקיצוני (אפשר לומר אובססיבי) אבל מכיוון שכולנו קמים לפחות פעם בשבוע בבוקר הקר והמוקדם לאימון, הרי שבכולנו יש משהו מהתכונות הללו (עם יד הלב, אתה לא מרגיש ככה לפעמים איש זקן?? בייחוד בשבת בחמש וחצי בבוקר?). בקשר לקהל היעד של הכתבה - אנחנו, הספורטאים החובבים (ולא משנה מאיזה מקצוע) זה קהל היעד. כמו שאני מדלג על עמוד האופנה השבועי המתפרסם באותו עיתון ועוסק בהוט קוטור הצרפתי כך בעמוד הכושר והספורט השבועי הייתי שמח לראות עוד כתבות מסוג זה שעוסקות בהיי-אנד של התחביב וזה כולל גם אנשים שלוקחים את התחביב ברצינות (יתרה?). בכל מקרה, אותי זה עניין.

איש זקן, כמה תסכול...קנאה ...צרות עיין...

מה כואב לך? שאתה לא מסוגל למה שמסוגלים החבר'ה האלה? מי שמך לשפוט אנשים יקרים וחביבים דוגמת פינקלמן, פילו , שחור - כ"בעלי הפרעה אובססיבית"? מה אתה כ"כ מודאג משלמות התא המשפחתי שלהם? זה דמוקרסי זה?

yaron 2

New member
מדוע אתה סתם מתנפל על האיש הזקן?

תקרא עד סוף הכתבה ותראה שפילו מודה שהוא לא רוצה לחזור לסוג זה של חיים/היתמכרות/אובססייה/הפרעה. מחק את המיותר.

schwinnie

New member
לא ראיתי בהודעה משהו ממה שאתה מייחס לו

חוצמזה תתמודד עם הטענה ואל תייחס לכותב מניעים נפשיים נסתרים. הביקורת הייתה על הכתבה ועל מה שהיא מציגה, לא על הרוכבים עצמם.

shiri 80

New member
עכשיו לפחות אני מבינה למה לא נותנים ז. קדימה

כי מציגים חלק מאיתנו בעיתון כמופרעים בעלי הפרעה וככאלה אין טעם לבזב זעלינו קריאה שלמה של כתבה נו באמת יש כתבה, יש הד, יש אנשים טובים מלב הסצינה שקיבלו זמן עיתון אז למה לחפש שלילי ? כל קורא שיקרא . הרווחנו ואולי לא אני לא בטוחה שאם מישהו קורא את הכתבה אז כשהוא ירדם על ההגה בשבת בבוקר, שניה לפני שיפגע חלילהברוכב העובדה שקרא את הכתבה היא זו שתעיר אותו ...

למעלה