תגובה
"המילים : היא חייבת אם לא לבנות לי מוסדות לימוד אז.."- QUOTE MINING, ציטטת חצי מהמשפט, ההמשך היה (למרות טעויות הפיסוק האופייניות) שאם המדינה לא מממנת- היא צריכה לתת אפשרות להקמת מוסדות כאלה וזה לגיטימי בעיניי וחלק מחופש הפולחן.
בהמשך ציטטת בהדגשה את כל הפסקה ושוב לא התייחסת לזה.
"כי אני לא חושבת שהמדינה צריכה לממן לימודים לפי טעמו האישי של כל אחד"- גם אני לא, וגם "נעים מאוד 3" לא.
"אם נניח היה מדובר בתחום לימודים (שאיננו דת) שבבוא היום יכול לסייע רק למגזר החרדי (אני לא מצליחה להעלות כרגע תחום כזה)"- בבקשה:
א. מימון מחקר דמוגרפי על הציבור החרדי- יש כאלה ומקבלים מימון וזה בסדר גמור.
ב. מימון מחקר קליני שמתמקד בציבור החרדי- יש כאלה וזה בסדר גמור.
ג. מימון מחקר סוציולוגי שמתמקד בציבור החרדי- יש המון כאלה וזה בסדר גמור.
ואלו רק 3 דוגמאות מני רבות.
כל עוד הלימודים אינם לימודי דת, כן המדינה צריכה לתמוך אך כפי שהיא תומכת בכל מחקר אחר, תמיכה מהמדען הראשי של המשרד הרלוונטי, ותקצוב של המחקר עצמו. באשר למימון הסטודנטים, זה בהתאם למדיניות מפעל המלגות של אותו מוסד מממן כפי שבכל מוסד אקדמי בישראל- מירב המלגות מקורן בתרומות.
כמובן שמלגות כיום בישראל- כמעט כולן מותנות בפעילות חברתית בקהילה וזה לגיטימי ביותר.
כמובן שחלק מהמלגות הן בגין מצב סוציו אקונומי וכאן המצב אינו שונה מכל מגזר אחר, מי שהמצב הסוציו אקונומי שלו נמוך, יציג אישורים לכך, בקשתו למלגה תדון ע"י הגורמים הרלוונטיים במוסד האקדמי ותתקבל החלטה בהתאם.
כמובן שכל האמור אינו בא במקום זה שבשביל ללמוד, האדם צריך לשלם, אין לימודים בחינם (לצערי, מלבד רוב לימודי הדת) ולא בכדי יש מושג שנקרא "לרכוש השכלה".
מקובל?