במה כדאי להשקיע?

הדרפרי

New member
במה כדאי להשקיע?

מה דעתכם - בשיפוץ של בית, שבו הורסים קירות פנימיים (אבל לא חיצוניים), מחליפים רצפה, צנרת, מטבח וכד' - ובהנחה שיש תקציב מוגבל - האם כדאי להשקיע את התקציב בחומרים יפים שאוהבים (כמו ריצוף אבן, פרופיל בלגי) ולהתפשר על אלמנטים עיצוביים כמו ידיות לדלתות וכד', או להיפך - דווקא להתפשר על רצפה זולה יותר ולהשקיע את הכסף בריהוט נוסף ו"קישוטים" שונים? בהנחה שריהוט בסיסי כבר יש (סלון, מיטה וכד').

batt

New member
אני הייתי מתפשרת על ריצוף, ועל

ידיות הארונות... ומשקיעה ת'כסף ברהיטים, מנורות, וילונות, וצבע קירות..( שיכול לעשות שינוי מדהים בבית) שטיח אולי....

אני בעד שיפוץ!

אם יש לכם X כסף, כדאי לעשות את השיפוץ עכשיו, שהמחירים די נמוכים באנף, ועוברים במקה אחד את כל הלכלוך. פריטים יפים אפשר לאסוף עם הזמן, אבל שיפוץ אי אפשר לעשות כל פעם, שיש לכם קצת כסף... לקנות פרטים יפים לעט, כל פעם כיף חדש! לבנות לא באיכות טובה יהרוס לכם את החיים לכמה שנים, בגלל תקלות חוזרות...

batt

New member
גם אני בעד שיפוץ, אינצטלציה..וכו'..

אבל מבחינת ריצוף אפשר ללכת על סוג ב' או ללכת על משהו זול יחסית... ולא לקנות ריצוף שעולה הון והכף יגמר, כי יש ריצופים מהממים ויקרים , לכן הייתי מתפשרת איפה שאפשר... בהצלחה בשיפוץ.

לא ולא!!!!

אמ הבניה צריך לעשות, בצורה, ששנים זה ירד מהראש שלהם - לא סוג ב' וחלטורות של עבודה! צריך לבנות תקציב מסודר. אבל וילון אפשר לקנות פעם אחרת, ריצוף לא מחליפים כל שנה!

Rשף

New member
השיקול פשוט

להשקיע במה שלא זול להחליף (מבחינת עלות העבודה)- החלפת ריצוף עולה הרבה כסף וזמן-כדאי להשקיע ידיות- ניתן להחליף לבד בלי עלויות עבודה ובזמן קצר- לא להשקיע. עדיף בית ריק עם תשתית טובה מבית מרוהט עם תשתית ירודה שתצטערו עליה שנים אח"כ. ב"תשתית" הכוונה לריצוף, אביזרי אינסטלציה, צנרת וכ"ו

רוקוקו

New member
במה משקיעים?????

לדעתי הכי חשוב זה קודם כל להחליף צנרת עם כבר מרימים מרצפות ושוברים קירות.... אחרי זה חשוב להשקיע בריצוף טוב כי את הריצוף לא מחליפים כל כמה שנים... ולבסוף הדלתות והידיות שאותם אפשר תמיד לחגש..... בהצלחה לך רוקוקו (ערן.

למעלה