במבט לאחור

במבט לאחור

כשחושבים על זה... היו רמזים שדון הולכת להגיע. כשפיית´ הייתה בתרדמת ובאפי "תיקשרה" איתה היא אמרה משהו על זה שהאחות הקטנה עומדת להגיע, וגם לפני שהיא התעוררה היא חלמה איזה חלום שהוזכרה בו אחות. (נראה לי, תתקנו אותי אם אני טועה.)

ANGEL N

New member
בוקר טוב!!!

אולי אנחנו מדברים על זה כבר שנה וחצי !!! בעונות הקודמות בכלל וספציפית בעונה הרביעית בפרק האחרון "רסטלס" ישנם רמזים על דון ועל עוד כמה ארועים שיקרו בסידרה בעונה החמישית. אם אני מסתכל על הסידרה בכללותה הכל שם הוביל למה שקרה בעונה החמישית

ו../images/Emo41.gif סוף 5 מרומז

כל העונה החמישית רמזה על סוף החמישית, אבל זה כבר דיון אחר. ואל.

alrighty.... ../images/Emo41.gif כל העונה..

ראיתי לא מזמן את fool for love שוב , וזה הדהים אותי כמה הדקה האחרונה של העונה החמישית פשוט צעקה מכל כיוון. every slayer has a death wish death is your gift, אנחנו רגילים להתייחס למשפטים האלה כמשפטים שהם חלק מהדמות, חלק מהקסם שלה, שככה הדמות מדברת(הקוטלת הראשונה, למשל) שהיא רוצה להעביר דרך כל ה´מסביב´ כביכול, את המסר האמיתי. אבל זה היה המסר האמיתי. יש כאן מישהו שצפה את המוות של באפי? אני לא. וכל היופי היה, שזה לא בא בהפתעה מוחלטת, כי הרי שתלו רמזים לאורך כל העונה, ובכל זאת, זאת היתה הפתעה ענקית. ואל.

matanbu

New member
../images/Emo58.gif 5-6 ולא רציני ב7 ששודר

אולי כי רוב האנשים, כמוני, ראו את זה לא כהחלטה שתציל את כולם. כאילו - מאיפה זה הגיע?! אותו דם, אותו בלאגן, אבל בסופו של דבר -הקישור הזה שבאפי עשתה בראש של כל מה שהיא יודעת על דאון, ממש בשניות האחרונות, זה מה שהציל את הכל (בערך, כאילו, גם אם היתה זורקת את דאון היא היתה מקבלת אצלי נקודות, סתם שומדבר אישי דאון, חוצמזה שזה היה "הורג" את באפי יותר ממוות של חודשיים וחזרה לחיים, כאילו אין אבא אין אמא ואין אחות. זה טרגדי מדי). ואנחנו גם עשינו את הקישור הזה איתה. אפאחד שאני מכירה לא חשב על באפי כפוטניצאל קיי לפני. ואפילו שראיתי ששם הפרק האחרון הוא "טה גיפט" לא קישרתי את זה למשפט ההוא של הקוטלת הראשונה. (אולי כי אני לא מקשרת כלום לכלום, אני די מטומטמת שזה מגיע לבאפי, בשאר הסרטים אני מקשרת הכל בשניות. שכמובן אני נורא שמחה על זה כי אני תמיד מופתעת. [לדוגמא ב"אויבות", "שואוטיים" ועוד כאלו]. אבל זה גם די חיסרון אחרי שרואים את הפרק, כי במבט לאחור גם אני לא מקשרת - מטומטמת כבר אמרתי). בכל מקרה. אני מניחה שג´וס ידע על זה מראש (הוא לא היה מביא את דון לסדרה ולא חושב על הרעיון שלה מלכתחילה בלי הסיום הזה לדעתי - בפרק המאה), ולכן מה שנראה לו כ"הנה כבר גיליתי להם הכל... אבל אין מצבבבב שהם מחברים 2 + 2 פה", נראה לנו כ"אנחנו לא יודעים כלום. WHAT THE HELL?!".

ד י י ז י

New member
מסכימה. ../images/Emo41.gif

הרי ג´וס ידוע כבנאדם שמתכנן לעתיד, ושותל רמזים. זה לא חדש לנו שכשרואים פרק ישן, פתאום מגלים רמז לעונה הבא או זאת שאחריה. זה מה שגם מפריע לי בכל הרעיון של "עונה 7 - אחרונה או לא?" כי אם העונה הזו היא באמת האחרונה, כולנו נרצה סוף מושלם, ענקי כזה שישאיר את becoming ו the gift הרבה מאחוריו. בגלל זה אני רוצה טונות של רמזים מקדימים. כמו שמתן אמרה, כאלה שלא יודעים שהם רמזים רק אחרי צפיה חוזרת בכל העונה. למשל, מי כשראה את הפרק Buffy vs Dracula , בסצינה שבאפי שותה את הדם של דרקולה וראה את הקוטלת הראשונה חשב "וואו, בטח יהיה לה תפקיד חשוב במשך העונה שישפיע גם על הסוף שלה"? רובנו לא יחסנו משמעות, או יחסנו את זה למפגש עם הקוטלת הראשונה ברסטלס. אני בטוחה שהעונה החמישית ובעיקר הסוף שלה, לא היו כל כך טובים בלי הרמזים המקדימים שהופיעו מהפרק הראשון בעונה, כי זה עזר לתחושה הכללית של הפרקים.

לiלה

New member
יש לי ת.ט (תיקון טעות)....

ג´וס לא ידוע כבנאדם שמתכנן מראש... הוא ידוע כאלוהים!

ד י י ז י

New member
that too, ofcours.

נתפשר על אלוהים שמתכנן מראש?

i love spike

New member
ספויילר (עונה חמישית זה נחשב?)

מממההה? אם אני יודעת שדאון היא המפתח זה יהרוס לי את כל העונה???

עוד רמזים לדאון ../images/Emo41.gif

למשל כשההומלס הזה אמר לה "את לא שייכת לכאן" וכשלג´ויס היה קטע קטן והיא שאלה את דאון מי את?

cassie88

New member
לדעתי... ../images/Emo41.gifספויילר עונה 5

הקטע שג´ויס אמרה לה "את לא שייכת לכאן" זה היה כדי שנחשוד בדון שהיא רעה, אבל בעיקרון זה מתקשר לגידול במוח שלה - למחלה ולא למפתחיות של דון :) ככה אני פירשתי את זה, כי בכל שאר העונה לאף אחר לא היה כזה רגע של "צלילות" שהוא ראה את דון ולא הבין מי זאת...

במשך כל הפרק הזה-../images/Emo41.gif

(אני חושבת שזה היה No place like home)היתה לי הרגשה ש-Dawn היא רעה.. עוד אחד הטריקים הקטנים של ג´וס, ונאלצנו ל"הסתפק" במפתח. ואל.

matanbu

New member
בקשר לג´וס ../images/Emo41.gif

כמו שאמרו רק אלה שמחוץ למציאות יכולים לראות את ההווי האמיתי של דאון, כמו כל המשוגעים שבאים ואומרים לה את זה. אז גם ג´וס לרגע אחד הייתה משוגעת, הגידול במוח גרם לה לשניה לפני ההתעלפות "לצאת מהמציאות", בעצם כשמתעלפים זה כמו .. הפסקת חשמל במוח ... אז שניה לפני שהיא התעלפה - במהלך ההפסקת חשמל הקצרה שהיא היתה בהכרה - היא יכלה לראות את האמת של דאון. ואז היא שאלה אותה "מי את?" ככה שזה קשור גם לגידול וגם למפתחיות.

ANGEL N

New member
נכון מאוד ../images/Emo41.gif

כאן יש לנו 2 רמזים לעתיד: 1. דון לא שייכת לכאן (ובאמת בפרקים האלה אני חשבתי שהיא רע, למרות שכבר זה נראה גם לא הגיוני) 2. המחלה של גו´ס, בפרק מתקדם יותר אנחנו נראה שהיא לפעמים לא הכי שפויה וכאן היה לזה רמז, דרך אגב אם חשבנו ששם הפרק נוגע רק לספייק ולריילי עכשיו אנחנו מבינים שזה לא רק אליהם אלה גם לגו´ייס ש"יצאה מדעתה" לרגע אחד בפרק

למעלה