במבה אודם

במבה אודם

שלום לכולם, אני חדשה. ברוכים הנמצאים!!
הנטורופט שלי נתן לי הוראה 6 שבועות ללא סוכר וללא תחליפים!! ללא טיגון וללא מרגרינה. וקמחים וקטניות מלאים בלבד.
בבמבה אוסם יש בוטנים תירס ואין סוכר והוא לא אפוי. האם אני יכולה לאכל אותה???
בבקשה כל מי שיודע אשמח לעזרה... תודה!!!

0 אור 0

New member
בלי במבה בבקשה

קודם כל, כאשר מקבלים טיפול ממטפל מסויים, חשוב מאד להיות אתו בקשר ולהתייעץ אתו על כל דבר. אנחנו לא תמיד נקלע לדעתו של המטפל, מה גם שיש אסכולות שונות של תזונה, ובפרט שלא ציינת מה הבעיה שממנה את סובלת אז אנחנו יכולים רק לנחש.
לגבי הבמבה ושאר החטיפים המתועשים - הם לא מומלצים בשום סוג של דיאטת ניקוי (רק תסתכלי על המרכיבים ודרך ההכנה)
בנוסף, בוטנים הם מאכלים די אלרגניים לאנשים רבים, כך שאם הסיבה לדיאטה קשורה להמנעות מכל גורם אפשרי לאלרגיה, אז צריך להמנע ממאכלים שמבוססים עליהם

אז מה אם זה מתועש

מותר לי בטנים.
והדיאטה שהוא נתן לי קשורה לדרמואיד בשחלה אם זה עוזר לך...
תודה על התגובה!

0 אור 0

New member
הדיאטה שאת עושה

מטרתה היא להתחיל להוריד מהגוף כל מיני רעלים או חומרים שמזיקים לגוף,
מזונות מתועשים ככלל הינם הגרועים ביותר,
גם כי דרך היצור שלהם (חימום לדוגמא ) הורסת כל מרכיב תזונתי שיכול להיות בחומר הגלם שלהם,
גם כי ההרכב בדרך כלל כולל תוספות שהגוף אינו יודע לעכל (כמו שומן טרנס) או אפילו רעלים (כמו צבעי מאכל וכימיקלים משמרים למיניהם.
הבמבה אינה יוצאת דופן בתוך הרשימה הזאת, וכך למשל מכילה 34% !!! שומן - שומן רווי ושומן טרנס, כמות נתרן (מלח) גדולה, כמות הקלוריות גדולה מאד,
בנוסף למזיקים שציינתי שמצויים בכל סוגי ה"במבה" - את צריכה לבדוק על השקית של מה שחשבת לקנות מה בדיוק יש שם - הרכיב שכתוב ראשון הוא בכמות הגדולה ביותר, וכך למשל המרכיב העיקרי הוא קמח תירס (לא ברור אם מלא ומותר לך), אבל אחריו יופיעו בששון סוכרים וצבעי מאכל,
בקיצור: זה לא אוכל , לא תורם לך רכיבי תזונה איכותיים וסותר את כל הרעיון של דיאטה לשיפור הבריאות

פירוט הרכיבים.

שוב, ממש תודה על התגובה.
בגמבה אסם 25 גר יש: בוטנים (הם כותבים שזה 50 % מהמוצר) תירס, שמנים מהצומח, מלח וויטמינים- ופה פירוט עליהם....בלה בלה.
בכ״מ זה הכל. היא אפויה, ללא חומר משמר וצבעי מאכל!!!!
אז נכון כל הזמן אני אוכלת ירקות בכל הצורות המינים והסוגים וכן חלבונים בשריים בעיקר ודגים בכל המינים והסוגים!!! וזה מ מ ש מ מ ש קשה לי. אני אולי נשמעת ילדה קטנה ומטומטמת אבל זה האמת, זה קשה לי. ובבמבה יחסית ל״ממתקים או חטיפים״ אחרים שאני לא נ ו ג ע ת בהם לעת עתה יש הכי פחות נזק למיטב הבנתי. אז למה לא להרשות לעצמי את זה בשבת נגיד או משהו.... לא כל יום ולא כל היום. כמו שאת שומעת אני די נואשת... הדיאטה הזאת די עושה אותי בדיכאון :(

ד״א

יש דבר כזה תירס מלא???
או קמח תירס מלא??
כי באמת תהיתי לעצמי...
מה עם קמח תפו״א הוא בסדר. כי מותר לי תפו״א ....
תודה תודה!!!

עוד משהו...

נכון, אני אמורה להיות בקשר טוב עם הנטורופט אך זה לא ככה. אני די מפחדת ממנו. הוא לא מתייחס אלי כמו שאני הייתי רוצה... כן אני יודעת שאני צריכה להחליף אותו. אבל לבינתיים זו הדיאטה שהוא נתן לי ואני בוחרת לעמוד בה למרות היחס שלו כי בסופו של יום זה הגוף שלי ולא שלו. לכן אני כאן...
אשמח להמלצה- גם משאר הפורום לנטורופת/ית בירושלים נחמד טוב, יעיל עם יחסי אנוש טובים!!! תודה! ובלי הנחתות של דיאטות בלי שום יחס למצב המטופל...

ladybug4NLP

Active member
במבה זה זבל בכל אמות המידה

גם אם בריאותך מושלמת ב-100%.
ושימי לב שהיצרנים לא חייבים לפרט את כל מה שיש במוצר אלא רק מה שהחוק מחייב.

אי לכך השתדלי להמנע.

ומה זה שאת מפחדת מהנטורופט? הוא רוצה לעזור לך ולא להרע!
זה הבריאות שלך והכסף שלך.
אז אנא, למען עצמך, קחי את עצמך בידיי, הרימי את הטלפון ותשאלי ומיד תהיי חכמה יותר-גם במחיר של דקה או שתיים של אי נוחות.

אמממה... מכל הויכוח שאת מנהלת פה נראה לי שכל מה שאת רוצה זה לקבל אישור שמותר לך במבה.
חבל....

אולי זה זבל

אבל אי אפשר או קשה מאוד לעבור מתזונה 60% ל100% בהוקוס פוקוס אמורה להיות הדרגתיות... אוף לוידעת!
מה ביקשתי במבנה בשבת?!
&אמא אנחנו רוצים לעוף בשבת&

אבי 122

New member
שינוי תפריט

לדעתי שינוי תפריט כרוך בשלבים מסוימים:
א. הבנת העניין- ע"י לימוד והתעניינות.
ב. קבלת החלטה על "תפריט מטרה"
ג. תהליך של הסתגלות שבו מוצאים תחליפים
בריאים למזונות רעים.
ד. כל שינוי צריך להתקבל בברכה.
נוקשות מוגזמת עם עצמנו עלולה להזיק לנו
ה. להימנע מהכנסת מוצרים רעים לביתנו
כי "אויבים לא מכניסים הביתה"
בדרך כלל תהליך שינוי רציני יכול להתבצע
בהדרגה- וצריך לברך על כל שינוי- ואפילו
הקטן ביותר.
לדעתי, השתתפות פורום כמו זה, יכולה
לעזור לעיתים יותר מאשר קשר עם "איש
מקצוע" כזה או אחר.
בפורום הזה יש מגוון של רעיונות בריאים
ואת יכולה להחליט בעצמך מה לאמץ
מה לדחות.

בהצלחה

tingumi1

New member
אז... אולי זה משהו שאת צריכה לדבר עליו

עם הנטורופת שלך...
אחרי הכל הוא עובד עם אנשים ובטח מבין שהשינוי צריך להיות הדרגתי, ואולי הוא ייתן לך את הכלים הנכונים להתמודד.

גם נראה לי שאולי כשאת לא משתפת אותו את מפספסת תהליך נכון שאת יכולה לעבור...

tingumi1

New member
כמה "אולי" כתבתי בהודעה אחת...

טאוֹ

New member
נכון, זה באמת קשה

קשה לעשות שינויים מקיפים בכל תחום, ובוודאי בתחום כמו תזונה. קשה עוד יותר לעשות זאת כשזה לא בא בעקבות החלטות שנובעות מתהליך פנימי, אלא ממה שנראה לכאורה כגזירת גורל שנחתה על ראשך ביום בהיר אחד. כך שכל זה מסביר למה זה קשה לך. זה לא בלתי-אפשרי, אבל את צודקת - זה בהחלט קשה.

יחד עם זאת, שאלת אותנו אם את יכולה לאכול את הבמבה. בסופו של יום, את תאכלי כל מה שתבחרי לאכול. לדעתי כדאי לך לנצל את המקום שהגעת אליו, של פניה לטיפול וקבלת הנחיות ממה להימנע ולו לשישה שבועות, כדי לבחון מחדש את התזונה שלך, ולהתאים אותה לעצמך כך שבהמשך, התזונה שלך תהיה בריאה ומאוזנת יותר - וכך גם את. זה נכון שהדרגתיות היא מרכיב חשוב ולעתים חיוני בתהליכים. נכון גם שלהדרגתיות עצמה יש גוונים שונים וקצב דינמי, וכשמדובר בהוצאה, הכנסה ושינוי של מרכיבים בתפריט שלנו, יש להתבונן האם אפשר לעשות תהליך הדרגתי בזמן קצר יותר או ארוך יותר, הכל בהתאם לנסיבות.

כחלק מהתבוננות כזאת, כדאי להתבונן במזון מהיר מתועש, לבדוק מה הנזק ומה הצורך שבו, ולחפש דרכים שאולי מספקות את הצורך ללא הנזק. למשל, אם את אוהבת נשנושים, או מתוק, או משהו לאכול בין ארוחות - לכל הדברים האלה יש שפע אפשרויות בריאות. מי שרגיל לאכול על טהרת המזון המתועש עשוי לחשוב שהברירה היחידה האחרת היא לאכול חסה, ואין דבר רחוק יותר מהאמת. יש המון דברים טעימים, בריאים ופשוטים להכנה שאפשר להשיג ברגע שמוכנים לבחון מחדש את קלות-הדעת שגורמת לכולנו לבחור מהמדף מוצרים טעימים ומזיקים.

כדאי להבין שהעובדה שמשהו הוא אפוי ולא מטוגן, למשל, אינה מהווה כשלעצמה תו-תקן לבריאות, במיוחד במזון מתועש; או שהעובדה שמוסיפים למוצר גרוע מבחינה תזונתית - להלן "זבל", כפי שהוא מכונה בשרשור הזה - ויטמינים, סידן או שאר ירקות, וממתגים אותו כמזון בריאות מועשר במשהו, היא לא יותר מגימיק שיווקי מוצלח. זבל עם 6 סוגי ויטמינים, הוא עדיין זבל.

ולכן, הדרך שאת מתחילה ללכת בה עכשיו היא לא קלה, אבל היא גם לא קשה כל-כך כמו שנדמה בהתחלת הדרך. היא אפשרית. קשה יותר להתמודד עם נזקים מצטברים שנגרמים לגוף שלנו מתזונה לקויה, ואת זה את מן הסתם יודעת אם הגעת לטיפול הנטורופתי. אני חושב שאת יכולה למנף את השינוי הזה שלכאורה נכפה עלייך, כדי לצאת ממנו הרבה יותר מחוזקת ובריאה, מכל הבחינות. מציע שתתייעצי עם הנטורפת לגבי דברים שאת כן יכולה לאכול, אם במהלך התקופה הקרובה של 6 השבועות ואם לאחר-מכן.

אל תהססי לבקש הסברים לכל הנחייה שאת מקבלת - ההבנה של הנזק בדברים שעלייך להימנע מהם ושל התועלת בדברים שכדאי לך להתחיל או להגביר את צריכתם, מקלה על ההתמודדות עם הקשיים. אלה צריכים להיות היחסים עם המטפל שלך, וכיוון שמשתמע מדברייך שזה ממש לא כך, לדעתי עלייך להחליף מטפל. לא ייתכן שתפחדי ממנו או לא תעזי לשאול אותו שאלות. זה לא סתם מישהו שנותן לך הוראות, אלא מישהו שאמור לתמוך בך בכל היבטי הטיפול שהוא יכול, לנסות לסייע לך בהיבטים שחורגים מתחום הידע או היכולות שלו, ובכל מקרה קשר טוב ויחסי אנוש הם דבר אלמנטרי.

ביקשת המלצה למטפל בירושלים - מקווה שתקבלי המלצות במסרים על מטפל מתאים. ובנוסף, שקלי לקבל טיפול במגע כמו שיאצו או רפלקסולוגיה, ברפואה סינית או בשיטה אחרת כדי לתמוך בך מבחינה רגשית ומבחינות אחרות בתהליך החשוב והמשמח שאת עוברת.

המון בהצלחה, ואשמח אם תחזרי לעדכן בהמשך.

תודה רבה על התגובה החשובה!

בקיצור, נראה לי שהבעיה העיקרית של הטיפול שלי זה הקשר שלי עם הנטורופט. אני לא ממש יכולה לתקשר איתו מבחינה טכנית. (כדי להשיג אותו אני צריכה להתקשר למרפאה והוא חוזר אלי רק ביום, יומיים שהוא נמצא במרפאה ורק כשיש לו זמן) אפילו כשהייתי אצלו עם תור לא היה לי כיף ונוח בלש המעטה. ובקושי אפשר לקבוע אצלו.. בקיצור אני רוצה נטורופת אחר.
אבל אני רוצה להבין, אם זה ברור לכל אחד שתהליך כזה צריך להיעשות בהדרגה אז למה לנטורופת שלי זה לא ברור (הוא נחשב גאון בתחום)...?!
בכ״מ לא אכלתי זבל מתועש לפני כן. כן שמרתי מדברים שהם ממש זבל (כמו שתיה מתוקה ודיאטטית) וכן אכלתי קמח מלא. אבל הייתי די רגילה בתזונה.. אכלתי פירות ופה ושם עוגה... ועכשיו ב נ נ ה אסור לי... זה לא נתפס! אני בכ״ז מחיקה מעמד! ואני בדיאטה כבר 12 יום שזה המון מבחינתי. היום בכלל אני צמה בגלל עשרה בטבת.
תודה על התגובות ומחכה מאוד להמלצות!

לכל אחד ה"ברור" שלו

להרבה אנשים יותר קל עם איסור גורף מאשר עם משהו חלקי.
עובדה שהצלחת כבר כמה ימים!
(ולפעמים יש הקלות לאחר זמן)
מניחה שבאופן כללי, גם אם תעשי 80-90% ממה שהוצע לך, זה עדיין יותר טוב מקודם וכמו שאמרו לך, להתחיל להסתכל יותר באותיות הקטנות..

עוד לפני כן הייתי מסתכלת תמיד באותיות הקטנות!

הבעיה היא עם מה שהם ל-א כותבים.
אז זהו, שאני מתמידה 99% על מה שהוא אומר...
וגם, מה שאני לא מקפידה זה אך ורק בגלל שהתקשורת שלי עם הנטורופת ממש לא מיטבית!
זהו, עברתי נטורופת

אה ובקשר לטיפולי מגע

אני בדיקור סיני במקביל...
וכן בטיפול פסיכולוגי.
יותר מיזה אני לא יכולה להרשות לעצמי כרגע₪

טאוֹ

New member
נשמע מעולה!

ממש לקחת את עצמך בידיים, ואת מטפלת בשילוב שיטות שנשמע לי עמוק, מקיף ומספק.
לגבי הנטורופת, ייתכן שהוא מקצועי מאד אבל ברור שמשהו בו או בדינמיקה ביניכם לא עובד.
מקווה שתמצאי מישהו מתאים לך יותר, גם מבחינת זמינותו לענות לשאלותייך.

ובלי קשר, משהו על חודש טבת

בהצלחה בדרך, ומוזמנת לחזור ולעדכן.

למעלה