במבה אודם

מאיר72

New member
המטפ/ת שלך בדיקור יכול להתאים לך תזונה

עפ"י הרפואה הסינית, כך שאת יכולה לוותר על הנטורופת שלך אם הוא מפחיד אותך.

mic26

New member
לא בטוח

כשמגיעים אלי מטופלים שמספרים על עבודה במקביל עם נטורופת, אני נמנעת מלהציע להם הצעות תזונתיות, כדי לא להכביד. מה גם שהתזונה הסינית שונה מזו הנטורופתית.
יכול להיות שקצת העמסת על עצמך יותר מידי. שלושה טיפולים במקביל זה הרבה.
בכל אופן, בהצלחה!

בהחלט יכול להיות

אבל זה עניין של כמה דברים...
הפסיכולוגיה זה בעיקר לנפש, התמודדויות.
דיקור סיני ונוטרו פתיה היו בעקבות ניתוחים בשחלה ותת פעילות בלוטת הטריס שלא איפשרה לי מטווח זמן. הייתי חייבת לטפל בזה. ולא רציתי תרופה קונוונציונאלית. לכן הכל ביחד.
וגם הרופא של המרפאה המליץ לי על 2 הטיפולים, אז שמעתי לו... אני יודעת?!

mic26

New member
כן לרופאים בקופות יש נטייה להמלצות

של גם וגם.
אל תתייאשי, נסי ללמוד מהמסע הזה ושוב, שיהיה בהצלחה

0 אור 0

New member
כל השרשור הזה מעיד מתחילתו ועד סופו על

הבעיתיות של עבודה דרך הקופה,
יכול להיות שיש לך מטפלת מצוינת בדיקור שיכולה לכסות גם את הפן התזונתי ואולי אפילו את הפן הנפשי (גישות הוליסטיות מתייחסות גם לתחום הנפש שהוא חלק מהמכלול - אני רואה את זה ברפלקסולוגיה ובודאי שזה נכון לכל תחום הוליסטי אחר),
אבל בגלל שנתת לכל מטפל רק את ה"נתח" שלו, את לאמקבלת טיפול הוליסטי וכולל אלא מין קומבינה של חלקים שלא משתלבים.
אני מגיבה פה גם לשאלה ששאלת למעלה על מנת לא לפתוח הרבה תגובות - לגבי מה מותר ומה אסור :
הדבר המרכזי שמבדיל בין טיפול הוליסטי בנושא תזונה לספר דיאטות, הוא האסטרטגיה הטיפולית .
את נפגשת עם מטפל, שמבצע אבחון, ואז הוא בונה שתיאום אתך אסטרטגיה טיפולית.
לפעמים נוח להתחיל בדיאטת ניקוי, או שהאדם זקוק למשהו מאד דרמטי כדי ליצור אפקט של שינוי,
במקרים אחרים , כמו שלך, המטופל עצמו מעדיף עבודה הדרגתית ובניית השינוי צעד אחר צעד.
את אחראית לטיפול, ולכן המטפל דן אתך ומחליט אתך על הדרך (או לפחות התחלהשלה שיכולה להשתנות ולהתעדכן עם הזמן)
אם זה בגלל הקופה, או אי התאמה בטמפרמנט או מטפל לא טוב - נוצר מצב שהתהליך הזה של קביעת הדרך הטיפולית לא בוצע. ולכן באמת כדאי להחליף מטפל.
תשוחחי עם המטפלת ברפואה סינית , ואם היא תטפל בך בתזונה לפי הדרך הסינית מה טוב
בכל מקרה, זכרי שאת האחראית על עצמך ועל הטיפול בך.
דאגי תמיד להבין מה השיקולים מאחורי הוראות שקיבלת, ואז תוכלי בהבנה מלאה להחליט על הדרך שמתאימה לך

mic26

New member
הבעיה היא לא רק הקופה

אלא הנגישות של המטפל. אני מסכימה כמובן עם כל מה שכתבת, אבל לא יכולתי להימנע מלהיזכר במפגש הראשון שלי עם מטפל הוליסטי, לפני 15 שנה בדיוק. אחי היה בן חמש וחולה במחלת כליות, והלכנו לנטורופת מאוד מפורסם. הוא נתן רשימה של מה מותר ומה אסור. מצד אחד אני מבינה את הדחיפות שבלעזור לילד חולה. מצד שני, ההוראות שלו, במיוחד אז, היו מאוד קשות ליישום. והיה אפשר להתקשר אליו רק בערב אחד בשבוע, בשעה מאוד מסויימת. אחרת אין מצב לתפוס אותו. לאחר כמה שבועות, מאות שקלים, תסכול ועוגמת נפש מצד כל המשפחה והילד, ההורים שלי זנחו לחלוטין כל נסיון לרפואה משלימה וחזרנו לסטרואידים. הכעס והתסכול העיקריים היו כלפי המטפל שלא היה זמין.

0 אור 0

New member
בגלל זה המציאו את האימייל

אני יודעת שבשתי הדוגמאות הללו הבעיה של זמינות המטפל לא קשורה לפתרון טכני כזה או אחר, אלא לעומס יתר /סדר עדיפות שאינו נגיש למטופל, אבל גם מטפלים מאד קשובים ופתוחים ומשקיעים יכולים להיות לא זמינים.
אני מוצאת את עצמי לא פעם מאד לא נגישה בטלפון (אם כי אני משתדלת מאד להיות זמינה למטופלים), אבל מי ששולח באימייל יקבל תגובה מאד מהירה בד"כ (החריג הוא כשאני בסדנה /פעילות של מס' ימים ומתנתקת מהאינטרנט ומהמחשב לחלוטין)

למעלה