בלתי נסלח

s h o o s h a

New member
בלתי נסלח

על מה אתם לא סולחים? בין כסה לעשור, זה הזמן בו מקובל לבקש סליחה על חטאים שבין אדם לחברו. אבל יש כמה דברים, עליהם קשה במיוחד למחול. האם זהו מצב הכבישים, שהגדיש השנה את הסאה? אולי זו השחיתות בצמרת, או הביורוקרטיה במנהל הציבורי? או שמא דווקא החבר שפגע, הבוס שהשפיל, או קרוב משפחה, לו אינכם מוכנים לסלוח? לקראת יום כיפור, שתפו אותנו בסיפוריכם - הלאומיים או האישיים. [מועתק מאתר Y net ואולי נוכל לכתוב כאן, כל אחד, על מה לא יהיה מוכן לעולם לסלוח...

שושה,, בממסד הלאומי ובכלל אין סליחות וכפרות,

העולם כמנהגו ימשיך לנהוג, מבחינה אישית?
אני בטוחה שלא פגעתי באיש ולא צריכה לבקש סליחה גם לא מהבורא, לא לא זה לא ששכחתי כי דברים כאלה לא שוכחים,

צלליתה

New member
בענין הסליחות

שוש, אני בכלל לא מדברת עליך, אני מדברת על משהו מאוד כללי על התופעה, שהשנה נראית לי ממש גורפת, בה אנשים טוענים שמכיון שהם לא פגעו באיש הם לא צריכים לבקש סליחה. ואני, תמיד הבנתי, שחלק מבקשת הסליחה באה לכסות על המקרים בהם לא פגענו, כלומר, חשבנו שלא פגענו, ומאוד מאוד פגענו. אני מנסה לשחזר כאן את הפעמים בהם נפגעתי בשנה האחרונה. בכל המקרים בהם אני זוכרת פגיעה, אני בטוחה שלאנשים לא היתה שום כוונה לפגוע. ואני לא רק בטוחה, אני גם יודעת. כי כאשר חבר פוגע בי ,יותר ממה שחשוב לי לשמור על כבודי חשוב לי לשמור על החברות, וכדי לשמור על החברות אני לעיתים קרובות מאוד באה ואומרת, היה ככה וככה ואני נפגעתי. אני חושבת שכולנו אנשים וכולנו לא תמיד קשובים ב100% לזולת וגם אם קשובים אנחנו לא תמיד מסוגלים לזהות את הרגישויות ונקודות הכאב של הזולת. וכך קורה לנו (טוב. קורה לי. בסדר? אני בטוחה שהיו מקרים בהם פגעתי ולא ידעתי) אלא שאם פגענו לא בכוונה אנחנו גם לא יודעים שפגענו ולכן לא יודעיםם במי פגענו ולכן אי אפשר לגשת ולומר, סליחה, פגעתי. ולטעמי שכל ההרהורים האלה מגיעים ממקום חילוני לחלוטין גם אין טעם לעמוד בככר העיר או בככר הפורום ולצעוק סליחה אבל אני בהחלט חושבת על סליחות ומבקשת לתת לי רגישות, כדי שלהבא אהיה יותר קשובה, ומכאן, פחות פוגעת. ושוב דברתי רק על עצמי

ben 911

New member
שוש, ברצינות ובתמים ניסיתי לחשוב על מי כל כך

כעסתי עד כדי כך שלא אוכל לסלוח לו? נשבע לך שאין לי כזה.
אפילו על נאסרללה אני כבר לא כועס.
היה לי מישהו בעבודה שעשה לי קטע מסריח...לפני שלוש שנים. בחודש שעבר ישבנו במסעדה שתינו בירות היינו כל כך שיכורים עד שנפלנו איש על כתף רעהו. ומאז אנחנו שוב חברים טובים. בדרך כלל אני לא שומר טינה...הכעס עובר לי בצ'יק. אומרים שלכעוס זה אנושי, לסלוח זה אלוקי.. אז ברור ומובן שאנו לא אלוקים חס ושלום... אבל ניצוץ אלוקי הרי יש בכל אחד מאיתנו. אז תסלחו ותרבחו .

על הסליחה

על יחסים בעבודה. השנה שעברה היתה הכי קשה לי מבחינת יחסי אנוש בעבודה[על רקע זכויות עובדים ותנאים בין ותיקים לחדשים יחסית].דבר שהשפיע על הסיפוק האישי שלי מהעבודה ופגם בחדוות העבודה שלי.זאת הרגשה קשה ולא נעימה. באחת מישיבות הצוות לקראת סוף שנה עלה נושא טיול גיבוש לצוות לקראת החופשה השנתית.חשבתי והבעתי את דעתי שגיבוש צריך שיהיה כל השנה ולא רק בטיול וסרבתי יחד עם מס' עובדים לצאת לטיול הזה. בעקבות הישיבה זומנו לשיחה אישית.בשיחה הוצאתי כל מה שהיה לי לומר .השתמע מכך ביקורת כלפי המנהל..... בסופו של דבר עמדנו הצוות הותיק על זכויותינו .הצטרפנו גם לטיול והגשתי גיבוש ומעין סליחה על כל השנה הגרועה שהיתה. שנת העבודת התחילה באוירה טובה ונעימה יותר .אני מרגישה שיפור גדול ביחסים.בין היתר כי החלטתי לסלוח על המשקעים שהיו ולהתחיל מחדש. גמר חתימה טובה לכולם

מרי אני חושבת שבגלל שדיברת היה לך קל יותר

לצאת לגיבוש וזה הצליח..אני תמיד אומרת לא לשמור בבטן כואב משהו לדבר ולדבר זה מאד חשוב... וגם השנה שלך התחילה יפה....שתמיד יהיה לך כף בעבודה זה מאד חשוב...תברוכי

בעניין הסליחות שלי....

האמת כל השנה שכואב לי משהו ,,או שאמרתי משהו שנראה לי שמישהו ניפגע אני נוהגת לדבר על זה..לנקות שולחן ולהתחיל מחדש...אחרת אני לא יכולה לישון.... אספר סיפור קטן הגיעה מעלי שכנה חדשה מאד קשה ומאד מרעישה והיה סיפור איתה..גיסתה עלתה אליה הביתה ודיברנו ואמרתי לה שהיא נורא צועקת..היא הבינה שאני אמרתי שהיא מקללת את בעלה..וזה לא נתן לי מנוח..עד שתפסתי אותה השבוע ואמרתי לה ..מה שבאמת אמרתי ושהיא פשוט לא הבינה נכון..היא הסכלה עלי כאילו בהלם..וזהו אני הלכתי לדרכי והרגשתי טוב עם עצמי. אבל לקראת כיפור אומר סליחה מכל מי שנעלב או ניפגע ממני דבר אחד בטוח זה לא היה בכוונה ואיתכם הסליחה....

maxima

New member
אני לא יודעת אם פגעתי במישהו...אם כן אני

מבקשת סליחה בי קשה לפגוע אני פשוט בוחרת לא להיפגע. חתימה טובה לכולם

אכן מקסימה מישהו חכם אמר פעם בהרצאה שהייתי

"אנחנו בוחרים אם להפגע" ולא מדובר בפגיעה פיזית או סדיסטית

אני מאוד משתדלת

במשך כל השנה לא לפגוע באנשים...אם אני פוגעת במודע או עומדת על טעותי אני גם מבקשת סליחה..במשך השנים למדתי גם למקד את את שורש המצבים בהם אני פוגעת באנשים ואני מודה...זה מזגי הגינגי חסר הסבלנות ..וחרצובות לשוני...אם השנים הצלחתי לרסן ולהתאפק .ולרוב אינני נתקלת במצבים של הסלמה עם קרוביי מטופלי או כל מי שאני באה איתו באינטרקציה .אך בימים האחרונים אני חשה שמאוד קשה לי..ואני אוגרת בתוכי המון תסכולים ...אולי הסמיכות ליום הכיפורים..אולי עונות המעבר שמשפיעה על מצב הרוח.אולי יום הולדתי הקרב ובא [דירבאלקום עם תשכחו 28/10 ]או סתם ההרמונים.. ואשתף אתכם ואולי יוקל לי...אני חשה שאני לא עומדת ומרצה מספיק את בני משפחתי..בתי עם התאומים טוענת שרק עלי היא סומכת בעזרה והטיפול בהם היא תמיד מודה לי..אבל אתמול למשל נשארתי עם שניהם חולים עם 40 מעלות חום בתי הייתה בעבודה במשמרת ערב לקראת שמונה בערב חשתי שמאוד קשה לי..לנדב לא ירד החום מ40 מעלות..איתי בקמץ למרות שהיה חולה תינוק פעלתן נפל על הראש כמעט התעלף ואחר כל הקיא על עצמו ועליי ..אני אמא ואחות מנוסה לא עמדתי במשימה להשגיח על שני נכדיי החולים ובקשתי מבתי שתבקש לצאת לפני הזמן..וכבר על הבוקר קיבלתי ממנה טרוניות בסגנון..איך את הסתדרת שהיו לך ילדים קטנים?על מי אני יסמוך אם לא עליך? אמא שלי מתלוננת שאני ורופאת המשפחה שלה מקלקלות לה ובגללי היא לא מקבלת עזרה ממט"ב ..למרות שבעבר היו מספר עוזרות ועם אף אחת לא הסתדרה, ובבקור של אחות מביטוח לאומי הוחלט שהיא לא זכאית לעזרה ביתית..אז אני אשמה.. הגדול מאוהב בחברה חושב על נישואים [כבר פעם חמישית] בכל פעם עם חברה אחרת..מה אני יעשה שכבר הפסקתי להתלהב מזה שהוא מאוהב ..אבל כועסת שכל הזמן נמצא בבית הוריה ולא מבלה אתנו את החגים?אז הוא טוען " שאם אני גרושה לא צריכה להיות לי פסביות שכזאת לגבי מחשבותיו להתחתן"?????ל ה ד ם...אבל זה מה שהוא חש..אני צריכה לאלץ את עצמי להתלהב כמוהו? או לוותר לפחות חג אחד לחגוג בבית??? הקטן....עכשיו "איתי" בבית עובד בתחנת דלק בקושי רואה אותו...חדרו כמו דיר חזירים לא מפריע לו אבל לי מאוד...ואוי לי אם אני יעיר לו [גינגי כמוני] והפאנץ ליין אתמול בבקורת של ההנהלה...שהצוות צריך לשפר את היחס למטופלים...זרקו אותנו באמצע שום מקום, בתנאי שדה המטופלים מקבלים יחס וטיפול הכי נאות..אף אחד לא התלונן בפנינו..יחסים רגועים קורקטים. ואדיבים .. בקיצור חבריי היקרים...אני חשה שכמה שאני משתדלת לרצות, לעזור, בכל זאת לא מרוצים ממני...לא ילדיי, לא אימי, לא הממונים, מאחר ושיתפתי אתכם וודאי שחלק מכם ירצה להגיב. לנחם, לבקר. זה בסדר רק דאחילקום.....בעדינות....

תוספת ..בימים כאלו אני חושבת לעצמי

איזה מזל שאין לי גם בן זוג כתוספת לכל הלחצים [כי לרוב זה כך וסליחה על הסקפטיות] מאידך תוך כדי כתיבת המילים האלו אני חושבת ...לו היה איתי בן זוג תומך, מפרגן, מקשיב, אולי זה היה מקל עלי [ושוב סליחה על הסקפטיות....נותרו עוד כאלה?] ANI WAY...אם השנים למדתי להתמודד לבד..ומן הסתם אמשיך כך...[אלא אם כן יקרה נס ...]

ערדניקית..... מגיבה בשיא העדינות ../images/Emo8.gif

אני חושבת שהתשובה היא בכותרת שלך "אני מאוד משתדלת " את עושה ,עוזרת ומגיבה כפי שאת רואה לנכון ובהשתדלות גדולה ואת צריכה להרגיש נוח עם זה .בלי שום רגשות אשם .גם אם "מנגנים" לך על המצפון. בנוגע לחדר המבולגן של הבן........עבדי על עצמך שהחדר והבלגן הם שלו .הוא האחראי הבלעדי לנקיון וארגון החדר שלו.כך אני נוהגת עם בתי...אומנם החדר שלה מסודר .אבל היא מנקה את החדר שלה מתי שמתחשק לה [את מבינה שזה אחת ל...]

קליאו...גם כשבוחרים

"לשמור בבטן" מכל מיני שיקולים .המשבר יעצים עד לכדי משבר גדול שמחיב פתרון.

ספטון1

New member
אני לא סולחת על לשון הרע ובגידות וגירושים

במשך יותר מכמה שנים שכנה גרה מול הדלת שלי הלכה לכל השכנים וגם בבית משפט משקרץ במצח נחושה ועושה עצמה דתייה וטהורה. אך השם נמצא בשמיים יודע את מחשבותיה וכמה היא רשעית ומרושעת. והוא יעניש אותה ביום הדין היא גם ממהרת להפחיד את האנשים ולצעוק השם יעניש אותך. אבל שוכחת שהיא שברה את התקרה ומי שעושה נזק לאחרים צריך לשלם לפי הקבלה מי שמקלל ומשקר נוהג לתת עדות שקר בבית משפט והולך לשון הרע נגד האנשים השם לא סולח אל חטאים אלו בין אדם לחברו. היא גם מלמדת ילדים של השכנים לקלל אותי בלי שיכירו אותי בכלל.... בכל אופן אנשים חושבים שמותר להתנהג בצורה כזאת מותר לגנוב לשקר לדבר לשון הרע כי אף אחד לא יודע את האמת אך השם נמצא בכל מקום ויום כיפור היוא יום הדין שום סליחה ומחילה וצום או תשליך לא יכפרו על התנהגות מבישה כזאת

סימפתי

New member
קשה לי לסלוח לבורא, שהפך אותי נזקק לויאגרה?

מתלבט אני באם למחול לאלוקים, על זה שהשביע אותי בימים, והפכני לצרכן של ויאגרה, סיאליס ולויטרה. הרחמן והרחום, יכל להעניק לי אקסטרה עלמות ובחרות. מורטוריום לשובבות ולרעננות. לבלוב נעורים ופריחה ממושכת. תאוות בשרים ואביונה נצחית. כדי שאל-קירבה בוא אבוא... בחדווה, בגאווה, באון ובביטחון. ריבונו של עולם! כולה, מה ביקשתי? זיקפה נוקשית ל 45 דקות. חלילה לי מלבקש זאת למעני. רק להעניק הנאה לגבירות חושניות וחשקניות. סהדי במרומים, דברי אמת!

s h o o s h a

New member
למי לא אוכל לסלוח?

יש לי אח... שלעולם לא אסלח לו... ויש לי אחראי בעבודה, מפלצת אמיתית, שלעולם!!!! לעולם לעולם לעולם!!! לא אוכל לקרוא לו 'בן אדם'- כי הוא לא!!!! לעולם לעולם לעולם לא אוכל לסלוח על הבהמיות שלו!!!

אני לא כועסת ולא שומרת טינה. פשוט מנסה להתרחק

מאנשים שאני מרגישה שעושים לי לא טוב. משתדלת לדבר על דברים שמפריעים לי ואם בכל זאת מישהו נעלב ממני ולא אמר לי אבקש סליחה בפתחה של השנה החדשה

ואני לא יכולה לסלוח על רוע, חוסר התחשבות

ואטימות. לא אסלח לזה שמשפיל, שמעליב ושאין בו חמלה.

maxima

New member
הסליחה נועדה ראשיל לכל להטיב

עם הסולח כי ברגע שסלח סר הכעס ממנו ונפשו נרגעת מי שחי עם הכעס בתוכו פוגע בעיקר בעצמו

למעלה