בלע !

Ana1 9

New member
פלורליזם!

נראה לי.. נו הדבר הזה, סובלנות, קונצנזוס, כל מה שצריך להיות במדינה דמוקרטית כדי שהיא תמשיך להתקיים, לא יכול להיות קיים מצב בארץ הזאת שיהיו אנשים עם דעה אחת כללית מאוחדת (פרסומת לקופ"ח) אלא בגלל שאנחנו מורכבים בקבוצות ופרטים שונות ומגוונים ברור שהכל יהיה מגוון ואין ברירה צריך לקבל את השונה ולא ישר לקטלג אותו , כי יש עוד צדדים. בעצם קבלת השונה בצורה חיובית, להקשיב לדעות המנוגדות לך, זה יכול ליצור מאבקי כוח אבל זה מעין מאבקי כוח בריאים שגורמים לאנשים להוציא את הדעות שלהם. הקטע הוא שבארץ שלנו מזמן זה נהיה משהו אחר, זאת אומרת מקטלגים אנשים על פי הדעות שלהם עוד לפני שמכירים אותם, זאת הסיבה למה דתיים וחילוניים לא מסתדרים, ואפילו ערבים ויהודיים, מכירים את האדם רק לפי מה שהוא חושב שצריך להיות בארץ אבל לא מכירים אותו אישית, אולי זה אחלה בנאדם? אולי הדתי רוצה התנתקות ויש לו דעות ממש מנוגדות אבל מבחינת אישיות הוא אחלה? אדם הוא לא חד מימדי, יש בו הרבה מימדים , יש לו דעות ויש לו גם אופי, התנהגות ואהבות שונות. יכול להיות אדם עם מכנות משותפים מבחינת אופי, שאפשר לדבר איתו והשיחה תגלוש כמו מים. אם פרס למשל, היה מחזיר את הגולן (סתם!) אז זה אומר שעכשיו כל המתנגדים לו צריכים לשנוא אותו בדם ?(זה אגב מה שהביא פעם לרצח...) לא, אז הוא לא ממש אהוד ואהוב בפאן אחד של האישיות שלו, אבל פנים מול פנים הוא יכול לשוות את הלב שלך. למרות שאני מדברת על אדם בן 83....

Bardug0

New member
יאללה יאללה, בן 83

קלטנו ששמת עליו עין.
סתם. למרות שנשמעת קצת כמו שיעור אזרחות, את אכן צודקת בכל מה שאמרת. מאבקי הכוח לא מביאים רק לבריאות האישית של אנשים כדי שיוציאו את הדעות שלהם, מאבקי כוח וריבוי דעות מביאים לתזוזה יותר מהירה של גלגלי השיניים של החברה ומוסדותיה. אם היתה פה דיקטטורה, הכל היה זז לאט, על פי תכתיב של איש או מפלגה אחת, שום דבר לא היה זז כי שום דבר לא ישנה את המצב, ומרוב מרמור אנשים היו עובדים פה מקסימום על הילוך שני. ריבוי גישות בריא לחברה כי הוא מביא להנעת התהליכים, הוא גורם לדברים להתרחש יותר מהר, ובסופו של דבר (אמור) להביא לכך שכולם, על אף אי ההסכמה על הדרך, מביאים לתוצאה טובה ע"י שימוש בכל הטוב של כל אחת מהדרכים השונות המוצעות. בישראל כמובן, שום דבר לא זז, אבל ישראל זו לא דוגמא. הכל כאן עקום.

Ana1 9

New member
...בדיוק!!

בארדאג אני מעריכה את זה (כי אתה הולך להיות האדם היחידי שבאמת השקיע וקרא את ההודעה שלי ולא נרדם באמצע) באמת נשמעתי כמו שיעור אזרחות... הדברים האלו נחרטו בראש שלי, כי אלו היו דברים שהרבה פעמים גרמו לוויכוחים בדיוק כאלה בין חברים. זה גם עוזר בחיים בבית כשההורים דורשים משהו ואני מתחילה לחרטט חופש הבחירה, חופש הדעה, חופש הלא יודעת מה. לא לצאת פראיירים! ובאמת לא שמתי עליו עין, הוא נשמע אדם נחמד, מבוגר קצת בשבילי אבל למה לא להיות ידידים טובים.

גם אני שמאלנית...

אני דוגלת בשוויון זכויות וחוגגת את ה-1 במאי עם התנועה שלי.. ואני בעד שלום... ואני הייתי בעד ההתנתקות

NYMets Man

New member
די לדבר שטויות

גם אני הייתי בעד ההתנקות.. וכמו כולם אני בעד שלום אבל זה לא אומר שאני שמאלני... זה לא קשור? אין בנאדם בארץ שלא בעד שלום... זה קצת מטומטם אני חושב ואת השטויות הסוציאליסטיות שדוחפים לך לראש תנסי לטעום לפני שאת בולעת? זה לא בריא לעיכול...

Ana1 9

New member
וואלה גם אני

וגם ימנית, וגם מרכז, הקטע בחיים לפי דעתי שהיא אפשר להיות קיצוני לגבי דעה אחת, צריך להיות וריאציות של דעות, מגובשות כאלה, ואצלנו במדינה -ימין-שמאל-מרכז, כולן תנועות שתומכות במשהו ספציפי בצורה קיצונית ופוסלים משהו אחר בצורה מוגזמת בלי לשמוע צדדים אחרים, לנסות דברים חדשים, ואם מנסים אז מקבלים תגובות שליליות, לא מסוגלים לשלב דעות, לשלב מעשים, בגלל זה הפוליטיקאים הולכים לפי ההתנהגות של העם, משום מה, כי הם צריכים את התמיכה שלהם, וכשהעם קיצוני לגבי הדעות שלהם, אז ככה זה נמשך. קיצור, קשה קשה מסובך.

Asaf055

New member
זה תלוי איזה פארקים אתם יושבים

אנכנו יושבים בפארק ******** (מיצתער חהחה) ושותים שם ועושים פול רעש ורק פעם באיזה חודשיים שאה מישטרה

בפארק ליד הקניון לא מגרשים

היה מקרה ששתיתי שם ...אבלה עונש היחיד שקיבלתי הוא מאמא שלי

pipipopy

New member
יום שישי נסעתי להרצליה

מסתבר שכל פ"ת היו שם.. מה עשיתי בזה?

למעלה