בלעין יא חביבתי

בואו ניזכר כולנו יחד

בשני דברים. האחד - מהי הוצאת דברים מהקשרם - ולשם כך - אפשר לצפות בסרט. והשני - מהו הקשרם הנכון של הדברים ? מדוע שוטרים וחיילים ישראלים מכריזים על כפר אזרחי כשטח צבאי סגור ? מדוע מופעל כוח (ולא אלימות) על מנת להדוף את המפגינים ? כנגד מה מוחים המפגינים ומיהם ? ובכן, סיפור שהיה כך היה. לאחר שישראל התייאשה סופית מהסכם אוסלו בו סוכם על יישוב המחלוקות במשא ומתן, ובו ויתרה על שטחים לטובת הרשות הפלשתינית שהפכה רשות טרור שכל מטרתה - זריעת טרור, הרס ומוות בישראל, השתכנעה ישראל כי עליה להפרד מן הפלשתינים שהשקיעו את כל כולם בטרור ורצח. לשם כך נבנתה גדר ההפרדה - משום שהיה טרור ומשום שישראל חפצת חיים היא. הפלשתינים, שמטרתם "פלשתין מהירדן ועד הים" הבינו כי גדר הפרדה תמנע מהם לזרוע טרור בישראל וכך לקדם את מטרתם, גייסו את חבריהם, תומכי הטרור הנקראים גם "שמאל קיצוני" אך למעשה זוהי עוד זרוע של הטרור הפלשתיני (ומחבלי החמאס הודו לא פעם שהם שואבים עידוד מתגובות השמאל לפיגועים בארץ) על מנת לחבל במאמצי הקמת גדר ההפרדה. הכפר בילעין הפך לזירת ההתגוששות העיקרית בו תומכי הטרור המעוניינים לאפשר לטרור הפלשתיני לרצוח עוד נשים וילדים יהודים מנסים לחבל בגדר ההפרדה שהוקמה אך ורק לשם מניעת טרור. ההפגנות כמובן אף הן אינן טהורות ונקיות מאלימות ובכל הפגנה נזרקות אבנים על חיילי צה"ל במטרה לפגוע בהם, ואיננו שוכחים את חייל צה"ל שאיבד את עינו באחת ההפגנות ה"שקטות" בבילעין. לסיכום, מה שניתן לראות בסרט הוא חבורת מפגינים אלימים ותומכי טרור ורצח מתקרבים ומאיימים על כוח שיטור קטן בהיקפו שיודע מהי מטרת המפגינים - אלימות ופגיעה בחיי אדם, ועל כן הפגינו השוטרים נחישות ותקיפות. ולמפגין הישראלי שנפגע נאמר - אתה אשם ואחראי לפציעתך.

InDaHouse

New member
אם כך לשיטתך

יש להוציא להורג גם מפגינים נגד ההתנתקות?

המתנחלים צודקים!!

סה"כ הפינוי לא היה קיצוני אפילו היו שמה דברים מרגשים בין המתנחלים לצה"ל גם עם אותי יוציאו מהבית ולא משנה מי אני ילחם על זה. במידה וזה היה מביא לנו שלום אמיתי הפינוי אז הייתי מסכים אבל הוא הביא לנו רק קסאמים על הראש. אולמרט הולך הביתה זה אומר ההיתנתקות הבאה לא תצא לפועל כאשר ביבי נתניהו יהיה המנהיג הבא שלנו. כל עוד יש אירגוני טרור בעזה שכם וכל כפר של האוייב הפלשטינאי אסור להסכים לכלום . אני מקווה שהמתנחלים יחזרו לאדמה שהם היו גרים שמה , בשבילי הם הגיבורים של ישראל. היום גם העם יודע שההיתנתקות היתפוצצה לכולנו בפנים . החמאס הוא אירגון טרור שצריך להשמיד ולמחוק , אפשר לעשות שלום אמיתי אבל שיש לך אירוגני טרור קיצונים איסלמאים אין על מה לדבר . במילחמה האחרונה נהרגו 4 מתנחלים גיבורים , אחד מהם אפילו נהרג כדיי להציל עשרות חיילים כאשר רימון ניזרק הוא הראשון שקפץ על הרימון ולקח את חייו. המתחנלים אוהבים את הארץ יותר מכל אחד אחר פה , הם מוכנים למות למען המדינה וכן ירבו אנשים כמו המתנחלים.

InDaHouse

New member
בקיצור הבנתי את הימין

הקריטריון להוצאה להורג של מפגין היא על מה הוא מפגין והאם דעתו תואמת את דעתם.

מומחיות של ההסברה של אירגוני טרור

ואירגוני שמאל קיצוני, להוציא את הדברים מההקשר המקורי שלהם, להעביר את כל העיניין עריכה רצינית, לעיתים גם ביום, ואז להדגיש אלץ פעם את המסר שהם רוצים להגיד, האמת? איזו אמת?, יש רק אג'נדה...

אז כן נזרקו שם אבנים...

מיעוט או לא, ילדים או לא, לא תמיד רואים מי זרק מה, מזהים רק את הכיוון הכללי והכיוון הכללי הוא מהפגנים... זה כמובן לא יפריע ליפת הנפש מטורנטו הרחוקה לעודד בעזרת תמונות, רק תמונות, סרט ערוך ומגמתי שלא אומר הכל או את כל הסיפור, הוא מספר רק את הצד של המפגינים...כמובן, זה לא יפריע לפזר עוד ועוד שנאה כלפי ישראל, הרי מה אכפת לה?, ההשלכות יהיו כאן והיא בכלל לא גרה כאן... כל הכבוד, אני כבר מעדיף טרוריסטים פלשתינים, לפחות מהם אני מצפה לנהוג כמו שהם נוהגים...

סלוניק

New member
הסרט שודר במלואו בכתבת ערוץ 2.

וגם הסרט הנוכחי מבטל את הטיעון המגוחך כאילו המפגינים היוו איזשהו איום שהצדיק ירי (וכמעט הרג) לעברם. גם אם היה יידוי אבנים ע"י מישהו בהפגנה, זה לא הופך ירי אל עבר הקהל כולו ללגיטימי (ובתמונות האחרונות של הירי על המפגין ניתן לראות בבירור שלא קדם לו יידוי אבנים מהכיוון). הדבר היחיד שאולי פסול במפגינים בבילעין היו הקריאות "יש כאן אזרחים ישראלים", "אתם יריתם על אזרח ישראלי" וכדומה, שכן אם יורים על קהל של מפגינים ללא הצדקה, לא משנה לי אם הם ישראלים או פלסטינים, יהודים או ערבים.

InDaHouse

New member
הערה קטנטנה

דיברתי עם הקוראים "יש אזרחים ישראלים", יש לכך הסבר מצויין ושורשיו אינם בגזענות הדוברים. אותם אנשים אמרו את מה שאמרו מ-- סיבות: 1. חיילי מג"ב ושוטרים בכלל כן יתייחסו שונה לישראלים לעומת פלסטינים (ארועי אוקטובר). כך גם התקשורת. דוגמא - אם בבניין שהופצץ בעזה היו גרים אזרחים ישראלים, מישהו היה חושב להפציץ אותו? 2. אזרחים ישראלים יכולים לתבוע את המשטרה והמדינה, פלסטינים לא.

f r e e b i r d

New member
הגזענות לא אצל המפגינים

הם רק מגיבים לזה שהחיילים ירו בלי היסוס על פלסטיני אך יחשבו לפני שירו על ישראלים. אז הגזענות הם אצלם ולא אצל המפגינים

ומה עם החייל שאיבד את עינו מאבן

באחת ההפגנות "השקטות" בבילעין ? השקר העלוב של "הפגנות שקטות" כבר מזמן לא משכנע אף אחד. בחסות מפגינים ישראלים זורקים הפלשתינים אבנים ובקבוקי תבערה על כוחות המשטרה וצה"ל, ולכן הם גם כועסים כשבובות המגן הישראליות שהצטרפו להפגנה מתגלות כלא יעילות. הסרט הנוכחי הוא ערוך ומגמתי, ואין שום סיבה להאמין שכך היו הדברים במציאות.

סלוניק

New member
במקרה שוחחתי שלשום עם אחד הפצועים

מן ההפגנה, שנורה עוד בשלבים הראשונים של ההפגנה (בד"כ בבילעין יש ירי ראשוני כשהאבנים מגיעים הרבה אחריו ורק לאחריהם ההפגנה מפוזרת) ואני נוטה להאמין לו הרבה יותר מלדו"צ, בעיקר כי הוא גם לא מנסה לסלף את האמת או לטעון שאין יידוי אבנים (שפוגע בד"כ במפגינים ולא בחיילים). העניין הוא שהאבנים שמיודות נעשות כמעט תמיד לאחר ירי של צה"ל וממילא אינן שוות ערך לירי שפוצע והורג מפגינים (את הנזק הנגרם מאבנים ניתן למנוע בקלות באמצעות ציוד מתאים לפיזור הפגנות בעבור החיילים. בגלל זה הסרט גם הדגיש את אותו קצין שאינו טורח לחבוש קסדה).

למעלה