בלעין יא חביבתי

חוץ מזה...אנחנו מדינה יהודית!

זה הבית שלנו, כמיעוט קטן בעולם ובאיזור אנחנו נוקטים באליה מתקנת ומוצדקת כדי לשמר את עצמינו ומדיניתו, זו הגדרה עצמית, זכות שיש לכל עם כולל הפלשתינים. אפרטהייד זו סתם מליה זולה ופרופקטיבית שנועדה לעורר יותר ויותר שנאה כלפי ישראל, נשק בידי הקיצוניים והאנטישמים בעולם. תקלטי, אנחנו לא מדינה רגילה ואנחנו לא מחוייבים להיות כזו וזו למעיד לא על גזענות ולא על אפרטהייד.

sela v

New member
לא אחרי ה-22 לחודש

הרי הבטיחו פה כמה ימניים שתהיה מלחמה. אז אולי אחרי המלחמה כבר ישראל לא תהיה בית ליהודים?

בן עייש

New member
ואת תמונות הפיגועים של הפלסטינים

הפצת ? ושהם מתחבאים אחרי ילדים ויורים הפצת ? ואת רצח פעיל השלום שנרצח על ידי פלסטיני הפצת ?

מנצלים ילדים בהפגנות אתם פשוט חיות

שצה"ל אומר לכם לא להגיע לשמה אתם בכח באים ועוד מביאים ילדים ושוב כמו תמיד בוכים ... אתם כל כך צבועים שזה בלתי יאומן ! הקלטתי את הוידיאו הזה ואני יפרסם את זה בכותביות "תיראו איך מנצלים ילדים קטנים" פשוט בושה תעשו הפגנות , תשאירו את הילדים בבית!

הניצול הזה לא דומה ולא קרוב

לאלה שיורים קטיושות מחדר ילגים בכפרים לבנונים. כאשר מתנחל יתחיל לירות טילים על שכם מתוך חדר בנו נתחיל להשוות טוב?

ואני מדבר בתור אחד

שלא סובל את המתנחלים הקיצוניים, את אנשי יצהר, תפוח ואיתמר, נוער הגבעות וכהניסטים, אני סולד מהם מאד, גם הם מנצלים את ילדיהם בכל מיני צורות, כמו כאשר צה"ל בא לפנות אותם ממקום מסויים אז האמא עומדת עם תינוק בין פחות משנה בידיים, מסכנת אותו והכל כדי למנוע את פינוייה, זה מגעיל אותי ברמות שאי אפשר לתאר.

הוצא משימוש על ידי בג"ץ

בוא נראה את ההקשר. פלשתיני חמוש, טרוריסט מתחבא בבית מגורים (שלו או לא שלו, לא משנה), מתחבא מאחורי אזרחים, כאשר מגיע צה"ל, הוא יורה בהם, ולצה\,ל יש נפגעים, עד כאן זו היתה המציאות, עכשיו האלטרנטיבות: - לשלוח את חיילי צה"ל בלי השכן, והנה עוד אמא שכולה. - לשלוח שכן וכך להמנע מאמא שכולה, למנוע ירי של מחבל (ב99% מהמקרים הירי נמנע), לגרום לו לצאת, לבני המשפחה. אלטרנטיבה שלישית והרסנית ביותר, לעמוד מרחוק ולקרוא למחבל לצאת, אם הוא לא יוצא להכנס עם בולדוזר D-9 ולשטח את הבית עם המחבל. סכנה, אזרחים עלולים להפגע, אם יבחרו לא לצאת, המחבל לא יתן להם לצאת, הפעולה רועשת ומסורבלת ועלולה להבריח את המחבל - הפעולה תכשל, עלולה ליצור אש ממקומות אחרים ולסבך את כל הפעולה בחיילים הרוגים ואזרחים הרוגים. עכשיו תבחרו!

sela v

New member
מה בכלל קשור?

שימות החייל זה התפקיד שלו, ולא אזרח תמים פלסטינאי. מה פלסטינאי אשם שיש פלסטינאים אחרים שלא מתנהגים בסדר. האם תכליל אותו דבר על היהודים בארץ? או בכלל על כל קבוצת אוכלוסיה?

סליחה? שימות החייל?

"זה התפקיד שלו"?, בואנה אתה שובר שיאים...העיקר שאתה בצבא "כבר עשית את שלך" (אין כזה דבר!) החחיל מתוקף תפקידו גם ככה מסכן את חייו, גם ככה אין לו ברירה, אך כאשר ניתן לא לסכן אותו אז לא מסכנים אותו, לכן עשינו שימוש רב בחיל האוויר, כדי שלא תהיה כניסה קרקעית לכל בית, אתה בכלל מסוגל לתא לעצמך אז את מספר ההרוגים? (או שאכפת לך?) הפלשתינאי לא אשם, גם החייל לא, מי שאשם הוא המחבל שמסתתר מאחורי אוכלוסיה אזרחית, אנחנו עושים את השיקול שלנו והוא לא "תפקיד החייל למות".

NorthernStar

New member
יותר מזאת

כל מי ש(לא) רוצה לשמוע על ה"מוסריות" על החיילים הישראלים והשימוש בבני אדם כמגינים אנושיים... כאן, ועוד דוגמא אחת.

יופי בצלם...אולי נשתמש בארכיונים של

KGB או הרייך השלישי? אין לבצלם טיפת אמנות, רואים סיפור רק מצד אחד שלא מעיד על כלום...

סלוניק

New member
איזה 'צד' אתה מחפש?

אלה דיווחים על מקרים בהם השתמשו במגנים אנושיים. אני לא יודע לאיזה "צד שני" אתה מצפה (ללצד כל ראיון עם תושב שנחטף לצורך שימוש כמגן אנושי תובא גם תגובת דובר דו"צ?) אבל אין לזה שום קשר עם אמינותם של האירועים האלה ושל דיווח בצלם, אלא אם כן המקרים האלה נבדו כולם (למרות שגם אתה הודית בקיומה של תופעת נוהל שכן והמגנים האנושיים כך שאינני מבין מה הבעיה בדיוק).

סלוניק

New member
אז מה אם הוצא?

זה לא מנע מצה"ל לעשות בו שימוש גם אחר כך, ולנסות להגן עליו בערעורים. בכל אופן אולי לא שמת לב אבל גם הסתתרות של פלשתיני\לבנוני חמוש בקרב אוכ' אזרחית מונעת את הפגיעה בו ע"י צה"ל (טוב, לא ב-99%, אבל בד"כ מצמצמת). זה לגיטימי בדיוק כמו נוהל שכן.

למעלה