בלי קשר לדת!

א77

New member
אם הודעתו כאן תימחק

לא תהיה מנהל פורום ראשון שמחק הודעתו. גם בפורום דתיים חילונים כמדומני זה נמחק.

שומדבר

New member
סליחה!

אני לא מוצא בעיה בשאלה של הבחור, להיפך- יש שם אתגר מעניין, וחינוכי למדיי! באמת- מה עונים לילד על שאלה כזו? תכנסו לקישור של השואל ותבינו שיש לו בעיה אמיתית, והוא צריך לקבל עליה תשובה. למה לפסול את השאלה הזו? אני לא מבין. לגבי השאלה עצמה- מאחר ואני לא מוסמך לא בנושא דת, ולא בנושא חינוך, ובטח לא בעירוב בין השניים, יהיה קשה לי מאוד לענות על זה. אני חושב שכשמדובר בילד קטן, וודאי שיש לומר לו שאוהבים אותו יותר מהכל. אבל כשהוא גדל, ומבין מי זה אלוקים, ומה תפקידנו בעולם, אפשר להסביר לו שיש סוגים רבים של אהבה. זה כמו השאלה המעצבנת שילדים שואלים אחד את השני (בין אחים וכו')- את מי אתה אוהב יותר את אבא או את אמא. או כמו השאלה ששואלים את הילדים- את מי אבא אוהב יותר- אותי או את אמא? בגיל צעיר- לא להסתבך- אוהבים את הילד כמה שאפשר בגיל חינוך- סוגים שונים של אהבה- יש אהבה לילדים- ואת הילד אוהבים הכי שאפשר באהבה כזו, יש אהבה של זוגות- ואת הזוג/ה אוהבים הכי שאפשר באהבה הזו, ויש אהבה עליונה לאלוקים, ואותו אוהבים הכי שאפשר באהבה הזו. גם לנו זה לפעמים קשה לענות- איך זה שאפשר לאהוב גם את הזוג/ה, גם את אלוקים וגם את הילדים. ואת כולם בצורה המקסימאלית. מקווה שעזרתי.

אלי ו.

New member
זה פורום שאלות הלכה!

אני מחבב את שבתאי, ומאוד מעריך את כישרון הכתיבה שלו. למרות זאת, זה אינו פורום לויכוחי דת, פרסום פרוזה וכו'. זה פורום קצת משעמם, ששואלים בו שאלות בהלכה. זה אינו פורום וכוחי דת, תאולוגיה, יוצאים בשאלה, חוזרים בתשובה וכו'. יש מקום לשאלות האלה, אבל לא בפורום הזה. שבתאי הוא תלמיד לשעבר בישיבת פונוביץ, קשה לי להאמין שהוא זקוק לפורום לעזרה בשאלות הלכה. (גם לשאלות תאורטיות)

שומדבר

New member
OK

אז פשוט צריך להפנות אותו לפורום הנכון, לא? בגלל זה להזהיר אותו על חסימה? אולי זה בגלל שאני חדש פה, אולי הוא כבר עשה דברים כאלה בעבר והוזהר, אני ניסיתי להגיב רק לפי השאלה הספיציפית שלו. בשורות טובות לכולם

pikov

New member
ואם יחסם, תתאיד שאלתו?

הלא הבעיה קיימת. ההתמודדות איתה כאן, בודאי תתן פן נוסף לבעיה.

רב טייס

New member
בלי קשר לדת

בחייאת ש"ץ ! על מי זה מנסה לעבוד ? כולנו יודעים היכן טוב יותר לילדים גם אתה יודע את זה . כמו אותו ילד אני ואתה מכירים מאות ילדים מאושרים להורים מאושרים שחזרו בתשובה . אתה ודי גם מכיר כמה מאות מחבריך שלמדו איתך בישיבה , הצליחו , נשאו נשים והקימו בתים לתפארת . אני מכיר רבים כמוך שחזרו בשאלה וטוב להם . מה הקטע בדיוק ? ממש בדרך אגב . אתה מנסה לשכנע אותנו ששוקולד עם חותמת של בד"ץ פחות טעים ? גם אתה חושב שבגלל החותמת שמים משהו אחר בקופסה ?

לעבוד???

אני לא מנסה לעבוד על אף אחד! לא לקחתי את הסיפור כמייצג! אלא סתם כסיפור! ברור שהרוב לא כאלה, ברור שיש טובים ונחמדים. נו באמת! ואם הייתי כותב סיפור על חרדי גנב? גם היית כותב לי "אתה יודע שלא כל התדיים גנבים?

Queen Of Rain

New member
בוקר טוב לכם ../images/Emo24.gif, יש לי שאלה

לא ידעתי לאיפה להפנות אותה אז אודה לכם מאוד אם מישהו יעזור לי בפתירתה... אוקיי זה הולך ככה אני באתי מבית מסורתי , וחונכתי על פי כל ערכי היהדות והדת אפשר לאמר שעד גיל 15 הייתי ממש הדוקה בדת , ולאט לאט לצערי כמעשה רבים "סטיתי מדרך היישר" , קרי - התחלתי פחות ופחות ללכת לפי מצוות האל-פחות שמרתי שבת , פחות הקפדתי על הלכות הצניעות וכן הלאה..."בקטנה"
בכולופן יש לציין כי אני מאמינה וחסידה גדולה של האל , ואני מקווה שמתישהו במהלך חיי אני אשכיל לחזור בתשובה , אבל לא משנה זה קצת רקע עליי... עכשיו עם כל האמונה שלי בלה בלה בלה , לאחרונה נפתח בפניי עולם חדש בעקבות ידיד קרוב שלי שהצטרף לדת(..?) המשיחית ,זתומרת הוא יהודי משיחי ומשום כל מיני ספרים או תוכניות שמשדרים בTV מדיי פעם ולאט לאט נראה שאני מתחילה לשאול את עצמי שאלות בהקשר למשמעותו של ישו ביהדות באמונה ובכלל למה האפשרות שהוא אכן המשיח נשללה..? זתומרת יכול להיות שאנחנו טועים אבל אנחנו קשיי עורף דייה בכדי להודות בכך..? יכול להיות שהוא אכן המשיח..? יש כ"כ הרבה הוכחות על גבי ההיסטוריה וגם בתנ"ך שלנו לפי ציטוטים פס' ומובאות שידיד שלי הראה לי, שזאת אכן האמת.. ידיד שלי סיפר לי שהוא מצא את האמת הזאת בגלל חווית "הארה" שקרתה אותו במהלך חייו, לפני כן הוא היה בכלל אתאיסט יכול להיות שעדיין "לא מצאתי/נו את האור..?" עד עכשיו אפילו לא לקחתי זאת בחשבון , כי חונכתי לא להאמין בכך זתומרת , הכל מהחינוך שקיבלתי בבית , כמו כן האמונה שלי , ואני לא מצטערת על כך . אבל לאחרונה אני מצוייה בכ"כ הרבה לבטים , אפילו אם הם קטנים ואני מדחיקה אותם , מישהו מוכן לעזור לי עם השאלות..? אני מפחדת שאפילו בזה שאני משאירה פתח בליבי לכל האמונה בישו אני חוטאת כי אתם יודעים הכל מתחיל במחשבה תחילה.... תודה מראש

Queen Of Rain

New member
למה הירהורי עבודה זרה..?

למה היהדות כ"כ סגורה ומוקיעה את זה..? זה דיי מרתיע אותי כשאתה מפרש את זה ככה..

אלי ו.

New member
"היהודים המשיחיים" הם נוצרים!

מדובר בקבוצה שנוצרה ע"י כומר בפטיסטי, אם את מעונינת אביא לך קישורים. הם טוענים שהם קרובים לנצרנים הראשונים ש"רק" האמינו שישו הוא המשיח ועדיין שמרו תורה ומצוות והיו יהודים, אבל האמת היא שהם מקבלים את כל הברית החדשה, ומאמינים באלוקותו של ישו. עכשיו אני אשאל אותך, האם את מאמינה שהקב"ה מתחלק לשלושה חלקים שאחד מהם הוא אדם?! (האב, הבן ורוח הקודש - השילוש)

Queen Of Rain

New member
הם מאמינם שישו הוא הבן של האל

ויחד הם מהווים יישות אחת, אל תתפסו אותי במילה זתומרת האב- אלוהים הבן - ישו ורוח הקודש - השכינה שאלות שמפריעות לי למה אלוהים נקרא אלוהים ברבים ולא אלוהה ביחיד למה אדוניי - האדונים שלי , ולא אדוני ולמה בבראשית כתוב : וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ..? תודה

אלי ו.

New member
נכון, ולכן אמונת הנצרות אינה

מונותאיזם טהור, או כהגדרת הרמב"ם אמונת הייחוד. זו הסיבה שהנצרות נחשבת לעבודה זרה (להבדיל מהאסלם למשל) יש לי שאלה, ואבקש תשובה כנה, האם את מאמינה בישו או לא? אם כן, אין זה הפורום לוכוחי דת, וחבל שנבזה את האכסניה הזו שמיועדת לשאלות הלכה בלבד. האם אמרו לך שהשילוש הוא 3 ישויות? אם כך איפה היה השילוש לפני שישו נולד? אשאל אותך שאלה נוספת, למה ישו לא פירש את התורה בדרך הזו?! למה ישו עצמו לא הכריז על עצמו כאלוקי?! למעשה כשיהודים טוענים נגדו שהוא אומר שה' איתו והוא בן האלוקים, הוא עונה להם שכל מי שהתורה איתו הוא בן האלוקים (הברית החדשה, יוחנן י' 34 -36) ישו על הצלב קורא לה' ואומר "אלי אלי למה עזבתני?" האם נראה לך שחלק מהאלוקות היה צועק את זה לפני מותו? ישו גם גוער באדם שקורא לו "רבי הטוב" ואומר לו שרק ה' הוא טוב ומציע לו לקיים את המצוות אם ברצונו בחיי העולם הבא (הברית החדשה, מתי יט 16) ישו היה משיח שקר, אבל כנראה אדם תמים. אם מישהו היה אומר לו שתהיה דת חדשה שתעשה ממנו חלק מהאלוקות, או שהאמונה שלו אינה אמונת ייחוד הוא היה מתפלץ. הוא האמין שהוא המשיח, משיח מזן קצת שונה (משיח רוחני ולא מדיני) בפירוש לא חלק משילוש. האמונה בשילוש היא אמונה נוצרית מאוד מאוחרת, הנוצרים הראשונים לא האמינו בה, אפילו שאול התרסי (פאולוס) לא האמין בשילוש. הנוצרים לקחו פסוקים שונים, עיותו את משמעותם, והמציאו את השילוש כנראה כדי למצוא חן בעיני פגאנים ששקלו להתנצר. (לא נראה לך? שאלי את החברים שלך על הויכוח בין יעקב לפאולוס על המילה, פאולוס החליט שכדי לשווק את הנצרות לגויים, בניגוד מוחלט לעמדת ישו שפנה רק ליהודים, אפשר לותר על גיור ומילה.) בקשר לשאלות שלך הייתי יכול לשאול אותך למה לאדם בשם "חיים" קוראים בלשון רבים, אבל זו תשובה לא מספיק רצינית. לקב"ה יש שמות שונים ומידות שונות אבל האמונה היהודית מאמינה בישות אחת. כל הרמזים הנוצריים הם חסרי משמעות, אם היה משהו בדבריהם אז איך זה שבכל התנ"ך אין שיחה אחת בין שתי ישויות אלוקיות? היתכן שהקב"ה מדבר עם נביאים, עם עצמו אבל אף פעם לא עם ישות אלוקית שניה ושלישית???

Queen Of Rain

New member
אוקיי אז ככה

לא אני לא מאמינה בישו אני לא יודעת במה להאמין הגעתי פשוט ל"פרשת דרכים" כזאת שכבר התחלתי לשאול את עצמי מה הלאה..? אז לקחתי טיעונים מ2 קבוצות וניסתי לגבש לי דעה אז מי המשיח אם כן...? מה שהקבוצה השניה אומרת אם כך, ותבינו שאני רק מביעה בפניכם את הלבטים שלי ואין בכוונתי משהו אחר מלבד זה ,אולי אני מקווה שכביכול "תוציאו" אותי מכל מחשבות הסרק האלה ואני אוכל לחתום את הפרק הזה בחיים שלי, זה שהאב והבן הם יישות אחת וגם רוח הדוש מרכיבה את היישות הזאת , זתומרת השכינה היא אלוהים נכון...? אומרים "ה אלוהינו ה אחד" לא ה' יחיד מיהו אם כן המשיח..? תוכלו לפחות לעזור לי בזה כל אחד אומר לי משהו אחר האם זה באמת משנה..? אני מפחדת להגיע לנק' מסויימת שאין חזור ממנה ולגלות שטעיתי , שוב אני לא רוצה להוות מועקה על אנשי הפורום ואיני רוצה לעשות החלטה שגויה שעלולה להשפיע על כל החיים שלי, תודה

אלי ו.

New member
מי זה המשיח?

אותי את שואלת את זה?! ב 13 העיקרים של הרמב"ם מוזכרת האמונה שיבוא משיח והציפיה לו, אך הוא עדיין לא הגיע. כולנו מתפללים בכל יום שהמשיח יבוא, אבל לצערנו הוא עדייו לא הגיע. המשיח לא צריך לעשות נסים ונפלאות מחוץ לגדר הטבע (עובדה שר' עקיבא האמין שבר כוזבא הוא המשיח, בלי נסים) המשיח אמור לקבץ את כל נדחי ישראל, להחזיר את בני ישראל בתשובה, ללחום את מלחמות ישראל ולנצח ולבנות את ביהמ"ק. הרמב"ם נותן במשיח מבחנים מאוד פשוטים וברורים. אם יקום מלך מבית דוד שומר מצוות, שינהיג את שלטון התורה וילחם את מלחמות ה' מותר לומר שאולי הוא משיח ("בחזקת משיח") רק אם הוא ינצח, יקבץ את נדחי ישראל ויקים את ביהמ"ק הוא משיח. בקיצור, אין כאן חוכמות, הרמב"ם מאמין במבחן התוצאה.

goldy

New member
את המשיח../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני מאמין שאני המשיח של עצמי: אני יכול, אני מסוגל, אני אחיה לנצח וכו'. 2 הגבלות על הדת שלי: א) אין לי תשובה לכל שאלה ב) אני לא מאמין בחיים אחרי המוות. מאז שיסדתי את הדת שלי (אני האלוהים של עצמי) אני חי בשלווה כשאני יודע שאם חסר לי משהו אני אפעל כדי להשלימו בעתיד. לא נראה לך? המשיכי להקדיש את חייך במציאת תשובה לשאלה שמן הסתם לא תגיע גם ב5000 השנים הבאות.

למעלה