בלטות, ייצור עצמי.

רןני ב

New member
בלטות, ייצור עצמי.

איך מייצרים בלטות? אני רוצה לייצר בלטות אשיות עבור עצמי. התהליך לא צריך להיות הכי יעיל שבעולם. איזה חמרים? איזה מינונים? איך יוצרים את הצורות? איזה שאלות אני עוד צריך לשאול, ולא שאלתי?

גל ירון

New member
למה??

נשאלת השאלה העיקרית למה??? למה אתה צריך להמציע את הגלגל מחדש, אתה יכול לצבוע עם צבעים מיוחדים, וליצור איזה צורה/צבע שאתה רוצה.

רןני ב

New member
מצחיק אבל, בלטות לא יכולות

להגיע עד ביתי, במחיר סביר. אם ארצה משטח בלטות, אצטרך לייצר בעצמי. לא רק זה, גם אצטרך להניח אותן בעצמי. למען האמת, כל הפרוייקט די מפחיד.

fireman

New member
אתה גר על הירח שלא יכולים להביא

לך בלטות עד הבית?

גל ירון

New member
אין מקום

אין מקום שאי אפשר לארגן אליו הובל במחיר סביר ואם תירצה אפשר לעזור בשני הדברים. ירון 0507256062

מלט לבן +אבנים צבעוניות+תבנית

קח מלט לבן +אבנים צבעוניות לפי טעמך האישי ערבב הכל וצוק את התוכן לתבנית בגודל הרצוי אחרי כמה ימים שהכל מתייבש ללטש את המשטח הערה אני אף פעם לא ניסיתי את זה סתם רעיון שעלה לי פתאום אשמח לשמוע תגובות בקשר לתוצאה

למה אתה מחסיר מהמתכון ?

בלטות רגילות מיוצרות כפי שמיוצרת מוזאיקה . אבני שיש המיועדות לריצוף + מלט לבן או בתוספת גוון אחר + קוורץ שזה כמו חול לתערובות מוזאיקה . היחס בין החומרים = כמו בטון רגיל = 3 חצץ 2 חול 1 מלט 1 מים . עד כאן זו תערובת מוזאיקה רגילה . אני לא מאמין שתוכל לייצר תבנית מדוייקת גם בדיאגונל שלה וגם במידות שלה . אבל בכל זאת . יש לצקת את תערובת המוזאיקה עד לחחצי גובה של התבנית ואח"כ לצקת מעל תערובת של בטון כמו בבלטה רגילה . לדעתי יותר טוב שתצק מוזאיקה ישר על המקום אבל יש בעיה מוזאיקה היא מקצוע נכחד ואין הרבה כאלו היום הבעיה היא בליטוש ובגימור לליטוש יש אבנים למשחזת מיוחדים למוזאיקה , בשלוש רמות של שלבי העבודה גם בינוני וגמר . יש לדאוג לאחר מכן לפיניש של השעווה או משהוא כזה שמורחים לבסוף לקבל מראה חלק של בלאטה עד היום לא הצלחתי לקבל מידע על החומר הזה יש שאמרו לי שצריך להשתמש בווקס נוזלי של מכוניות או מוצר דומה אבל הערבי שעשה לי את המוזאיקה בזמנו בבית היה לו מן סבון גדול למטרה הזו . בירורים בחניות בקשר לחומר הזה העלו חרס .

למעלה