בלוג שלי

מתלבט13

New member
בועה זה המחיר לא החברה

אם השווי "האמיתי" של טבע הוא 10 מיליארד והיא נסחרת בשלושים, זו בועה. לא שבדקתי את החברות הספציפיות, הנקודה היא שבועתיות יכולה לקרות וקורה גם בחברות ממשיות עם נכסים כחול הים. כאשר המחיר גבוהה מדאי. בגדול יש משהו בדברי בני, הרבה היום בונים תחזיות לא ריאליות על העתיד. עם הרבה אופטימיות. ואם הרבה דברים מתומחרים בהתבסס על אופטימיות, ולא על הכנסות בפועל, זה יכול להתפוצץ אם האופטימיות תתברר כמוגזמת.

rigoletto111

New member
אני יודע מה זה בועה...

ואינני רואה הוכחה לכך שהבורסה היום מגיעה למצב של בועה, אם כי היא מאד מאד קרובה לזה. כפי שבני ודאי זוכר, בשנות השמונים העליזות שווי בנק לאומי בבורסה היה גבוה משוויו של בנק צ'ייס מנהטן (הגדול בעולם, אז). זו בועה.

hemi32

New member
ומחיר החברה הוא גבוה בהרבה מרווחיה ...

כי לעולם לא תוכל לרכוש אף חברה לפי ערך רווחיה לשנה ... לדוגמא מייקרוסופט הוציאה הצעת רכש ל YHOO ב 50 מליארד דולר .. בעוד זו האחרונה מרויחה כחצי מליארד דולר בלבד לשנה .. מה שאומר שערך החברה גבוה פי 100 בעיני המתעניינים בה וזה המדד לערך החברה .. זו לא בועה זהו ערך אמיתי מאחר ואם תרצה לקנות את המכולת ממול לבית שלך הוא לא ימכור לך אותה בפחות מסכום שהוא היה יכול להרויח ב 10 שנים וזאת רק אם אין פוטנציאל התרחבות וגדילה משמעותיים .. ול YHOO יש פוטנציאל אדיר גדול כנ"ל וכך גם נמדד הערך של שאר החברות במכפיל רווח של פי 10 עד פי 40 ברוב המקרים .. הבועה שהייתה נתנה מכפילי רווח של כמה מאות וזו בועה שכנראה לא תחזור על עצמה ..

מתלבט13

New member
מה?

כשאמרתי הערך ה"אמיתי" התכוונתי לערך הנוכחי לפי ההכנסות העתידיות. וכאן נכנסים לתמונה תחזיות, נבואות (שווא לעתים), דמיונות ועוד. השאלה היא האם יאהו בעתיד תכניס כסף ברמה שמצדיקה מכפיל פי מאה מהרווחים הנוכחיים. חישוב טכני שטחי אומר שהיא צריכה להגיע בחמש שנים הקרובות לרווח שנתי של בערך פי 12-18 מהיום קרי 6-9 מילאיארד בשנה. מה שאומר צמיחה שנתית של 64-78%. *חישוב בראש, בהנחות מקובלות לסיכון, 10% תשואה נדרשת בשל הסיכון מכפיל לחברה מבוססת של X15, וכו') זכור שזה אמור להיות התחזית הממוצעת. לא התסריט האופטימי, אלא סוג של ממוצע בין הפסימי רגיל ואופטימי.

סלסרו

New member
כל חוזה שחורות תמיד יוכח כצודק

בשלב כלשהו, מתשהו, בעתיד... גם שעון עומד צודק פעמיים ביום.

אבזץ

New member
יקירי, תתחיל לעבוד, לחקור ולהעמיק

בשוק האון. התשואה אורגזמתית ומיידית, קישוי ללא שיהוי. ספקולציות בכסף מעולם לא עשו לי טוב. מעדיף שיטות מסורתיות יותר - תמציא משהו, רעיון, שיטה, תרופה, בית, יאכטה, שאכטה. משהו שיש בו ממש... שבת שלום וברוך הבא לארצה"ק

rigoletto111

New member
יא אללה, איזה פורום רודף בצע...

מסתבר שכולם פה מומחים באסטרטגיות השקעה... וזה עוד לפני ששייקספיר התערבה בשיחה...

uri80

New member
"מומחים" ../images/Emo6.gif

"מומחים" באמת יש מפה ועד הודעה חדשה, אבל במציאות וורן באפטים אין הרבה
זה תמיד קצת מבדר אותי. ולאן נעלמה השייקספיר באמת?

rigoletto111

New member
יא אללה, איזה פורום רודף בצע...

מסתבר שכולם פה מומחים באסטרטגיות השקעה... וזה עוד לפני ששייקספיר התערבה בשיחה...

barr1969

New member
אפרופו רודף בצע:

הגמ"ח שלנו פעיל ובועט, ולכן צריך להזכיר למי שיש לו לירה בצד ואין לו מה לעשות איתה, או כאלו שמפרישים "מעשר געלט" בסתר ולא מכירים נצרכים, או אפילו סתם אנשים טובים שבא להם לתרום- נשמח לעזור לכם. חשבון בנק לתרומות: בנק לאומי סניף: 851 מס. חשבון: 345244/39 שם לקוח: עמר קרן הלוואות ליוצאים בשאלה (ע"ר) אתם גם יותר ממוזמנים לפנות במסר ליוזר הזה- "ועד קרן יוצאים", להשאיר שם ומספר טלפון. אפשר לפנות גם באמצעות המייל, לכתובת [email protected]. תודה. <תודה אבל בדיחות על חשבון הלירה, לא ממש יעזרו פה.>

hemi32

New member
../images/Emo207.gif מי שקיבל הודעה על לבישת שחורים ב 14/5

מי שקיבל הודעה על לבישת שחורים ב-14.5 להזדהות עם 3 החטופים, אנא קראו כי זה נראה כמו פברוק של ערבים שרוצים לעשות ממנו צחוק! 14.05.1948 - הוא יום הכרזת העצמאות של מדינת ישראל ויום הנכבה הפלסטיני! הודעה זו היא מזימה של הפלסטינים לגרום לנו ללבוש שחורים ביום הכרזת העצמאות! החטופים עדיין בחיים ולכן הרעיון לנהוג מנהג אבלות ”לכבודם“ (לבישת שחורים) הוא מזעזע!! העבירו הודעה זו או את הקישור להודעה לכל אנשי הקשר שלכם: http://israel.sml.co.il/?p=446 אהוד גולדווסר ואלדד רגב נחטפו ב- 12.7.06 וגלעד שליט נחטף ב- 25.6.06 ה-14 זה לא היום בו מציינים 10 חודשים לאף חטיפה… לתשומת לבכם- באתר הרשמי של משפחות החטופים שהוקם למען החטופים לא מוזכר דבר על לבישת השחורים: http://www.banim.org סביר להניח שהם גם לא היו מעלים רעיון כזה כי לבישת שחורים היא סימן לאבל, והמשפחות (כמו כולנו) נאחזות בתקווה כי בניהם עדיין בחיים! זה נראה כמו תרגיל של פלסטינים לרגל יום הנכבה הפלסטיני, הנה ההסבר: הכרזת העצמאות של מדינת ישראל נעשתה ביום שישי, ה‘ באייר ה‘תש“ח, 14 במאי 1948 אתם באמת רוצים ללבוש שחורים ביום העצמאות שלנו?? יום זה נתפס על ידי ”ערביי ישראל“ והפלסטינים“ כאסון לאומי. הפלסטינים תושבי מדינת ישראל מציינים את יום הנכבה ביום העצמאות של מדינת ישראל, ה‘ באייר, בעוד שהפלסטינים בשטחים ומחוץ לארץ ישראל מציינים אותו ב־ 15 במאי, יום לאחר התאריך הלועזי של יום הכרזת העצמאות. הם מאוד ”ישמחו“ לראות אותנו לובשים שחור ביום אבלם שהוא יום חגנו. תחשבו על זה ותחזירו אחורה למי ששלח הודעה זו אליכם - עם ישראל מבזה את עצמו מספיק גם ככה…

תודה לכל המגיבים

לא ידעתי שכל כך הרבה בענין נייס! לדעתי לתת לבתי השקעות,קרנות וקופות למינהן לנהל את כספנו זה בזבוז וחוסר הערכה עצמית.. לא מבין על מה רובם לוקחים עמלות אם הם לא מצליחים להכות את המדדים ומשמעותית .מה בכלל העבודה שלהם. כשהמדדים יורדים גם הם יורדים ללא כל שימוש בהגנות מתוחכמות ודברים שהייתי מצפה ממומחים.

שוק ההון

תמיד מרגש את לב האנושות, זה נשמע כסף קל ובלי בוס על הראש, וכן אני מודה גם אני מהמנסים לגרוף כסף קל משוק ההון, האם הולך לי? בינתיים לא, האם הפסקתי לקוות? עדיין לא.....

rigoletto111

New member
אני משתמש בקרנות ובתי השקעות לא כדי

להכות את המדד, אלא בעיקר כדי שהמדד לא יכה אותי! כיון שאים לי הכשרה פיננסית משמעותית, אתה רוצה שאהיה כמו החרדים שהשקיעו בלייפוויב והפסידו את המכנסים?

rigoletto111

New member
כן, אבל בבתי השקעות

חלק מהכסף מושקע באג"ח וחלק באג"ח חו"ל וחלק בדברים צמודים דולרית... לא רוצה לקנות רק את המדד

למעלה