בלוג על א-מיניות!

amb2

New member
חוץ מזה לא ניכנסתי לקישור שלך על הצבעים

היגעתי לעניין של צבעים קרים/חמים ממש לגמרי בעצמי ואני ממש גאה בזה אגב... לא ראיתי את הקישור

Mystic Circle

New member
טוב, נסלח לך הפעם

וכן אתה מתיש!!! מאוד!!! אם אתה עונה על ההודעה הזאת אתה מת

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif יש לנו מנהל עם עצבים חלשים

תרחם עליה amb וגם עלינו..

סגול הוא לא צבע קר!

הוא נוצר, כידוע, מערבוב של כחול (קר) ואדום (חם) ומידת הקרירות או החמימות שלו נובעת מהכמויות שמערבבים. בדיון הקודם בנושא בדיוק ציינתי שאני אוהבת סגול חציל, שהוא דווקא בעל גוון חמים יותר (לא זו הסיבה שאני אוהבת אותו, זה פשוט גוון מוצלח מאוד בעיניי).

inbardaf

New member
אני דווקא יותר אוהבת את הסגול לילך

ואגב, שימי לב להגדרה הבא: "הצבעים החמים הם צהוב כתום ואדום והצבעים הקרים הם סגול כחול וחלק מהירוקים" מתוך: http://www.etsem.co.il/study/info/color/color-determination.asp למרות שמסכמה היא ציירו את הסגול גם וגם ואת הירוק רק בקרים, אז לא ברור לי הקטע.. ושימילב לזה: "חם - קר - חלוקת הצבעים לקבוצות ומשמעות חלוקה זו בתחום הצבע מקובלת חלוקה בסיסית בין צבעים קרים לצבעים חמים. הצבעים החמים מבוססים על טונים של הצבע הצהוב, ואילו הצבעים הקרים מבוססים על טונים של כחול. לכל גוון יכול להיות בסיס חם או קר, תלוי בצבעים ששימשו להכנתו. הדבר נכון במיוחד לגבי הצבע הירוק, שנמצא במרכז מעגל הצבעים ומבוסס על הכחול והצהוב, והמהווה את אמצע הדרך בין הצבעים החמים, הכוללים את הצהוב, האדום והכתום, לבין הקרים, הכוללים את הכחול והסגול. " מתוך: עיצוב בצבע וחלוקה לצבעים חמים וקרים אז נראה שהסגול בכל זאת הוא צבע קר למרות שיש בו אדום. אולי זה קשור לעובדה שהכחול יותר דומיננטי בתחושה שלו.

זו לא הגדרה מדעית, זו ההגדרה שלהם

וכאמור, יש הרבה מאוד גוונים של סגול, אז לכתוב "סגול" ותו לא, זה ממש לא ממצה בעיניי. "לילך", למשל, הוא גוון קר (בין השאר כי הוא בהיר, ולבן "מקרר" כל צבע).

inbardaf

New member
האמת, אין לי מושג (לבושתי..)

הייתי נשואה 8 שנים לצייר ולמדתי הרבה בנושא צבעים. מחיפוש קטן שעשיתי ברשת - זה מה שעלה מכמה קישורים. עכשיו סתם סקרנת אותי ואני חייבת לבדוק את זה.

למדתי אמנות פלאסטית בתיכון

ובתחילת השנה הראשונה המורה לצבע נתן לנו לצייר 100 ריבועים של אדום ו-100 ריבועים של ירוק. מסקנה 1: גם אדום יכול לפעמים להיות צבע ממש לא חם... מסקנה 2: הרבה יותר קשה לייצר גוונים מצבע יסוד. הירוקים הייתה משימה קלה בהרבה...

inbardaf

New member
איך אדום יכול להיות צבע לא חם?

זה נראה לי הצבע הכי חם שיש..

תלוי מה מערבבים איתו...

100 ריבועים של גווני אדום שונים זה אולי נשמע קל, אבל בפועל אחרי כמה עשרות את כבר מתחילה לשבור ת'ראש ולערבב את זה עם כל דבר, כשחלק מהגוונים כבר קשורים לאדום בקשר רופף משהו...

inbardaf

New member
אז הנה דבר המומחה

סגולהוא צבע בניים וכמו שאמרת, ההגדרה אם הוא חם או קר תלויה במינון של האדום והכחול וסוג האדום! אז שאלתי את השאלה המתבקשת הבאה לגבי הצבע הירוק והוא טען שהירוק תמיד ישאר קר, למרות היותו של הצהוב צבע חם. (הוא אמר משהו על סוג הצהוב שיוצר ירוק, שהוא צהוב פחות חם וגם שצהוב במהות שלו לא חם ממש - לא ממש הבנתי, אבל אני מניחה שלפחות כרגע זה לא חשוב)

אבל העניין הוא

שאני לא אוהבת שזה "הצד השלישי", פשוט כי זה רומז שיש מלבד לכך עוד שני צדדים נוספים שהיו ידועים לנו זה מכבר, וזהו. זה רומז על ראיית הספקטרום המיני בשיטה הדיכוטומית במקום כ~ספקטרום~. הרעיון של "מעבר לקשת" חמוד בבסיסו, אפילו שהשם עצמו קיטשי מידי בשבילי, אני חייבת להודות. אבל אולי.

Nיקי LFL

New member
../images/Emo124.gifלתשומת לבכם/ן - צבע סגול מסמל

נשיות, פמיניזם ולסביות

Mystic Circle

New member
סגול מסמל רוחניות

רק בשנים האחרונות הוא התחיל לסמל נשיות פמניזם ולסביות.

inbardaf

New member
זה מפני שנשים יותר רוחניות במהות הבסיסית שלהן

על זה נאמר בתורה שאישה ניחנה בבינה יתרה. הכוונה היתה לאותה אינטואיציה שמגיע ממקור רוחני. אז זה מחבר הכל ביחד...

למעלה