בלגן של ערב

בלגן של ערב

בארוחת הערב שלנו השיש הופך להיות מקרר שני. גבינות, ירקות, כלים חד פעמים נשארים על השיש כל עוד הבנות אוכלות. אח"כ הן רצות לאמבטיה ואנחנו אחריהן, מלבישים אותן, צחצוח שיניים סיפור ולישון. סדר ערב סטנרטי לחלוטין. מהרגע שהן אוכלות עד הרגע שהן ישנות בממוצע עוברת שעה וחצי. מוכר לכן? בד"כ אנחנו משאירים את הכלים על השולחן ומתרכזים לבנות, ושהן באמבטיה אני או הוא מפנים אם אנחנו לא מתיישבים על המחשב. אבל קורה שהאוכל נשאר על השיש, הקוטג' פתוח, הירקות עדיין על הקרש, הפשטידה או המרק עדיין בחוץ, ואחרי שהן הולכות לישון או הוא או אני מסדרים. בד"כ אני כי הוא תמיד בישבות בעבודה. הוא אוהב לריב איתי בקשר לזה. שהוא מכין ארוחת ערב הוא תמיד מחזיר הכל למקום שנייה אחרי שהוא מוציא, ואני משאירה על השיש למקרה שירצו עוד. ככה הוא המסודר (עלאק) וככה אני הבלגניסט (בנשמה). טוב, היום הוא כבר ממש הגזים והתפרץ עלי, כל כך נעלבתי מטון הדיבור שלו ומהדברים שהוא אמר, ומה בסה"כ קרה? האוכל היה על השיש בזמן שהייתי עם הבנות. הוא לא התקלקל, ולא נשפך וכלום לא קרה, ואחרי שהבנות נכנסו למיטה פיניתי הכל למקום ואין זכר לארוחת ערב. אני אשמח לשמוע אך זה אצלכם, ואם ההתנהגות שלי כל כך יוצאת דופן.......

את יכולה להעזר בסלסלאות ומגשים

לשמור את הגבינות והמעדנים במגשים או קופסאות במקרר וכך להוציא אותן להחזיר. אני לפעמים משאירה כלים בכיור ומכניסה למדיח בבקר - למזלי לאף אחד לא אכפת. אוהבת במיוחד ארוחות ערב של מגש פיצה. הכי קל וכיף....

הנקודה היא שזה מחוץ למקרר

במקרר זה מוסדר במגש מיוחד, אבל אני תמיד מוציאה כדי להתכונן לארוחה..... נראה לי מחר אני מכינה פיצה....

אם זה מסודר במגש מיוחד במקרר, אי אפשר להוציא

את כל המגש לשולחן ואח"כ פשוט לסגור הכל ולהחזיר בחזרה?

זה מה שהתכוונתי

הגבינות והמאכלים יהיו מסודרים בתוך כלי כלשהו שיאפשר לך להוציא ולהכניס מהמקרר בקלות יחסית והזריזות. כשאוכלים מחזירים לסלסלה/מגש על השלחן... לא זוכרת בני כמה הילדים - אבל ברוב המקרים הם גם יכולים קצת לעזור לסדר שלחן להוריד את הצלחת

michalica

New member
אם בסוף הכל מפונה, אז מה הבעיה?

אנחנו מבולגנים לאללה, אני אפילו לא רוצה לתאר לך מה הולך פה בדר"כ

אותו הדבר, אבל הפוך

אם הוא מכין אוכל (ולא משנה אם ארוחת בוקר, צהרים או ערב) הכל יוצא לשיש, ונשאר שם עד שיזכר ויכניס (או אני אראה, ואכניס). בדרך כלל לא מכניס ישר מהנימוק - שיהיה זמין אם ירצו עוד. אם אני מכינה - אני אפתח את המקרר ואוציא / אכניס דברים אלף פעמים, ולא אשאיר על השיש. אם אני חותכת יותר ירקות ממה שאני מגישה - אני אכניס לקופסא ואכניס למקרר, ואם יבקשו תוספת, אוציא מהקופסא. גם אם זה אומר שיכול להיות שהקופסא תתרוקן במהלך הארוחה ואז יהיה לי כלי נוסף להכניס למדיח. מצד שני - הוא ישר מפנה כלים למדיח, ואצלי הכלים יכולים לשכב יום שלם בכיור עד שיוכנסו למדיח.

juspan

New member
מצד אחד אני מאוד מבולגנת

אבל זה בדיוק מסוג הדברים של היום שאני כן עושה מיד, לפני שמתחילה את הערב החופשי (להבדיל מעבודות בית אחרות שתמיד אשמח לדחות את הקץ - אבל אוכל אני מפנה מיד ומחזירה את המטבח למצב נורמלי + הפעלת מדיח). לא כזה סיפור, רבע שעה עבודה... יש לנו חלוקה מוגדרת כזו בכל מיני תחומים וזה אחד מהם (לא שישבנו להגדיר את זה, זה כאילו מובן מאליו). אני זו שמכינה את ארוחת הערב ומגישה לשולחן וגם מפנה, בזמן שהוא זה שעושה אמבטיה לקטנה וכל מה שקשור לזה (בד"כ הן עושות יחד, אז בזמן הזה הוא מכין לה את הבגדים לשינה וכל זה. מצחצח לה ומשכיב אותה לישון). אני עדיין במטבח או כבר חופשיה כשהוא עוד שם. זה גם חשוב לי לעשות את זה בדיוק בזמן שהם באמבטיה, כי לא אוהבת להרעיש בלילה (הקטנה מתעוררת מכל דבר), ואני גם זוכרת איך בילדות לא סבלתי את זה כשהייתי שומעת שקשוקי צלחות ומזלגות מהחלון שלי שהיה סמוך לחלון ממטבח, כי אמא שלי אהבה לעשות את כל הדברים האלו בלילה מאוחר, כשניסיתי לישון... ממש זיכרון של סאונד מטריד כזה

מסדרים לפני שהם נרדמים

בדר"כ מתיישבים לאכול - האחד מקלח השני מחסל... עכשיו כשהיונקת משביתה אותי בשעות האלה זה קצת עקום.... בדר"כ לפני שהם נכנסים למקלחות מחזירים הכל למקרר ומפנים מה שצריך - מנקים את השולחן. כך שמה שנשאר זה להדיח כלים

h 3

New member
אצלי...

מוציאה הכל לשולחן - כל הגבינות ואלה... כשמסיימים לאכול, אני לרוב מחזירה מה שיוצא לי לתוך המקרר ועולה עם הקטנה למקלחת. בינתיים ה"גדולים" מפנים את השולחן, מה שהם יכולים. הם לא מכניסים לכיור אלא לרוב מניחים על השיש. כשאני מסיימת עם כל המקלחות, סיפורים וכולם במיטה, אם א' כבר הגיע, הוא בד"כ יסיים את המטבח. אם לא (כמו היום), הקדשתי לזה 20 דקות... ניקיתי את השולחן, הכל במקרר, המדיח מופעל והשיש נקי (ומה שלא נכנס למדיח מחכה למחר...) אבל לא תמיד יש לי כח, לפעמים גם לו אין ואז הכלים יחכו לבוקר... אבל למקרר בהחלט קורה שחלק מהדברים מוכנסים אחרי שכולם ישנים. H

אצלנו

אני בד"כ מכינה את ארוחת הערב והוא מקלח את הילדים. אחרי שאני מכינה ארוחת ערב אני מחזירה מייד את הכל למקום ומה שנשאר בסופו של דבר זה לפנות את השולחן עצמו והצלחות/כוסות/סכו"ם,בזמן שהם במקלחת.

princess66

New member
אצלנו

אחרי האוכל הם משחקים עוד קצת עד שאנחנו מסיימים לסדר או שאחד מקלח והשני ומסדר את ארוחת הערב. לא מרגישה שיש צורך בשני מבוגרים שיכינו לשינה שני ילדים.... וגם ככה עד שהראשון יוצא מהאמבטיה כבר המטבח מתוקתק. או... שמכניסים למקרר מה שצריך, כלים לכיור ומכניסים למדיח בבוקר לפני שיוצאים לעבודה. משתדלת גם לא להוציא יותר מידי, לרוב מוציאה ממוקד למה שאוכלים וככה אין יותר מידי.

דה נטו

New member
אצלנו

במהלך הארוחה השיש מלא בדברים. הננס מתקלח ראשון כשהגדול עדיין אוכל, בזמן הזה אני קצת מסדרת. כשהגדול נכנס למקלחת, הרב כבר מסודר. אבל ת-מ-י-ד יישאר כלי אחד (ולפעמים שניים) שיפונו רק בבוקר שלמחרת. באופן מפתיע אנחנו מסונכרנים בדבר הזה.

זיברה

New member
אצלי לבד...

...אבל רק עם אחת: בד"כ אני מוציאה לשולחן את כל מה שאנחנו אוכלות לארוחת הערב ולקראת סיום, כשאנחנו עוד יושבות ומקשקשות אבל ברור שסיימנו לאכול אני סוגרת את כל המכסים, כשהיא קמה והולכת לשטוף ידיים אני מכניסה למקרר את כל מה שצריך להיכנס (כולל שאריות לקופסאות וכד') ואז אנחנו מכניסות יחד כלים למדיח, או שהיא הולכת להתעסק במשהו כמה דקות עד שאני מסיימת להכניס. לעיתים נשארת מחבת או קרש חיתוך או סיר או משהו מהמשפחה של אלו שלא נכנסו במדיח (יש לי מדיח קטן) ואז או שאני שוטפת אותם תוך כדי תנועה בזמן הכנסת הכלים למדיח או שמייד אחרי שאני מסיימת את תהליך המקלחת-סיפור-לישון (אחרת הם ישארו לגור שם עד מחרתיים). בגדול, אני מאמינה גדולה שכמה שיותר מבולגנים, או שונאים לסדר (כמוני), ככה יותר כדאי לעשות דברים תוך כדי תנועה ולא להשאיר מאסות לסוף. ככה אני גם מבשלת, ד"א - מרוב שאני שונאת לנקות אחרי הבישול אני מנקה תוך כדי הבישול - שוטפת כלים שסיימתי איתם, מנקה כיור ואיזור בישול, לפעמים אפילו מגדילה ומנקה את הכיריים תוך כדי שהם דולקים
הכל, רק שלא תשאר לי אח"כ מאסה לנקות. בד"כ המטבח יותר נקי כשסיימתי לבשל משהיה כשהתחלתי

ExNewYorker

New member
אני ממש לא הכי מסודרת בעולם אבל ש-ו-נ-א-ת

מטבח מבולגן. אני כל היום מסדרת אותו. יתרה מזאת, כשאני מבשלת אני כל הזמן מחזירה מרכיבים למקומם ושוטפת כלים. יש לי ממש רתיעה ממטבח באלגאן. אותו הדבר אחרי ארוחת הערב. אני לרוב מסדרת הכל ומכניסה הכל למקום לפני אמבטיות וכו'. זה לגמרי משהו אינדיבידואלי.

מיד מסדרים, לא משאירים כלום על השיש

יש חלוקת תפקידים בהתנהלות היומיומית, אם הכנתי ארוחת ערב הוא מסדר בזמן מקלחות ולהיפך. א-ב-ל אני פרופסור מבולגן לגמרי והוא עם סדר מופתי ותמיד עם שיטות עבודה יעילות, מה שלא אוכל להעיד על עצמי ולכן, מפעם לפעם אני "זוכה" לביקורת בונה.

שhira

New member
לא חושבת שיוצאת דופן כן מבינה את הכעס

יש דברים שאנשים אוהבים שנעשים ככה כי .. ככה לא שעומד מאחורי זה איזה הסבר רציונלי מוצק שאי אפשר לסתור. במיוחד בחורף לא יקרה כלום למצרכים אם ישארו בחוץ שעה שעתים ואף יותר אבל .. מי שאוהב שמסודר והכל חוזר למקום יחטוף קריזה. אני לדוגמא תוך כדי בישול אוהבת לסדר ולנקות כך שבסוף הבישול יש להעביר ויש על השיש ולרחוץ כלי או שניים אבל.. אם במקרה הוא מבשל אני לומדת לסתום. לא יכולה שכולם יהיו כמוני / כמו שאני חושבת שנכון.

אנחנו מפנים יחד ישר אחרי האוכל

או שרק אחד מאיתנו. אחר כך הוא דואג לסדר ולהפעיל מדיח. בדרך כלל אני מסדרת את המטבח בבוקר והוא בערב. אוכל אף פעם לא נשאר סתם בחוץ אחרי הארוחה, אלא אם כן מחכים שיתקרר כדי להכניס למקרר.

angelula

New member
אצלנו אין את זה אבל יש מלא דברים אחרים

אני חושבת שזה טעון תיאום ציפיות. מתחילת היחסים שלנו, על זה היו המריבות שלנו...הרבה לפני שהיו ילדים. הוא מסודר מאד. מבחינתו כשיש 3 כוסות בכיור צריך לשטוף אותם. אני רק כשיש גבעה בכיור אני אראה אותה ואתפנה אליה. הוא כשהוא רואה משהו לא מסודר הוא מיד מסדר. אני אסדר בסוף היום כשאני בטוחה שלא יתבלגן יותר. באיזה שלב הבנו שצריך לדבר על זה. והסברתי לו שאם זה מפריע לו שיסדר ואין טעם שיכעס ואז יסדר. שלא יצפה שאני אראה דברים שאני לא רואה.שאני לא עושה את זה כדי לעצבן את זה זה, אלא כי זאת השיטה שלי בדיוק כמו שלו יש את השיטה שלו. הוסכם שכל צד יעשה מאמץ והשתדלות להתחשב בצד השני. היום אחרי הרבה מים שזרמו בכיור, אני יכולה להגיד שנכנסנו להתנהלות שבה הוא מנקה בשוטף ואני מנקה פרויקטים וככה כל אחד עושה את מה שטוב לו...

למעלה