בלבול

shchina

New member
בלבול

אני קצת מבולבלת. נכנסתי לאתר הזה ,אחרי שאני שנה לא מתעסקת עם הנושאים הללו ודבקה בחזרה שלי בתשובה. דרך החיים היהודית שומרת ומנתבת לכיוונים חיוביים, לבחירה בטוב, לעשיה נכונה, להתרחקות מתאוות, מבריחה, מחיטוט בכאב. יש קושי לשנות אורח חיים, אך כשישנה אמונה בבורא עולם, והוכחות בנצחיות ובאמיתות ספר התורה אין כל כך ברירה, וחשים הכרח לבצע ולחיות לפי דרך החיים שהכתיב לנו הקב"ה וחכמי הדורות . עכשיו כשאני נכנסת וקוראת את נתיב הדברים הנאמרים כאן, יש תחושה של בלבול פנימי. הרבה יותר קל לאהוב את השם מבחוץ, ללא דרישות, להרגיש אותו, להתחבר אל יופי הבריאה ללא חיבור לעשייה ולחיים בעולם הזה. אבל למעשה אנו חיים כאן, והיהדות עוזרת לנו לחיות ולבחור בטוב במסגרת החיים . האם רק אני חשה שעלינו לעשות רצון בוראנו? האם אין לכם תחושה שעלינו לעשות רצון התורה הקדושה? קשה לי להבין.

מלכות

New member
למה

למה בלבול אם האמת ברורה? אני יענה בשמך - כי החברים פה עפים למרחבים שאת גם רוצה אבל את יודעת שחלק מהכיוונים לא כשרים בשבילך וזה לא הכיוון שלך ואין בהם את הנקיות שנמצאת ביהדות אז אל תתבלבלי -והמלצתי לך - להתמקד בכיוון שלך ולא בדברים שעלולים לבלבל. הכי חשוב - עולם המעשה - מלכות.

shchina

New member
תודה

תודה. לפעמים קצת מתבלבלים בתחילת הדרך, אבל הקב"ה תמיד שולח לנו מסר ע"י משהו או מישהו לחזור אליו לדרך הרצויה בפניו. עכשיו זה היית את/ה שנשלחת. שתזכה/י ב"ה ללכת ולהוליך אחרים בדרך האמת הישרה והנקיה. הרבה שמחה.

shchina

New member
תודה

תודה. לפעמים קצת מתבלבלים בתחילת הדרך, אבל הקב"ה תמיד שולח לנו מסר ע"י משהו או מישהו לחזור אליו לדרך הרצויה בפניו. עכשיו זה היית את/ה שנשלחת. שתזכה/י ב"ה ללכת ולהוליך אחרים בדרך האמת הישרה והנקיה. הרבה שמחה.

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo39.gif שלום לך שכינה יקרה ../images/Emo39.gif

מעניין למה בחרת בשם הזה!? קודם כל, רציתי לומר לך, שבלבול תמיד מופיע לפני צמיחה או גדילה. אז יש תקווה. שנית, אני רוצה לענות לך תשובה, רק מתוך האמת הפנימית שלי. כאשר את מדברת על חינוך, שמירה וניתובלכיוונים חיוביים, זה נשמע כמו: "יצר האדם רע מנעוריו" והתורה ´שומרת עליו´. קשה לי מאד עם תפיש שכזאת. מפני שאיני תופסת את העולם כ´טוב´ או ´רע´. נכון שישנם אנשים שהם יותר מוסריים באופיים ומשתדלים לא לגרום סבל לאיש. אולם זה בא מתוך צמיחה אישית פנימית. מתוך ההבנה, שכולנו בעצם אחד כך שאם אתה גורם סבל לזולת, אתה בעצם גורם סבל לעצמך. ולא מפני שהוא נצטווה שלא לעשות כך או כך כי ´יבולע לו´. אני מאד אוהבת את אלוהים וגם את השכינה. אולם התמזל מזלי וגודלתי בבית שבו לא ייחסו לאלוהים חרון אף או הענשה. לא ייחסו לו מאום. אפילו לא הכירו בקיומו של אל. וכך, אני נזכרתי במה שידעתי כבר בתקופות חיים מוארות-קודמות. שאלוהים הוא אהבה אין הוא דורש מאתנו מאום, פרט לכך, שנהייה מאושרים. זה כל מה שהוא רוצה. שנתעורר מהחלום שאותו אנו חולמים. חלום החושך והפחד. חלום הנפרדות של האגו, החושש מעונש. כי אלוהים הוא אור. וכנדלק האור,האם יתכן שעדיין ישרור חושך?! הכיצד?!?! ברגע שאני הופך מואר ורואה את האמת, ברור לי שהעולם אותו ראיתי עד עתה הוא פרי דמיוני, עולם של תעתועים. עולם של חלום חלום על ´טוב´ ו´רע´. על חטא ועל ´כפרת עוונות´. זוהי גם המטאפורה של סיפור גן העדן מבחינתי. ברגע שאכלנו מפרי עץ הדעת, טוב ורע (עירבנו את המיינד, את המחשבה) ´ידענו כי עירומים אנו´. התחלנו לראות את הקוטביות. והתחיל השיפוט בקשר ל´טוב´ ´ורע´ וחילקנו את העולם שלנו כך. לכן היו צריכים לבוא עשרה חוקים. במקום חוק אחד, שהוא חוק האחד החוק האומר, שכולנו אחד והיות שכך, כולנו ביחד, בנו של אלוהים ואלוהים אוהב את בנו אהבה ללא תנאי. כפי שאם אוהבת את תינוקה. והתורה, עם כל הכבוד לה, נכתבה בידי אנשים, שלא בטוח ולא ברור עד כמה היא נשארה נאמנה למקורה, כאשר היא עברה כל כך הרבה ידים. של סופרי סת"ם, פרשנים וכו´. ו...אני רוצה לשתף אותך במשהו כאן. כאשר אני חשה, שאני מבולבלת, אני ´מזמינה´ את השכינה! השכינה היא המקשרת בין עולם האלוהים לבין עולם האגו. היא מבינה את שני העולמות למה לא תזמיני גם את אותה?!?! אז כל טוב לך שכינתי היקרה ואמונה שלמה L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
אגב, שכינה, ../images/Emo42.gif

שימי לב גם להודעה שהשארתי לך שם למטה, בדיון שגילי פתחה על ´משבר רוחני´ תוך כדי כתיבה,נזכרתי בך. L&L TALYA

davyav

New member
היי שכינה ../images/Emo98.gif ../images/Emo39.gif

היי שכינה .מה שלומך? אני מאוד מעריך את דעתך וחווית החיים שלך ורואה צדק רב בדברייך. אני מעריך מאוד את השאיפה שלך לעשות רצון התורה הקדושה ומוכנות שלך לשנות את אורך חייך. לא זוכר כרגע את הפסוק המדויק אבל כתוב בבראשית שאברהם לפני מותו נתן את כל רכושו ליצחק ולפילגשים נתן גם את החלק מרכושו ושלחם לארץ קדם. ספר הזהר מקשה ושואל איך אברהם יכל לתת משהו לפילגשים אם הוא נתן הכל ליצחק? והתשובה היא שלא מדובר ברכוש אלה בידע הרוחני. שאת כל הידע הוא העביר ליצחק(מקור הקבלה ויהדות) ,את חלק מהידע הוא נתן לפילגשים ושלח אותם לארץ קדם(מזרח) וזה המקור של תורות המזרח. לפי כך תורות המזרח שעליהם מתבססים רבים פורום זה הם בשר מבשרה של היהדות! נכון כל מה שהולך פה נשמע לך טיפה מוזר. זורמות כאן המון דעות שונות. וזה בכלל לא מזכיר לך את מה שלמדת עד כה, אך זה נובע אך ורק מכך שאת לא בקיע כנראה במעמקי היהדות(קבלה). הלימוד של היהדות בזמננו הוא לרוב שטחי שלא יורד למעמקיה ,מגביל את הלימוד בחלק פיזי של המצוות ובדיבורים הכלליים בד"כ ללא כל תועלת מעשית. ולפי כך אין שום מניע שנלמד טיפה מתלמידנו לשעבר. תקראי לדוגמא ספרים של אושו.לימוד ממקור שונה מהמקור הבסיס שלך רק ירחיב את אופקייך והבנתך ביהדות. רצונך לעשות רצונה של התורה הוא מעורר הרבה הערכה
. גם דרכי מבוססת על התורה. אבל חייבים להבין שהטבע האמיתי של הדברים מסובך בהרבה מההבנות שלנו. שעל-מנת לעבור דרך האמיתית של האהבה חייבים להתחבר לערכים פנימיים של היהדות ולא ללבוש החיצוני שלה. כי את חושבת שבאנו לכאן על-מנת לבצע ציווים של התורה, אז אני אבלבל אותך קצת. ככתוב בספר הזהר אין צו כעבודה זרה. שז"א כל דבר שאנחנו עושים ככך כתוב ,כקבלנו פקודה ,כרב אמר להגדרתו של זהר היא עבודה זרה. אז שיהיה לך המון הצלחה והמון אהבה וכל טוב
דוד

מלכות

New member
שטחיות?

הלימוד של היהדות אינו שטחי . יש מליון מקורות ואפשרויות לימוד. תועלת מעשית יש ועוד איך - תיקון מידות ועבודה פנימית אמיתית ולא מדומיינת. זה כמובן תלוי לאן הולכים ואיך עובדים. אי אפשר להדגיד זבודהיזם זה יהדות . יש השפעות מהיהדות שעברו למזרח אך התפיסה שונה לגמרי - ריחוף רוחני מחד - וחיבור בין הרוחני לגשמי מאידך. חוץ מזה - שכינה יודעת מה עושה לה טוב ומה מבלבל אותה - זה חלק מאיתותי הבורא. והיא צריכה להקשיב לזה. בברכה

gil_teva

New member
לא הגעת לפורום במקרה

אחד הכינויים של אלוהים הוא "המושך ביותר". או קרישנה. כיון שבפורום הוזכר קרישנה ואף הוצגו תמונות שלו, נמשכת את הפורום למרות שלא רצית. אני מאחל לך שתצליחי להגיע לאלוהים ולהינות ממה שיש לו להציע לך, כאחת שקרובה לו.

להקדיש הכל לעליון

נשמה, כל נשמה, נועדה בסופו של דבר לחוות יחסים של אהבה עם העליון. אלא שאהבה אפשרית רק מתוך בחירה חופשית. זאת הסיבה שהעליון נתן לנו גם את האפשרות לא לבחור ביחסים עימו. אלא שכאשר אנו לא ממצים את תכלית קיומנו, יחסים עם העליון, אין אנו מגשימים את עצמנו ולכן איננו מסופקים. יש פילוסופיות השואפות להגשמה עצמית אימפרסונאלית, כלומר- ללא יחסים עם העליון. הזן- בודהיזם למשל הינה פילוסופיה מאין זו. אלא שאלו דרכים קשות שמצריכות סיגופים רבים. הדרך הפרסונאלית, המתייחסת אל העליון כאל אישיות איתה אנו חווים יחסים, אינה מצריכה סיגופים קשים. האימפרסונאליסט מוצה דרכו החוצה מן העולם החומרי ע"י כך שהוא פורש ממנו, מוותר על הכל ומתנזר. הפרסונאליסט לעומתו אינו פורש מחייו החומריים אלא הופך אותם לרוחניים ע"י כך שמקדיש אותם לעליון. זאת התפיסה הבסיסית העומדת בבסיסן של כל האסכולות התיאיסטיות- פרסונאליות כמו היהדות, הנצרות והאיסלאם. ברגע שאדם חי חיים רוחניים, כלומר, כל חייו מוקדשים לעליון, כמובן שהם ישגשגו. אם ביתך הוא הבית של אלוהים, איך הוא לא ישגשג? אם פרנסתך היא של אלוהים, איך היא לא תשגשג? אם אתה חי כמשרת של אלוהים, איך הוא לא ידאג לך?

estie

New member
שלום shchina

אמונה בבורא עולם - .. אחד ושמי אחד... - איננה תלויה במעשים או לבוש זה או אחר. על זה נאמר ´..רב לי מזבחיכם...´. אפשר לקרוא להיות רחבי אופקים ובוא בזמן להישאר עם האמונה המלאה והתמימה בבורא עולם. כאשר הדברים של האחרים מפריעים לך, אולי, משמעותו שלקחת את היהדות ככל כת גורו אחרת, אשר מונעת מדברים שונים להגיע אל אנשיה מפחד שישנו את דעותיהם. כפי שאני רואה זאת, האמונה בבורא עולם עשויה להיות הבסיס הנפלא כדי לאפשר לך לפעול בהתאם לאמונה ולתורת ישראל וגם לדעת מה אנשים נוספים יכולים לחשוף הן מפלאי הבריאה והן מהדברים שיש להיזהר מהם בהיותם עבודה זרה. ברכות אסתיה חוטר גזע

gil_teva

New member
בורא עולם זאת רק תכונה אחת

לברוא את העולם זאת רק יכולת אחת של אלוהים. כולם מתכוונים לאותו אלוהים בכל הדתות, אבל לאלוהים יש שמות רבים, לפי התכונות האינסופיות שלו. המילה בודהה משמעותה "מלא בידע". תכונה זאת נכונה לגבי אלוהים אבל לא מתארת את שאר התכונות שלו. "בורא עולם" אף הוא מתאר תכונה נכונה, אבל לא מלאה כי אלוהים גם מקיים את העולם וגם הורס את העולם. המילה אללה אצל המוסלמים מתאר שהוא גדול. ברור שאלוהים בצורת העולם עם הרבה כוכבים הוא גדול, רק כדור הארץ הזה שוקל מיליארדי טונות והוא גדול. אין מספיק מלים בעולם לתאר את אלוהים. המילה בהגוון מתארת אותו כמלא תכונות, אולם השם הזה אינו אישי ואינו מגדיר אותו בצורה אהובה. לאלוהים יש גם תכונות שאינן מתאימות לנו. אלוהים מופיע גם כמוות, ואנחנו לא רוצים לראות אותו בדמות זאת כמלאך המוות. המילה קרישנה מתארת את אלוהים כ"הכי מושך", או "מושך כל". כל אחד מאיתנו נמשך כל רגע למשהו אחר. אחד נמשך למאכלים טעימים, אחד נמשך למין השני, אחד נמשך לכסף רב, אחד נמשך לפרסום, אחד נמשך לכוח. המקור לכל הדברים האלה הוא אלוהים. המשיכה לדברים האלה היא למעשה משיכה לאלוהים. הסגידה לאלוהים המושך (השם קרישנה) היא הסגידה הנכונה והנעלה ביותר כי היא מתארת את התכונה העיקרית שבו - משיכה. המילה עצמה קרישנה היא מילה מושכתומי ששמע אותה אפילו פעם אחת לא יכול לשכוח אותה ומאותו רגע הוא מתאווה רק לפגוש את קרישנה.

estie

New member
גיל - ´הבורא´ הוא ´הבורא´

כל שם שניתן, כל שם של אליל, כל שם של אלוה הוא תדר אחד בבריאה. לא ניתן להגדיר את הבורא, לא ניתן להגדיר ולהעריך את כישוריו. ניתן להגדיר ולהעריך כישורי אלילים ודברים אשר האדם מסוגל לתפוס. כל עוד אינך יודע מה קיים בכל הבריאה ואפילו לא מה קיים בכל המימד השלישי הזה ואפילו לא כל הקיים על פני ובתוך כוכב ארץ.... מה אתה רוצה להגיד?? אתה באמת חושב שתדר מתדרי האלילים ההודים שווה משהו? אפילו מה שהביא לשם שבט שמעון בגלותו מארץ ישראל לא מתחיל להתקרב לאינסוף שלא ניתן להגדיר או לספר עליו ולכן נקרא ´הבורא´. שבת שלום אסתיה חוטר גזע

gil_teva

New member
אסתיה חוטר גזע

למה לא ניתן להגדיר את הבורא ? עצם המילה "בורא" מגדירה אותו כבורא ! אפשר גם להגדיר אותו כ"אניסופי", מה הבעיה ? להכיר את כל הבריאה לא מעניין אותי במיוחד, אני דבק של קרישנה, שהיא הצורה האנושית שלו, לא הצורה האוניברסלית שלו (דמות העולם). לכן אני לא מתעניין בתדרים, או בבריאה, או באינסוף, אלה דברים לא אישיים ואני בטוח שאלוהים רוצה שאתעניין בו ולא בחפצים שלו. כמו שאתה רוצה שיתענינו בך ולא בחשבון הבנק שלך.

למעלה