בלבול וחוסר ודאות...

artishock19

New member
בלבול וחוסר ודאות...

שלום אנשים, אמנם עוד לא השתחררתי והאזרחות עוד לא ממש כאן אבל הבלבול וחוסר הודאות כבר כאן ובגדול אני מרגיש מבולבל לחלוטין ואינני יודע במה לבחור ומה לעשות, כל הזמן אני רצות לי בראש מחשבות שמה שאני עושה הוא לא בהכרח הנכון ואם זה לא בהכרח אז מה כן נכון לעשות ואיך? אני מחפש עבודה בתחום ההיי טק - אנשים מתקשרים אליי אך אני לא יודע אם להסכים או לא אני יודע שבטח תגידו לי תנסה, לא יקרה כלום אם תנסה וטטעה, אני מאמין בזה גם וברגע שאני מדבר בטלפון אז אני חושב לעצמי ומגיע להחלטה שזה לא בשבילי אבל רגע אחרי אני מרגיש הכי לא בטוח בעצמי שבעולם, חוסר ההחלטיות פשוט השתלטה עליי לגמרי... אתה מת לדבר עם מישהו שיעזור לך, שיכוון אותך, שיתן לך עצות - אך מרגיש חסר אונים ההורים שלי לא בדיוק מבינים מה זה להיות במצב שלי - הם באו לארץ בגיל מבוגר ובחו"ל - בחו"ל דברים היו שונים... כיצד אוכל להתגבר על חוסר הוודאות? על הבלבול? על חוסר ההחלטיות? כיצד? רק רציתי לשתף...

200611

New member
כשאזרח נאור בצומת הוא פונה לייעוץ

כלומר פונה לפסיכולוג, כדי להבהיר לעצמו דברים או לקצר את תהליך קבלת החלטה. אבל אתה חייל אז אני מניח שאין לך אפשרות לפסיכולוג מחוץ לצבא. זה בסדר להיות מבולבל ונבוך במיוחד כשאתה עדין במסגרת קשוחה (כמו צבא), כי כל מה שרץ לך בראש זה רק "אפשרויות" אבל בלי יכולת מימוש (כי אתה עדין בצבא). כלומר זה לא שאתה באמת בצומת אלא רק על ידה, יש לך עוד פרק זמן בצבא. תנסה להרפות מהלחץ, להפחית אותו (תעשה תרגילים להרפיה, או יוגה או מדיטציה - זה הכיוון), ותבחן את האפשרויות שלך בנינוחות, בלי לחץ, עד שתתגבש אצלך החלטה. אין לך מה למהר כי אתה עדין במסגרת.

artishock19

New member
אפשר להגיד שאני כבר לא במסגרת...

אני בחפש"ש - כלומר שבועיים חופש לפני השחרור המיוחל... זאת אומרת שאני כן יכול לממש...

magenta73

New member
אתה בחור צעיר

וחכם, כנראה, אם כבר פונים אליך. המעבר מהצבא לאזרחות הוא לא תמיד קל, בגלל שהצבא נותן מסגרת, קשוחה, אבל מסגרת. אתה יודע לאיפה ולאן אתה קם בבוקר, ופתאום... באזרחות יש אי וודעות ואת גם אחראי לחייך ולמסלולם. אז הגיוני שתחוש בלבול. אני הייתי מציעה לך ללכת לראיונות עבודה. ככה גם תחוש את המקום, תראה את האנשים, תראה אם אתה מתערבב שם טוב. זה חשוב. וחוץ מזה - תעשה צעד מעבר לרק לדבר בטלפון, אתה עדיין לא מחוייב לכלום. רק כשזה מרגיש לך נכון, לך על זה. תמיד תנסה ללכת צעד אחד קדימה. צעד. לא דרך. צעד. אל תחשוב קדימה יותר מידי... "תזרום". בהצלחה

התגברות על החוסר ודאות והבלבול-

לפני שהשתחררתי דבר ראשון שעשיתי בקשר למחשבות של מה הלאה, היה להירשם לקורס פסיכומטרי, כלומר להיכנס למסגרת, כל מסגרת שתעמיד אותי קצת למעלה ובנוסף עבדתי בעבודה זמנית של מורה מחליפה. יש יועצים מכוונים לגבי העתיד מטעם הצבא- בטח תקבל פרוספקטים על כך כשתשחרר או לקראת השחרור. עוד דבר שעשיתי היה פשוט לכתוב את כל מה שרוצה לעשות, בעד ונגד, מה אחרים חושבים על זה והכי חשוב- מה אני חושבת על זה. תנסה, אולי זה יעזור. בהצלחה

למעלה