שטויות שאנשים ממציאים בלאונט קיץ, 1
אני ומשפחתי יצאנו לטיול של שבועיים באירופה (צרפת, שוויץ, איטליה) אשר במהלכם ביקרנו במוזיאון המדע בצרפת. אז למרות שרובנו די מתכחשים לזה, אך אין אדם אחד בעולם שלא חולה על המקומות האלו. לראות חתיכת ג`לי מתעופפת יותר ויותר גבוה ככול שמסובבים את הקפיץ יותר - תמיד יהיה מעניין. אך לצערי, הצרפתים קופים. באמת, הם ערימה גדולה של קופים. מדובר במוזיאון בעל שם בינלאומי, אתר תיירותי מומלץ בחום בצרפת, אבל פרט קטן שכחנו הקופים המצויינים לעיל: לא כולם יודעים צרפתית. בכל מקרה, לאחר שלוש שעות של צפיה בסרט ``תלת מימדי`` שבמהלכם ניסיתי ללמוד כמה מילים בצרפתית - יצאנו מהסרט לגלות שבחוץ גשם נוראי, הכל רטוב. אני, בתור ילד בן 14 בקושי באותה תקופה, לאחר שהתחת שלי נרדם אחרי שלוש שעות ישיבה מייגעת, החלטתי לפרוק קצת אנדרנלין בריצה לאורך השביל שמוביל מהסרט חזרה למוזיאון - כשלפתע התחוור לי שנייק שלי לא עובדות כמו בפרסומות ואין לי שום דרך לעצור. איבדתי שיווי משקל. מנסה בכל כוחי לצאת ממצב המצוקה הזה. כשגיליתי את הנורא מכול: ארבע מטרים מולי, באמצע אותו שביל גישה בין הסרט למוזיאון - יש גוש בטון. מין בליטה בגובה מטר וחצי שמכסה כמעט את רוחבו של כל השביל. לצערי, אני התקרבתי אליו ביותר משמונים קמ``ש, בלי מעצורים, בקושי מצליח לאזן את כל המשקל של גופי על הבוהן - והתרסקתי עליו, בדיוק בברכים. אני כבר הייתי בטוח שאני הולך לקבל רגל חדשה מפלסטיק, כי באותו רגע - לא הרגשתי כלום חוץ מגלים של כאב נורא שעוברים בכל גופי. אז אומנם אני לא הבחור החכם ביותר בחצי כדור המערבי, ואומנם אני לא בלשתיני שרואה את הכל כאמצעי לכיבוש המדינה, ואני בטח שלא ארכיטקט - אבל מישהו בבקשה יכול להסביר לי, למה נחוץ גוש בטון באמצע שביל גישה כזה?! אני לא מבין את זה. עברו מאז ארבע שנים ועדיין לא גיליתי איזה אינטרס יש למישהו להחליט ליצוק גוש בטון באמצע שביל כמו זה