בלאגן :))

יערית

New member
בלאגן :))

נושא הדיון: אהבת חיינו <אני בכל זאת נקבה> מניחה שרבים התחתנו מאהבה ובמיוחד עם מי שלימים נחשב "אהבת חייהם". האם כשאתם בוחרים אדם לחיי פרק ב', הבחירה נעשתה כי שוב מצאתם את "אהבת חייכם"? האם באמת יש לכם יכולת זיהוי שזה האדם שתלכו איתו לחיים שלמים <כמובן בלי ביטוח חיים רק בשאיפה>? או שזו השלמה של מצב מסויים, או שזו בחירה מתוך נוחות ויש מעט אהבה וחיבור טוב, או אתם נכנסים לשם מפחדים והוא/היא בהתחלה עונה לכם על הצרכים ומה שיהיה יהיה ? <זה רק כי אני מחכה שהמופלטות יתפחו :))>

kleo patra

New member
במקום שהכי פחות חיפשתי- שם מצאתי../images/Emo8.gif

פשוט מצאתי- כן, פשוט אהבת חיי, שום דבר מזה לא היה דומה לקשר הזה ולא יהיה דומה אני חושבת שעכשיו אחרי זוגיות ארוכה שלנו ולעוד כמה עשורים של ביחד
אני יכולה לומר שאילו הייתי לבד 3-4-7 שנים ייתכן משהו בתוכי היה נוצר כמתפשר והייתי חושבת שזה זה- כך שלא ניתן לשפוט אף אחד -כאשר הוא מתפשר לא קל להיות לבד- ויש כאלו שאנשים מאד זוגיים ופורחים בזוגיות- ויתכן ואלו יהיו האוכ' המתפשרת..

יערית

New member
../images/Emo45.gif

אני לא מתלמדת בתחום פרק שני, אני עברתי תקופה של בדק בית מאד מעמיק עם עצמי ושמתי את המראה הכי גדולה מול העיניים, גם אני הייתי שם, במקום שבו את היום, ובכל זאת....אין המשכיות לקשר ומשהו התמסמס לו. גם אני מאחלת לכם הרבה עשורים יחד

Rtitan

New member
למה את קוראת "אהבת חייכם"?...

נתחיל מזה מעולם לא הייתי בזוגיות מתפשרת. תמיד, אבל תמיד בת זוג שהתםתחה לי איתה זוגיות של ממש - היתה בת זוג שאהבתי כמו שאני מסוגל לאהוב: עמוק מאד, בעוצמות מרעידות סיפים שחודרת אל כל תא ומולקולה ואטום בגוף שלי, ומרטיטה כל מיתר ולו הזעיר ביותר בנשמתי. מעולם לא אמרתי למישהי שהייתי איתה שאני אוהב אותה, עד שבאמת אהבתי אותה לעומק. התאהבתי? כן... ואפילו לא מעט. אבל זה משהו שהוא רדוד, שטוח וחולף במהירות כלעומת שבא. אהבתי?... אהבתי - כן, אהבתי ארבע נשים במהלך חיי וכל אחת מהן היתה (והיא...
) אהבה עזה כמו שתיארתי למעלה. כל אחת היתה בזמנה, כל אחת הסתיימה מסיבות כאלו ואחרות ובשל העוצמות שאני אוהב - אף אחת מהן לא הסתיימה ביוזמתי, תמיד ביוזמת הצד השני וכל אחת מסיבותיה היא. לכן, גם כל כך קשה לי לוותר על אהבות, להיפרד וכמו שבאי הפורום הזה (ועובדי נאס"א בפסדינה) יודעים עלי, אני עובר משבר מאד מאד קשה בזמן פרידות. אני מקבל את הקושי שיש בעוצמות הללו בזמן שבירה יחד עם האושר העילאי שהעוצמות הללו מביאות איתן כשהן קיימות. מה גורם לזה לקרות עם אישה אחת ולא עם אחרת?... אין לי מושג ואני גם לא חושב שיכולה להיות לזה תשובה. האהבות הגדולות של חיי היו שונות מאד אחת מהשנייה, הן הגיעו מרקעים שונים, מראה שונה, רמנות השכלה שונות... הדבר המשותף היחידי שהיה ביניהן שהן פרטו נכון את ההרמוניות של הנשמה שלי וגרמו לה לרטוט יחד איתן. כל אחת מהן היתה אישה שידעתי שאני רוצה להזדקן איתה... כשאני אומר להזדקן אינני מצכוון רק לתת לשנים לעבור ולדמיין אותנו עם שיערות שיבה הולכים בשדירה יד ביד. כשאני אומר "להזדקן יחד", אני מדבר גם על מה שהזיקנה מביאה איתה - עם כל אחת מהן ידעתי שאני אוהב אותה ברמות שרק בשל האהבה שהרגשתי אליהן, אהיה מסוגל לעבור אין את הטוב ובעיקר את הרע. לעבור איתן משברים וקשיים, לעבור איתן מחלות ותקופות שהן תהיינה שונות ממי שאני אוהב כיום... ידעתי שארצה ללוות ולהיות עם כל אחת מהן גם בסערות הכי גדולות... אתן לך דוגמה מהבית שגדלתי בו: אבא שלי חלה מאד בסביבות גיל 55... זה היה שנתיים אחרי שאחי הגדול נפטר ואבא שלי פשוט התמוטט. הוא חלה בשלל מחלות נוראיות והגיע למצב שלא היתה לו שליטה על המוח שלו, והמוח לא שלט על הגוף שלו - ואני מדבר על חוסר שליטה מוחלט. לאורך 15 השנים שהוא גסס, הוא נשאר לגור בבית כשאימא שלי מטפלת בו, בכל מה שהיה צריך לטפל - ואני מדבר על הדברים הקשים ביותר שאת יכולה לדמיין... פעם שאלתי אותה אם היא לא רוצה להכניס אותו למוסד, והיא ענתה לי "אהבתי את האיש הזה כשהוא היה צעיר ויפה וחזק... אני אוהבת אותו גם כשהוא זקן וחולה ולא יודע היכן הוא... אני פשוט אוהבת אותו." והיה ברור שהיא תיתן לו להרגיש כמה היא אוהבת אותו עד יומו האחרון. עם כל מי שהיתה בת זוג שלי - ידעתי שאני אוהב אותן עד כדי כך שגם אם חס וחלילה יקרה משהו דומה אצלינו - אטפל בה בצורה כזו שהיא תדע בדיוק כמה אני אוהב אותה, גם כשהיא כבר זקנה, וחלילה וחס אולי חולה ולא בדיוק מי שהיא היתה כשהיא נכנסה לחיי לראשונה ואהבתי אותה. אנחנו משתנים, תמיד, וכן - מה שיהיה יהיה כי אני יודע שאהבה מסוגלת לנצח הכל - אבל ממש הכל. מי שהיו בנות זוג שלי גם יודעות אחרי הפרידה ממני שתמיד אהיה שם לעזור להן אם הן תצטרכנה עזרה. כל אחת מהן יודעת כמה אהבתי אותה וכמה אני דואג לה גם כשהיא כבר לא בת הזוג שלי... כשגרושתי גילתה בבדיקה שהיא נושאת סמני סרטן לפני כמעט שנה - הודעתי כאן שאני עשוי לצאת לארץ בהתראה מאד קצרה.. תודה לאל שזה התברר שהגוף שלה התגבר על כך לבד. כשבת זוג אחרת שלי ילדה לא מזמן, היא ידעה כמה אני דואג וכמה אני מאחל ומתפלל לשלומה... ואני יודע שגם השלישית יודעת שאני חושב עליה וערני לדעת אם קשה לה וגם היא יודעת שאם יום אחד היא תצטרך עזרה בכל צורה - היא תמצא אותי שם גם כשהיא כבר לא איתי. ובת הזוג הנוכחית שלי יודעת, כמו כל קודמותיה - שכשאני אוהב, זה עד זיקנה
... והיא גם יודעת שכשאני דואג לאחת מקודמותיה, אני אבדוק מה קורה איתן - פשוט כי פעם אהבתי אותן כמו שאני אוהב אותה. לעולם לא אהיה עם בת זוג שאינני אוהב בעוצמה שכזו. אעדיף להישאר לבד - וחיי מספיק מלאים ומרתקים כדי שאוכל לחיות אותם לבד - מאשר לחלוק אותם עם מישהי שאני לא אוהב בעוצמה שכזו. אני מעריך שהמופלטות כבר תפחו (ואני לא שואל מה לעירקית ולמופלטות... נפלטות דרכי העולם בעיני

יערית

New member
המופלטות יקירי

כבר נעשו ויצאו מדהימות!!<מבטיחה לכשתבקר או מוטב שאלמד את זוגתך:))> אהבתי חיים לעניות דעתי לא מגיעה בצרורות בשלשות או ברבעיות, היא מגיעה אולי פעמיים בחיי אדם, כל השאר אלו אהבות לפרק זמן שהוא לא ידוע מראש, נדמה שבהתחלה ישנן עוצמות חזקות אבל מיד אחר כך הן דועכות. תתמסר מכל הלב לזוגיות שלך, אבל משהו בפרידה שיוצר מצב של נפילה קשה מעיד על כך שאתה מאבד את עצמך בזוגיות, אתה כנראה בולע את מי שאתה למען האהבה.<גם אני כזו> מוטב להתמסר עד כלות ולדעת שאם זה נגמר, כואבים את הפרידה בדיוק כפי שהתמסרת, טוטאלי, רק לא לאבד את עצמך גם בפרידה. <לא הסברתי את עצמי נכון :(( > כל זה כתבתי מהבטן הרכה שלי :))

Rtitan

New member
כל אחת מהן מגיעה בזמנה...

ולכל אחת מהן אני מתמסר לגמרי. דווקא אם יש "אהבת חיים אחת או שתיים" - בעיני זה אומר שאנחנו מאבדים את עצמינו שם ולא ממשיכים הלאה... אצלי יש עוצמות דימיוניות ממש, ואבל קשה מאד, ממש קיצוני - אבל לדעתי לפחות, העובדה שאני בסופו של דבר אוהב שוב בעצמה שכזו מעידה שאינני מאבד את RT במערכות זוגיות אלא מרשה לעצמי להתמסר להן, להיסחף בתוכן - אבל כשצריך להיפרד, הפרידה מעוצמת רגשות כזו היא קשה מאד - אבל גם נעשית בצורה שלימה שמאפשרת לי לאהוב שוב ולא להישאר עם פנטזיה לא ממומשת בדמות "X מיתולוגי" שזה מה שאת מתארת.

או טוב שאת

שואלת...תמיד באה בזמן עם איזה הרהור שהיה לי ביני לביני (זה קורה לרוב כשחודש היומולדת שלי פתאום צץ לו ....הצילו....
). אני תמיד אומרת שכמו אמנות טובה כך גם אהבה אמיתית מרגישים אותה טוב טוב בבטן. מין בוקס (חיובי כמובן) ישר לבפנוכו שאין אבל אין פשוט מה לעשות איתו, שכל רגע בנפרד נראה כמו נצח. ששורף לדעת שהוא לא במרחק נגיעה או יותר נכון במרחק
מהשפתיים שלי. מרגישים. אם אני מנסה לשחזר איך "התחילו" לי האהבות הגדולות שלי- זה בהחלט קרה כשלא חיפשתי- האהבות האלה מצאו אותי, כשהייתי פנויה מ"חיפוש" ובמקומות שהכי לא חשבתי..... אני לא אומרת שלא צריך להזמין ולבקש... אבל הכי חשוב- לא להבהל כשמקבלים בדיוק את מה שמבקשים. לפעמים מרוב בהלה ש..."הנה הגיע בדיוק מה שהזמנתי" "איך זה יכול להיות שהוא קיים"? (- כי הרי אנחנו רגילות תמיד להגיד שאין מצב שיהיה אחד כזה) לפעמים פשוט לא יודעים להתנהל עם ההזמנה ושומטים אותה מהידיים.... ונוחות...נו את יודעת מה פולניה אסלית כמוני תגיד לך...נוחות תהיה לי רק בקבר, לבד, בחושך.... נוחות בזוגיות- איכס....איכות חיים- בבודאי ובבוודאי..

האמת

בדיעבד אהבת חיי הגיעה לאחר הגירושים, ורק אז למדתי מה זה באמת לאהוב, מהמקום הזה כמו שאני רואה את זה, התפשרות לא באה בחשבון, כי אחרי שנמצאים שם לא מסוגלים לחיות בזוגיות אחרת, נוחות אפשר למצוא בהרבה מקומות, לא מאמינה שזוגיות היא אחת מהן. אמרת שאהבות חיים מגיעות אולי פעמיים, זה אומר שיש לי סיכוי לעוד אחת
ומה צריך לעשות כאן בשביל לקבל מופלטה? יש דיאט?

למעלה