בלאגן...אשתי והילדה

DikaOn3

New member
בלאגן...אשתי והילדה

לא יודע איפה להתחיל...מאז שביתי נולדה לפני 4 חודשים לערך חיי כאילו איבדו משמעות. אין לי סבלנות לאשתי, אין לי סבלנות לעבודה, ללימודים. כאילו נשאבה ממני כל המוטיבציה שהייתה קודם. הילדה חמודה והכל ובאמת לראות אותה מחייכת אליי עושה טוב. אבל אין לי סבלנות לשחק איתה או להחזיק אותה. אני די מרגיש שפשוט אין לי זמן לכלום: לא ללמוד, לא לעבוד, לא לאכול כמו בן אדם. כלום. ברור שבסוף היום גם אין לי חשק ומצב רוח לסקס-מה גם שאחרי הלידה כל העסק פתאום כואב לאשתי. אשתי ניסתה לעשות מאמץ ולסיוע עם הילדה לדרום הארץ ולשהות עם משפחתה מספר ימים כדי שאתעשת אבל לקח רק יומיים לכדי להרגע ובימים ששארו לי עד שהם חזרו לא הספיקו להדביק את הפערים בעבודה ובלימודים. ועכשיו לחלק שקצת מוזר לי- למרות כל אלו אני מטפל בילדה, מחליף חיתולים, לא נגעל, מקפל כביסה, עושה אמבטיות לתינוקת. אבל למשל כשאני בא להכין לעצמי קפה ואשתי אומרת לי שגם היא רוצה משהו בראש אומר לי "תכין רק לה- עזוב את עצמך". ואז אני מכין רק לה. אותו דבר לגבי אוכל. אם התכוונתי להכין ארוחת ערב והיא אומרת משהו שהיא רוצה אני מכין לה ומסדר לעצמי איזה משהו קטן ושולי...אני מניח שפשוט אין לי כוח ולכן את המשאבים שיש לי אני מעדיף להשקיע בילדה ובאשה. לסיכום פשוט- אין לי מוטיבציה ורצון לכלום ואני עושה דברים כמו רובוט ופשוט מחכה שהם יעברו. מה עושים????

דכאון אחרי לידה

בדרך כלל נשים עוברות את זה ככה בגלל השינוי ההורמונלי דבר עם הרופא שלך זה נשמע כמו דכאון אחרי לידה קלסי

אופירA

New member
מנהל
דיכאון. אל תיכנע

קודם כל, מסתבר שהחיים שלך מאוד עמוסים - אתה גם עובד וגם לומד, וגם עברת שינוי משמעותי ומעמיס, שמשפיע מאוד על אנשים (לידת תינוק), אז כנראה שאיזה קש הכריע את גב הגמל קצת. אבל הגמל יכול לקום, אם קודם לכן לא היתה לך בעיה נפשית, והיית חזק ושמח בחלקך. אשתך עשתה חכם. תמשיכו להיות חכמים. תדאג לישון יותר זמן. השינה תחזק את נפשך. תהיה סבלני כלפי הרגשות שלך, תן להם זמן כי הם צריכים זמן. אתה מתפקד - וזה סימן טוב. תחפש הנאות וחוויות שנותנות לך כוח. אל תיכנע למחשבות הדיכאון ואל תשתף איתן פעולה. אתה מכין קפה לאשתך ברצון? תכין גם לעצמך. תתאמץ בשביל עצמך. כך תתרגל לסלק את החשיבה של "עזוב את עצמך", "לי רק משהו קטן ושולי". אם אין לך כוח גם להכין קפה לאשתך, שבו ודברו על זה, ותורידו ממך חלק מהמשימות, כדי שתרגיש שהדברים בכוחותיך יותר מאשר עכשיו. תסכימו לשינוי זמני, עד שיעבור לך המצב הזה והאנרגיות הנפשיות יחזרו. תשקיע קצת פחות בילדה ובאשה, בהסכמה ובמודעות הדדית, כדי שתחזור לעצמך בחזרה כמה שיותר מהר. ועדיין - תזכרו - זה לוקח זמן. ואם אין שיפור עם הזמן - צריך לשקול עזרה זמנית של כדור נגד דיכאון. אין מה לעשות - מחלת המאה.

אני חושבת שהילדה גרמה לזעזוע קל בינכ,וזה טבעי

כי זה שינוי מאוד גדול שבא עליכם פתאום. הכל סובב סביב הילדה, ופתאום שניכם נותרתם מאחור. תנו לעצמכם זמן להתרגל למצב החדש, ותנסו למצוא את אמצע הדרך שמתאימה לשלושתכם-אתה,אישתך והילדה.

לנושנוש

New member
דחוף לקרוא את הכתבה. זאת לא היחידה בנושא.

דיכאון אחרי לידה- לא לנשים בלבד.

למעלה