בכל זאת שואל

Segan

New member
בכל זאת שואל

ראיתי שזרה לכם השאלה "איך יורדים מהארץ?" עם התוספות הרגילות שלה "איפה מוצאים עבודה, איפה גרים?". אז בשבילי אולי תוכלו לספר קצת יותר, כי אני תוהה בעצמי איך עושים את זה. מה שאני מנסה לשאול הוא- איך אתם ירדם מהארץ? בעיקר מעניין אותי איך עברו לכם החודשים הראשונים בארץ הזרה[?], האם בדקתם את הקרקע לפני שעברתם לחו"ל? קיבלתם עבודה לפני שהגעת לשם? עשיתם את זה לבד? (זה לא מפחיד?) ו- היה קל\קשה\מפרך לעשות את המעבר? סך הכל אתם כולכם נשמעים די מאושרים מחייכם; בלי הרבה תלונות לארץ החדשה. אז אני מעוניין לדעת איך זה היה בהתחלה, לפני שחיממתם את המושב. רב תודות!

קודם כל תיקון טעות

לא ירדנו מהארץ. מ"הארץ" אפשר רק לעלות. מומלץ לך לבחור את מדינת היעד שלך בקפידה רבה. לכל מדינה יש את השגעונות שלה, ושפה משלה (מאוד חשוב), ועדיף שתגיע למקום שהכי מתאים לך מבחינה אישית. מומלץ "לבדוק את הקרקע" לפני שאתה מגיע. להגיע למקום שבו אתה רוצה לגור, לראות אילו בתים יש, ללמוד מסוכני תיווך, פקידי בנק, וכל מי שיכול לעזור לך "איך עושים דברים נכון" לפני שאתה מגיע בפועל. זה יקל עליך את ההכנות למעבר ולהסתגלות. ואם אתה מוכן למאמץ ועושה את זה "נכון" - אז למרות הקשיים יהיה לך טוב בסוף.

Segan

New member
לא ידעתי שזה מוקש

לגמרי לא התכוונתי לנטוע משמעות דרך הביטוי הזה. אני לא ציוני בעליל.

een ogenblik

New member
בכל זאת

האם חיפשתי עבודה קודם? לא. האם מצאתי עבודה אחר כך? לא. האם האיש חיפש עבודה קודם? שאלה מכשילה, אם השאלה מתייחסת לתקופה שגרנו בארץ, אז לא. האם החודשים הראשונים היו קלים/קשים? שוב שאלה מכשילה, שאפשר לענות עליה בדרכים שונות לחלוטין בהקשר לחיינו שלנו. האם המעבר היה קשה? תלוי לאן. האם עשינו זאת לבד? אנו שניים, אז לבד כיחיד - לא, לבד כזוג - כן. אני מבינה שזה מסקרן נורא אבל למה? הרי אתה שואל שאלות שהתשובות שלהן יכולות להיות אישיות מאד, אז מדוע שנענה? לא, זו אינה התחמקות, או הטפה. זו שאלה שמעניינת אותי מאד. מדוע אנשים שאיני מכירה מצפים ממני לפרוש את חיי לפניהם, ולו גם בצורה אנונימית לכאורה באינטרנט. מה מטרת שאלות אלו? מי שרוצה לדעת על חיי שלי יכול לקרוא את מה שאני כותבת יום יום. מי שרוצה עזרה בהגירה יכול לשאול שאלות ספציפיות, עליהן יהיה או לא יהיה למשתתפים בפורום מידע.

אוחן, תמיד היית זבלנית.

כל היום מזבלת-בוכה מזבלת-בוכה (לקרא לפי "מוריס והיונים" של מתי כספי, במבטא מרוקאי כבד)

Segan

New member
כי אני מעוניין לדעת?

לשאלה שלך אין לי ממש תשובה ברורה (כמו שלך אין על הרבה דברים:) על כל פנים את לא צריכה "לפרוש את חייך לפניי". את גורמת לשאלות שלי להשמע מתנשאות, כאילו אני מצפה שכולם יעשו מה שאני אומר ויספרו לי על הכל. זה לא המלך אמר, זה המלך ביקש. אני קצת מעוניין בך ובחיים שלך, אבל את לא חייבת לספר לי אם את לא רוצה. אני פשוט מעוניין ביותר ממידע קר. מידע קר ויבש אפשר להשיג בהרבה דרכים. אני חושב שבדיאלוג כאן אני יכול לקבל מידע הרבה יותר משמעותי. אורך החיים בחודשים הראשונים מדאיג אותי, ואין לי שום דרך לחשוש פחות מאשר לשאול אנשים. >אתה שואל שאלות שהתשובות שלהן יכולות להיות אישיות מאד, אז מדוע שנענה? אל תענו, סך הכל ביקשתי.

לא יודעת לגבי אחרים,

אבל אני לא מרגישה שירדתי מאיפושהו... הארץ החדשה, היא לא תמיד בהכרח יותר טובה - אבל הייתרון שלה, בד"כ, זה שהיא נבחרה כמקום מגורים, ולא נתקבלה במורשת... מפרך, כפי שתראה בהודעתי ממקודם - זה עדיין, גם אחרי 3.5 שנים... אלא אם כן יש לך נתינות אירופאית... ואז אין בעיה עם החוק - אלא רק בעיה עם מציאת עבודה - ושוב - זה מאוד מאוד סובייקטיבי...

Segan

New member
יש לי נתינות אירופאית

דרכון גרמני יש לי מסבא ז"ל. עד כמה זה יכול לעזור לי באירופה? ובאיזה מישורים?

אם ככה

אין לך בעייה פורמלית לשהות בכל אחת ממדינות האיחוד ולעבוד בה. בכל מקרה תצטרך להוציא אשרת שהייה מקומית בכל מדינה שאינה גרמניה (עניין פורמלי שתצטרך לסדר לאחר הגעתך), ובגרמניה עצמך תהפוך להיות תושב במקום רק אזרח. מה שנשאר לך עכשיו הוא להחליט לאן אתה רוצה לעבור.

אז כבר רוב הבעיות

יורדות מהכתפיים שלך... נשארת בעיית מציאת העבודה, ואני יכולה להמליץ לך על מנפאואר, שזו חברה בינלאומית, כדי לעזור לך במציאת עבודה, לפחות בשביל ההתחלה. ברגע שתחליט איזו מדינה הכי מושכת אותך, תתחיל לעשות קצת "סקר שוק" לגבי איפה אתה רוצה לגור, חיפוש דירות וכד'. למשל - נגיד ואתה מחליט לונדון. תשתדל לסדר לך שבועיים בלונדון, שבהם תתגורר באיזה הוסטל זול, או חדר מושכר בדירה, ובהם בכל יום יש לך איזה ראיון עבודה אחד לפחות, ותראה דירה אחת לפחות כל יום. משהו אינטנסיבי וסיזיפי במיוחד (אלא אם כן נופל עליך משהו אידאלי על היום הראשון או מראש, ואז הכל פתוח) הקושי העיקרי יהיה הבדידות של ההתחלה, תחושת הזרות הראשונית - ורק בך תלוי כמה מהר תצא ממנה. עוד משהו חשוב - לא משנה איזו מדינה אתה בוחר - את השפה מומלץ ללמוד מראש, אם אפשר. עוד אתר לחיפוש עבודה הוא לוח המפלצת. שתול שם את קורות החיים שלך, ותקבל אימיילים עם הצעות עבודה, או טלפונים ממעסיקים. רק שתדע - יש לך רשיון עבודה בכל מדינות האיחוד, מיוון ועד פינלנד.

ועכשיו, אחרי שהצצתי בכרטיסך...

אז אני מציעה לך ללכת על גרמניה, ללכת לאוניברסיטה שם, כי נדמה לי שזה בחינם לגרמנים, ללמוד משהו, ואז לדבר על עבודה.... בגילך, גם אם תמצא עבודה כרגע - לא ממש תצליח לחיות מזה....

Segan

New member
תודה על העיצה

זה היה אחד מהרעיונות היותר כדאים לי, באמת.

Segan

New member
בעיות שפה

עבודות רבות דורשות ידע בשפת המקום?

לא.

יש שם פירוט של מדינות שונות באירופה, כולל הפרדה לשפות שונות, והקו"ח שלי, למשל, נמצאים במונסטר ההולנדי...

אוקיי - פתרתי את התעלומה!

האתר שמגיעים אליו מהלינק הוא האמריקאי. צריך ללחוץ על הלינק "about monster"בחלק התחתון של עמ' הבית, ושם יש את דגלי כל המדינות ברשת המפלצתית...

למעלה