"בכור"....

כוכב321

New member
"בכור"....

מקווה כי הגעתי לפורום הנכון. אשמח באם מישהו יוכל להסביר על חומר שנקרא "בכור". למה הוא נועד? איך משתמשים בו? והאם יש לו איזו השפעה על טיהור ? אשמח לכל מידע. בברכה

ToryMaster

New member
בכור

לומכירה, זה נשמע לי כמו צמח. אח אח אח, האינטואיציות. איפה שמעת עליו?

כוכב321

New member
שמעתי...

כפי שיש חומר שנקרא "שחור" כך יש חומר שנקרא "בכור". לפי מה שהבנתי החומר מיועד למטרות טיהור והסרת עין רעה, אולם זה רק משמועות ולכן שאלתי את שאלותי. בברכה,

אני הבנתי דווקא כי מדובר

באיזו תערובת צמחים/קטורות (לפחות זה מה שהבנתי מפירושה של המילה "בכור" בערבית). אני אבדוק את זה טיפה יותר כשאני אוכל. משום מה אני לא סומך על אתר "ישראגוסט" בסיפוק התשובות הנכונות (נכון לעכשיו, זה האתר היחיד בעברית באינטרנט שבו מצאתי מידע על זה, אם כי המידע הזה מפוקפק). בכל מקרה אני אמשיך לחפש.

RainBird

New member
זה באמת תערובת של צמחים קטורות ששורפים במחבת. לפי דעתי מוכרים אותה בכל קברי צדיקים ובטח ובטח בטבריה בה נתקלתי בה. בכל אופן כשהופעתי בתוכנית בטלוויזיה עם עוד שני מכשפות ראיתי בבירור שיש בה מור ולבונה, וכאשר הבעירו אותה האישה הנחמדה טענה שזה עשוי מדמעות "עפרית"- דייהנו שדים. זה נועד בעיקר לטיהור וגם "להבריח פחדים" וגם כרכיב בקטורת "ארגמן" הידועה לשימצה. זה מסוג התערובות שאין מתכון ברור להן ולכל אחד יש מתכון מעט שונה. בגלל המרכיבים ובגלל סיבות אחרות אני מסיק שמקורה של תערובת זו היא ממצרים דווקא. למרות שלא אתפלא אם ווריאציות שונות מקורן גם במרוקו. אם זה חשוב בדיוק מה וכמה ואיך, אני מוכן להשיג תערובת (שזה בעצם פשוט גרגרים לא תכונים) ולחקור מה זה מה. אני חושב שמוכרים אותם מתחת לדלפק בחנות התבלינים הקרובה. ארדן.

.m

New member
קטורת ארגמן

מדוע היא "ידועה לשמצה"?
mai

RainBird

New member
בשל מקורה, המתכונים המשתנים שלה.. ובעיקר בגלל העובדה שהמתכון שלה לא מובן לחלוטין. ואני אשמח אם מישהו יסביר לי אותו.

מה עשית בטבריה?

אגב אני מכיר כמה אמהות הודיות שמשתמשות בתערובת הזאת מצמחים ומלח או סבון או משהו כזה מן סוג של קטורת באמת להסרת עין רעה. אם יש צורך אני מוכן לברר ממקור ראשון

כוכב321

New member
../images/Emo40.gif

תודה לכל מי שהתאמץ לעזור לי להבין את מהות הענין. עדיין אנני בטוחה כי יש לי תשובה מוחלטת לענין התערובת הזו ועל משמעותה. אשמח לקבל עדכונים נוספים. בברכת יום נפלא לכולם

אתה ענית על כך לבד.

בכור היא תערובת של כל מיני זרעים ומחצבים להוצאת עין רעה וניקוי אנרגיות שליליות. היא שונה מעדה לעדה, בהתאם לסביבה שלהם. תכלס זה סוג של קטורת. אפשר לפזר את זה על גחלים או במחבת. צריך לחמם את זה כדי שיקטיר. ניתן להשיג ברוב חנויות התבלינים הישנות. בברכה מיקי

למעלה