בכוח של האינטרנט

זו הסתכלות חד צדדית

זה כמו שפעם היו נוהגים על חמורים, וחשבו שהכל מסודר וטוב.

אח"כ הגיעו מכוניות, ופתאום הגעה ממקום למקום הייתה פשוטה ומהירה יותר. אמהמה... עם המכוניות התחילו תאונות, אז מה, המכוניות גרמו לזה?
לא.
לכל דבר בעולם יש את החסרונות והיתרונות שלו.

גם לאינטרנט, אבל בשונה מהדוגמא הפשטנית שלי, האינטרנט גרם לקירבה בין אנשים, נתן לנו להכיר את האחר, האיר את עולמינו האישי בכל מיני דברים שלא ידענו על קיומם, ופתח לנו את האופקים.
מה יוצא לנו מזה?
שכל אחד מאיתנו בעל ראש פתוח בוחר לעצמו את הדרך של חייו, לא ע"פ מה שלימדו אותנו כל החיים, אלא ע"פ הסתכלות אובייקטיבית על העולם ולמידה מצורות חיים שונות, ולאט לאט מקבל פרספקטיבה אמיתית על החיים בפרט והעולם בכלל. עם כל הכלים הללו אנו לומדים לקבל, לשפוט (לחיוב ולשלילה), להבין ולהמשיך הלאה בחיינו.

כמו שאני רואה את זה, אם עד היום אנשים פתחו ספרים כדי להחכים ולפתוח אופקים, היום יש את האינטרנט, האבולוציה אינה פוסחת גם על עולם הטכנולוגיה.
אם עד היום לכל אחד היו בבית את הספרים שליוו את כל הדורות של העם שלו, מהיום, באמצעות האינטרנט אנחנו יכולים ללמוד גם דרכים אחרות, שגם הן אמיתיות וגם להן יש מקום בעולמינו.

לדעתי כל אדם יחשוף באינטרט את הנוגע בו

כל אחד מגלגל ומדפף ברשת, ועוצר במקום הנוגע ללבו.

יתכן למשל שבעמוד ראשי בווינט יש כמה כותרות, חדשות /ספורט/ כלכלה / וכמה טורי דעות בינהם גם איזה טור בנושא אמונה.

פלוני שמענין אותו ספורט, מיד יקלוט ויראה את הכותרת וכלל לא ישים לב לשאר הדברים...
והשני במבט ראשון יקלוט כותרת של טור דעה האם יש אלוהים? ופותח את הטור וקורא.. משמע שעוד לפני כן היה לו איזה ערור כל שהיא בלבו.. ויתכן שעוד לא היה מודע לזה או שהעדיף להתכחש או להתעלם..
אך עצם הדבר שמתוך אלפי הנושאים ברשת זה הנושא שענין אותו
בטוח שמשהו בלב לא היה מסודר והרגיש צורך התענינות או הוספת ידיעה בנושא.

בכלפן אצלי
הרצון בלהכיר עוד סגנון ודעות אחרים בחיי, גרם לי להתחבר לנט שכמובן אחרי שהגעתי לנושאים שהתענינתי, זה השפיע וסידר גם את עצמי.

בינגi

New member
אנשים שינו את דעתם

ויצאו בשאלה גם לפני שהיה אינטרנט.
כך שלבוא ולומר ״זה בגלל האינטרנט״, זה קצת....

אין ספק שהאינטרנט מזרז את התהליך, כי במקום לדרוש ולחפש ולשאול, אז כאן אתה סוגר ענין ב-3 דקות.

ולשאלה האחרונה,
יש ברשותי ״הוכחה״ בת 2 עמודי פוליו בהם דברים שהטרידוני והעלתים על הכתב הרבה קודם שידעתי בכלל איך ״גולשים״, אז ׳שביב׳ של שינוי אולי היה כבר אז, אבל שאלו יתממשו ויבואו לידי ביטוי, בא נגיד שהפורום תירגם את המחשבות המטירידות הללו למעשה.....

אני זוכר שבתחילת הפורום עוד הזדעזעתי מכל מיני רעיונות ותובנות שעלו כאן, אבל עם הזמן הדברים כהו, והיום מה שלפני שנתיים גרם לבחילה וזעזוע עמוק של ״דיי, זה כבר הגזמה״.. ״אבל לא עד כדי כך״.. זה אינו עוד קיים.

אין ספק האינטרנט הוא זרז

המידע שאליו אפשר להחשף בקלות יחסית מאפשר לשאול, לבדוק ולקבל תשובות.
אני בספק אם הייתי מוצאת עצמי יושבת באיזו ספרייה וקוראת, למרות שרבים מהחברים כאן עברו בדרך הזאת, ולכן עבורי האינטרנט בהחלט היה כלי עזר.
מעניין האם יש כאן אנשים שהאינטרנט הוא שהעלה את השאלות והניע את התהליך עבורם.

לי האינטרנט עזר אבל לא רק

הרבה לפני החשיפה לאינטרנט כבר גמרתי בדעתי שאני לא שייך לעולם השקר, הרגשתי אדם מוזר וזאב בודד.
האינטרנט נתן לי את החלון להכיר את התופעה ולהכיר אנשים נוספים שחושבים כמוני, זה היה שינוי משמעותי כי עד אז לא העזתי לדבר על הדברים הללו עם אפחד פן יבולע לי.

אני מניח שלולא האינטרנט הייתי מבלה יותר עם עצמי וקורה ספרים, נוצר את הסוד שלי לעצמי וזהו.

קתרזיס

New member
לא עכבר גנב = הטיעון של בעלך

הוא אומר שהחור הוא זה שהזמין את הגניבה.
אל תצטטי לו את זה :)

הלנצח

New member
כשהתאנסתי האינטרנט עוד היה בחיתולים

אבל אין ספק שהאינטרנט סייע לי רבות.
הן בידיעה כי אני לא לבד, הן בהמון נגישות למידע.

למעלה