בכוח של האינטרנט
כאשר דברים עולים על שרטון, ואני מביאה כל מיני רעיונות ודעות שלא ממש עולים בקנה אחד עם דעתה של היהדות הצרופה, ועם האמונה שחונכנו עליה,
בעלי אומר, 'את קוראת כל מיני דברים באינטרנט ומקיאה אותם'
ואני מתעצבנת, הוא באמת לא חושב שאני יכולה להגיע למחשבות האלה לבד, ללא עזרת האינטרנט?
אולי האינטרנט הוא אכן כלי מעולה, אבל הוא רק כלי.
יש רבים שמתקרבים ליהדות בעזרת האינטרנט.
פתאום קוראים על חרדים, שואלים שאלות את הרב, קוראים מאמרים בשבח שמירת והרת המשפחה ועוד ועוד.
אז אולי, כל אחד מוצא את מה שהוא חיפש,
את מה שכבר היה בתוכו.
ולא האינטרנט אשם. כמו שנאמר, לא עכבר גנב, או משהו כזה.
לא האינטרנט אשם, אלא האדם.
כשעדיין אינטרנט עוד לא היה קיים, אני, על שלל דעותיי השונות היו ובעטו (טוב, לא כל כך בעטו, אחרת כנראה לא הייתי כאן...)
נכון, אין ספק, האינטרנט היה זרז מואץ לתהליך שעברתי, והפורום בראשו.
אבל התהליך התחיל עוד קודם.
האם האינטרנט גרם לכם מהפך של 180 מעלות, כאשר לא היה שם אפילו שביב של שינוי, או של חשיבה אחרת קודם?
כאשר דברים עולים על שרטון, ואני מביאה כל מיני רעיונות ודעות שלא ממש עולים בקנה אחד עם דעתה של היהדות הצרופה, ועם האמונה שחונכנו עליה,
בעלי אומר, 'את קוראת כל מיני דברים באינטרנט ומקיאה אותם'
ואני מתעצבנת, הוא באמת לא חושב שאני יכולה להגיע למחשבות האלה לבד, ללא עזרת האינטרנט?
אולי האינטרנט הוא אכן כלי מעולה, אבל הוא רק כלי.
יש רבים שמתקרבים ליהדות בעזרת האינטרנט.
פתאום קוראים על חרדים, שואלים שאלות את הרב, קוראים מאמרים בשבח שמירת והרת המשפחה ועוד ועוד.
אז אולי, כל אחד מוצא את מה שהוא חיפש,
את מה שכבר היה בתוכו.
ולא האינטרנט אשם. כמו שנאמר, לא עכבר גנב, או משהו כזה.
לא האינטרנט אשם, אלא האדם.
כשעדיין אינטרנט עוד לא היה קיים, אני, על שלל דעותיי השונות היו ובעטו (טוב, לא כל כך בעטו, אחרת כנראה לא הייתי כאן...)
נכון, אין ספק, האינטרנט היה זרז מואץ לתהליך שעברתי, והפורום בראשו.
אבל התהליך התחיל עוד קודם.
האם האינטרנט גרם לכם מהפך של 180 מעלות, כאשר לא היה שם אפילו שביב של שינוי, או של חשיבה אחרת קודם?