בי"ח אלישע

rachel10

New member
בי"ח אלישע

מישהי יכולה לספר מנסיון אישי על בי"ח אלישע? תודה

TWEETY =^.^=

New member
בכייפ, מה את רוצה לשמוע../images/Emo35.gif

בגדול,,,יש להם אחלה מחלקה עם רופאים מעולים ומעבדה מייייצוינת. מה שהכי אהבתי זה, שהכל תחת קורת גג אחת ובאותו מסדרון - הרופא,ה-US,המזכירות, חדרהשאיבות/החזרות, חדר התאוששות/מנוחה, מעבדה ואפילו השירותימים. ולא מגלגלים אותם עם המיטה בין כל הקומות בבית החולים, מה שהיה לי במקומות הקודמים בהם טופלתי. בקיצקצ,,,זו מחלקה אינטימית עם יחס אישי ומאוד מומלצ. למשהו יותר ספציפי, פשוט תשאלי

beli11

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש שאלה לצפוניות וקצת על אליש

מסכימה עם האמור לעיל נוחות זו מילת המפתח שם ורציתי לשאול צפוניות מנוסות אני בכללית והגשתי בקשה לIVF דרך אלישע ע"י רופא שמטפל בי שם באופן פרטי רציתי לשאול האם מישהי יודעת כיצד ומתי אוכל לברר מה סטטוס הבקשה ? אושר/לא אושר כי האמת המזכירה באלישע אמרה שהקופה תהיה איתי בקשר אבל כבר עברו שבועיים וחצי ואין קול ואין עונה בקופה האם יש מישהי שמכירה או יודעת למי אפשר לפנות אני די בורה וביישנית בעניינים הללו.

TWEETY =^.^=

New member
אני במכבי, אז פחות יכולה לענות לך ע

על זה. אצלנו זה דרך הסניפ המקומי שבו אני מטופלת, המזכירות תמיד היו מעודכנות ואם לא אז ידעו לאן להתקשר. נסי בסניפ קופת החולים שלך, ואם לא הם בטוח ידעו לאן להפנות אותך. מה שכן,,בבקשות ל-IVF יש וועדות שמתכנסות כל תקופה והם מאשרים, אז מאוד יכול להיות שהוועדה עדין לא התכנסה, לכן אם לא, שווה לך לבדוק מתי היא מתכנסת כדי שתדעי פחות או יותר היכן את עומדת בהצלחה

beli11

New member
תודה

תודה על התשובה המהירה , אני אנסה לברר בסניף קופת החולים שלי (בדיוק עברתי לצפון אז זה קצת מורכב)בכל אופן תודה על הכיוון

פליאה 4

New member
גם אני מטופלת באלישע דרך הכללית

קודם כל שבועיים את מחכה?! לצערי תצטרכי לחכות עוד הרבה זמן אני חיכיתי חצי שנה למיטב זכרוני הרמתי טלפון לרופאה שלי שהיא מאלישע והיא אמרה לי שקיבלתי אישור אצל מי את מטופלת? מאחלת לך המון המון בהצלחה.

rachel10

New member
שאלות יותר ספציפיות

קודם כל תודה:) על אלו רופאים יש לך המלצות.( אני מתכוונת לקחת רופא פרטי)? כשאת אומרת מעבדה מצויינת למה את בדיוק מתכוונת? מקצועיות? פתיחות? אשמח לקבל פירוט כי זה מאוד חשוב לי. ועוד שאלה אם ידוע לך - אם אני לוקחת רופא פרטי שלא שייך למכבי, האם אני יכולה לבצע את בדיקות הדם והאולטרסאונד עם ההפניה שלו בסניף של מכבי? בעצם עוד שאלה אחרונה :) - האם אני צריכה לעבור ועדה לאישור כל ivf מחדש? עברתי מחזור ivf אחד, האם למחזור השני הם רק מביאים לי טופס 17 או שצריכים שוב ועדה? היית נחמדה אז שאלתי:)) תודה

המחכה

New member
לגבי אישור באלישע

צר לי לבשר, אבל בתחילת פברואר הגיע תורנו לאלישע, כאשר הגשנו בקשה בספטמבר. גם אנחנו בכללית. בינתיים עברתי ללין כרמל, ואני חייבת להגיד שאני מאוד שמחה על הצעד הזה, כי בנתיים הכסף יוכל להגיע לדברים טובים יותר. אני טעיתי שהתחלתי את התהליך פרטי ורק אח"כ עברתי לציבורי.

TWEETY =^.^=

New member
המחכה,,,זה כי את בכללית

למכבי יש הסדרים אחרים עם אלישע, ועל כן אין כזו המתנה גדולה. חוצמיזה ש-beli11 שאלה על אישור ל-IVF ולא על תחילת הטפול במחלקה, וזה כבר לא שייך לאלישע אלא לקופת החולים שלה. beli11 כתבת שדרך אלישע הפנת בקשה לקופה לאישור ה-IVF, ז"א שאת כבר מטופלת באלישע נכון
כי אם זה ככה, אז בכלל לא תהיה לך תקופת המתנה כמבוטחת של הכללית, כי את כבר בטיפול אצלהם.

TWEETY =^.^=

New member
תשובה ספציפית ל- rachel10

יש 3 רופאים מתוך רשימה של 8 נדמה לי (אני כבר לא זוכרת) שאני הכיייי הכיייייי אוהבת ומעריכה באלישע. 1. דר'קלדרון 2. דר'לויט 3. דר'מנור קלדרון עובד שם רק פעם בחודש, אז נדמה שאם את הולכת אליו פרטי, אז כדאי לך ללכת לרוטשילד ששם הוא קבוע ואפ מנהל את המחלקה. מצד שני,,,נדמה לי שכל רופא שלא תבחרי, יגיע ברוב הפעמים למקום בו את מטופלת או שיגיד לך להגיע אליו - אני לא יודעת איך זה הולך עם הפרטיים, כי מעולם לא טופלתי באופן פרטי. יש כמובן עוד רופאים טובים באלישע, אבל זה כבר עניין של כימיה.
לגבי בדיקת הדם וה-US , בכל מקרה את יכולה לעשות רק את הבדיקה הראשונה בקופת החולים ואת כל השאר במחלקה שבה את מטופלת, כי הם מקבלים תוצאות הרבה יותר מהר ולפי זה נותנים לך המשך טיפול.
את לא צריכה כל פעם אישור IVF חדש וגם לא טופס 17, המזכירות כבר מגלגלות את הענינים ומסדרות את האישורים הדרושים - את רק צריכה לעקוב שהם קיבלו אישור, כי לפעמים במכבי קצת איטים
אבל גם אם קרה ואת צריכה לעבור איזה הליך ועדין מכבי לא פיקססת את האישור, את יכולה להשאיר צ'ק בטחון לאלישע עד בוא האישור (הם לא פורעים את הצ'ק) ומנסיון אין בעיה עם זה.
דבר נוספ,,,שלא שאלת
,,,אם בחרת רופא פרטי שאינו ברשימת מורשי החתימה של מכבי, תצטרכי להמיר את המרשם שלו במכבי כדי שתהיה לך את היכולת לרכוש תרופות בקופה. שימי
שיש רופאים שעובדים במכבי, אבל הם אינם מורשי חתימה,,,וההפך, רופאים שלא עובדים עם מכבי, אבל הם כן מורשי חתימה. עכשיו בטח תשאלי איך יודעים מי מורשה חתימה
,,,אז הרופא עצמו יודע, אבל לא תמיד הם שמים
לנקודה הזו, אז בקופה את שואלת ת'אחות ולה יש רשימה ממוחשבת,,,כך שאין בעיה. אבל זה כמובן לפעם הראשונה, כי אחר כך כבר תדעי.
בעניין המעבדה,,,אז כן לדעתי הם מקצועיים ביותר,,,לגבי פתיחות המממ,,,לא מבינה את השאלה SORRYYYY שיהיה בהצלחה

rachel10

New member
תודה רבה TWEETY

אלפי תודות TWEETY !! IVF אחד כבר עברתי כך שאת אישור הועדה זה כבר עבר. תהיתי לגבי המשך. אבל הבנתי מתשובתך. עניין הסבת הרצפט לרופא של מכבי זה באמת עניין מביך. ללכת לרופא שלי ולבקש שיעשה זאת כי בחרתי ללכת לרופא פרטי...אבל אני מבינה שאין לי הרבה ברירות. לגבי המעבדה, כשאמרתי "פתיחות",התכוונתי לשאול האם הם נגישים למטופלים, האם אפשר לדבר ישירות עם האמבריולוג לגבי מצב העוברים וכו' (להבדיל מאסותא שאין עם מי לדבר שם). שוב אלפי תודות, מאוד מעריכה את זה.

TWEETY =^.^=

New member
בכייפ,,,העיקר שיהיה בהצלחה../images/Emo24.gif

לגבי המעבדה,,,המממ,,,את בהחלט יכולה ללכת ולשאול והם עונים, מה שאת לא יכולה זה להיכנס ולראות את העוברים
שזה קצת בעסה. בדרך כלל כבר בטלפון כשמודעים לך על מספר ההפריות וכו' את יכולה לשאול, או ביום ההחזרה, על הבוקר הם גם עונים,,,לפעמים הם יודעים יותר רק ברגע ההחזרה עצמו כי עד אז הם לא פותחים את האינקובטור. ושוב,,,בגלל שזו מחלקה אינטימית וכייפית, המעבדה + חדר ההחזרה + חדר מנוחה הוא באותו מתחם ונגיש לכולם,,,כך שאם הם לא עסוקים מעל הראש באותו רגע ספציפי, תמיד יהיה מישהו שיענה לך. ושוב לעניין הרצפט,,,יכול להיות שהרופא שבחרת הוא כן מורשה חתימה במכבי, למרות שהוא אינו רופא מכבי - תבדקי זאת. ואת יכולה גם להמיר את המרשם באלישע בחדר אחיות למרשם שחתום עליו לויט או קול,,,או המממ לא זוכרת מי עוד אפשר, כל זה במידה ובמרשם שבידך חתום אחד שלא מורשה חתימה במכבי. בעניין הזה אני אספר לך קטע שהופך את כל הביוקרטיה של מכבי לקריקטורה אחת שלמה,,, הגניקולוג שלי במכבי, הוא ממוחה פריון ומטפל בין השאר גם בבית חולים רמב"ם. מכבי לא מכירה במרשמים שלו
כי הוא אינו מורשה חתימה שלה - כאילו דא,,,הוא מומחה פריון שעובד במכבי, את קולטת

rachel10

New member
שום דבר כבר לא מפתיע

כבר שום דבר לא מפתיע אותי מבחינת הבירוקרטיה... יש הרבה אבסורדים שם! תודה שוב, עזרת לי מאוד! בהצלחה!

מצטרפת לטוויטי בכל מילה, אני עברתי

משם רק כדי לנסות מקום חדש אבל בהחלט רק דברים טובים יש לי להגיד על אלישע בהצלחה

מם 1971

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבלינסון../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

לאחר העדרות של יותר מחודש, בעקבות ניתוח לפרוסקופיה כואב ומתיש , אני חוזרת אליכן. אז לפני הכל מזל טוב עצום וענקי לכל ההריוניות וחיבוק ענקי לכל מי שבינתיים קיבלה שלילי. בעקבות הניתוח שהוכיח מעל לכל ספק שיש לי אנדומטריוזיס, הגעתי היום לפתיחת תיק בבלינסון. שוחח איתי ד"ר אברך
שהקפיץ אותי לכיתת המחוננות - I.V.F . שאלותי הן- האם מישהי מטופלת או טופלה בעבר ע"י ד"ר אברך? האם מכיוון שהוא פתח לי את התיק , תמיד אטופל אצלו או שבכל פעם אצל מישהו אחר? אשמח לקבל מכן טיפים והמלצות בנושא בלינסון והרופאים שם. המון המון תודה ושיהיה לכולנו חג פורים שמח

Galit29

New member
קודם כל בהצלחה בהמשך

דבר שני, לא נפגשתי עם הבחור (גם אני מטופלת בבלינסון) אני נפגשת עם דר' אשכנזי. לא בהכרח שדר' אברך יעשה לך שאיבה או החזרה אלא אם כן הוא תורן באותו היום. אני מאוד מרוצה מכול הצוות בבלינסון ויש לי רק דברים טובים להגיד על כל אחת ואחד שם. את בידיים טובות - פורים שמח

מם 1971

New member
מי קובע את הפרוטוקול

גלית , תודה על התשובה ועוד שאלות- מי הרופא שקובע למטופלת את הפרוטוקול? האם הדבר תלוי ברופא התורן במחלקה וזה נתון לשינוי או האם אותו רופא שקיבל אותי עורך מעקב אחר הטיפול? שוב תודה מם

Galit29

New member
הרופא שקיבל אותך

עכשיו אתם בשלב לעשות את כל הבדיקות? אז אחרי זה אתם באים אליו, יושבים, ישובים וחושבים ומקבלים ממנו את הפרוטוקול המנצח.

למעלה