בית פרטי חצי דונם

פיטנגו4

New member
בתוכניות כן

בתוכניות ההגשה תתכננו פרגולה. לגבי ביצוע זה משהו אחר. לדעתי לא צריך לבצע אותה, אבל כמובן שאי אפשר לחוות דיעה בלי להרגיש ממש את המקום. זה הרי לא בדיוק בדיוק צפונה... נכון? אם יש את הזוית המדוייקת, ומיקום מדויק בארץ, אפשר לעשות הדמיה תלת-מימדית של הבית ולדעת כמה שמש תהיה שם, והאם שתילת עץ במיקום מסוים עשויה לשפר את הצללה.

|כן../images/Emo24.gif|הו, כמה שאת צודקת../images/Emo70.gif

יש לי על זה דיונים עם מישהוא
. לא כל מרפסת חייבת תקרה/פרגולה, ולא חייבים לרצף שטחים גדולים מהגינה (שגם ככה רחוקה מלהיות גדולה כמו שאני חולמת, וגם ככה תקוע בה שביל מרוצף, שעוד יתארך
, בלית ברירה...)

פיטנגו4

New member
מ'זתומרת "תקוע ?

אפשר להחליף שביל יצוק בשביל אבני קפיצה ("אבני דילוג"), בעיקר בשבילים הקפיים בגינה. לא מתאים לכל סגנון, וגם לא למוגבלים פיזית, אבל יותר זול ויותר אקולוגי.

אבני קפיצה יהיו שבילי הגינה,

אבל השביל המוביל מהמדרגות (העולות מן הרחוב) אל הכניסה יהיה מרוצף. יותר קל להוביל עגלה על שביל מרוצף. וזה "תקוע" לי (בהרגשה), כי זה עוד שטח בגינה שנעלם מתחת לריצוף, אבל אין ברירה, ככל הנראה.

פיטנגו4

New member
תראי ../images/Emo8.gif

אם יש תקציב בלתי מוגבל, אפשר לעשות שהשביל (יצוק או דק) יהיה מרחף, מעל בריכת נוי, למשל... מתאים מאד לוילות בישובי יוקרה. פחות מתאים לתקציב יותר מצומצם

calya

New member
מאד אוהבת את הפאטיו מול הכניסה. יפה ../images/Emo13.gif

לגבי המטבח - אני מעדיפה מטבח מתוכנן היטב ויפה על פני ענק ומחניק. הייתי מורידה את הקיר בכניסה שחוסם את מראה המטבח, זה יפה להכנס ישירות לאזור הציבורי לדעתי. ברגע שמורידים את הקיר הזה ואת החלק של המטבח שפונה בפינה לכיוון המקרר (שהוא די מיותר, רק בזה שאתה מיישר את הפינה אתה חוסך חצי ממה שיש שם... פינה זה שטח יקר ומבוזבז במטבח וכדאי להמנע ממנו תמיד). יש לך קו ארונות ענק (זה 4 ומשהו מטר רוחב, לא ?) אז את המקרר הייתי מזיזה לאיפה שציירתי בסגול (בלי ארונות עליונים בצד הזה, או בכלל... לא אוהבת). ואז כשהכל כזה פתוח יש מקום לאי שהוא אלמנט עיצובי בחלל ויפה
(ציירתי בורוד). וכמובן בטורקיז (אני חוזרת על עצמי ממש) החלון המתבקש מכיוון המטבח אל הכניסה כדי שאם מישהו בדלת רואים מהמטבח מי שם....

עמק והר

New member
אכן המיטבח גדול

אולם ניראה לי נחמד ליפתוח את הבית ולהיכנס למבואה נעימה המביטה לגינה מאשר ליפול לתוך המיטבח - סלון. לא עשיתי שירותי אורחים מאחר ואיננו מארחים המון ומי שמיתארח אצלי אני מרגיש בסדר לגמרי שיישתמש בשירותים של בני הבית, שירותי אורחים נישמע לי מנוכר ולא נעים.

avi5199

New member
פינות במטבח עולות פי שניים מארון ישר

תביא את זה בחשבון. גם לנגרות וגם לשיש מודדים מטר רץ כך שהפינה מחושבת פעמיים. פינה זה גם לא נוח , לא כמשטח עבודה ולא כארון. לכן עדיף לתכנן מטבח ללא פינות אם יש לך מספיק מקום. אני מצטער שלא חשבתי על זה בעצמי, אם מישהו היה מספר לי את זה לפני התיכנון היתי מתכנן אחרת. .

אטיוד5

Active member
איך המטבח שלו יהיה ללא פינות?

יש פינה של הקירות, הקירות תוחמים את המטבח ולכן יש פינה במטבח. לא כל אנשי המקצוע מודדים שיש ונגרות פעמיים בפינה. עדיין נותרו כמה ישרים.

ODS69

New member
לראות בתלת מימד

הייתי אני רוצה להבהיר שישנם מספר רב של דעות בנושא העיצוב. אך עם זאת כדאי באמת לחוש את החללים באופן תלת מימדי. אני מצרף לינק למצגת המראה את יתרונותיה של המידול התלת מימדי הממוחשב. חלק קטן מהיתרונות הם: להיות שותף לעיצוב עוד בשלבים הראשונים. לפתור בעיות תוך כדי תכנון ולא תוך כדי בניה ולחסוך ע"י כך כסף רב. לראות את המוצר בצורה מוחשית וריאליסטית. ובמקרים של בתים פרטיים היתרון לראות את הבית לדוגמא לפני שבונים. oshri3D יום טוב ובהצלחה.

ODS69

New member
עדכון למודעת תלת מימד

3D הקישור הזה יביא אותכם למצגת.

למעלה