בית פרטי חצי דונם

bar 23

New member
אשמח לקבל תמונה של זה../images/Emo13.gif

לנו יש בעיה בנושא הזה... השטח שלנו מלבני והכניסה היא מהצד כך שיהיה לנו שביל גישה מהחניה לדלת ואני מחפשת פתרונות לקרות אותו כך שהשביל יהיה מוגן מגשם ישיר אבל עדיין תהיה כניסה של אור.

פיטנגו4

New member
מקורה במלואו זה לא פרגולה

גם קירוי במבוק נחשב קירוי של כמעט 100%. פרגולה זה עד 40% קירוי. ולכן נחשב כשטח שירות מקורה , לאחוזי בניה וגם בארנונה.

bar 23

New member
רגע רגע.....

אם עושים את הפרגולה ורק אחרי הביקורות עושים את האטימה אם הפרספקט גם עם זה יש בעיה? הבנתי שזה מה שכולם עושים, לא?

פיטנגו4

New member
בעיה? לא לשומרי חוק ../images/Emo13.gif

אצלי בישוב עברו וצילמו מהאוויר. אנשים קיבלו חיובים רטרואקטיביים וצווי הריסה. אפילו לחניה מקורה ולסוכך קבוע. המועצה הרוויחה המון כסף, כך שזה משתלם לה לעשות זאת כל כמה שנים. לא חבל להסתבך?

bar 23

New member
../images/Emo12.gif

דייייייייי! את רצינית? אני צריכה לרחרח בשכונה ולראות איך הותיקים עשו את זה, אם אין ברירה כמובן שנעשה את זה כמו שצריך... אני פשוט קיבלתי את הרושם שזה חלק מהדברים שעושים "אחרי"...

מה שראיתי שעושים בארץ

עושים את הפרגולה עם רישוי ואם עושים מעל כל ציפוי שהוא מכסים אותו ברשת הצללה ירוקה שהיא קבילה הרי לא נכנסים אלייך לגינה, ואני מניחה שתרימו חומה גבוהה יחסית הם מצלמים ממסוק וכשיש רשת הצללה הם לא רואים מה יש מתחתיה בהצלחה ותמונות מאוחר יותר או מחר

פיטנגו4

New member
צמחיה זה בסדר

אפשר גדרות חיות גבוהות וזה לא נחשב קיר, אפשר סוכות מקורות בצמחיה ומוצללות ב100%, כל עוד יש מספיק רווחים בקורות מתחתן זה בסדר גמור.

bar 23

New member
תרדו לסוף דעתי../images/Emo8.gif

לעשות פרגולה לפי החוק. לשתול צמח מטפס שלא מניב פירות (פיטנגו יש דבר כזה?) כדי שיגדל וידאג להצללה. על הפרגולה להניח משהו קשיח פלסטי ושקוף (פרספקט אולי?) שיאפשר חדירת אור ולא חדירה של גשם ישיר. המטפס צומח על הפלסטיק ואי אפשר לראות אותו (מעניין אם אפשר לראות דבר כזה שהוא שקוף בצילום אווירי). מה דעתכם?

פיטנגו4

New member
יש ואין

יש צמחים מטפסים בלי פירות משמעותיים, ויש כאלה בלי פריחה בכלל. צריך להתאימם לכמות השמש שיש שם. יש 2כמה בעיות בתכנון שלך: 1. פרחים ועלים שנשרו (לכל הצמחים עלים נושרים כל השנה) יצטברו על הפרספרס. זה מכוער, אלא אם הפרספקס לא שקוף 2. אין שום צמח שמסוגל לכסות פרגולה במלואה תוך זמן קצר. ישארו חורים ודרכם יראו את מה שעשיתם. 3. הפרספקס מצהיב אחרי כמה שנים בשמש. בקיצור, אני ממליצה על פרגולת טיפוס צמחים בלי פרספקס, או לחלופין קירוי בלי צמחים.

bar 23

New member
אתם חייבים לעזור לי למצוא פיתרון!

אולי לשים מעל הפרגולה במרחק של נניח 30-40 ס"מ פלטה של פרספקט ואז מה שיקרה זה שאנחנו נראה את הצמח המטפס, הוא יוכל לנשור לנו על השביל כמו שצריך וגם יהיה לנו חיפוי מגשם. השאלה היא האם זה לא יצור חממה לצמח המטפס שמתחתיו?

avi5199

New member
מה שעושים , אבל לא מומלץ

עושים סנדויץ של מחצלות זרדים שבאמצע יש פלסטיק שקוף או זכוכית. זה נראה כמו מחצלת גם מלמטה וגם מלמעלה ולא רואים את הפלסטיק. בנוסף על המחצלת שמלמעלה יכולה להאחז גפן או מטפס כל שהוא ... לא אוהב את זה, ולא ממליץ, אבל ראיתי כמה שעשו כך והצליחו להתחמק מרישוי ומארנונה.

avi5199

New member
שכן שלי חשב להיות חכם כזה וסגר מרפסת נסתרת

מתחת לעץ, שממש אי אפשר לראות משום מקום. אבל אחרי כשנה - שנה וחצי בא אליו הביתה מודד מהעיריה ועשה חישוב מחדש של שטח הבית, וכלל את המרפסת בחישוב של הארנונה. אין לו מושג למה המודד הגיע , ומאיפה הם ידעו , אם זה מדגם, או שאולי ראו מהאויר (אולי מהחלל), או שכן שהלשין (שכן אחר,לא אני), ואולי תמיד הם באים לבדוק אחרי כמה זמן ?

avi5199

New member
תגיש תוכנית כמו שצריך וקבל אישור

ושלם ארנונה , כך צריך לעשות. לכן עדיף גג רעפים ממש, ולא פרגולה עם פלסטיק ומחצלת צ'וקו מוקו..

calya

New member
רק אני לא מבינה את הבעיה ?

התשלום אצלינו במועצה הוא משהו כמו 27 ש"ח למ"ר שטח עיקרי בסך הכל. עדיף לקבל אישור לשטח מקורה ולשלם את האגרה ולגמור עניין. זה גרושים יחסית לבניית הבית. עד כמה שאני מבינה מי שעושה קיצורי דורך עושה את זה לא כדי לחסוך באגרות אלא כדי לחסוך בטרטור של הגשת תוכניות... אבל כשבונים מהתחלה ממילא מגישים תוכניות, אז מה הבעיה ? מה לא הבנתי ?

למעלה