בית פרטי חצי דונם

עמק והר

New member
בית פרטי חצי דונם

אהלן אשמח לקבל הערות והארות לתיכנון הבית (קובץ מצורף) הבית הינו בית פרטי קומה אחת על חצי דונם

azaria

New member
תגובות ודיעות,

לפי סדר שנתקלתי בהן, לא לפי סדר חשיבות או שום סדר משמעותי אחר. וגילוי נאות: אני לא מקצועי בשום תחום הקשור לבניה אותיכנון. בסך הכל נמצא בשלבי התכנון הראשוניים של הבית הראשון שלי (הראשון שאני בונה בניגוד לדירות יד שניה שחייתי בהן עד היום) 1. הייתי הופך את האמבטיה בחדר ההורים כך שנקודת המים והביוב יהיו על אותו קיר כמו הכיור. זה גם קרוב יותר אל שאר האינסטלציה של חדרי האמבטיה והשירותים האחרים, וגם רחוק יותר מן הקיר הגובל עם חדר השינה. צנרת בקיר יכולה להיות רועשת. 2. אין שירותי אורחים. האורחים ילכו לשירותים בחדר האמבטיה של הילדים? הילדים ישמרו עליו ייצוגי עד כדי כך? 3. מטבח גדול עם חלון יחיד. הייתי שוקל להוסיף חלון באמצע הקיר הסמוך לפינת האוכל, ואולי גם חלון קטן אל מבואת הכניסה. גם לתאורה, וגם לראות מי בדלת. 4. לא מצויין איפה הצפון, איפה יש נוף או בתים אחרים, ובכלל מה יהיה מול החלונות (בקנה מידה גדול. לא בגינה הפרטית שלכם.) שווה להתחשב בכך. למקסם את הדברים החיוביים ולמזער את הפחות טובים. 5. כניסה לחדר ההורים קצת מוזרה לי. יש שם חתיכת מסדרון שכביכול מיותרת. אולי לשקול שדלת חדר ההורים תהיה באלכסון מקצה הארון אל פינת חדר האמבטיה של הילדים, או משהו אחר. 6. הישיבה בפינת המשפחה היא בזווית כזו שהצפיה בטלויזיה היא באלכסון, ומול חלון גדול (אל הפטיו). ההשתקפויות לא יאפשרו צפיה. וגם התקנת רמקולים של מערכת קולנוע בייתי לא נראית מעשית בחלל הזה כפי שהוא מתוכנן כרגע. 7. דלת הממד נפתחת החוצה ולכן תהווה מכשול ומושך-עין באמצע המסדרון, ודי קרוב למבואת הבית. לא הכי נוח ולא הכי אסטתי. 8. מאוד אהבתי את הגודל והצורה של המבואה כולל הארון לאורך הקיר שליד הכנף הקצרה של הדלת. חוזר על הגילוי הנאות. יתכן שאנ ימדבר שטויות לפחות בחלק מן הדברים. המקצוע שלי הוא בתחום אחר לגמרי.

Z ליאור

New member
לדעתי אתם צרכים להחליף אדריכל....

הכניסה,וכל אגף המגורים הם מסדרון אחד ארוך ומייגע (תחשבו בתלת מימד ) הבית חסר חיים . במצב הקיים הייתי מחליף את כיון חדר המשפחה פשוט הופך אותו כך שהחלון יציאה לפטיו מתבטל ובמקומו יש קיר (כך תצליחו קצת לשבור את המסדרון ) מסכים עם קודמי בקשר לשרותי אורחים(חובה ) אהבתי את רוחב המטבח מציע לכם בחום להחליף אדריכל התוכנית פשוט גרועה וחבל או לחלופין לבקש אופציה נוספת . בנוסף מציע לכם לעשות מודל מקרטון ביצוע . ההערות הארות הנ"ל נכתבו ממקום טוב וללא כונה לפגוע.

כמה דברים

שבטח יחדדו את מה שאמרו לפני לגבי מקלחת ההורים- כדאי להעביר את האסלה לקיר ממול כך יהיה משטח שיש גדול יותר,כיור בלבד נראה לי ככ לא מספיק במיוחד כשמדובר בבית בסדר גודל כזה גם בעניין פינת המשפחה אני מצדיקה את קודמי- להפוך אותה ואז היא הופכת למבואה לחדרים ושוברת את תחושת המסדרון במטבח, שבטח עוד מעט תבוא קליה ותבטל לך את כל הפינות- הייתי מוותרת לפחות על פינה אחת, ראשית בגלל יוקר הפינה ושנית בגלל אי היכולת להשתמש בה, בנוסף ביטול אחת הפינות תאפשר למקום לדלפק לישיבה במטבח, לא יודעת מאיזה בית אתם מגיעים אבל אצלנו לפחות הכי נעים לשבת במטבח ליד הקומקום החשמלי קרוב למקרר לנישנושים ולארח חברה למי שעליו נופלת מטלת הבישול (כדי שימשיך לבשל בלי להרגיש שזה עול
) במרפסת הגדולה הייתי גם מוסיפה פרגולה, גם אם לא תבנו אותה עכשיו תמיד יהיה בידיכם האישור לעשות זאת וזה מוטיב עיצובי יפה כשלעצמו (אין לי מושג בכיווני דרום צפון כי לא צויינו לכן אין אפשרות לדעת אם יהיה בה צורך או לא) שיהיה בהצלחה

עמק והר

New member
כיוונים וטופולוגיה

הבית אמור להיבנות ביישוב כפרי באיזור עמק האלה (אין בניינים גבוהים אלא רק בתים פרטיים, שרובם בני קומה אחת) הצפון הוא כיוון הפטיו (המזרח הוא חדרי הרחצה), היציאה מחדר השירות היא לאיזור החנייה הפרטית תודה תודה לכל המגיבים

טליה - שאלה על הפרגולה

חשבתי שאם מגישים בתוכניות בניה פרגולה אז חייבים לבנות אותה לפני טופס 4 ולא מתי שרוצים בעתיד. לא?

עמק והר

New member
אי במיטבח

שוקל בימקום לעשות פינת ישיבה במיטבח (תהיה בלאו הכי קרובה לפינת אוכל), לעשות אי במיטבח אשר יהיה גם אפשר להיתקשקש סביבו. אני נורא רוצה אח וניראה לי שאח תחת האי יהיה מקור חום לכל הבית.

avi5199

New member
תיכנון סטנדרטי ופונקצינלי ( וזה לחיוב )

אני לא אוהב כשהמטבח וחדר אוכל מעורבבים עם הסלון. אני לא מבין למה צריך שני חדרי אמבטיה זהים צמודים זה לזה, לפחות תעשו באחד ג'אקוזי ובשני אבמטיה או באחד מקלחון ובשני אמבטיה גדולה יותר פינתית וכ"ד... חדר אמבטיה להורים שנמצא בתוך חדר שינה כדאי להפריד בשתי דלתות או בלובי \מסדרון... כדי שכשאחד ישן השני יכול להכנס ולצאת ולהדליק את האור בלי להפריע לישן, גם רעש של מקלחת, או כשמורידים את המים בשרותים זה די מטריד כשרוצים לישון. למה השטח המרוצף לא מקורה ? לפחות פרגולה לתקוע אי במטבח כזה קטן לדעתי זאת טעות, זה שולחן לא נוח שדבוק לרצפה ומפריע לתנועה. ואיפה הגינה ?

avi5199

New member
לדוגמא חדר אמבטיה הורים שלא מפריע

הדלת של האמבטיה לא נפתחת ישר מול המיטה . אמבטיה פינתית יש בגדלים שונים .

עמק והר

New member
ניראה לי קצת בעייתי

שכאשר פותחים דלת לחדר השינה עומדים בפני דלת נוספת ???? אנחנו פשוט לא אוהבים מיקלחונים ולכן האמבטיה, ג'קוזי זו אופציה נישקלת בחדר הורים השטח המרוצף בחלקו יהיה עם פרגולה, אם כי יש לקחת בחשבון שהפאטיו גם ככה הוא צפוני ותחום משני צדדיו כך שלא צפוי ליסבול מעודף שמש (אולי כדאי לישקול פרגולה רק בשטח המרוצף בלי הפאטיו) הייתי שמח לימצוא איזה אלמנט שקצת תוחם בים סלון לחדר אוכל וגם מאפשר שולחן לארוחה קלה והיתקשקשות ולכן שוקל אי (מה גם שאי נותן לי פיתרון למיקום נוח ופונקציונאלי לאח)

avi5199

New member
לא מבין מה הבעיה בזה שיש שתי דלתות.

אבל אני יודע מנסיון שהבעיה בדלת שרותים שנפתחת מול המיטה הרבה יותר גדולה

עמק והר

New member
הגינה היא

ברוחב של 3 מטר מקווי הבנייה המיזרחי והצפוני (צפון - פאטיו) וברוחב של 4 מטר מקווי בנייה מערבי ודרומי (דרום - כניסה לבית) האמת שהמיטבח ניראה לי נדיב למדי וממש לא קטן

פיטנגו4

New member
איזה גינה?

לפי השרטוט שלך, הבית מרחף בחלל, אין גבולות מגרש, אין שכנים, אין כביש, הכל שטוח... אם יש גינה היא אינסופית
אתה בהחלט לא הראשון, ולי קשה להבין למה אנשים לא מפנימים שהם שילמו המון כסף עבור מגרש, ואי אפשר פשוט להתעלם מפיתוח החוץ???? גבולות השרטוט צריכים להיות גבולות המגרש ולא הקירות. צריך שיהיו גם גבהים של שכנים, כיוון הצפון, מפלסי כביש, וציון אם יש נוף.

avi5199

New member
תחשוב על האי כשהדלתות או המגרות פתוחות

למשל בתמונה המצורפת ,ו אתה עם מחבת מלאה שמן רותח ביד אחת והמסננת ביד השניה ומנסה להגיע מהכיריים לכיור...

פיטנגו4

New member
לא חייבים לקרות שטח מרוצף !!!!!!!!!!

בבית שלי שטח מרוצף צפוני, החל מ 10 בבוקר אפילו באוגוסט הבית מצל עליו, ובערב מצל עליו העץ ששתול בדיוק במקום הנכון במערב. בשביל מה צריך פרגולה?

עמק והר

New member
הבית נימצא

באיזור כפרי ושטוח, כל הבתים בכפר הינם בתים פרטיים על חצי דונם הצפון הוא כיוון הפטיו גבולות המיגרש הם 4 מטר בצפון ובמערב ו-3 מטר במיזרח ובדרום, הגבולות נימדדים ביחס לקווי הבניין שהם הקווים החיצוניים ביותר בהיקף הבית.

פיטנגו4

New member
אין מצב

אני אשמח לתת התיחסות נופית, אבל אני לא מסוגלת על סמך הסבר מילולי (שגם איננו נכון בחלקו, כי ממש אין מצב שהכל ממש באותו מפלס!). יש לך שם בחוץ את החדר הכי גדול בבית. אתה לא חושב שמגיע לו יחס בהתאם לגודלו ולחשיבותו? אם תצרף תוכנית שכוללת את כל (דגש על "כל") מה שביקשתי, אני אתיחס בהתאמה. מבטיחה.
בהצלחה

עמק והר

New member
מה את חושבת

על הפאטיו ? הוא פונה צפונה, תחום משתי צידיו, קרוב לוודאי שאתקין שם ריצפת דק, האם את חושבת שכדאי לשים פרגולה ?

avi5199

New member
מעל הפאטיו שים גג רעפים

כך אפשר יהיה לעבור שם גם בגשם. אתה יכול להתקין חלק מהרעפים שקופים, מזכוכית. אין לך בעיה של צל בפטיו לכן לא צריך שם פרגולה, פרגולה אתה יכול לשים בשטח המרוצף ולשתול גפן שתטפס עליה.

אנחנו עשינו פרגולת עץ

עם פלטת פלסטיק שקופה (פרספקס??) ומעל במבוק כך שהשמש חודרת בעדינות, גשם לא נכנס ונותן מראה אחר מאשר גג רעפים (נראה לי שזה גם יותר זול אבל לא זה היה השיקול)

למעלה