תגובות ודיעות,
לפי סדר שנתקלתי בהן, לא לפי סדר חשיבות או שום סדר משמעותי אחר. וגילוי נאות: אני לא מקצועי בשום תחום הקשור לבניה אותיכנון. בסך הכל נמצא בשלבי התכנון הראשוניים של הבית הראשון שלי (הראשון שאני בונה בניגוד לדירות יד שניה שחייתי בהן עד היום) 1. הייתי הופך את האמבטיה בחדר ההורים כך שנקודת המים והביוב יהיו על אותו קיר כמו הכיור. זה גם קרוב יותר אל שאר האינסטלציה של חדרי האמבטיה והשירותים האחרים, וגם רחוק יותר מן הקיר הגובל עם חדר השינה. צנרת בקיר יכולה להיות רועשת. 2. אין שירותי אורחים. האורחים ילכו לשירותים בחדר האמבטיה של הילדים? הילדים ישמרו עליו ייצוגי עד כדי כך? 3. מטבח גדול עם חלון יחיד. הייתי שוקל להוסיף חלון באמצע הקיר הסמוך לפינת האוכל, ואולי גם חלון קטן אל מבואת הכניסה. גם לתאורה, וגם לראות מי בדלת. 4. לא מצויין איפה הצפון, איפה יש נוף או בתים אחרים, ובכלל מה יהיה מול החלונות (בקנה מידה גדול. לא בגינה הפרטית שלכם.) שווה להתחשב בכך. למקסם את הדברים החיוביים ולמזער את הפחות טובים. 5. כניסה לחדר ההורים קצת מוזרה לי. יש שם חתיכת מסדרון שכביכול מיותרת. אולי לשקול שדלת חדר ההורים תהיה באלכסון מקצה הארון אל פינת חדר האמבטיה של הילדים, או משהו אחר. 6. הישיבה בפינת המשפחה היא בזווית כזו שהצפיה בטלויזיה היא באלכסון, ומול חלון גדול (אל הפטיו). ההשתקפויות לא יאפשרו צפיה. וגם התקנת רמקולים של מערכת קולנוע בייתי לא נראית מעשית בחלל הזה כפי שהוא מתוכנן כרגע. 7. דלת הממד נפתחת החוצה ולכן תהווה מכשול ומושך-עין באמצע המסדרון, ודי קרוב למבואת הבית. לא הכי נוח ולא הכי אסטתי. 8. מאוד אהבתי את הגודל והצורה של המבואה כולל הארון לאורך הקיר שליד הכנף הקצרה של הדלת. חוזר על הגילוי הנאות. יתכן שאנ ימדבר שטויות לפחות בחלק מן הדברים. המקצוע שלי הוא בתחום אחר לגמרי.