בית ספר

דליה.ד

New member
בתי ספר מופרדים הם בניגוד לחוק

חינוך מיוחד משנת 1988 הקובע שהשילוב הוא המטרה העליונה של החינוך המיוחד. וכל ילד שיכול להשתלב במסגרת הרגילה (עם סיוע ובלי סיוע) יהיה משולב וילמד בכיתה רגילה. אני מבינה את הרצון שלך להרגיש שווה לכולם, עם זאת אני סבורה שאת נערה נחמדה ורגילה ככל הנערות ואת לא צריכה ללמוד בסביבה נפרדת. הבעיה נעוצה אולי במה שאת חושבת על עצמך (וקוראים לזה "דימוי עצמי"). את לא פחותה מילדות אחרות, אין לך בעיה חמורה שלא ניתן לפתור במסגרת חינוכית רגילה את לא "מופרעת" כדברייך (ןואני מכירה הרבה ילדים ללא לקויות למידה ו/או הפרעת קשב שהם "מופרעים") ואת בטח לא שווה פחות מאחרים! כל מה שאת זקוקה הוא לסיוע ותמיכה ואני בטוחה שתשרתי בצבא, תטיילי בעולם, תלמדי לימודים גבוהים תפתחי קריירה ותקימי משפחה כמו כל הנערות בעולם. ואת צריכה תמיכה והבנה, זה נכון, ואם אין את זה בסביבתך...תוכלי למצוא זאת כאן.

תגובה../images/Emo85.gif

לא התכוונתי לזה, ברור ואני יודעת שבכל בית ספר יש את מופרעים אותי זרקו לבית ספר של מופרעים וזה ידעו ששם כל הערסים המופרעים בגלל שיש לי ליקוי למידה ושם הם לא לומדים ורק מפריעים אז לי אמור להיות יאנו קל שם אז אני שם ואני מחפשת בית ספר שכולם שם לקוי למידה כמוני לא אכפת לי שיההו שם מופרעים אבל שזה לא יהיה בית ספר למופרעים. הם לא מפריעים לי לילמוד אבל אני רוצה להתחבר עם ילדים נוורמלים ולא כאלו שעושים לי כאב ראש שאני חוזרת הביתה כל יום.

תגובה../images/Emo85.gif

אוקי נתחיל ככה בגרויות- אני לא עושה ואני אומרת לך 100 אחוז היה לי דיברו עם איזה ועדה ועם היואצת ועם העייריה זה היה משהו כמו מלא זמן מכיון שניסו איתי הכל וגם במבחנים אני א מצליחה בגרויות הורידו לי מהפרק. נכון שזה כואב אבל אמא שלי מאודדת אותי ואומרת לי שזה לא הכל גם אמא שלי לא עשתה בגרויות כי בתקופה שלה לא עשו כל כך היא כבר בת 50 + יש לי אחות בת 27 ... אז בתקופה מאוד ישנה זה היה, והיא חתמת בביטוח ומרוחיה לא יודעת כמה אבל הרבה ומספיק לא חסר לי כלום קונים לי כל מה שאני רוצה לא כמו כל המליונרים אבל לא חסר לי בכלל. אמא שלי אמרה שהיא תוזר לי למצוא עבודה היא מכירה כל מיני אנשים שיעזרו לי ביינתים אני רוצה לילמוד בבית ספר עם אנשים נוומרלים גם הלקוי למידה שאיתי ה-לא מופרעים קצת מוזרים וקשה לי לתפוס יאתם שיחה משותפת.
רבה

../images/Emo45.gif../images/Emo9.gif../images/Emo85.gif

ועם לא הייתי משיימת לילמוד עוד שנה וחצי הייתי עושה בנידון כבר משהו

../images/Emo51.gifרבה הבנתי, אבל... ../images/Emo85.gif

אני רוצה שיהיה כזה בית ספר איזה באסה
אוף זה נורא שאני בבית ספר של מופרעים נכון שיהיה לי יותר קל בבית ספר הזה מאשר בבית ספר שחברות שלי לומדות אבל קשה לי לשמור איתם על קשר הם לא גרות קרוב ונישארתי בקשר רק עם שלושה בגלל זה אני גם מתה כבר להגיע לצבא להכיר אנשים נוורמלים... אני בהחלט לא רוצה להיות עם מופרעים
באסה לי.

נועה חבל שאת פוסלת מראש את הבגרויות

אל תספלי מראטש את ענין הבגוריות הכי הרבה,תעשי-תיכשלי. אבל לפחות תנסי!! אל תזניחי את זה!! ובקשר לתגובה שכתבת לי, הבית ספר לא משנה אני לא רוצה להגיד ת´שם אבל בקשר לבגרויות שמכינים אותנו אז יש ריכוזים, בריכוזים מכינים אותנו לבגרויות בקמצוע שצריך.

בית ספר../images/Emo85.gif

מישהו יודע עם יש בתי ספר שלומדים שם רק לקויי למידה ולאמופרעים
כי הריי אני בבית ספר של עכשיו שיש קבוצה קטנה לא של מופרעים מי שלו מבין יכול לקורא תשירשור הודעות למטה:)! אני רוצה להיות בבית ספר שכולם שם יהיו כמוני. ולא נעמת בתל אביב כי שם יש מלא ערסים וגם לשם שולחים מופרעים. אני בכלל חושבת שזה טוב לפתוח בית ספר ללקות למידה שם כולם באותה מידה מה דעכתם בנידון
ועם יש משהו כזה באוזר תל אביב השמח לדעת, אני נורא רוצה להכיר ילדים בגיל שלי שיש להם אותו בעיה כמו שלי. השמח לדעת
נועה

../images/Emo85.gifבית ספר

שידדוע שלומדים שם הרבה מופרעים כל מי שלו לומד זורקים אותו לבית ספר הזה, וגם את הלקוי למידה מסכנים מה הם עשו? קשה להם ואין ברירה האפשרות היחדיה להעביר אותם לבית ספר כזה. למה שלו יפתחו בית ספר של לקוי למידה משהו שעוזרים להם שם. יש בית ספר למחוננים רק בירושלים לא משנה איפה אבל יש, אז למה אין של לקוי למידה למה הםצריכים לסבול בכיתה רגילה ועם הם לא מצליחים שם האפשרות היחידה לעבור לבית ספר של מופרעים?

גאאאאד כמה שגיאות יש לייי!

תספלי=תפסלי מראטש=מראש קמצוע=מקצוע אני יודעת שהבנת כי אי אפשר לא להבין אבל אני חייבת לתקן את עצמי תמיד

ילדונת../images/Emo85.gif

בהתחלה גם אמרו לי ואתו דבר על המבחנים ולמדתי עליהם יום ולילה ביטלתי עם כל החברות אמרתי אני מוציאה הכי עובר שיש וגם לפחות עובר יהית צריכה לרואת מה עשיתי לעצמי אמא שלי אמרה שזה כבר מוגזן אבל שהיא אמרה באמת עישתי יותר הפסקות ויותר טוב ממש נכנסתי לזה בסוף קיבלתי 12... יאי! איך אני אמורה להצליח בבגרויות עם במבחחנים שמורים עוזרים לי לילמוד או שניסו איתי כבר הכל אני מוצאיה 12 במגן אחד שניסיתי עלשות קיבלתי בייגלה אחד גדול בקשר לגיאות, זה לא נורא לי גם ככה יש שגיאות אז אני תא´מת לא מבינה בזה

נועה תיכנסי

אני לא מבינה אז באמת למה את נשארת בבית ספר הזה לא חשבתם על בית ספר אקסטרני או משהו?!

תגובה למה שכתבת נועה

דבר ראשון הרבה פעמים דוקא אלה שיש להם ליקוי למידה הם אלה שהכי מופרעים (לצערינו) וזו לא הכללה, אני פשוט מדברת ממה שאני מכירה בבית ספר התיכון שלי וממה שהיה ביסודי, ובכלליות לא נראה לי שיש בית ספר בלי "מופרעים" אלא אם כן תלכי לבית ספר ברמה מאוד מאוד גבוה או משהו שהמשמעת שם חזקה מאוד. חוץ מזה אם הכל יהיה בסדר ושקט זה יהיה משעמם אני חושבת,אבל לא קשור.. ברוב הבתי ספר המופרעים הם מיעוט אני חושבת ככה שזה לא צריך ממש להפריע. בקשר ללפתוח בית ספר רק לכאלה עם לקות למידה-אני חושבת שממש לא למה להפריד? אנחנו שונים? לא, אנחנו סך הכל עם קשיים קצת אולי אני אישית מאוד הייתי נעלבת אם היו אומרים לי "את יש לך לקות למידה אנחנו לא מקבלים אותך לבית ספר *** (שם הבית ספר האזורי שלי) , את צריכה ללכת ללמוד בבית ספר אחר" זה כמו אפליה או משהו דומה אז אני בטוחה שגם את לא היית רוצה את זה אם תחשבי על זה טוב. אני בטוחה שכל אחד יעדיף להיות בבית ספר "רגיל" מאשר בבית ספר של ילדים עם לקויות או כל דבר אחר שגובל בשוני. אני מכירה משפחה שהילד כרגע בן 6 וחצי עלה לכיתה א´, ויש לו בעיות של תקשורת (הוא ילד רגיל הוא לא אוטיסט למקרה שמישהו חשב) ועוד כל מיני דברים כאלה שקשורים ללמידה, עכשיו שלחו אתו ללמוד בבית ספר אחר ולא בבית ספר שכל האזור לומד בו (המליצו לשלוח אותו לבית ספר שמיוחד לכאלה כמוהו עם קשיים או משהו כי בבית ספר רגיל יהיה לו קשה לתפקד ) בקיצור המשפחה שלו לא אהבה את הענין בכלל! ובהתחלה היה להם קשה עם זה שהילד שלהם פתאום יהיה שונה מכל הילדים וילך לבית ספר "מיוחד" ואני מבינה את המשפחה. נכון שזה אולי לטובת הילד, אבל ברגע שהילד פתאום שונה מהילדים האחרים זה מפריע באיזהשהו מקום מן הסתם אז רק רציתי להראות לך מנקודת מבט שונה קצת, שההפרדה (לדעתי) לא טובה בין אלא שיש להם לקות למידה ולאלה שאין להם. (כמובן שאלא אם כן הילד ממש עם לקות והדרך היחידה לעזור לו זה לשלוח אותו לבית ספר כמו שסיפרתי בסיפור על הילד הזה שאני מכירה) חוץ מזה בכל בית ספר צריכה להיות כיתה כזאת שעוזרת לילדים שקשה להם כמו מב"ר שיש בהרבה בתי ספר (ולצערי לא בכולם) ואני נמצאת בכיתה הזאת וא ני שמחה לבשר שהציונים שלי לא יורדים מ90 בינתיים בניגוד לשנים הקודמות שהציונים הכי גבוהים שלי היו מגיעים ל75 בדר"כ גג 80

ושכחתי...

מה שאצלינו מאוד טוב בבית ספר זה שמי שעושה בעיות קבוע בסוף נזרק מהבית ספר, ובגלל זה אין אצלינו ממש בעיות הייתי אומרת והבית ספר הזה שאני נמצאת בו לפי מה שהבנתי נחשב באיזור שלנו שאני שמחה שזה ככה :) והוא ממש לא בית ספר קשוח וכאלה וגם אצלינו לא מתקבלים לפי כמה אתה טוב בלימודים אלא לפי היחס שלך והתנהגות סתומרת אתה עושה שטויות,בלאגנים,כל היום מבלה בחוץ אז מטפלים בזה בהתחלה עם שיחות על הילד,אחרי זה שיחות עם ההורים, אזהרות ואם כל זה לא עזר הילד נזרק מבית ספר, או שהרבה שאני מכירה כבר עוזבים לבד ועוברים לבית ספר אחר כי הם יודעים שאין להם מה לחפש כבר בגלל העבר שלהם והם מעדיפים להתחיל מחדש

למעלה