בית ספר יסודי

בית ספר יסודי

שלום, יש לי ילדה מחוננת שעולה לד', לומדת ביום שליפה במסגרת למחוננים, ובן שעלה לג' ואנו ממתינים כעת לתוצאות של שלב ב' אף גם בלי זה ברור כי מדובר בילד מבריק ביותר.
אני מאוד לא מרוצה מבית הספר היסודי שבו הם לומדים.
הם לומדים בבית ספר שכונתי, שאומנם הבטיח לי אין ספור פעמים לאתגר את ילדיי ולקדמם להתאם ליכולות הגבוהות שלהם אך בפועל זה לא קרה. הילדים די משתעממים ולא ממצים לחלוטין את היכולות. מדובר בילדים טובים ורגועים שלא עושים בעיות וסופגים את השיעמום בשקט (אולי כאן הבעיה). די התייאשתי מבית הספר בהרבה מובנים מעבר לעניין זה. שואלת את עצמי שאילה האם לתת להם להתברבר שם עד שעה 13:15 כל יום ואז לתת להם העשרה בבית או לחפש להם בית ספר יסודי אחר, שקרוב לוודאי יהיה מחוץ לשכונה.
מדובר בילדים חברתיים מאוד ויש להם הרבה חברים, ולכן גם מוטרדת המעניין של ניהול קשרים חברתיים כאשר לומדים מחוץ לשכונה.
מתקשה לקבל החלטה. אשמח לשמוע דעות. תודה.

כל בתי הספר גרועים.

שמחתי לעזור
.

מה זה יעזור לך אם גם זה יהיה גרוע?

תישארו כבר בבית הספר קרוב לבית, שלפחות יהיה נוח. בית הספר שלנו נמצא ממש קרוב אלינו. אחלה בית ספר (אך ורק מהבחינה הזאת, כמובן...).

אגב, מבחינת חברים, אני למדתי בכיתת מחוננים

ונשארתי חברה של הילדים בשכונה. היתרון העיקרי של הכיתה, מבחינתי, היו הילדים, שהיו להם תחביבים מעניינים והיה נחמד לדבר איתם על דברים שלא עניינו את ילדי השכונה. אבל זה לא קשור לשאלה של מה לומדים בבית הספר ומה מקבלים ממנו - גם בכיתת מחוננים לא הרבה יותר טוב מהבחינה הזאת - זה תמיד כך כשמנסים ללמד קבוצה של אנשים בבת אחת, והאנשים האלה גם לא בוחרים מה מעניין אותם ומה לא. אולי בית ספר דמוקרטי הוא טוב יותר מהבחינה הזאת - אבל אין לי ניסיון עם בתי ספר כאלה, ואני לא יודעת מה בדיוק קורה שם ואם זה באמת טוב.

תודה

אני לא מתחברת לרעיון של בתי ספר דמוקרטיים באופן כללי.
הקרבה זה באמת היתרון היחיד.
הסביבה שם דלה בגירויים, האכלוסיה בינונית, ויש הרבה אלימות.
בחטיבה יש לנו כבר אפשרות ללמדות בכיתת מחוננים (ביסודי לא קיים אצלינו). הבכור שלי לומד בכיתת מחוננים בחטיבה ועכשיו עולה לתיכון. אז אני יודעת שיש תקווה בעוד כמה שנים, אם כי כמו שאמרת זה עדיין רחוק מהאידיאל אבל לפחות הסביבה יותר תואמת את צרכי הילד.
עדיין יש לי תחושה קשה של החמצה בכל יום שהם הולכים לבית הספר ולא נוח לי עם התחושה הזאת.

נו, מעולה! אז רק צריך להחזיק מעמד כמה שנים.

אם מרביצים לילדים שלך בבית הספר, אולי שווה באמת לחפש מקום אחר. איך לבכור שלך בכיתת המחוננים? שם את מרגישה שהוא כן מקבל מענה לימודי?

בסה"כ הוא מרוצה

כמובן שזה תלוי מקצוע ומורה. עדיין יש שיעורים שמשתעמם בהם קצת, אבל באופן כללי הרמה גבוה וגישה גמישה עם התאמה אישית לכל תלמיד, ויש הרבה אופציות של בחירה אישית והעשרה. באנגלית קידמו אותו לקבוצת דוברים למרות שזה לא שפת אם שלו אבל זיהו יכולות גבוהות, מצד שני קיבל פטור מלימודי ערבים כי ממש לא אהב את המקצוע. יש המון שיתוף פעולה עם האוניברסיטה. יש ילדים מדהימים בכיתה ויש לו חברים שהוא חולק איתם הרבה תחומי עניין מה שלא היה אפילו קרוב ביסודי. בקיצור בגדול מוצלח מאוד.

רזאי

New member
גם לי יש תחושת החמצה כל בוקר מחדש.

אני מסתכלת על הילדה עוברת בשער בית הספר, ומרגישה שאולי אני אמא לא מספיק טובה אם אני שולחת אותה לשם. חברות שלי מדווחות על תחושות דומות.
הלוואי והיתה אופציה טובה בסביבה, אבל אין.

כן גם אני ממש מזדהה עם התחושה

בתי ספר בארץ כולם עם אוריינטציה לילדים חלשים. זה לפחות הרושם שלי, שילדים חלשים מקבלים הרבה יותר משאבים ומענה רחב ומיידי. כמובן שמגיע להם וטוב שכך, אך חלוקת משאבים אינה שוויונית כלל והילדים שלנו הופכים להיות שקופים, ונשלפים קדימה רק כשיש ביקור של מפקחת. מציאות עצובה כי בסה"כ הילדים האלה הם הדור הבא של כל אותם תחומים שמעלים את ישראל על המפה הבינלאומית.

נטלי22

New member
אני נוכחתי לדעת, שאם לא מדובר בכיתת מחוננים של ממש,

המענה הוא מאוד תלוי מורה ופחות תלוי בית ספר. שלושת ילדיי למדו באותו בית ספר יסודי. הגדולה התייבשה וקראה ספרים וציירה בשיעורים עד שעברה לכיתת מחוננים בכיתה ה. אף מורה לא טרחה לתת לה העשרה או להגדיל ראש, ואף מורה לא התאמצה כי היא היתה ילדה טובה שלא מפריעה בשיעור ולא מתלוננת. היא גם לא התלוננה בבית. כנראה חשבה שזו דרכו של עולם. למעשה הבנו שזה המצב שלה רק כשבאנו בסוף כיתה ד כדי לבקש מהמחנכת מכתב המלצה עבור הראיון לכיתת מחוננים.
האמצעי סבל מאוד בכיתות א-ג. לא היה שום מענה והוא לא היה מוכן לקבל את השיעמום ואת הדרישה לעשות עוד ועוד תרגילים שהיו מתאימים לרמה שלו בגן, והמורה המשיכה להתלונן על ההפרעות אבל לא נתנה שום פיתרון מעשי. בכיתה ד התחיל לצאת ליום שליפה (אובחן רק בסוף כיתה ג וחיכינו שיתפנה מקום בכיתת מחוננים). במקביל קיבל מחנכת וגם מורה למתמטיקה ששיתפו פעולה יפה ונתנו לו העשרות מיוחדות. בכיתה ו גם החל להשתתף בקורסים לנוער מוכשר למתמטיקה של בר אילן (יש סניפים בכל הארץ ובדיעבד אני יודעת שאפשר להתקבל גם בגילאים הרבה יותר צעירים כל עוד עומדים במבחני הקבלה). השנה בכיתה ז הצטרף לכיתת מחוננים ובא לציון גואל...
הקטנה למדה כאמור בדיוק באותו בית ספר, אבל היא קיבלה מחנכת משכמה ומעלה. מחנכת וותיקה ועם זאת לא שחוקה ויודעת לראות כל תלמיד ותלמיד ולהתייחס אליו. כבר בשבוע הראשון ללימודים ראתה את רמת הקריאה של הילדה (שהגיעה קוראת כולל הכרת הניקוד), אמרה לנו לרכוש עבורה חוברות לימוד אחרות, ובמקביל מדי פעם היתה מוציאה אותה לשיעורים בשכבה בוגרת יותר לצורך הגברת העניין בלימודים. גם בחשבון קיבלה שיעורים פרטניים עם קבוצת תלמידים מתקדמים, גם הם בליווי חוברות לימוד נוספות. בכיתה ג קיבלה מחנכת אחרת, אך המורה לשפה לקחה אותה תחת חסותה ויצרה עבורה חוברות עבודה עם דפים ברמה של כיתה ד-ה וגם לקחה אותה לשיעורי שפה בכיתה ה שאותה היא מחנכת. היא עברה לכיתת מחוננים כבר בכיתה ד, כך שלא ידוע לי אם ההעשרות היו מספקות אותה, או אם היתה מקבלת כאלה גם בכיתות מתקדמות יותר ביסודי.

אז כאמור - ילד יכול ללמוד באותו בית ספר עם אותה הנהלה ואותם נהלים, אבל להיתרם בצורה שונה בתכלית השינוי כתלות במורה הספציפית. ממליצה להיפגש עם המחנכת ולנסות להעלות יחד אפשרויות להעשרה ויציאה מהקופסא...
(ואם המצב ממש גרוע, תמיד אפשר לשקול מעבר לעיר אחרת שבה כן יש כיתות מחוננים ביסודי. יש כ-6 ערים כאלה בארץ).

בהצלחה!

tomi32

New member
גם אצלנו המצב החברתי מצויין בבית ספר שכונתי

מאחר שבעיני העניין החברתי חשוב בהרבה מהעניין הלימודי בגילאים האלו (אולי גם בהמשך. אנחנו עוד לא שם), העברה של הבן שלי בכלל לא על הפרק, על אף שאין התייחסות משמעותית למחוננים בבית הספר ויום השליפה הוא המענה היחיד בחינוך הציבורי בשלב הזה.

לימוד עצמי בעני זה טוב מאוד

אני לא רוחש אהדה לבתי ספר, לפי דעתי ילד יכול להתפתח מלימוד עצמי הרבה יותר מכל לימוד במסגרת, אני גם לא
מתרשם מכיתת מחוננים ולא משום פוריקטים- שיש לילדים מחוננים : בעני אם ילדך משתעמם וכרגע אין פתרון, אז פשוט
לקנות לו ספרים לחשוף אותו לחומר לימודי מתקדם, שאני הייתי בכיתה ד כבר למדתי חומר של בגרות, לא שידעתי שזה של
בגרות ]שוט למדתי מהספרים של אמי, והייתי תלמיד גרוע, ואחר כך מצטיין, לפי דעתי יש בעיה כי ילדים מחוננים שהם יותר
סקרנים: צריכים אתגרים, אני יודע את זה בתור אדם מאוד סקרן : ולי בית ספר לא עזר, אז פניתי לתחומים אחרים כמו ציור.
שבזה נחשבתי לילד פלא ,גאון, או איך שיכנו את זה, וזה עזר לי מאוד, לכן אני מציע חוץ מלחפש מסגרת, לנסות להבין את ילדך.
למצוא לו אולי חוג, איזה תחום ידע, ואז ממש שיקע בו, בעני ילדים צריכים ללמוד מה שהם אוהבים ולהתמיד, כמובן שזה לא
אומר שילד לא צריךף לדעת היסטוריה אם הוא אוהב מתמטיקה, אבל כוונתי להתמקד בכשרון של הילד, ולחזק אותו כמה שיותר
זה פתרון הולם לילדים מחוננים, וגם בכלל לילדים, שהיה בהצלחה, ואני מבין אותך אני לא סבלתי את בית הספר בתחילה.
אחר כך הצלחתי להבין את הכללים ולהצליח במסגרת הזאת, אבל במקרה שלך הילד חכם מאוד, ומצליח והבעיה הוא דווקא
בחומר, לכן העשרה הוא פתרון מעולה בעני. לא רק העשרה אלה כתוספת, אפילו שאני בעד לימוד ביתי, ולימוד עצמי, כך
אני פועל.

דיעה הפוכה

שלום,

בניגוד לאחרים אני מאמינה שיש הבדל בין בתי הספר.
אני מאמינה גם שאם לרשות ההורים הייתה עומדת האפשרות לבחור בבית הספר האולטימטיבי בעבורם היו מתקבלים אין סוף בתי ספר שהחפיפה ביניהם הייתה חלקית בלבד.
בישראל קיימים מספר בתי ספר ייחודיים ואיכותיים מאוד
ביניהם: בית ספר שמלמד באמצעות משחקים
בית הספר לאדם ולחברה בו הילדים לומדים שיעורים רבים בטבע
בית ספר שמרחיב ומתמקד במקצועות המדעים ברמה גבוהה מאוד
בית ספר פרטי (ולא בית ספר המיוחצ"ן)) בכפר הירוק בו תוכנית הלימודים היא עשירה ומגוונת מאוד, מתאים למשתייכים למעמד סוציואקונומי גבוה במיוחד, שיעור הספורט בבית הספר הוא ... טניס
בית ספר חילוני שמפריד במקצועות מרכזיים בין בנים ובנות ומחייב את בני ובנות שני המינים להתמודד גם באתגרים מורכבים יותר.
אני אמונה שבידי ההורים להשפיע רבות על הנעשה בבית הספר. תלוי מאוד בגישתם לנושא ומה הם מוכנים לתרום לטובת השינוי הנדרש. באם הגישה תהיה מגיע לי ותפגין ביקורתיות רבה הילד לא יזכה בשום העשרה.
מאידך, באם הגישה חיובית ניתן לגייס את המערכת לתרום לילד המוכשר. על פי החוק יש להורים זכות להשפיע ב-25% מהתכנים הנלמדים.
מנסיון רב כאשת מקצוע וכהורה לילדים מוכשרים
ניתן להשפיע ולשנות!.
בהצלחה

כל אדם מוכשר בדרך שלו

ולכל ילד יש סיכוי להצליח אם יתמכו בו, אני לא אוהב לעשות הפרדה בין גבוהה - לנמוך בסופו של דבר כולנו בני אדם.
וזה מה שחשוב לא יכולת שכלית או כישרון שאין לרוב- בני האדם, בעני גישה שאני יותר טוב מאחרים היא גרועה מאוד ולא
עוזרת בכלום. לטפח כישרון כן להרחיק משאר בני האדם "הלא מוכשרים - כמהו" פשוט לא,זוהי דעתי.

רזאי

New member
אני מנחשת שאת מתייחסת אל ברי המזל

שגרים באיזור המרכז

אני לא בר מזל ואני גר באזור המרכז

תאמיני לי הייתי מעדיף לגור במקום אחר : לא סובל את העיר שאני גר בה.
דווקא לגור באיזה מושב בצפון נראה לי נהדר, חבל שאין לי אפשרות...

דווקא לא....

בית הספר שפועל על טהרת תורת המשחקים שייך למועצה איזורית חוף כרמל וממוקם בדרך לחיפה
בית הספר שמפריד בין בנים ובנות במקצועות מדעיים ובספרות ממוקם בצפון הרחוק של הארץ
ואלו הם רק שניים והם לא היחידים!!!
ושוב, להורים יש אפשרות לשלב תוכניות לימוד, שחלקן חינמיות בתוכנית הלימודים בעיקר באם איזור המגורים הוא הפריפרייה

למעלה