בית ספר יסודי

שיפלג

New member
בית ספר יסודי

שלום לכולם אני מחפשת בית ספר יסודי, שלא מתמקד בציונים. אשמח לשמוע רעיונות ועצות. חג שמח

שיפלג

New member
:) חחח

שמעתי דווקא על כמה בתי ספר שנכנסים לקטגוריה הזו, ניסיתי לעשות חיפוש באינטרנט אבל היה מסובך מאוד. חשבתי שאולי זו הדרך להגיע למקומות. עוד יש תקווה.

טלטוש

New member
בית ספר "קסם" ממוקם בקיבוץ מעלה החמישה

בית ספר חצי מוכר ע"י משרד החינוך וכל מי שאני מכירה שלומד שם מרוצה עד השמיים.

טלטוש

New member
מדובר בבית ספר קהילתי

בית ספר קסם, עם מעורבות הורית די חזקה. בית הספר חצי מוכר ע"י משרד החינוך כך שיש "מימון" קטן על ידם בתשלומים (אבל עדיין עולה 2300 ש"ח לחודש לכל ילד) בית הספר דוגל בחינוך זורם ופתוח, יש בו חטיבה צעירה שלומדת יחד עם כתה א'. בכל כיתה יש שתי מורות על 23 ילדים. בית הספר מלמד קודם כל את אהבת הסביבה בעבר הגיעו אליו ילדים עם קצת בעיות לימודיות אבל היום מאחר ויש אליו תחרות די גדולה, ויותר נרשמים ממקומות הם יכולים למיין יותר את התלמידים. חברים שלי לומדים שם ויש להם רק דברים טובים להגיד עליו. והנה אני מצטטת לך מתוך האתר שלהם: בית הספר פועל מתוך עקרונות החינוך הפתוח ומדגיש היבטים של קהילה וסביבה. בית הספר שואף להוות סביבה תומכת לתהליך צמיחה אישי עבור כל האנשים המצויים בו, קטנים כגדולים. בהיותו פתוח, פועל בית הספר מתוך התייחסות אישית המותאמת לצרכי התלמידים ולרצונותיהם, ללא השוואה ביקורתית ותוך שימת לב לעולמה/ו של כל ילד/ה, על כל מרכיביו. הילדים שותפים ולוקחים חלק פעיל בחשיבה, בתכנון ובתהליכי הלמידה. אנו שמים דגש רב על פיתוח כלים וכישורים חברתיים ועל בניית שפה משותפת, מכבדת ומאפשרת דיאלוג, שבה מוגדרים מסגרת וגבולות ומוצעות דרכי התמודדות אפשריות. אנו מפתחים מיומנויות בחירה והתמודדות מושכלת עם ריבוי אפשרויות. רוח ביה"ס, חיי היום יום בו, העקרונות המנחים אותו ותכניות הלימוד, יוצרים רצף חינוכי המתחיל בגן וממשיך בכל שכבות הגיל. הצוות עובד בשיתוף הן בעבודת ההכנה והן בעבודה בפועל. ילדי הגן נחשפים לצוות המורים, פוגשים ועובדים איתם בקביעות וכך ילדי ביה"ס עם הגננות. רצף זה מסייע בביטחון שמקבלים הילדים ובריכוך המעברים השרירותיים כל שנה ובעיקר בין הגנים ובינם לכיתה א'. רב גיליות: הגן ובית הספר פועלים במתכונת של כיתות חד גיליות וחטיבות רב גיליות. סדר היום של ביה"ס מאפשר אינטראקציה רב גילית מגוונת, המעבירה מסר של סובלנות, כבוד, התמודדות עם שוני, למידת עמיתים וחברות. לארגון הלומדים הרב גילי חשיבות רבה ביותר, בפיתוח השכלי של הילדים וקידומם בטווח ההתפתחות המשוער שלהם, מבלי לתייגם ולמיינם, ובפיתוח כישוריהם החברתיים. ארגון הלומדים בקבוצות חד גיליות, דו גיליות ורב גיליות, מאפשר לילדים ללמוד ולהתקדם וגם ליהנות ממסגרת חינוך שסביבתה הלימודית תומכת, משחקית, פעילה, יצירתית ומאתגרת. תכנית הלימודים: תכנית הלימודים בבית הספר נותנת ביטוי למספר מרכיבים חשובים: לערכים הנגזרים ממהותו – פתוח וסביבתי, ליעדים שהוגדרו באשר לדמות הבוגר הרצוי, לתכנית הליבה של משרד החינוך, לאופי ולצרכי הקהילה המרכיבה את בית הספר – תלמידים, הורים ומורים. בהיותו פתוח, מדגישה מערכת ביה"ס, תהליכי למידה אישיים וכלים ללמידה עצמאית, כישורים חברתיים ומיומנויות בחירה והתמודדות. המרכיב הסביבתי בא לידי ביטוי בשעורים קבועים במערכת, בשעורי בחירה, בעבודה בגינה, בטיולים, במחזור ובהתנהלות יומיומית המנהלת דיאלוג עם הסביבה, הן ברמה האנושית והן ברמה הפיזית. אנו חושבים שכל עשייה מהווה למידה - לא ניתן להפריד בין משחק, עבודה, דיאלוג או מפגש מכל סוג שהוא. כולם מהווים למידה וכולם חשובים במידה רבה לקידום ולפיתוח לומדים עצמאיים. סדר יום ביה"ס פועל בין השעות 7:30 ל 16:00. זמן זה כולל את מערכת לימודי הבוקר המסתיימים בשעה 14:00 לאחר ארוחת צהריים ואת הצהרון הפועל בין 14:00 ל 16:00 על פי בחירה והרשמה מראש. (ארוחת הצהריים היא צמחונית).

פרח50

New member
כשמשלמים כל כך הרבה וממינים תלמידים זו לא

חוכמה להיות בית ספר טוב עם הורים מרוצים

טלטוש

New member
רק שלצערי אין לי כל כך הרבה כסף לשלם

אחרת שני הילדים שלי היו שם

מסכימה בעניין הכסף...

זו אחת הבעיות העיקריות עם בתי הספר שאינם מוכרים, בעצם אתה משלם כמו לגן פרטי עד כיתה יב... אני יודעת שלפחות בבתי הספר הדמוקרטים, ברגע שיש הכרה של משרד החינוך התשלומים יורדים פלאים (ישנם בתי ספר שמשלמים משהוא כמו 600 ש"ח לחודש, שזה כבר סכום יותר מתקבל על הדעת). בבית הספר הדמוקרטי ברעננה, ישנה גם מערכת של מילגות והנחות משני סוגים:
הנחה לאח שני / שלישי בבית הספר
מילגות יפות למשפחות שלא יכולות לעמוד בתשלומים וזאת על מנת שלא יווצר מצב שבית הספר קולט תלמידים רק ממשפחות "עשירות".

hag70

New member
אאלט בבית הספר "שלנו" אין ציונים. לפחות

לא בכיתות הנמוכות. ככה זה היה לפני שנתיים והבנתי שיש מגמה לשנות את זה. שבוע הבא יש לנו שיחת הכרות עם בית הספר ואז נדע יותר טוב.

בכיתות הנמוכות הציונים באים הרבה פעמים בתור

הערכה. אם זו הערכה מילולית אני ממש בעד, זה נותן הרבה פעמים לילד מוטיווציה, ושם דגש על הנקודות שצריך לשפר. אם זו הערכה כמו "מצויין", "טוב מאוד", וכו' הרי שהילדים מהר מאוד לומדים מה יותר טוב ממה, וזה למעשה כמו ציון מספרי.

מחשבות

New member
לטעמי, אובדן הדרך שנוגע למה טוב ונכון חל

גם במקרה של ציונים. אין שום רע בציון מספרי. ככה כולם יודעים באיזה צד מרוחה החמאה ואין אשליות.

אני התכוונתי לציונים בתעודה,

אני חושבת שבתעודות בכיתות הנמוכות (לפחות בא', ב') הערכה מילולית יותר חשובה מהציון עצמו.

למעלה