בית חכם

• פותח הנושא msvnk
  • פורסם בתאריך

msvnk

New member
בית חכם

שלום, אני מאוד רוצה לשלב מערכת בית חכם בבית שבתכנון. עדיין לא יצא לי להתקל בכאלו, חוץ מבכתבות, מידע פרסומי, ודברים שקראתי באינטרנט. עושה רושם שיש עולם בלתי נדלה של פיצ'רים ואפשרויות של דברים שאפשר לעשות עם המערכת. האם יש פה מישהו שיש לו ניסיון עם מערכות כאלו ? מכירים חברות מומלצות ? האם יש דגשים מיוחדים שכדאי לשים לב אליהם כשבאים לבחון מערכת כזו ? האם נהוג שהחברה שמתקינה את המערכת מתקינה ומתכננת אעת כל מערכת החשמל ונספחיה או שיש צורך לשלב בינה לבין חשמלאי/מתכנן חשמל מטעמי ? מה סדר הגודל של עלויות לבית של כ-250 מ"ר שבשאיפה הולך להיות מאובזר מצויד ומרושת בהרבה חשמל ואלקטרוניקה, מתוך רצון לשלב מקסימום תכונות של מערכת בית חכם אם וכאשר. אשמח לשמוע דעות, גם נגד.

בית חכם

קצרה היריעה מלהכיל - צור עימי קשר לנייד 052-8461313 . למען הסר ספק - אני לא מבצע באופן ישיר בתים חכמים , אבל במסגרת עבודות הפיקוח ביצעתי , לכן תוכל לקבל רשמים ממקום אובייקטיבי .ונכון

מאגר

New member
בית חכם

נישאלת השאלה איזה פיצרים אתה רוצה וכמה אתה מוכן להשקיע. ישנם פיצ'רים שבשבלהם אין צורך במנגנון של בית חכם וישנן חידות מודולריות המאפשרות לבצע את אותם פיצ'רים. הכל תלוי בתיכנון החשמל ובמתכן החשמל. צור איתי קשר ואשמח להסביר לך את האפשרויות העלויות והבעיות.

fireman

New member
אני לא רוצה לחזור על קודמיי

אך בהחלט מדובר בנושא שלא פורסים על דף נייר. כמו שכתב מאגר, יש המון אלמנטים שלא צריך בקר יקר בשביל לבצע אותן, כמה לחצנים וכמה ממסרים יוכלו לעשות את אותה העבודה מבלי לשלם אלפי דולרים על בקר, הכל שאלה של איזה פיצ'רים אתה מחפש שהמערכת תשלוט עליהם. בד"כ זה סגירות של תריסים, כיבוי אורות, מיזוג אויר ודוד חשמלי.... את כל אלו ממסרים ושעונים יוכלו לעשות בעלות זניחה יחסית לעלות מערכת חכמה. אני ממליץ לך ליצור קשר טלפוני עם מאגר ועם רשר (מנהל פורום חשמל ותאורה כאן בתפוז וחבר מן המניין בפורום זה) אני מאמין שלשניהם יהיה המון מה לתרום לך מבחינת ידע בנושא. בהצלחה.

eranshap

New member
אין גבול לאפשרויות

תריסים, דוד וכו" ניתן בעלויות יחסית נמוכות העלות קופצת בשאתה רוצה בקר מרכזי חכם - לא רק בגלל עלות הבקר ואופציות התכנות שלו אלא גם בגלל התשתית ומתגי ההפעלה אופציית ביננים היא מערכות אזעקה עם יכולות הרחבה אתה צריך קודם כל להחליט מה אתה רוצה לחבר למערכת ואז תוכל לקבל הערכת עלויות מחברות בתחום כל עלות בין 10,000 ל 200,000 ש"ח (או יותר) אפשרית... בהצלחה

almog tech

New member
ראיתי בית חכם גם ב-3,000 שקל

וב-450,000 - זה ממש תלוי בסוג ההתקנים בהם מעוניין בעל הבית ובסוג המערכת שמתאימה לתשתית בבית ולצרכים

almog tech

New member
לי יש ניסיון עם מערכות אלו

מצד שני - אני די מעורבת, אם כי דעתי לא נטוייה דווקא בגלל שאני מוכרת אותם אתה מוזמן להתקשר אני אשמח להפגש ולבחון מה הכי מתאים לך - המספר הישיר שלי נמצא בחתימה

לא כל אחד יוכל לתפעל בית חכם

צריך רמת אינטלגנציה בשביל לדעת להפעיל את המערכות האלה. בעצם צריך לקרוא לזה בית לאנשים חכמים והרבה אנשים שחושבים שהם כאלה הם לא והפוך.

almog tech

New member
לא מסכימה

ממש לא צריך להיות גאון הדור - אלא אם כן מדובר בטכנופוב רציני שמפחד ללחוץ אפילו על השלט של הכבלים

בית חכם לעניים

תדאג שכל קוי התאורה והתריסים יגיעו ללוח הראשי ומשם אפשר יהיה לשלוט בהם . יש שלט רחוק שיכול לפקד על 4 קוי תאורה עולה 700 ש"ח .

מאגר

New member
ל-msvnk שמתי לקרוא את תשובתה של מיכל

תחשוב על זה שאתה צריך להכין לוח שיקלוט בין 100 ל-200 צינורות עם חוטים וזה הופך את כל הנקודות לישירות דבר שיעלה לך בערך כפליים מעלות עבודות החשמל בבית שתוכנן בו חשמל מקצועי שלא לדבר על כך שלזה צריך שטח ארון כמו מפעל תעשייתי ממוצע.בערך 2X2 מטר

almog tech

New member
לא בהכרח

ובמלים אחרות - הכל תלוי בכמה משתנים ובעיקר בצרכי הלקוח ולפיכך בסוג המערכת. יש גם אפשרות אחרת שמוזילה את העלויות.

רשר

Well-known member
מנהל
איך לוח כל-כך קטן? צריך לפחות 3X2

ולרוב עוד אחד בקומה השניה באותו הגודל,

רשר

Well-known member
מנהל
גודל לוח לבית חכם מקצועי הכולל את כל האופציות

בצד שמאל לוח ראשי קומת קרקע אורך 2,4 מטר, בצד ימין לוח קומה א' אורך 2 מטר, הטשטוש מכוון,

מאגר

New member
לרשר ידידי לי לא צריך להסביר

אני יודע שצריך לזה כמעט חדר חשמל אני עשיתי כמה עשרות כאלה וחלק מהלקוחות בסוף ביקשו להפוך את זה לבית רגיל כי הבית היה חכם אבל בעל הבית היה טיפש.ודי לחכימה ברמיזה

msvnk

New member
ראיתי חברות שמציעות פתרונות קטנים

למשל חברת SP-TECH שמציעה לוח שמסוגל לטפל בכל הפיצ'רים בעמצאות בקר שנכנס לארון הרבה יותר קטן מהגדלים שאתם מדברים עליהם

רשר

Well-known member
מנהל
הבקר אכן קטן אבל צריך כרטיסי יציאה/כניסה

ולהכניס ללוח צנרת בכמות אדירה, אי-פעם מישהו יצטרך לבצע תיקון במערכת ולך דחוף ראש ללוח קטנטן, דחוס, בנישה עמוקה ללא תאורה, אני מכיר את הבתים עם הגישה הזאת וחבל על הטכנאי שצריך להגיע לשם - אישית לא בא למקום כזה!!

almog tech

New member
וואללה

עדיין לא יצא לי לראות מקרים כאלו שהבית היה יותר חכם מהבן אדם. איפה לדעתך נמצאת הטעות? אצל הלקוח או אצל המתקין?

אתה לא כל כך ברור , מי זו מיכל ?

צריך להביא ללוח רק כ 15 צינורות , אם יש בחדר 2 תריסים אז זה בצינור אחד . אפשר גם לחבר 2 חדרים לאותו קו תאורה כמו כם סלון ומטבח . בבית שלי יש 50 נתיכים בסך הכל .

למעלה