בית חדש

• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
בית חדש

אנחנו מתכננים (כנראה בעוד שנתיים-שלוש, אבל אולי התוכניות יוקדמו), לבנות בית משלנו. השאלה היא מה רצוי יותר או פרקטי יותר, קניית בית מקבלן (למשל בפרוייקט), או קניית מגרש, שכירת קבלן וכל מה שיוצא מזה. וגם מה העלות, מה אמור להיות יותר זול (בדרך-כלל, אני לא מדברת על שגעונות מיוחדים, אלא בית סטנדרטי). אם אפשר שיקולים לשני הצדדים, אני מאוד אשמח. תודה!

Aak5

New member
יש כל מיני

גורמים שצריך לקחת באופציות כאלו מלבד העלות . כאשר אתה מקבל מקבלן התכנון הוא מה שקיים בבית כל שינוי יעלה והרבה וגם כך המחיר לא יהיה אפסי . לעומת זאת קניית מגרש למרות שזה עם המון " כאב ראש" של רכישה , תכנון , הוצאת היתרים , בניה , קבלנים וכו' אתם מקבלים מה שמתאים לכם וחוץ מזה יש לכם לאורך כל הדרך מקומות שאתם יכולים לחסוך לפי הסטנדרט והגודל . רצוי לזכור בניה עושים פעם בחיים פחות או יותר ואתם צריכים להיות שלמים עם מה שאתם מתכננים ומקבלים ולא להשקיע את כל זה במשהו פחות ממה שמתאים לכם ולחיות עם כל החיים . אני תמיד מעדיף את האישי ופרטי ולא קבלני וכללי.

ST

New member
גם לנו נראה שעדיפה

האופציה של קניית מגרש ולהתחיל מאפס, בדיוק בגלל השינויים (הסברתי את זה לבעלי שזה כמו שקונים בגד בחנות - כל תיקון יעלה עוד כסף. אם תופרים מהתחלה את אותו דבר בדיוק - אז מהתחלה זה בדיוק במידה שלנו, ולא נצטרך תיקונים ויעלה פחות. אני צודקת?) תודה על העצה!

fireman

New member
עם כל הכבוד

לאופטימיות ולהשוואה המוזרה הזו לבגד....לבנות בית זה לא הפאן של החיים ולקנות בית זה לא כמו לקנות בגד. כשאת קונה בית מוכן מקבלן, את מגיעה לקבלן, רואה מפרט מסויים, בוחרת את המטבח הריצוף כלים סניטרים וכל מה שבא לך ואת מחכה למפתח....כאן יש אפשרות אחת לעוגמת נפש. כשאת בונה בית מהרגע שאת משתתפת במכרז לקנייה\חכירה של מגרש את כבר מביאה את עצמך לסיכוי של עשרות עוגמות נפש קטנות, כאב ראש אחד ענק, המון ספקים וקבלנים ואם אין לך את הידע בנושא את עלולה למצוא את עצמך עם לא מעט נפילות. אז אמנם כשבונים התכנון הוא כמו שבא לך וכמו שמתאים לך וכמו שנראה לך אבל השאלה היא אם החוסר אפשרות להתפשר קצת על התכנון הוא כזה ששווה בשבילו להכנס לתוך הסרט הזה שנקרא "בנה ביתך" זה כמו קזינו, צריך הרבה מזל, במיוחד עם אנשי המקצוע, כי לקנות מגרש, לתכנן בית ולקבל אישורי בניה זה החלק הקל בעסק....קל ומזערי בהתייחסות לתהליך כולו... יש כאלו שיעדיפו לחתום על החוזה ולחכות למפתח ושמצידם הקבלן יעלה לשמים וירד ויש מי שיעדיף להתרוצץ בין 7 מפעלי אלומיניום, 8 חברות מטבחים, 10 אולמות תצוגה של כלים סניטרים, לקבל הצעות מחיר מ4 אינסטלטורים, 5 חשמלאים, 9 גגנים ואחר כך גם להתחיל לרדוף אחריהם.

Aak5

New member
אם תרצו

עזרה ספיציפית אשמח על יצירת קשר הפרטים בכרטיס האישי

0 אור 0

New member
שתי אפשרויות

לי נראה שיש שתי אפשרויות עיקריות: 1. לקנות בית ישן - את יודעת מה את קונה : רואה שהבית מוצא חן בעינייך, הסביבה, הפיתוח האיזורי, השכנים - בקיצור : לא קונה חתול בשק. - בניית בית, על כל הויכוחים והצרות שיכולים להתעורר סביב זה, דורש תעצומות נפש, זמן וכוח - וכבר הגיעו זוגות לגירושים אחרי פרוייקט כזה. 2. בית חדש: - לתכנן בדיוק את מה שמתאים לכם, לפי העדפותיכם וטעמכם האישי. - הכיף להתחיל ראשונים בבית שאף אחד לא "קלקל"

ST

New member
תודה!

גם השיקולים האלו נלקחו, ואנחנו נוטים ל-2. אשמח לשמוע עוד דעות.

cobby

New member
המומלץ ביותר הוא

לבנות את בית חלומותיכם בהתאם לחלומכם !משמע לקנות מגרש , ולתכנן עליו את הבית שעליו פינטזתם כל חייכם .כמובן שזו אינה הדרך הקלה , אך אם תנהגו נכון ולא תעשו קיצורי דרך , ו/או לא תחסכו בייעוץ נכון , אזיי מובטח לכם בית בהתאם לרצונכם ובטיב שאתם תחליטו עליו .בית זה לא אוטו , לא מחליפים כל שנתיים . האבסורד הוא שהישראלים לפני שרוכשים רכב , מתייעצים , מסתובבים בסוכנויות רכב , לוקחים את הרכב לבדיקה , אבל כשמדובר בבניה או שיפוץ הם סומכים על המזל !

ST

New member
לא סומכים על המזל

דוד של בעלי הוא אדריכל, ואמא של חבר היא מעצבת פנים. שניהם אנשים עם ניסיון ו-וותק. אז יש לנו אנשי מקצוע שנוכל ללכת איתם, אבל רצינו קודם כל להתייעץ, פרטים ראשוניים... יש למישהו מושג מה סדר גודל של עלויות של בניה? נראה לי שאנחנו יודעים בערך, אבל בכל זאת, שלא תהיינה הפתעות. (כמה יכול לעלות מגרש ביישוב קהילתי מחוץ לעיר?) התכנון הוא ללכת בהקדם לראות האם יש פה בכלל מגרשים לבניה מיידית כרגע. ואז נראה הלאה.

cobby

New member
מוזר

הדוד הוא אדריכל והאמא של החבר מעצבת פנים ועדיין לא פונים אליהם בכדי לקבל הערכת עלויות ?

ST

New member
לא, כי אנחנו לא רוצים

שידעו כרגע על התוכניות. רק כשנדע שאנחנו בטוח הולכים על זה, נשתף אנשים. (אתה רוצה שבכל המשפחה ידברו על זה? לי ממש לא מתחשק. אני מעדיפה לשאול אנשים מבחוץ קודם...)

cobby

New member
עלויות בניה

עלויות בניה של בית צמוד קרקע הינן בסדר גודל של 600-800$ למ"ר ותלוי ברמת הגימור שהנכם בוחרים . לכך יש להוסיף את עלות המגרש , בין 30.000$ -150.000$ תלוי בגודל המגרש ובמיקומו לכך יש להוסיף עלויות פיתוח סביבבתי אשר שונות בין היישובים הקהילתים לנ"ל יש להוסיף שכר מתכננים ואגרות בניה , וכן אגרות חיבור לחב' חשמל , בזק , גז, כבלים וכד'

אור יום

New member
בכל אופציה יש סיכויים וסיכונים

אגב ישנו מושג שיכול לשלב בין השניים- קבלן עד מפתח". באופציה הזו אתם מתכננים עם אדריכל/ת את הבית שאתם רוצים ובוחרים קבלן אחד שיבצע את העבודה כולה- בצורה כזה יכולים לחסוך "כאבי ראש אפשריים" אך כמובן חשוב מאוד לבחור את הקבלן המתאים כי אחרת ההשלכות יכולות להיות כואבות- מבחינת ביצוע ועלויות כספיות. דבר נוסף שחשוב הוא הגישה שאיתה אתם ניגשים לבנייה, אומנם זה פרוייקט גדול ודרך ארוכה. בעיקר אם מחליטים על בנייה עצמית- אך זה בהחלט אפשרי. מושג חשוב נוסף שכדאי לכם להכיר הוא "מפקח בנייה" אדם שמלווה את הבנייה מבחינה מקצועית- יש לכך עלות כספית אך הוא עוזר מאוד בהפחתת "כאבי הראש" ואת הסיכוי שבעל מקצוע כזה או אחר ינסה לעבוד עליכם או לקצר דרכים. בהתחלה זה נראה מסובך למצוא קבלן,איש חשמל, אינסטלטור ועוד ועוד.. אך בסופו של דבר פוגשים אנשים בדרך שעוזרים לכם ודרכם ניתן להגיע לבעלי המקצוע הטובים, וכ"ו. דבר חשוב ואחרון- שהמחיר לבדו לא יהיה הכוח המניע את השיקולים- כי לא פעם בעל מקצוע זול הופך ליקר הרבה יותר. כדאי לקחת המלצות ללכת וראות דברים שעשה. המלצה נוספת-קרובי משפחה בתחום זה נהדר- אך הם לא בהכרח המקצועיים ביותר וגם שזה לא יהיה דבר שיכתיב בחירת איש מקצוע כזה או אחר. (אגב אנו בונים בתקופה זו באופן עצמאי- ואם יש לך עוד שאלות אשמח לענות) בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל כיוון שתבחרו

ST

New member
מכירה את העניין של הפיקוח

אתמול דיברנו על זה קצת עם ההורים של בעלי (גם כי יש להם איזשהו ניסיון בעניין, והם מרחיבים את הבית), וגם בגלל הדוד. ואני מניחה שגם אם האנשים שאנחנו מכירים לא יוכלו בסופו של דבר לעבוד איתנו (מאיזו סיבה שלא תהיה), ודאי יש להם קולגות במקצוע. ולגבי הקבלן עד המפתח - זה לא יוצא הרבה יותר יקר? כי בעצם לקבלן יש קבלני משנה, וכו'... ול-fireman שכתב למעלה - אני דווקא אוהבת את ה'ריצות' האלו והתיאום והקישור בין כל הדברים. עבדתי בזה פעם (בהפקת אירועים וכו'. טיפה שונה, אבל יש דמיון - אתה צריך לקשר בין כל הספקים), ונראה לי שאני מסוגלת לזה - אני יודעת עד כמה כאב ראש זה, אבל גם מכירה את הסיפוק בסוף. תודה רבה לכולם על הדעות! מן הסתם עוד נחזור להתייעץ (כשנדע מה המצב העדכני ביישוב מבחינת מגרשים/פרוייקטים וכו'.)

למעלה