בית הקברות נהלל

משק 16

נולד 1886 באוקראינה, אביו היה רב והוא היה מורה לעברית עלה 1909 והתגורר בבאר טוביה, אשתו היא ציפורה לבית זסלבסקי הגדולה

../images/Emo51.gif מאיר, ממש מרתק

האם ראית גם את קרובי שם? משפחת וולף? ישנם שם כבר נציגים.

לא הייתי שם אתמול

וכל התמונות הן מהאוסף שלי ויש כמה שלפי זכרוני חסרים לי, ועוד אגיע לשם, כיוון שלחבר שלי מכיר מרכז הפנימיה בנהלל ואולי דרכו נשיג את הסיפורים על הטמונים. לא הצלחנו להגיע לשם בגלל ההתעכבות בנושא המרכזי והוא "מבעד לחלון" , ראשית קבעתי סיור בנהרים שהתארך לשעתיים כיוון שמצאתי המון כתובות בתחנת הרכבת של נהריים החל מ-1936 של כל מיני נוסעים מתוסכלים וגם מטיילים, חיפוש פרטים נוספים, אלא שמצאנו רק קטע מסילה מקורי אחד קטן באתרו והיתר עוד כמה קטעים עקורים והיתר גזו. כמו כן התעכבנו מאוד בגלל התעקשות לנסוע לאורך כל התוואי שבחלקו בעייתי מאוד ומחייב רכב שטח,מה שהיה לנו, וגם איתו היה קשה מאוד , ליד תחנת גשר מצאנו עוד קטע מסילה 20 מטר באתרו והשריד הארוך ביותר היה לאורך כביש בין נוה אור לחמדיה מספר קילומטרים של מסילה עדיין קיימת במקומה כולל גישרונים (הגישרונים בנויים מאבן בשלת ומעוטרים באבן גיר, ומבן חמדיה נודע לי שהסיבה שאין בגישרונים כמעט אבני גיר היא...ברורה (לשימוש משני). הסיבה הנוספת היא כמובן ההתעכבות בכפר יהושע שם לקחו את התחנה היפה והשלימה ביותר של רכבת העמק ובאמתלא של שיחזור ושיקום, הפכו את האתר לאתר אירועים מסחרי. הפרטים בפורום תחבורה ציבורית, לראות ולא להאמין.

יובל לנהלל

השגתי את הספר 1921-1971 ואני מניח כבר מריפרוף ראשון שיש הרבה "בשר" אבל יקח זמן לא מועט לעבור על הכל, אז לידיעת ארבעת המתעניינים, זה יגיע.

מאיר - כאחת מהארבעה...

לאות תודה על המסע המעניין: "בכפר שלי יש מעגל של אנשים זקנים, והם חושבים שהם בראו את העולם לכל אחד שם יש רק שני שכנים ששונאים אותו. הפרות הולכות לישון ברבע לחמש ונותנים להם שמות של בני אדם, בבוקר הם קמים מוקדם וחולבים אותן. בכפר שלי על רכלבסקי יש תמיד ספסל לאנשים שמתעייפים מהמקום ושעות כאן מחפשים למי להגיד שלום..." מהשיר המעולה (לדעתי) של יהונתן גפן

למעלה