לא הייתי שם אתמול
וכל התמונות הן מהאוסף שלי ויש כמה שלפי זכרוני חסרים לי, ועוד אגיע לשם, כיוון שלחבר שלי מכיר מרכז הפנימיה בנהלל ואולי דרכו נשיג את הסיפורים על הטמונים. לא הצלחנו להגיע לשם בגלל ההתעכבות בנושא המרכזי והוא "מבעד לחלון" , ראשית קבעתי סיור בנהרים שהתארך לשעתיים כיוון שמצאתי המון כתובות בתחנת הרכבת של נהריים החל מ-1936 של כל מיני נוסעים מתוסכלים וגם מטיילים, חיפוש פרטים נוספים, אלא שמצאנו רק קטע מסילה מקורי אחד קטן באתרו והיתר עוד כמה קטעים עקורים והיתר גזו. כמו כן התעכבנו מאוד בגלל התעקשות לנסוע לאורך כל התוואי שבחלקו בעייתי מאוד ומחייב רכב שטח,מה שהיה לנו, וגם איתו היה קשה מאוד , ליד תחנת גשר מצאנו עוד קטע מסילה 20 מטר באתרו והשריד הארוך ביותר היה לאורך כביש בין נוה אור לחמדיה מספר קילומטרים של מסילה עדיין קיימת במקומה כולל גישרונים (הגישרונים בנויים מאבן בשלת ומעוטרים באבן גיר, ומבן חמדיה נודע לי שהסיבה שאין בגישרונים כמעט אבני גיר היא...ברורה (לשימוש משני). הסיבה הנוספת היא כמובן ההתעכבות בכפר יהושע שם לקחו את התחנה היפה והשלימה ביותר של רכבת העמק ובאמתלא של שיחזור ושיקום, הפכו את האתר לאתר אירועים מסחרי. הפרטים בפורום תחבורה ציבורית, לראות ולא להאמין.