בית הקברות נהלל

בית הקברות נהלל

החבר שנוסע איתי לטיולים בארץ ולבדיקות אתרים ובשנים האחרונות גם לתיעוד לפני שיהרסו לנו הכל, צחק כששמע שנבקר באתר, כי ביקור ועיון בכל קבר זה סיור של לפחות שעה וחצי, אבל נשלים רק את החסר כמו קלמן קלונימוס ואחרים, ובינתיים מהאוסף שלי, אני מבקש לקרוא בעיון את הכיתובים , ניחוח משכר של התקופה שלא תחזור ואולי גם לא תובן לנוכח התשובות של הנוער היום שחלק גדול מידי לא יודע שום דבר על מולדתו. מי שמבקר, זהירות מנחשים.

היום הייתי ב-"קרון הספרים" בטבעון

בדיוק הרגע אני קורא על אברהם גלותמן נהרג באוטובוס ערבי ליד טול כרם 1936 מומחה למטעים ועצי פרי אשתו תל אביבית נסעה לאמה ללדת, הוא נסע אליה , מספר יהודה מור בספר "שדות ראשונים" (קניתי מספר ספרים ומזה התחלתי) ישראל בצר מוכתר נהלל בא ליהודה להודיע שצריך לזהות את ההרוג. בבוקר בתחנת האוטובוס בעפולה מנהל התחנה לקח אותם ברכבו למשטרת טול כרם שם היה קצין יהודי יצחק צ'יזיק (אני חושב שמטבריה-שמ) . מצאו שהוא נורה בחזה, מכאן שמישהו מנוסעי האוטובוס רצח אותו. אשתו התל אביבית סרבה לחזור לנהלל המסוכנת.

pinzo01

New member
מאיר קיימות מצבות שעליהן נכתב

בתולה או ביום חופתו היה יום מותו..... המשפטים הללו הם אמירה לגילאים הצעירים של הנפטר בתולה = בחורה צעירה מתחת לגיל הנישואין אך מעל גיל 12 ואילו הכתובת" הבומבסטית משהו" ביום חופתו היתה פטירתו בחור שהגיע לפירקו ומת ללא השארת צאצאים במחקר שעשינו בבית הקברות העתיק ביפו נמצאו כמה מצבות שעליהן ניכתבב ביום חופתו וכו' והתברר שזו היתה מעין קריאת שבר על גילו הצעיר של המת

משק 17

לבית משפחת ארקיס נולדה 1893 ברוסיה, היתה חניכה של חנה מייזל והגיעה לנהלל מחולדה יחד עם בעלה יעקב אורי למשפחת זסלבסקי

שיר שלו: "כפרי"

יש לי כפר מולדת ונפשי בודדת ונפשי נישאת הרחק מכאן ולבי כמה מרחקים גומע הוי ליבי, לאן, לאן? הוי כפרי עגום הוא כמבוך סתום הוא וכל שביל מוגיע ומכזיב אן תידד, תלכה? עוד תחזור הלכה ותישא רק משהו מכאיב לילה ועצבת ונפשי דואבת כוכבים קורצים רחוק, רחוק מהרים צבוע כמו נוטה לגווע מילל בנאק - בכי וצחוק. (היו להם חיים קשים).

למעלה