באופן אישי
אני מאוד אוהבת את האיזור פה- אמסטרדם זאוד - לאו דווקא בגלל הישראלים... חייבת להודות שלא מכירה מספיק איזורים אחרים כאן. מה שכן, בהיותנו, לפחות נכון לעכשיו, חסרי רכב פרטי, התחבורה פה מאוד מאוד נוחה וזה בהחלט שיקול (מה שלא תמיד נכון לגבי אמסטלוויין למשל).
חוץ מזה האיזור עצמו מאוד יפה, אכן יקר, אבל התחושה היא שיש תמורה (ושוב, לא מכירה מספיק איזורים אחרים, אז מאוד יכול להיות שיש איזורים פחות יקרים שגם שם יש תמורה מספקת) - לילדים מאוד נחמד פה, מבחינת פארקים וכדו', וגם נגישות וקרבה לעיר (ברגע שעולים על אופניים - שים לב עמית!!!
יש פה אוכלוסיה מאוד מגוונת - אם את מחפשת הולנדית הומוגנית - אז זה לא האיזור. מצד שני, חוץ מהרבה ישראלים ומוצרים מפתיעים בסופר (מצות, קמח מצה ותירוש בימים אלה, אפילו חזרת וגפילטע פיש, וגם פתיתים כל השנה...) יש פה המון זרים מכל מיני סוגים - אנגלים, אמריקאים, תורכים, ספרדים - מה שנקרא "אקספטס" - וזה הופך את החוויה למאוד מעניינת. החסרון בזה מבחינתי הוא שזה מאוד מפריע לי לתרגל את ההולנדית, וזה כן מצער - כי כולם פה מדברים אנגלית וקשה מאוד להתעקש על ההולנדית המקרטעת שלי, כל פעם שמישהו עובר מיד לאנגלית בשניה שהוא מזהה קושי.
לגבי ראש פינה - כאמור, אכן הרבה טוענים שהוא מעפן - לא בטוחה שזה נכון, אני מאמינה בסופו של דבר, שהרבה מאוד תלוי במורה שהילד זוכה לה - זה נכון גם בארץ, וגם כאן. ברור שיש תכתיבים של בית ספר, רמה כללית וכדו', אבל בסופו של דבר - הילד פוגש מורה כל בוקר, ומאחר ואני מייחסת המון חשיבות ליחסים בינאישיים בכלל, אני חושבת שזה בסופו של דבר באמת מה שמשפיע. מורה טובה תאפשר לילד לבטא את עצמו, להתקדם, ולעשות את מה שמתאים לו - ליכולות, לשאיפות, לרצונות גם באותו זמן וגם בעתיד (בין אם זה להיות מדען חלל, ספר או כל מקצוע חלומי אחר).
המבחן הבסיסי שלי לאיכות בית הספר/גן או כל מסגרת אחרת (וכאמור, לא בהכרח המבחן המקובל) - האם הילד חוזר מאושר הביתה? ויותר מכך - האם הוא רץ פנימה בשמחה בבוקר? התשובה לשתי השאלות חייבת להיות חד משמעית כן. לפעמים זה לוקח קצת זמן עד שמגיעים לשלב הזה, ולא תמיד הם שמחים מיד בהתחלה, אבל כל זמן שהם לא שמחים, אני עושה כל שביכולתי כדי שזה ישתפר (ושוב - אני קוראת לעמית להעיד...). כל זה לא אומר שלא חשוב לי מה הם לומדים ולאיזו רמה מגיעים, אבל, אם האוירה הבסיסית טובה ומתאימה להם, הם ילמדו כל מה שהם צריכים ואפשר להשלים ולתקן.
ללמוד בבית ספר נחשב ולהשקיע את כל אחה"צ בהכנת שעורים בכתה א (זה לגבי בתי ספר בארץ) זה לא האידיאל מבחינתי - גם זה כמובן עניין מאוד אישי.
לגבי המבחן - ראי שרשור קודם שהיה כאן בעניין בתי ספר להולנדית והלימוד למבחן (נדמה לי שנפתח על ידי טאטי)