בית הספר באמסטלוין

מריקה1

New member
בית הספר באמסטלוין

שלום לכולם,
הייתי רוצה לקבל מידע על בית הספר באמסטלוין. לדוגמא:
כתובת,
עד כמה מדובר בבית ספר דתי.
האם קריטריון הקבלה הוא שימלאו לילד 4 בשנת הלימודים או רק ילדים שכבר מלאו להם 4.
האם יקבלו את ילדי שאביהם אינו יהודי?
האם יש הרבה ילדים דוברי עברית וכד'
תודה רבה רבה רבה

כמה פרטים

את יכולה לקבל פרטים על הבית ספר דרך הקישור הבא - http://www.jbo.nl/pags_rosjpina/index.html

ראש פינה הרבה פחות דתי מה"חדר" האורתודוקסי, קשה לי לאבחן אותו מהבחינה של רמת הדתיות.

הכניסה היא לילדים יהודיים על פי ההלכה, אני מניח שלא תהיה בעיה אצלך כי את האמא.

האם הילדים שלך דוברי הולנדית ? אני שואל מכיוון שהחל מהשנה, ראש פינה לא מקבל יותר ילדים שלא דוברים את השפה אלא מנתב אותם לבתי ספר הולנדיים בהם הם יכולים ללמוד הולנדית למשך שנה ואז אחרי שנה הם יכולים להכנס לבית ספר (בשלב הזה, מרבית הילדים כבר יעדיפו להישאר בבית הספר ההולנדי שלהם).

מריקה1

New member
הי עמית, שלחתי את בעלי לקרוא את הלינק ששלחת

לי......
הילדים שלי לא מדברים הולנדית והאינפורמציה שנתת לי חשובה מאוד מאוד עבורי.
איך אתה יודע את זה?
למה הכוונה בבית הספר מנתב לבתי ספר הולנדיים בהם הם יכולים ללמוד את השפה? יש בתי ספר מיוחדים לילדים שלא דוברים הולנדית?.
שאלה נוספת: הילדה שלי תהיה בת 4 בדצמבר הבא. האם תהיה לה זכאות לבית ספר ציבורי מה1 בספטמבר או מה 1 בינואר?
תודה רבה רבה
מירב

אילת72

New member
בתי ספר לילדים שאינם דוברים הולנדית

בעבר, ילדים שלא ידעו הולנדית, קיבלו (או היו אמורים לקבל) חיזוקים בהולנדית בראש פינה עצמו.

החל מהשנה (יודעת ממקור ראשון... ילדיי הפרטיים) - מי שרשום לראש פינה ואינו יודע הולנדית, מופנה לבית ספר מיוחד ל"עולים חדשים" להולנד - איני בטוחה לגבי תושבי אמסטלוויין, תושבי אמסטרדם זאוד (האיזור של ראש פינה - אגב, ראש פינה נמצא באמסטרדם ולא באמסטלויין) מופנים לבית ספר batavia שנמצא ב zeeburg. הילדים הולכים לבית הספר המיוחד ארבעה ימים בשבוע וביום ששי מגיעים לראש פינה. בבית הספר המיוחד לומדים גם את כל המקצועות האחרים (מתמטיקה וכו') בהתאם לגיל ולרמת הילד - כך שמבחינה זו, לא אמורים להפסיד שנת לימודים.

יתרונות - בעיניי - לימוד השפה נעשה בצורה מאוד יסודית, והמורים בבית הספר הם מומחים בתחום הזה - וזה לא רק שפה, זו קליטה באופן שקשה לי לתאר אותה קורית בבית ספר אחר - אך אין לי נסיון עם בית ספר אחר... בית הספר הוא מאוד קטן - 16 ילדים בכתה, היחס הוא מאוד אישי, וכאמור, זו המומחיות שלהם - לא רק לימוד השפה אלא קליטת זרים באופן כללי על כל הבעייתיות שבכך. הילדים נחשפים להמון תרבויות (ולחוששים מרעלות וכדו' - זה ממש לא המצב, יש שם באמת מגוון עצום של ילדים מכל רחבי העולם) - הם מבינים שיש שפות רבות, תרבויות רבות וכדו' - ובעצם טמון בכך גם יתרון נוסף מבחינת השפה - אין ברירה אלא לדבר הולנדית, כי אין להם שפה משותפת אחרת. בראש פינה - יש תמיד מי שמדבר עברית....

אגב - החוק הזה אינו רק לגבי ראש פינה, אלא חוק שקיים לגבי כל בתי הספר - לפחות באמסטרדם - מי שמגיע ואינו דובר את השפה, מופנה לבית הספר ל"חדשים" - נדמה לי שבאמסטלויין הילדים הולכים לבית ספר הולנדי כללי - אז זה גם תלוי לאיזה בית ספר/איזור אתם שייכים או הולכים. החידוש לגבי ראש פינה - בעבר הם קיבלו פטור ו"הסתדרו" בתוך בית הספר... השנה הוסר הפטור.

ובאשר לחסרונות - החסרון העיקרי מבחינתי הוא המרחק - זו נסיעה די רחוקה אם גרים באיזור buitenveldert/amstelveen - במיוחד אם נוסעים בתחבורה ציבורית. ברכב מדובר בנסיעה קצרה יחסית, אך תלויה בתנועה כמובן... - זה חסרון שכמובן משפיע בעיקר על ההורים, אך בהחלט גוזל הרבה שעות ביום, ומקשה מעט על פגישות עם חברים מבית הספר (אלא אם יש עוד ילדים באיזור, במקרה שלנו, יש כמה כרגע).

אם תרצי לשאול ולברר עוד - את מוזמנת

בהצלחה

זה אומר שבדצמבר היא מתחילה בית ספר

עד אז אין מסגרות מסודרות. את יכולה לשלוח אותה לקראש ולשלם (הרבה) בהתאם למספר הימים בהם היא נמצאת בקראש. את גם יכולה להשאיר אותה בבית אתך, או עם מטפלת/סבים
תחילת הלימודים היא מיד עם יומולדת 4. לא לפני.

ממה שאני יודעת מילדים של חברה שהלכו לראש פינה עד שאמא שלהם תפסה את עצמה והוציאה אותם משם - זה לא בית ספר ישראלי ולכן לא מדברים שם עברית.

נראה לי מוזר שהם שולחים לבית ספר אחר ללימוד הולנדית, כשבעצם הם צריכים לספק שיעורי העשרה לילדים זרים ללימוד השפה. אבל זה בית ספר שנחשב פרטי, אז אולי בגלל זה הם מרשים לעצמם.

ולא - זה לא נחשב בית ספר טוב. לא אם מתכוונים להמשיך לחיות בהולנד ולשלוח את הילדים להשכלה תיכונית מצויינת. אבל זה כבר עניין אחר שיש לך 8 שנים לחשוב עליו...

אילת72

New member
לימוד הולנדית בבית ספר אחר

אינו החלטה של ראש פינה בכלל. מדובר בהחלטה של עיריית אמסטרדם וזה הכלל - ראש פינה, בתור בית ספר פרטי יהודי, קיבלו פטור בעבר ותקציב לשעורי העשרה, והשנה הפטור הוסר, מאחר והגיעו למסקנה שלימודי ההעשרה בבית הספר אינם טובים דיים (שמעתי גם מהורים שילדיהם קיבלו או היו אמורים לקבל שעורים כאלה, שזה לא היה מוצלח והילדים לא למדו את השפה כמו שצריך). בעקרון, לפחות למיטב ידיעתי ולפי מה שאני רואה בבית הספר להולנדית, מגיעים לבית הספר ילדים מבתי ספר שונים ברחבי אמסטרדם (או לפחות האיזור ששייך מוניציפאלית לבית הספר הזה) - כך שממש לא מדובר במשהו שמיוחד לראש פינה, אלא להיפך.

למיטב ידיעתי, הכלל באמסטלויין הוא שונה - נדמה לי שהסיבה היא שאין באמסטלויין בית ספר ללימוד הולנדית לילדים חדשים, והשעורים ניתנים במסגרת העשרה בתוך בתי הספר הרגילים - זה משתנה בין עיריות שונות. יש עיריות נוספות שבהם יש בתי ספר ללימוד השפה.

אילת72

New member
אגב,

הליכה לבית הספר להולנדית נותנת יתרון נוסף בהקשר של ראש פינה - שהדעות לגביו בהחלט חלוקות - הוא נותן לך למעשה שנה שבה את יכולה לקבל יותר מידע, להתרשם גם מראש פינה וגם מבתי ספר אחרים ובינתיים הילדים לומדים בבית ספר שמשאיר אותם ברמה של בתי ספר אחרים ומתרגלים לשהות, לשפה, לתרבות - וכך את יכולה להחליט, אחרי שנה של לימוד בבית ספר כזה, להעביר את הילדים לבית ספר אחר, לאו דווקא ראש פינה, ההולנדית ומה שלמדו במהלך השנה לא ילך לאיבוד.

מריקה1

New member
כמה זמן נמשכים הלימודים בבית הספר הזה?

זה בחינם?
הילדה יכולה פשוט להצטרף לבית הספר בדצמבר כשתהיה לה זכאות?

אילת72

New member
הלימודים

באופן פורמלי נמשכים שנה קלנדרית מהרגע שמתחילים - הילדים עוברים ארבעה שלבים - במקרים מסויימים ילדים יכולים לדלג על אחד השלבים ואז זה מקצר את התקופה, אבל זה די נדיר. חוץ מזה יש עוד כל מיני מקרים שבהם ילדים עוזבים לפני הזמן... לא בטוחה בדיוק מה הקריטריונים.

לגבי העלות - 4 יורו בחודש.... וזה כולל באמת המון - מעבר ללימודים, הילדים מקבלים גם שעורי שחייה כל שבוע, הולכים מדי פעם למוזיאונים, סרטים, גן חיות וכדו' - ללא כל עלות נוספת להורים. וכמובן, כמו בכל בתי הספר בהולנד - זה כולל ספרים, מחברות, כלי כתיבה וכל חומר אחר שצריך לבית ספר.

חוץ מבגדים, בגד ים ביום שחיה ואוכל, הילדים לא צריכים להביא כלום לבית הספר -

ילדים מצטרפים לבית הספר הזה בכל שלב של השנה, בהתאם למועד הגעתם להולנד - זה בית ספר שמותאם לכך, וכל כמה חודשים יש קבוצה שמסיימת ועוזבת את בית הספר (הילדים שמגיעים בין מועדי העזיבה, משלימים את הפערים בדרך).

מריקה1

New member
הי אילת, תודה רבה על התשובות המפורטות

עוד שאלונת קטנה. בעלי אומר שזה בית ספר מגיל 6 עד 12. זה נכון? (הילדה תהיה בת 4 רק בדצמבר הבא).

אילת72

New member
אכן

זה בית ספר מגיל 6 - ילדים מתחת לגיל הזה אינם מחוייבים כלל בבית הספר להולנדית והולכים לבית ספר רגיל, כך שכל ההסברים לא רלוונטיים אליכם... (לא שמתי לב שהתייחסת לגיל הילדה - אז סליחה)

מה שכן - הבנתי מחברים שהגיעו לא מזמן (לא יהודים כך שראש פינה לא רלוונטי להם) שיש כאן רשימות המתנה ארוכות להרבה בתי ספר בסביבה - הן באמסטלווין והן בדרום אמסטרדם - לא בטוחה אם זה נכון, ואני מניחה שאפשר למצוא בית ספר שיקבל את הילדה, ולא רק ראש פינה -אבל כדאי לברר.

עוד אופציה - יש הרבה שהולכים לבתי ספר מונטוסרי (יש כמה באמסטרדם) - לא מכירה את השיטה ולא את רמת בתי הספר, אבל יודעת שיש הורים שמאוד מרוצים מבתי הספר האלה - אולי כדאי לך לברר, אם זה מדבר אלייך.

מריקה1

New member
הי, אנחנו בהחלט מתכוונים לחיות בהולנד ולשלוח

את הילדים להשכלה תיכונית מצוינת.
אז אני מבינה שאת לא ממליצה על בית הספר הזה (שזה פותר לי כמה בעיות).
על מה את ממליצה?

תראי - אין לי ילדים משלי

(הצלחתי להתחמק מזה) אבל אני יודעת כמה דברים:

1. ילדים לא בהכרח הולכים לבית הספר השכונתי שלהם. הם לא חייבים ובתי הספר לא מחוייבים לקלוט את ילדי השכונה בעדיפות.

2. הורים בוחרים את בית הספר בהרבה מקרים עפ״י דירוגו במבחני הסיטו - שעליהם דיברתי. ז״א - בתי ספר שמהם יוצאים ילדים עם כביכול מוכנות אקדמאית בגיל 12. ועל פיהם נקבע המסלול האקדמי שלהם, בגדול - עד אחרי האוניברסיטה.
ז״א ילד שטוב בחשבון בגיל 11 ינותב ללימודים והשכלה ריאלית, לגאוות הוריו.

3. אלמנט נוסף הוא בית ספר שחור/לבן. כמות המהגרים בו, החשיפה למולטי-קולטי ומידת הסגרגציה החברתית שאת כהורה מעוניינת בה.

ממה שאני שומעת מחברים ומכרים - המונטסורי בהחלט יכול להיות מענה למי שעדיין לא מעורה, ועדיין לא פיתח (או התקלקל) הבנה באפשרויות החינוך וההשכלה העתידיות של ילדיו, כי שם הדגש הוא באמת על היכולות וההתפתחות האישית של כל ילד ולא כל כך על ממוצע המוכנות ללימודי לטינית וכלכלה.

יש בתי ספר עם דירוג סיטו מעולה ומארג חברתי מחליא של אליטות חברתיות ויש בתי ספר עם דירוג סיטו נמוך או ממוצע עם מארג חברתי מחליא של אליטות דתיות... יש בתי ספר עם דירוג נמוך אבל עם מארג חברתי נעים ויש כאלה עם דירוג גבוה ומארג נעים. אני חושבת שמונטסורי יכול להיות מענה להכל - בממוצע....

אם היו לי ילדים הייתי משתדלת למצוא להם בית ספר שנמצא באיזור היחסי בו הם מתגוררים מהבחינה החברתית ובגלל הנסיון שלי כתלמידה והמסקנות שלי ושל המקציף מהשלב הזה בחיים - מקום שבו הם יהיו מאושרים ולא יצטרכו להוכיח כלום לאף אחד. גם אם כל מה שייצא מהם יהיה חינוך מקצועי.

כחילונית - לא הייתי מעלה על הדעת לשלוח את ילדי לבית ספר דתי, אבל זאת אני.

בשכונה שלי יש שני בתי ספר ״לבנים״. אחד שאני יודעת שנחשב לטוב מאוד ומכירה 3 ילדים שהלכו אליו והיו מרוצים מאוד, ואחד שנמצא ממש 100 מטר מהבית ואין לי מושג לגבי הדירוג שלו - אבל המיקום שלו מנצח.

יש עוד כמה בתי ספר באיזור - אבל אני ממש לא יודעת עליהם מכורח היותי נטולת.

אני לא מאמינה במבחני סיטו - אבל אם את לא דתיה אני לא רואה סיבה לשלוח ילד לבית ספר דתי שלא יתן לו שום דבר מעבר לערכי דת יהודיים ותחושת עליונות מבוססת דת, שלדעתי האישית (ואישית בלבד) היא פסולה ולא עניינית לשום ערך בחיים שלו כבוגר בהולנד של המאה ה 21.

יש לכם שנה וחצי להכין את הילדה עם הולנדית בסיסית (אני מניחה שאתם יכולים להתחיל כבר עם בית הספר ההולנדי בישראל?), להגיע, להתמקם ולחפש בית ספר שתואם אתכם ואת ילדתכם...
לבדוק אם אתם רוצים שהילדה תלמד כלכלה, מסחר, רפואה ותשלוט בחמש שפות, או שתאהבו אותה גם אם היא תהיה ספרית, או שאולי כן חשוב לכם שהיא תדע דיני כשרות ותבחר חתן שעשה בר מצווה.

אילת72

New member
שיקול חשוב בעד ראש פינה

אם יורשה לי דברי כפירה כאן... ומשהו שהבנתי בימים האחרונים בנסיון לתכנן חופשות, ליל סדר, ראש השנה וכדו' - ראש פינה הוא בית ספר יהודי, תמיד יהיה חופש בחג, והם משתדלים גם לארגן את החופשות סביב החגים היהודים (יש להם אישור מהעיריה לשנות מעט את לוח החופשות מהלוח הקבוע לשאר בתי הספר) - יש שיראו בזה חסרון - עבורי זה ייתרון, כי כדי להוציא ילד מבית ספר רגיל לחופש בחג יהודי, את צריכה לנצל חלק מ10 ימים בלבד שיש לך בשנה לעשות את זה... בראש פינה, את מקבלת את החופשים האלה בלי "לבזבז" את עשרת הימים המאוד יקרים האלה... - וכן, מקפידים על זה כאן, ובניגוד למה שקורה בארץ, צריך לבקש מראש אישור, ואם רוצים יותר מעשרה ימים בשנה צריך לפנות לעיריה... זה מאוד פורמלי וברור. אז אם החופשים בחגים חשובים לך, זה בהחלט שיקול חשוב, גם אם הוא נראה כרגע משני, וזה לא שלא לומדים כלום בראש פינה, וגם לא באמת אפשר לדעת בגיל ארבע, מה יהיה עם הילד בהמשך חייו (בעיניי גם לא צריך, אבל זה כבר באמת דברי כפירה)

oranje boven

New member
השכלה תיכונית מצויינת?

אהמ....אולי אם הם יעשו Gymnasium. ברמות היותר ממוצעות בתי הספר התיכוניים בהולנד הם לא שוס. ממש לא.

אני לא מחובבי שיטת החינוך ההולנדית

אבל ממה שהבנתי, ראש פינה לא ממש חזק במבחני המיון לתיכונים...

ז״א שילד מוכשר עלול בהחלט ללכת לאיבוד ולא לנצל את הפוטנציאל שלו...

השאלה אם כל ילד צריך לשאוף לגימנזיום או המקבילה העיונית שלו או שמא הורים וילדים כאחד רשאים להיות שמחים בחינוך מקצועי זה או אחר - היא שאלה אחרת לגמרי. אישית אני לא מסכימה עם הטענה שבגיל 11 אתה אמור כבר להראות את מלוא הפוטנציאל האקדמי שלך, אבל השיטה ההולנדית היא כמו זאת שהיתה בישראל בשנות החמישים-שישים ומאוד מגבילה התפתחות מאוחרת...

oranje boven

New member
גם אני לא מחובבי השיטה

ולא מכירה את ראש פינה (וגם לא רוצה להכיר
) .

כל ילד שואף לגימנזיום, וביחוד הוריו שואפים. אבל מעט מאד ילדים יכולים לעמוד בקצב ההסטרי ובכמות החומר, ולכן הרוב הגדול של ילדי הולנד לומד מקצוע ברמה אחת או אחרת.
המיון בגיל 11-12 הוא אכן לא הוגן ולא מדויק. מזל שאין פה שירות צבאי חובה בגיל 18 ואפשר להמשיך ללמוד עד גיל 30 עם עיקוף אחד או שניים או יותר.

אולי אמרת "חינוך תיכוני מצוין" בציניות ואני לא הבנתי? את רואה למה אני לא אוהבת פורומים! לול

למעלה