ביתי הצעירה...........

שקדי

New member
למנחמים ולמעודדים הידד......../images/Emo39.gif

בינתיים......משום מה......התעודדתי לבד תודה חונה ושאר החבירים.....

שקדי

New member
מספרים............

שאברהם שלונסקי הלך פעם לטייל ופגש עלמה שאל אותה עלמתי מה את עושה אמרה לו :משתעשעת בדד ענה לה האשמאי הזקן וכי יכול אני להשתעשע בשני........ ואני תוהה...... לאיזה משני הדדים התכוונה החבירה המנהלת..........

הרי החדשות.

מסופר גם, על שלונסקי. כאשר ישב ב"כסית" היה מעיר, על עוברות האורח. " הרי החדשות ועיקרן, תחילה "

עיניים

New member
ואני, משום מה,

בילדותי, עם השמיעה הסלקטיבית והמוגבלות באוצר המילים בעברית, שמעתי תמיד: והרי החדשות והיקראן תחילה,,,, וזאת לאחר שבתחילה הבנתי - "איכרן" - ומעולם לא הצלחתי להבין על איזה איכר הם מדברים כל הזמן, שמשתלב לו במהדורת החדשות היומית. או אז החלטתי, שאם לא ב"איכרן" מדובר, הרי שהתכוון המשורר ל"היקראן",,,,
ובטוח לא עברתי בימים ההם ליד כסית,,,,,

ואני יצאתי גדול,

היתה פרסומת מושרת ברדיו, אני שמעתי : "בוא ליפול איתנו, בנק הפועלים"... עד נפילת מניות הבנקים. לא ידעתי ששרו "בוא לגדול". יצאתי גדול , לא השקעתי במניות.

י ישושום ישושום מדבר וציה-היה אצלי

באופן ברור לחלוטין שיר של פסח "שומשום שומשום במטבח, מציה" לא הייתה לי בכלל שום הבנה אחרת לשיר. או שיר אחר "ובחדר בלי שאון מסתובב הסביבון" גרם לי שנים של חיבוטי נפש איזה סביבון מסתובב עם שעון כי הזה של השיר היה בלי שעון! ויום אחד אחרי הרבה הרבה שנים אני שומעת את אחד הילדים שלי מבקש שאספר לו את הספור של "משה בקיבה" גאסטרולוג בן שנתיים היה לי.

צברינו העוקצניים,

בת אחותי (אז , כבת שלוש) מספרת ביציאת מצרים. ומשה היכה בסלע...והמקל נשבר לשנים.

שקדי

New member
אבטיח....אני יודע זאת פתאום

זאת כנראה הטעות הפופולרית ביותר כילד שוררתי במרץ את השיר בין נהר ונהר חידקל וגם את השורה ציפור זהב ופיחוגי והייתי משוכנע כל השנים שפיחוגי זאת מתכת יקרה........ ומי שרוצה לראות את שלל הטעויות שכולנו טועים יש אתר מיוחד בנושא אבטיח........להנאתכם

למעלה